De 5 beste ergonomische matrassen voor je rug

63

De meeste mensen hebben wel eens rugpijn gehad. Soms is het een klein of voorbijgaand probleem, maar voor anderen kan het een chronische aandoening zijn die dagelijks veel pijn veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten rugpijn en er zijn verschillende redenen waarom iemand er last van kan hebben. Sommige mensen hebben last van rugpijn omdat ze een onjuiste houding hebben, terwijl anderen problemen hebben met hun wervelkolom of spieren. Er zijn verschillende oplossingen voor rugpijn, en sommige mensen vinden verlichting door het gebruik van ergonomische matrassen. Ergonomische matrassen zijn matrassen die speciaal ontworpen zijn om de juiste houding te bevorderen en zo de rugpijn te verminderen. Een goede matras bij rugklachten is onontbeerlijk.

Een goede matras bij rugklachten

Als je last hebt van chronische rugpijn, is het belangrijk om een matras te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt aan de wervelkolom en de spieren. De matras moet bovendien helpen om de juiste houding aan te moedigen en deze moet ook pijn en ongemak verminderen. Een goede matras bij rugklachten moet ook het lichaam ondersteunen in een natuurlijke positie.

De perfecte matras en kussens

Als je last hebt van rugpijn, is het ook belangrijk om de rest van je bedding te overwegen. Kussens en dekens kunnen ook helpen bij het verminderen van rugpijn door de juiste ondersteuning te bieden. Neem daarom de tijd om het beddengoed te vinden dat het beste bij je past en dat je rug het meeste ondersteunt. Het kan even duren voordat je een goede matras en de perfecte kussens hebt gevonden, maar het is de moeite waard om de tijd te nemen om de juiste producten te vinden. Als je eenmaal het beddengoed hebt gevonden dat je rugpijn vermindert, zul je merken dat je beter kunt slapen en dat je je overdag fitter en energieker voelt.

Je slaap verbeteren met een ergonomische matras

Ergonomische matrassen zijn bedoeld om je lichaam beter te ondersteunen en zo je slaap te verbeteren. Ergonomische matrassen bieden veel voordelen. Ze helpen je lichaam in een neutrale positie te blijven tijdens het slapen, wat kan helpen om rug- en nekklachten te voorkomen. Ergonomische matrassen bieden ook extra ondersteuning aan je schouders en je heupen, wat kan helpen om je spieren te ontspannen tijdens het slapen. Deze matrassen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die je lichaam optimaal laten ademhalen, wat helpt om je lichaam koel en comfortabel te houden tijdens de nacht. Ergonomische matrassen helpen je lichaam bovendien beter te aligneren, wat kan helpen om je bloeddoorstroming te verbeteren en je spieren te ontspannen. Deze matrassen bieden veelal een betere ondersteuning dan gewone matrassen, waardoor je minder kans hebt om wakker te worden met pijnlijke spieren of gewrichten.

Rusten in de juiste houding

Ergonomische matrassen zijn gemaakt om je lichaam tijdens het slapen in de juiste houding te laten rusten, zodat je spieren en je gewrichten minder belast worden. Dit soort matrassen zijn vaak iets duurder dan gewone matrassen, maar ze bieden wel veel voordelen. Door ergonomisch te slapen, kun je bijvoorbeeld je rugpijn verminderen of zelfs voorkomen. Ook heb je minder kans op spier- en gewrichtspijn, omdat je lichaam beter wordt ondersteund. Ergonomische matrassen zijn daarom een uitstekende investering als je vaak last hebt van pijnlijke spieren of gewrichten. De kans op spier- en gewrichtspijn neemt toe als je lichaam minder goed wordt ondersteund. Een ergonomische matras is hier een uitstekende oplossing voor. Deze matrassen zijn ontworpen om je lichaam optimaal te ondersteunen, waardoor je minder last zult hebben van pijnlijke spieren en gewrichten. Ergonomische matrassen bieden vele voordelen, dus als je vaak last hebt van pijnlijke spieren of gewrichten, is het zeker de moeite waard om in een ergonomische matras te investeren

Felman® Premium Hybrid Topdekmatras - Ergonomisch - Organische Biokatoen - 7 cm - 90x200 cm

De Felman premium hybrid topdekmatras is een ergonomische matras met een 7 cm dikke kern van katoen en polyurethaan. De matras is bedekt met 100% organisch biokatoen en is er in verschillende maten, waaronder 90x200 cm. Deze matras is ideaal voor mensen die ergonomische ondersteuning zoeken. De matras is zacht en comfortabel en zal je helpen om een goede nachtrust te krijgen.

Deze topdekmatras uit de Felman®-collectie is ergonomisch ontworpen om het lichaam optimaal te ondersteunen en is daarom geschikt voor mensen met rug-, nek- of schouderklachten. Bovendien is deze matras voorzien van een ademend net om ervoor te zorgen dat je altijd in een comfortabele slaapomgeving slaapt.

Voordelen

 • De hoes kan gewassen worden
 • De matras voelt comfortabel en aangenaam aan
 • Mensen die deze matras gebruiken, ervaren een betere nachtrust

Nadeel

Sommige mensen vinden de topdekmatras iets te dun

Herzberg Royalty Comfort SLT-90190

De Herzberg Royalty Comfort SLT-90190: Ergonomische bamboe-traagschuim matras Topper 90x190 is een ergonomische bamboe-traagschuim matrastopper die je toestaat om jouw matras op maat te maken. De topper is gemaakt van bamboe en traagschuim en is ontworpen om je te helpen om je matras aan te passen aan jouw lichaamsvorm. Bamboe is een duurzame, natuurlijke vezel die helpt bij het reguleren van lichaamstemperatuur en vochtigheid. Traagschuim is een zachte, soepele schuimsoort die jouw lichaam vormt en zich aanpast aan je bewegingen

De topper is een uitstekende keuze voor matrasbescherming. Het is gemaakt van 100% bamboe-vezel en 100% traagschuim en is daarmee zeer comfortabel. Deze topper is de perfecte keuze voor een comfortabel en gezond slaapklimaat, omdat het 100% ondersteuning biedt en voorzien is van ondersteuning voor verschillende zones, waaronder: de nek, de ribben, de taille, de heupen, de benen, het hoofd en de schouders. De matras bestaat uit een unieke traagschuim en is geïntegreerd met koudschuim. De totale dikte van de matras is 4 cm.

Voordelen

 • De topper ondersteunt 7 lichaamszones
 • De topper bestaat uit duurzame en hoogwaardige materialen
 • De topper is anti-bacterieel, hypoallergeen en anti-mate
 • De topper kan snurken, migraine, stress en nekpijn verminderen

Troonz Matras Medic

De Toonz Matras Medic is een ergonomische traagschuim matras dat 90 x 200 cm groot is en 5 jaar garantie heeft. De matras is gemaakt van traagschuim en is geschikt voor mensen met een lichamelijke aandoening. De matras heeft een topper en is voorzien van een anti allergische reactie.

De Toonz Matras Medic is een ergonomische traagschuim matras dat is ontworpen om jouw lichaam te ondersteunen terwijl je slaapt. Dit maakt de matras erg comfortabel en ondersteunt de rug tijdens het slapen. Deze matras wordt in België geproduceerd, inclusief diverse laboratoriumtesten.

Voordelen

 • De matras beschermt je tegen allergieën
 • De matras bevat 7 zones die ergonomisch zijn, waardoor je recht ligt
 • Als je niet tevreden bent, kan je de matras binnen de 30 dagen retour sturen. Bovendien krijg je ook nog eens 5 jaar garantie!

Bestrest Bedden Pocketvering matras

Bestrest Bedden heeft een unieke matras ontworpen met innovatieve materialen en een uniek design. De matras is ergonomisch ontworpen om de spieren en de gewrichten te ondersteunen en te ontspannen. Deze matras is gemaakt van NASA traagschuim en is bedekt met een cooltouch materiaal. Het matras is 21 cm dik en heeft een afmeting van 200x210 cm. Deze matras is perfect voor mensen die lijden aan rug- of gewrichtspijn, of die gewoon op zoek zijn naar meer ondersteuning en comfort. De unieke traagschuim biedt dezelfde ondersteuning als een pocketveermatras.

Bestrest Bedden's Pocketvering matras met Nasa Traagschuim is een uitstekend matras voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische matras met een goede steun en comfort. De matras heeft een kern van pocketveren, waardoor de matras zeer stevig is. De matras is ook voorzien van een Cooltouch-coating, waardoor de matras koel blijft tijdens het slapen. De matras heeft een unieke ergonomische vorm, waardoor het perfect is voor mensen die last hebben van rug- of nekklachten.

Voordelen

 • Een goede matras bij rugklachten
 • De matras werkt druk verlagend
 • De matras geeft je genoeg warmte in de winter en voldoende koelte in de zomer

Mister Sandman Matras 160 x 200 cm

De Mister Sandman matras is de perfecte matras voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele slaapomgeving. De matras is gemaakt van hoogwaardig koudschuim en heeft een pocketveerconstructie met 7 zones. Dit zorgt ervoor dat de matras ergonomisch is en een uitstekend comfort biedt doordat het aansluit op de contouren van het lichaam. De matras is verkrijgbaar in twee verschillende hardheden, namelijk stevig of medium stevig. Dit maakt het matras ideaal voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele slaapomgeving. Tot slot is de matras ademend, waardoor je altijd in een aangename slaapomgeving terechtkomt.

De Mister Sandman Matras is een stevige matras met een pocketvering. Ze is ideaal voor twee personen. De matras is ademend en heeft een koudschuim laag die geveerd is. Dit betekent dat je lichaam goed ventileert en je niet snel zult oververhitten. Dit betekent dus dat je niet snel zult zweten tijdens het slapen.

Voordelen

 • Stevigheid: de matras is stevig, maar niet te hard. Dit betekent dat je lichaam goed wordt ondersteund, zodat je niet snel zult verzuren.
 • Ergonomie: de matras is ergonomisch ontworpen, wat betekent dat het goed is voor je lichaam. Het heeft 7 zones die ervoor zorgen dat je lichaam op de juiste plekken wordt ondersteund.
 • Ademend: de matras is ademend, dit betekent dat je niet snel zult zweten tijdens het slapen.

Gerelateerde berichten