De 5 beste elektrische voetvijlen om te kopen

866

De juiste elektrische voetvijl vinden

De markt biedt veel mogelijkheden om zich te ontdoen van eeltplekken op de voeten.

Als je van plan bent een elektrische vijl aan te schaffen, dien je te letten op de plaats waar het apparaat mag worden gebruikt. Dit komt omdat er vijlen zijn die uitsluitend ontworpen zijn voor gebruik op de voeten. Als je ook gevoelig bent voor eeltplekken op je handen, moet je op zoek gaan naar een apparaat dat geschikt is voor dit doel.

Veel elektrische vijlen worden geleverd met uitgebreide accessoires. Dit geldt in het bijzonder voor de opzetstukken in verschillende sterktes. Maar welke bevestiging wordt wanneer gebruikt?

 • Grove, grote rollen: Ze zijn geschikt voor de behandeling van geïsoleerde eeltplekken, die echter sterk blijken te zijn.
 • Degenen die alleen last hebben van lichte eeltplekken kunnen delen of de hele voetzool behandelen met een dunne rol van de elektrische eeltverwijderaar. Dit zijn nogal esthetisch verantwoorde toepassingen.

Je kunt je een oplaadbare voetvijl aanschaffen, een toestel met batterijen of een toestel met stroomvoorziening. Als een apparaat alleen is uitgerust voor batterijen, moet je ervoor zorgen dat je altijd voldoende voorraad in huis hebt of dat je oplaadbare batterijen gebruikt. Aan de andere kant, met batterijen ben je flexibel, zelfs op vakantie. De prestaties van accu-aangedreven voetvijlen zijn iets lager dan die van machines met een stroomvoorziening. Deze zijn uiterst moeilijk te reinigen, waardoor het vuil snel vast komt te zitten in de elektrische voetvijl.

Eelt kan kunnen de gevoeligheid van je voeten op de lange termijn verminderen. De geelachtige verkleuring die gepaard gaat met eeltvorming is ook niet esthetisch verantwoord. Een laag eelt die op je voeten blijft liggen wordt na verloop van tijd droog en kan barsten. Dit is vooral gevaarlijk omdat bacteriën en ziektekiemen kunnen koloniseren. Hoe vaak je je eeltplekken moet verwijderen, hangt af van hoe slecht ze zijn.

Voor sommigen is een keer per maand voldoende, voor anderen is het gebruik van een elektrische voetvijl elke twee weken of zelfs elke week aan te bevelen. Toch moet er altijd een dun laagje eelt blijven, zodat de oorspronkelijke beschermende functie van deze laag gegarandeerd is.

Een eeltverwijderaar aanschaffen

Of je nu een professionele manicure bent of een gewoon persoon die voor je handen en voeten wilt zorgen, een eeltverwijderaar is een onmisbaar basisinstrument. Inderdaad, je krijgt nauwelijks goede zonder gebruik te maken van een elektrische voetvijl.

De eeltverwijderaar is ook en vooral een eenvoudig gereedschap om te gebruiken, je hoeft geen kenner in het veld te zijn om er het beste uit te halen.

Zenzi elektrische nagelvijl

De Zenzinagelvijl zorgt ervoor dat je niet langer naar de juiste vijl hoeft te zoeken. Elektrische nagelvijlen zijn voor veel dingen geschikt; vooral voor acryl- en gelnagels wordt het veel gebruikt, maar ook voor de nagels van handen en voeten.

De belangrijkste eigenschappen

 • Deze Elektrische nagelvijlen zijn praktisch en kunnen zowel thuis als professioneel in salons worden gebruikt.
 • De mooie body is gemaakt van aluminium. Hij heeft een compacte structuur, is niet te zwaar en dus geschikt voor gebruik.
 • Je kunt de draaisnelheid zelf bepalen
 • Het toestelletje is gemakkelijk op te laden.
 • Heb je door training in een sportschool of andere sporten eeltplekken op je pols? Met de  Zenzi e nagelvijl kun je dit  ook gemakkelijk verwijderen.

Conclusie

Dankzij het formaat is de vijl makkelijk mee te nemen om overal je nagels bij te werken of te polijsten. De elf opzetstukjes en 56 schuurrolletjes zorgen voor een professionele manicure.

Babyliss voetvijl

De elektronische voetvijl van BaByliss heeft een unieke vorm die gemakkelijk en nauwkeurig alle eelt kan verwijderen. De set bevat een ruwe vijl voor het effectief verwijderen van eelt en een fijne vijl voor een zachte huid.

De belangrijkste eigenschappen

Het toestel beschikt over twee afneembare vijlen die gemakkelijk afwasbaar zijn.

De gemakkelijke reiniging zorgt voor de nodige hygiëne.

Het toestel wordt geleverd inclusie drie AA batterijen.

Deze elektrische vijl weeg 320 gram en is gemakkelijk hanteerbaar.

Conclusie

Wie de babyliss voetvijl in huis haalt zal gespaard blijven van het vervelende eelt op de voeten dat ook soms pijn kan veroorzaken.

Silk'n micronai

Door je nagels voorzichtig te schuren met de Silk'n Micronai kan dit toestel je nagels een heldere en glanzende laag geven. De resultaten blijven tot twee weken zichtbaar.

De belangrijkste eigenschappen

 • Met deze elektrische polijstvijl krijg je binnen enkele ogenblikken gladde, glanzende en egale nagels.
 • Een behandeling geeft je  twee weken lang een mooi resultaat.
 • Het toestel wordt geleverd met een microgladde roller en een glansroller.
 • De rollers draaien maar in een richting  om de nagel niet te beschadigen.
 • Het kan gebruikt worden voor de nagels van de handen en de voeten.
 • Het toestel werkt met twee AA batterijen.

Conclusie

Voor wie houdt van gladde stijlvolle nagels is dit een ideaal toestel. Het is licht en gemakkelijk hanteerbaar.

Beurer MP55

De Beurer MP55 wordt beschouwd als een van de sterren onder de elektrische eeltverwijderaars. En met een goede reden. Want het apparaat creëert een eindresultaat dat zich niet hoeft te verstoppen achter dat van een professionele pedicure. Dankzij een drietrapsoplossing voor eeltverwijdering kan de Beurer MP 55 in de toekomst een bezoek aan de schoonheidssalon overbodig maken. Het apparaat kan zowel op de voeten als op de handen en de ellebogen worden gebruikt met batterij- of netvoeding.

De belangrijkste eigenschappen

 • De Beurer MP 55 is geschikt voor het verwijderen van eelt op de handen en voeten.
 • Het apparaat werkt volgens een driestappenprincipe. In de eerste stap wordt een rasp gebruikt voor de behandeling van zwaar belaste gebieden. Vervolgens wordt in de tweede stap een grove schuurpapierrol gebruikt. De grove korrel verwijdert de resterende, normaal gesproken dikke lagen eelt grondig. Als je geen last heeft van dik eelt, kun je ook de eerste stap overslaan en direct beginnen met het aanbrengen van de grove schuurpapierrol. De derde en laatste stap vindt plaats met een fijnschuurwals. De voorbehandelde gebieden op je voeten worden gladgestreken en worden heerlijk zacht.
 • Beurer vertrouwt op slijpwalsen in XXL-formaat voor zijn MP 55-model. Dit betekent dat de rollen vier centimeter breed zijn. Dit betekent dat je op je voeten kunt werken over een groot gebied en niet op een plek tegelijk hoeft te werken.
 • Dankzij het driestappenprincipe met zijn individuele werkstappen hoef je je ondanks de grote walsen geen zorgen te maken - want het resultaat is volledig gladde en fluweelzachte voeten.
 • De eeltrasp voor de grovere gebieden is geïntegreerd in het handvat.
 • De elektrische eeltverwijderaar Beurer MP 55 is uitgerust met een geïntegreerde led-verlichting. Hierdoor kun je specifiek naar eeltplekken zoeken op je voeten. Deze functie doet ook goed werk tijdens de zorg, omdat het te bewerken gebied altijd in zicht blijft.
 • De elektrische eeltverwijderaar Beurer MP 55 kan zowel op de accu als op het lichtnet worden gebruikt. In de batterijmodus werkt het apparaat echter maar 25 minuten en daarom is deze optie alleen geschikt voor een snelle verwijdering tussendoor.
 • Naast de normale netadapter wordt ook een mini-USB-oplaadkabel meegeleverd. Je  kunt dus ook tijdens je lunchpauze op kantoor van het apparaat profiteren en het daar eenvoudigweg aansluiten op je PC of laptop.
 • Met een afmeting van 16,8 × 7,3 × 5,0 cm is deze elektrische eeltverwijderaar uiterst compact.
 • Met een gewicht van iets minder dan 150 gram is de Beurer eeltverwijderaar ook een echte lichtgewicht.
 • De vorm lijkt op een epileerapparaat of scheerapparaat, waardoor het apparaat goed in de hand ligt. Er wordt een beschermkap meegeleverd, die ervoor zorgt dat het oppervlak van de korrelige schuurpapierrollen beschermd blijft.

Conclusie

De elektrische eeltverwijderaar MP 55 van Beurer biedt een schone en efficiënte oplossing voor het verwijderen van eelt.  Het is positief dat de kleine machine ook geschikt is voor ellebogen en handen. De oplaadtijd is twee tot drie uur. In ruil daarvoor is er een vrij korte levensduur van de batterij, maar deze kan efficiënt worden gebruikt. Dit is het doorslaggevende voordeel vergeleken met een apparaat dat op batterijen werkt en daardoor relatief snel zonder stroom komt te zitten. De MP 55 elektrische eeltverwijderaar heeft ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Scholl Velvet

Als je aan de gezondheid van je voeten denkt, komt Scholl vanzelf in beeld. Met de ontwikkeling van de Velvet Smooth serie heeft Scholl een nieuw tijdperk van elektrische vijlen ingeluid. De apparaten bieden een professioneel niveau dat een bezoek aan de pedicure overbodig maakt en dus op de lange termijn veel geld bespaart.

De belangrijkste voordelen

 • Het apparaat kan worden gebruikt op een natte, vochtige en droge huid.
 • Je kunt het apparaat gebruiken voor het snel verwijderen van eelt in de douche en net voordat je in je schoenen glijdt.
 • Je kunt ook vertrouwen op de Scholl Velvet voor langere schoonheidssessies thuis in de badkuip of na een ontspannend voetbad.
 • De waterdichte behuizing is robuust.
 • Op een droge huid is de lage snelheid meestal voldoende.
 • Je  plaatst het apparaat gewoon op de eeltplekken op de voeten en de hakken en laat het daar een paar seconden staan.
 • De  rolwisseling op dit apparaat werkt snel, er is een uitwerpknop aangesloten op een pin.
 • Bij de levering is een rol inbegrepen, namelijk het standaardmodel van de serie, dat een medium korrel heeft.
 • Het apparaat weegt in totaal maar 140 gram. Dit maakt hem gemakkelijk te hanteren, vooral dankzij zijn doordachte, ergonomische vorm.
 • De bijgeleverde medium roller geeft betere resultaten op een droge huid dan op zachte voeten. Het is bijzonder interessant dat je kunt experimenteren met de verschillende roldiktes en de twee snelheidsniveaus om precies te weten te komen welke instelling het beste bij je voeten past.
 • Afhankelijk van de aard van het eelt kun je de beste resultaten bereiken met een hoog aantal omwentelingen en een fijne korrel.

Conclusie

Deze elektrische voetvijl verwijdert overtollig eelt zachtjes en effectief dankzij de nieuwste technologie. Door de verschillende ontwerpen van de walsen en de twee snelheidsniveaus past deze eeltverwijderaar zich volledig aan de individuele behoeften aan. Met deze vijl kun je zelfs buitengewoon geharde huid verwijderen.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten