De 5 Beste enkelgewichten om sterkere enkels te krijgen

137

Enkelgewichten helpen om tijdens het sporten jouw spieren hard te laten werken. Zo bevestig je ze bijvoorbeeld tijdens het voetballen of hardlopen. Hoewel het om een eenvoudig product lijkt te gaan, zijn er toch belangrijke afwegingen om te maken. Door je goed te laten informeren, voorkom je dat je met het verkeerde product thuis komt. Onze gids helpt je daarbij in ieder geval op weg.

Allereerst vertellen we waarom het aantrekkelijk is om een enkelgewicht te gebruiken tijdens het sporten. Vervolgens gaan we in op waar je op let bij het doen van deze aanschaf. Verder bespreken we populaire producten die op dit moment te koop zijn in Nederland. Vervolgens kun je zelf aan de slag met het selecteren van het beste enkelgewicht voor jou, waardoor jij nog effectiever sport.

Wat is het belang van een enkelgewicht voor jouw workout?

Een enkelgewicht gebruik je tijdens reguliere sporten zoals voetbal, yoga en hardlopen. Door het extra gewicht op jouw enkel zullen je spieren harder moeten werken, wat weer bijdraagt aan een betere conditie. Je kunt het gebruik combineren met polsgewichten. Zo gebruik je de gewichten dus niet daadwerkelijk voor oefeningen, maar werken ze ter ondersteuning bij andere sporten. Het gebruik is over het algemeen vrij eenvoudig en je kunt de enkelgewichten, dankzij hun kleine formaat, eenvoudig opbergen.

 Let hier op bij het kopen van de juiste enkelgewichten

Dit zijn belangrijke criteria:

  1. Let op het gewicht van het product. Het is aan te bevelen om te beginnen met enkelgewichten van ieder een kilo. Als je daar eenmaal aan gewend bent, kun je snel door naar een hoger gewicht en nog effectiever sporten. Geef je lichaam in ieder geval de tijd om aan de gewichten te wennen, om zo blessures te voorkomen.
  2. Daarnaast kan het uiterlijk voor jou van belang zijn. Je wordt er natuurlijk wel mee gezien als je op het sportveld staat! Gelukkig is op dit gebied voldoende variatie op de markt.
  3. Verder wil je letten op het materiaal waar de gewichten van gemaakt zijn. Doorgaans is dit bijvoorbeeld neopreen of een vorm van kunststof. Dit materiaal bepaalt voor een groot deel hoe lang je van de enkelgewichten gebruik kunt maken.
  4. Let verder ook op het gebruiksgemak. Het moet voor jou eenvoudig zijn om de enkelgewichten te bevestigen en weer los te maken. Je zult merken dat je enkelgewichten snel niet meer gebruikt, als dit proces niet eenvoudig is.
  5. Tenslotte speelt de prijs altijd een rol. Zo wil je uiteraard op zoek naar enkelgewichten die passen binnen jouw budget. Daarbij wil je de kwaliteit niet uit het hoofd verliezen. Kies dus bij voorkeur voor een product van een topmerk in de aanbieding.

 Dit zijn de beste enkelgewichten op de markt

Zoals gezegd is er voor jou het nodige onderzoek gedaan, aan de hand waarvan onderstaande top 5 is opgesteld. Daarbij vind je meer informatie over de kwaliteit, materiaalkeuze, merken en het gebruiksgemak. Zo weet je precies wat je van een goed product mag verwachten. Wellicht zit hier al direct het product van jouw voorkeur tussen. Uiteraard is dit een selectie van het assortiment en wil je zelf kijken wat persoonlijk past bij jouw wensen en behoeften.

Adidas enkelgewichten

Adidas is een bekend merk dat elke sporter al een keer langs heeft zien komen. Ze hebben ook enkelgewichten op de markt gebracht. Het gaat hier om de lichtste gewichten in onze top 5. Deze zijn namelijk 0,5 kilo per stuk. Er is hierbij met name veel aandacht besteed aan het ontwerp, waardoor het werkelijk een pareltje voor om jouw enkels is. Je sluit de enkelgewichten eenvoudig met klittenband. Je gebruikt ze onder meer voor yoga en pilates. De enkelbanden hebben een breedte van tien centimeter. Dit product van Adidas ontvangt bijna uitsluitend lovende reacties op het internet. Hoewel het relatief iets meer aan de prijs is dan onze andere producten, is dit gewoon het direct gevolg van de merknaam. Desalniettemin mogen deze kwalitatief goede producten niet in het assortiment ontbreken.

Koop direct de beste enkelgewichten voor jou!

Het moge duidelijk zijn dat enkelgewichten jou op een eenvoudig manier ondersteunen om effectiever te sporten. Je kunt ze bij vrijwel elke groepssport gebruiken, maar ook tijdens yoga. Met een relatief kleine investering haal jij een product in huis dat je sportprestaties sterk verbetert. Toch zijn enkelgewichten niet altijd passend en wil je onderzoek doen om tot de juiste aankoop te komen. Hierboven hebben we toegelicht wat het belang van enkelgewichten is. Daarbij zijn we ingegaan op belangrijke kenmerken die de ene enkelgewichten onderscheiden van de anderen. Verder hebben we onze favoriete producten uitgebreid besproken. Succes met het doen van de juiste aankoop!

Tunturi polsgewichten

Dit model van Tunturi komt met een gewicht van twee keer 2 kilo. Het heeft een grijze en zwarte kleur en ziet er stoer uit. De enkelgewichten zijn gemaakt van een zachte stof, zodat ze comfortabel om jouw enkel (blijven) zitten. Dit product is zeer redelijk geprijsd, maar evengoed afkomstig van een topmerk. Het is gemaakt van nylon. Daarnaast kun je het product ook bestellen met andere gewichten. Een gewicht van 2 kilo is vooral bedoeld voor beginnende sporters. Bij ditzelfde assortiment is er tenslotte een heel arrangement aan andere gewichten beschikbaar. Geen enkel reden dus, om niet voor Tunturi te kiezen.

MDO enkelgewichten

Dit zijn zwarte enkelgewichten voor beginners. Ze wegen twee keer 1 kilo. Daarbij ontvangt het lovende reacties van sporters. Ze zien er zwart en strak uit en zijn gemakkelijk op te bergen. De enkelgewichten zijn gemaakt van zowel neopreen als kunststof. Verder kun je ze eenvoudig verstellen, zodat ze altijd goed zitten. Door het gebruik van zachte materialen zitten de enkelgewichten comfortabel. Daarbij is het gebruikte materiaal goed bestand tegen zweet en vocht. Je kunt ze daarmee eenvoudig urenlang dragen. De enkelgewichten zijn flexibel, ze bewegen met je mee tijdens het sporten. MDO kennen we als een producent die eenvoudige producten op de markt brengt, die betaalbaar zijn, maar toch aan alle vereisten voldoen.

De variabel enkel- en polsgewichten van Tunturi

Deze enkelgewichten en polsgewichten komen met een gewicht van 2,5 kilo. Ook deze variant pas eigenlijk iedereen, al kun je ze ook aanpassen aan jouw afmetingen. Ze zijn gemaakt van neopreen en komen in de kleuren zwart en grijs. Verder zijn ze betaalbaar en gemakkelijk om om te doen. Het schoonmaken is geen probleem, je hoeft hier geen speciale reiniger voor aan te schaffen. Je neemt ze eenvoudig mee naar een sport locatie. Je maakt de gewichten vast met klittenband. Zo kent dit product eigenlijk alleen maar voordelen. Het is bij uitstek geschikt voor de wat gevorderde sporter. Tunturi is 1 van de beste merken die je op de markt kunt vinden.

Tunturi enkelgewichten

Allereerst stellen we deze lichtste variant van Tunturi aan je voor. De gewichten van twee keer 1 kilo zijn ideaal voor beginners. De gewichten zijn voorzien van een klittenbandsluiting. Deze zijn comfortabel en bijzonder betaalbaar. Door het beperkte gewicht neem je ze eenvoudig mee naar de sportschool of training. Verder is er enkele maat beschikbaar – one size fits all. Het product heeft een zwarte kleur waardoor het unisex is en werkelijk bij elke outfit past. Tunturi is tenslotte 1 van de beste merken die wij kennen als het gaat om sportapparatuur. Daarmee mag dit product met recht onze top 5 aanvoeren en biedt het alles dat je van een enkelgewicht mag verwachten.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten