De 5 beste elektrische grasmaaiers van 2022

1991

Er zijn veel mensen die thuis een gazon hebben. Om jouw gazon optimaal te onderhouden is het natuurlijk noodzakelijk dat je het van tijd tot tijd voorziet van een maaibeurt. Nu is het wel zo dat het handmatig maaien echt ontzettend veel tijd in beslag kan nemen. Zit je hier niet op te wachten dan hoeft dit gelukkig ook niet. Het is namelijk altijd mogelijk om te kiezen voor een elektrische grasmaaier. Door middel van deze handige aanwinst weet je zeker dat ook jij in staat zal zijn om je tuin binnen no time weer netjes te krijgen. Mocht je zelf een elektrische grasmaaier willen kopen maar weet je niet precies wat er komt kijken bij een aankoop dan is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je het namelijk allemaal zien!

Het belang van een elektrische grasmaaier

Laten we even kort kijken bij de vraag waarom je er verstandig aan doet om een elektrische grasmaaier te kiezen voor bij het maaien. Elektrische grasmaaiers zijn ontzettend handig als je een kleine tot middelgrote tuin hebt die je netjes wilt houden. Er zijn twee soorten elektrische grasmaaiers: elektrische grasmaaiers met snoer en elektrische grasmaaiers met snoerloze accu. Elke maaier heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Draadloze elektrische gazonmaaiers worden aangedreven door een oplaadbare batterij. Afhankelijk van het model varieert de accuspanning van 18 volt tot 36 volt. Hoe hoger de spanning, hoe krachtiger de grasmaaier. Omdat snoerloze elektrische maaiers geen snoeren hebben, kunnen ze onbeperkt bewegen en hebben ze een groter bereik dan snoermaaiers. Terwijl een accu-maaier de gebruiker meer bewegingsvrijheid biedt, kan de accu ook een nadeel zijn. Als de accu leeg is kun je hem namelijk niet gebruiken. Soms zal je hem dus moeten opladen.

In tegenstelling tot benzinegrasmaaiers hebben elektrische grasmaaiers geen olie of benzine nodig om te kunnen functioneren. Motoren daarentegen hebben brandstof nodig voor het vermogen en olie voor de smering. Hoewel je elektrische grasmaaier af en toe gesmeerd moet worden, is de gebruikte olie anders en veel gemakkelijker te gebruiken dan die voor gasmotoren. Elektrische gazonmaaiers zijn lichter en gemakkelijker te gebruiken dan grote benzinemaaiers. Dit maakt het gemakkelijker om te manoeuvreren en sneller te maaien. De belasting van de rug en de schouders wordt verminderd omdat je niet langer een zware machine over het gras hoeft te duwen. Je hoeft ook niet aan een koord te trekken. Het enige wat je hoeft te doen is op een knop te duwen.

Top 5 elektrische grasmaaiers

De elektrische grasmaaiers zijn dus echt ontzettend handig om te gebruiken als je jouw gazon op de best mogelijke manier wilt bijhouden. Mocht je er nog geen hebben dan is het tijd om hier verandering in aan te brengen. Nu vraag je je waarschijnlijk af voor welke soort elektrische grasmaaier je het beste kunt kiezen. We hebben het vandaag wat makkelijker voor je gemaakt. Hieronder kan je namelijk een selectie vinden met de beste elektrische grasmaaiers die er op dit moment te vinden zijn. Kies je voor een van deze modellen dan heb je echt een goede kwaliteit in handen:

Gardena PowerMax 34

De Gardena PowerMax 34 is de laatste optie waar je voor kunt kiezen. Deze grasmaaier is ontzettend sterk door het vermogen van ruim 1.400-watt. Met een maaibreedte van 34 centimeter zal je in staat zijn om altijd weer te zorgen voor het best mogelijke resultaat bij jou in de tuin. Het is mogelijk om hem centraal in te stellen op 1 van de 5 mogelijke hoogtes tussen 20 en 60 millimeter. Door het lichte gewicht is het niet zo lastig om hem vooruit te duwen. Om je nog meer comfort te bieden is hij voorzien van een ergonomische handgreep. Het gemaaide gras wordt makkelijk opgevangen in de 40-liter container. Dit zorgt ervoor dat je niet met een hark aan de haal hoeft te gaan.

Voordelen

  • De gazonmaaier is in staat om buiten te maaien langs zijn wielen voor een goed gazon
  • Je kunt de maaihoogte zelf met een klik instellen voor het maaien

Het kopen van een elektrische grasmaaier is echt een van de beste keuzes die je maar kunt maken als je ervoor wilt zorgen dat je jouw gazon op een goede manier kunt onderhouden. Door deze maaier zorg je er niet alleen voor dat je gras er netjes bij komt te liggen, maar je kunt er ook nog eens voor zorgen dat voedingsstoffen makkelijker bij de wortels komen. De selectie uit dit artikel maakt het in ieder geval een stukje makkelijker om een elektrische grasmaaier te vinden die aan alle mogelijke eisen voldoet. Neem ook zeker een kijkje bij de andere artikelen die er hier op de site te vinden zijn als je nog meer aankopen op de planning hebt staan. Hier op de site is er namelijk nog veel meer om te ontdekken!

Bosch AdvancedRotak 650

We blijven even bij het merk van hierboven, het is nu eenmaal echt een goede optie om te kiezen. Als je niet zo zit te wachten op een hoop herrie tijdens het maaien dan is de AdvancedRotak 650 een super goedde keuze om te maken. Deze grasmaaier is namelijk voorzien van een speciale techniek die ervoor zorgt dat het geluid tot een prettig niveau gedempt wordt. Op die manier klinkt het luide geluid van de grasmaaier niet meer zo hard als voorheen. Bovendien heeft deze elektrische grasmaaier een handgreep die speciaal ontworpen is om de grasmaaier stevig vast te houden. De telescopische handgreep is ook nog eens voorzien van drukmeters. Door deze hoge mate van comfort weet je zeker dat je voor een lange tijd kunt maaien zonder last te krijgen van je handen. Aangezien hij volledig opklapbaar is zal je hem ook zo een plekje kunnen geven in de schuur.

Voordelen

  • Dankzij de Pro Silence technologie klinkt het geluid van de grasmaaier minder scherp
  • Door het compacte design neemt hij erg weinig ruimte in beslag

Bosch Rotak 32

Tijd om even te kijken naar een ander merk wat bekend staat om een uitstekende kwaliteit. We hebben het hier natuurlijk over het merk Bosch. Met de Bosch Rotak 32 zal je zeker weten dat je jouw tuin op een makkelijke manier kunt onderhouden. Deze elektrische grasmaaier is erg wendbaar door het lichte gewicht. Dit zorgt ervoor dat het super eenvoudig is om hem mee te nemen in de tuin. Maak je overigens geen zorgen, hij heeft namelijk meer dan genoeg kracht door de speciale 1200-watt Powerdrive motor. Dankzij de 31-litercontainer zal je ook niet eens meer hoeven te harken bij jou in de tuin. Wat deze grasmaaier echt bijzonder maakt is het feit dat hij is voorzien van  handige graskammen. Deze zorgen ervoor dat je tot aan de rand van het gazon maait. Met de Rotak 32 zal je dan ook echt altijd kunnen zorgen voor een strak resultaat bij jou in de tuin.

Voordelen

  • Door de speciale graskammen zal je altijd weer zorgen voor een erg strak resultaat
  • Je kunt de maaihoogte naar wens aanpassen dankzij de 3 maaihoogte-instellingen

Gardena PowerMax 37

Met de Gardena PowerMax 37 zal je ook echt een super goede aanwinst in handen hebben. Het is mogelijk om de handgreep in een comfortabele positie te zetten en om de maaihoogte centraal in te stellen 20 en 60 millimeter. Een bijzonder voordeel is dat deze grasmaaier buiten de wielen maait, dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van plekken op je gazon die over zijn geslagen. Wanneer u het gras maait, wordt het gras opgevangen in de 45-liter container. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoef te harken. Het is ook bij deze elektrische grasmaaier mogelijk om de maalfunctie aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat ook jij in staat zal zijn om je gazon op een eenvoudige manier van voedingsstoffen te voorzien. Door het compacte design neemt hij erg weinig plek in beslag. Wat heb je nog meer nodig?

Voordelen

  • De maal functie zorgt ervoor dat je jouw gras van natuurlijke mest kunt voorzien
  • De gazonmaaier is in staat om buiten de wielen te maaien voor een strak resultaat

Makita ELM4121 Gazonmaaier

De eerste optie is om te kiezen voor deze elektrische grasmaaier van het merk Makita. Makita is natuurlijk echt een merk wat altijd een goede kwaliteit levert. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazon met een oppervlakte tot wel 525m². Het is mogelijk om de hoogte tijdens het maaien zelf in te stellen door de speciale 7 maaihoogte-instellingen tussen 20 en 75 millimeter. De hoogte die je kiest is eenvoudig te kiezen op de grasmaaier zelf. De grassprieten komen terecht in de enorme 50-liter opvangzak. Het is ook mogelijk om je gras te malen tijdens het maaien. Dit zorgt ervoor dat het gras weer op het gazon terecht komt en dat je het kunt gebruiken als meststof voor het gazon. De dubbele veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat de gazonmaaier niet per ongeluk wordt ingeschakeld. Dit maakt het een veilige keuze voor mensen die thuis kinderen hebben.

Voordelen

  • Al het gras komt eenvoudig in de 50 liter opvangzak terecht na het maaien
  • Het is mogelijk om de maaihoogte in te stellen met de 7 maaihoogte-instellingen
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten