De 5 beste elektrische slagmoersleutels om thuis te gebruiken

250

Elektrische slagmoersleutels zijn gereedschappen die tijdens het klussen op verschillende momenten erg handig kunnen zijn. Met een elektrische slagmoersleutel kun je bouten en moeren vastdraaien, maar indien nodig ook weer losdraaien. Natuurlijk geldt dat hoe beter de elektrische slagmoersleutel waar je gebruik van maakt, hoe eenvoudiger, comfortabeler en prettiger het klussen ermee zal zijn. Er is bij het gereedschap sprake van een soort draaiende beweging met behoorlijk wat kracht erachter. Dit is dan ook de beweging die ervoor zorgt dat iets vastgedraaid kan worden. Hieronder vindt je de 5 beste elektrische slagmoersleutels. Daarnaast lees je meer over de specificaties, voordelen en nadelen van ze.

Silverline 593128 Slagmoersleutel

De laatste elektrische slagmoersleutel uit deze top 5 is er één van Silverline. De Silverline 593128 is een elektrische slagmoersleutel dat een variabele trekker schakelaar heeft, maar ook beschikt over een rotatierichting schakelaar en een trilling-verminderende soft-grip handvat. Het handvat kan erg prettig zijn. Je oefent immers grote krachten uit waardoor trillingen tijdens het klussen na een tijdje best vervelend kunnen worden aan je hand. Deze variant zorgt dus dat je daar geen last van hebt. Het vermogen van de slagmoersleutel is zo'n 400 Watt. Voor een elektrische slagmoersleutel is dit wel gemiddeld te noemen. Veel varianten zitten dan ook rond deze hoeveelheid als het gaat om vermogen.

In de meeste gevallen is dit genoeg om de klus uit te voeren. Het apparaat weegt niet veel, namelijk nog geen 2400 gram. Tijdens het klussen vinden veel mensen het fijn als hun gereedschap niet al te zwaar is. Bij deze slagmoersleutel is dat dus het geval. Bij de levering van het product krijg je ook 4 geharde stalen doppen. Dit zijn 4 verschillende varianten van 17, 19, 21 en 23 millimeter. Zo kun je in elke situatie kijken wat beter uitkomt en wat je nodig hebt. Het apparaat heeft hoge koppelwaardes en maakt het eenvoudig om bouten en moeren los te draaien en vast te draaien. De afwerking is van plastic en het draaimoment zit tussen de 200 en Nm. Ook wat betreft het design ziet de slagmoersleutel er netjes uit. Een prima keuze dus als je prettig wilt klussen.

Westfalia Slagmoersleutel

De elektrische slagmoersleutel van Westfalia is ook een prima keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief goede en prettig werkende slagmoersleutel. In vergelijking met de andere varianten uit het rijtje valt deze echter wel wat duurder uit, maar dan heb je ook zeker wat! Het apparaat heeft een digitale display en een prettige handgreep met thermisch rubber. Dit betekent dat ook deze elektrische slagmoersleutel prima in de hand ligt en zorgt voor voldoende grip tijdens het klussen. Het vermogen is zeker 1050 Watt, wat vergeleken met de meeste andere varianten zeer hoog is. Indien je dus op zoek bent naar een slagmoersleutel met specifiek een zeer hoog vermogen, dan kan dit best de juiste keuze zijn.

Één van de weinige minpunten kan zijn dat het apparaat relatief zwaar is, namelijk rond de 6 kilogram. Er kan echter wel een enorme kracht geleverd worden van 500 Nm. In verband met de combinatie van het zeer hoge vermogen en de grote hoeveelheid kracht die het apparaat kan gebruiken, is het niet heel erg volgens de meesten dat het een zwaar apparaat is. Meer mogelijkheden leidt immers tot eenzaat hoger gewicht in dit geval. De garantie die je bij het apparaat krijgt geldt voor 2 jaar. Verder is het uiteraard ook bij deze variant de bedoeling hem aan te sluiten op stroom. De snoeplengte is hierbij 3 meter wat bij meerdere varianten het geval is. Vaak is dit voldoende, maar het is toch aan te raden voor jezelf van te voren even na te gaan of de snoer wel lang genoeg is om je klussen te doen. Het apparaat kan uiteraard zowel vastdraaien als losdraaien.

Schwartzmann Slagmoersleutel

De Schwartzmann elektrische slagmoersleutel is de volgende uit het rijtje. Deze variant is ook erg krachtig, maar daarnaast ook behoorlijk compact. De compactheid vinden veel gebruikers belangrijk. Dit omdat het apparaat hierdoor makkelijk mee te nemen is indien nodig, maar ook omdat het opbergen ervan natuurlijk een stuk eenvoudiger is. Er is sprake van een ergonomische schakelaar en het apparaat zelf is ook ergonomisch ontworpen. Dit brengt met zich mee dat apparaat onder andere prettig in de hand ligt. Net zoals de andere varianten uit dit rijtje kan ook deze elektrische slagmoersleutel naar links, maar ook naar rechts draaien. Je kunt bouten en moeren dus vast, maar tevens losmaken.

Verder is er ook de mogelijkheid om het bit indien nodig te vergrendelen. De voltage van het apparaat is 230 V. Het vermogen is zo'n 450 Watt. In de meeste gevallen is dit meer dan voldoende, maar het is geen extreem hoog vermogen. Het aantal slagen per minuut is zeker 3600. Verder vinden gebruikers ook dat de veiligheid van het apparaat behoorlijk goed is. Je kunt er eenvoudig mee klussen en het is een prettig apparaat. Er is een slagvaste aluminiumbehuizing die onder andere zorgt voor versnelling tijdens het klussen. Het gereedschap weegt in totaal iets meer dan 3700 gram.

Gude Elektrische slagmoersleutel ESS350

Deze elektrische slagmoersleutel heeft een erg slanke en ergonomische motorhuis. Dit is dan ook meteen één van de grote pluspunten waarmee het apparaat zich onderscheid van anderen. Je kunt de elektrische slagmoersleutel tijdens verschillende klussen inzetten. Gebruikers ervaren ook de handvat als een erg prettige en comfortabele handvat. Dankzij de antislip die de handvat bevat ligt het apparaat prima in de hand. De tandwielkast van deze variant bestaat uit zeer sterk metaal. Uiteraard kan ook deze slagmoersleutel zowel naar links als naar rechts draaien.

Het vermogen is zo'n 400 Watt en de voltage is 230 V. Dit betekent dat in feite het vermogen van deze variant wel wat lager is dan het vermogen van de vorige elektrische slagmoersleutel uit dit rijtje. Voor sommigen is dit wel een klein nadeel. Het maakt echter niet iedere situatie veel uit, omdat niet in iedere situatie een erg hoog vermogen noodzakelijk is. Bij het product krijg je standaard een fabrieksgarantie van 2 jaar. De snoeplengte is ongeveer 3 meter. Het is hierbij dus wel van belang te kijken of dit in jouw situatie lang genoeg is. Over het algemeen is een snoeplengte van 3 meter voor dit apparaat relatief lang

Einhell CC-IW 950

Deze elektrische slagmoersleutel is een prima keuze voor tijdens het klussen. Onder andere wanneer je niet over een compressor beschikt kan deze variant goed uitkomen. Met de elektrische slagmoersleutel kun je verschillende moeren en bouten vastdraaien en losdraaien. Je kunt dit apparaat bijvoorbeeld gebruiken wanneer je dit gaat doen met de banden van je auto. Het kan best handig zijn het apparaat gewoon thuis te hebben. Je kunt immers nooit voorspellen wanneer je een lekke band of iets dergelijks zult krijgen. Verder is een specifiek voordeel van deze variant dat het een zogenaamde soft-grip handgreep heeft. Deze handgreep maakt het vasthouden van de elektrische slagmoersleutel prettig en je kunt er hierdoor comfortabel mee werken. Verder zitten de accessoires er al bij inbegrepen.

Één van de weinige nadelen van deze variant is overigens wel dat het enkel bruikbaar is bij 0,5 inch doppen. Verder heeft de Einhell CC-IW een geïntegreerde rockerschakelaar. Met deze schakelaar kun je erg snel aangeven of het apparaat naar links of naar rechts moet draaien. Zo kun je moeren en bouten vastmaken, maar evensnep ook de instellingen omschakelen en moeren en bouten losmaken. Het vermogen is zo'n 900 Watt en de kracht die geleverd kan worden is zeker 450 Nm. Een ander voordeel is dat deze variant relatief stevig is en wel tegen een stootje kan.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten