De beste eiersnijders voor in je keuken

214

Een ondergewaardeerd apparaat voor in de keuken is absoluut de eiersnijder. Dat is onterecht, want met dit keukengereedschap kan je zoveel meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het snijden van champignons, tomaten, kiwi’s of bananen. Met keurig gesneden plakjes ziet je zelfgemaakte salade er ineens een stuk mooier en smaakvoller uit.

Maar hoe kies je een goede eiersnijder? Waar moet deze keukentool aan voldoen? En vooral: wat zijn de beste eiersnijders van 2020? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste eiersnijders zijn, waarom klanten een bepaald type snijder het meest waarderen en wat de voor- en nadelen zijn van diverse eiersnijders. Na het lezen van dit blog hoef je niet meer uit honderden verschillende eiersnijders te kiezen. Waarschijnlijk vind je de perfecte eiersnijder in onze Top 5.

Welke soorten eiersnijders zijn er?

Hoewel het niet zo lijkt, zijn er toch wel degelijk verschillende soorten eiersnijders. Grofweg kun je stellen dat er apparaatjes zijn om plakjes mee te snijden én snijders om partjes mee te maken. Daarnaast zijn er keukensnijders die zowel gelijke plakjes als mooie partjes kunnen snijden.

De houder van het apparaat is gemaakt van kunststof of van metaal zoals aluminium. In de houder zijn scherpe draden gespannen van roestvrij staal. Eiersnijders kunnen natuurlijk altijd met de hand worden afgewassen, maar misschien vind je het prettiger wanneer het apparaatje in de vaatwasser kan.

Eiersnijders nemen niet veel ruimte in in de keuken en passen daarom gemakkelijk in een besteklade. Wanneer je design belangrijk vindt en je de eiersnijder in het zicht hebt liggen, dan heb je ook volop keuze. Er zijn eiersnijders in allerlei kleuren en formaten. Kijk welke het best bij jouw keukeninterieur past.

Wat kan je allemaal met een eiersnijder?

We noemden al enkele mogelijkheden op van een eiersnijder? Maar natuurlijk kan dit apparaatje nog veel meer. Daarom hebben horecakeukens vrijwel allemaal wel een of meerdere eiersnijders.

Met zo’n snijder kunnen eieren in verschillende vormen worden gesneden, zoals bijvoorbeeld een bloemvorm. Gebruik de eiersnijder ook wanneer je zacht fruit in partjes wilt snijden als garnering bij een gerecht zoals een cocktail, salade of taart. Hele champignons snijd je razendsnel in mooie gelijkmatige plakjes met een eiersnijder.

Wat zijn de beste eiersnijders van 2020?

Er zijn veel verschillende merken eiersnijders. Wij hebben gekeken naar de eigenschappen van diverse snijapparaten voor eieren, fruit en groente. Is het apparaatje alleen geschikt om eieren mee te snijden, of is het sterk genoeg om bijvoorbeeld ook door stevig fruit te snijden.

Ook werd onderzocht wat de specifieke kenmerken van en verschillen zijn tussen de kunststof en de metalen snijders. Tenslotte is er gekeken naar het design. Past de eiersnijder in de besteklade, wat is de kleur en welke vorm heeft het? Hoewel eiersnijders over het algemeen niet heel duur zijn, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je er jarenlang plezier van hebt. Daarom is ook gekeken naar kwaliteit en duurzaamheid.

Top 5 beste eiersnijders van 2020

Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk de top 5 van beste eiersnijders van 2020 die wij voor je hebben samengesteld. De keuze wordt waarschijnlijk een stuk eenvoudiger wanneer je zeker weet dat dit gewoon goede eiersnijders zijn. Met de juiste eiersnijder weet je al snel zeker dat je nooit meer zonder dit handige keukenapparaatje kunt, of het nu voor thuisgebruik of voor de professionele horecakeuken is.

Gefu Tari schijvensnijder

De Tari schijvensnijder van het Duitse merk Gefu kan veel meer dan een gewone eiersnijder. Deze praktische keukenhulp neemt je veel werk uit handen wanneer het op goed snijwerk aankomt. Moeiteloos snijden de vlijmscherpe messen van Japans roestvrij staal door de eieren heen. Ook kan je er met gemak tomaten, mozzarella, champignons en zachte fruitsoorten mee snijden. Alle schijven die gesneden worden zijn exact 5 cm dik.

De Gefu Tari schijvensnijder heeft een veiligheidsvergrendeling. Je kunt hem dus probleemloos en vooral veilig opbergen waar je maar wilt. De afmetingen van dit apparaat zijn 21,6 x 11,6 x 5,1 cm. De snijder is gemaakt van zwart/zilverkleurig roestvrij staal en is geschikt voor de vaatwasser.

Voordelen Gevu Tari schijvensnijder

 • Multifunctioneel. Snijdt eieren, fruit, zachte kazen en groenten.
 • Veiligheidsvergrendeling.
 • Kan in de vaatwasser.

Nadelen Gevu Tari schijvensnijder

 • Geen antislip ondergrond.

Niet geschikt om harde voedingswaren te snijden

Westmark Columbus

Met de Westmark Columbus snijd je in een beweging zes gelijke plakjes ei. Of champignons natuurlijk, of tomaat. Mozzarella kan natuurlijk ook gesneden worden met deze handige keukentool. De Westmark Columbus is gemaakt van gecoat aluminium. De roestvrijstalen snijdraden snijden moeiteloos door het ei, fruit of de groente heen. De handgreep zorgt ervoor dat je dit keukenhulpje gemakkelijk met een hand kan bedienen.

Wanneer je een saladeschotel mooi wilt opmaken, dan is de Westmark Columbus een handig hulpmiddel. Je kan er de eieren in de lengte of de breedte mee snijden, waardoor je decoratieve figuren kan maken. Na gebruik maak je dit apparaat heel gemakkelijk schoon met water en wat afwasmiddel. De zilverkleurige Westmark columbus is 18,1 x 6,4 x 2,6 cm, zodat je altijd wel een plekje in de keuken zult vinden om hem op te bergen.

Voordelen Westmark Columbus

 • Snijdt zowel in de lengte als in de breedte.
 • Is geschikt voor het snijden van zachte voedingswaren zoals ei, tomaat, mozzarella.

Nadelen Westmark Columbus

 • Kan niet in de vaatwasser.
 • Snijdt alleen partjes ei, groente of fruit en geen plakjes.
 • Iets groter dan een traditionele eiersnijder. Je hebt dus meer ruimte nodig om hem op te bergen.

OXO Good Grips

Lukt het niet om perfect gelijke plakjes ei te snijden?Dan biedt de OXO Good Grips eiersnijder uitkomst. Deze keukenhulp zorgt voor gelijke horizontaal of verticaal gesneden plakjes van elk 5 cm dik. Met een ei maak je ongeveer 9 gelijke plakjes. De OXO Good Grips heeft een antislip onderkant, zodat hij altijd stevig op elke ondergrond staat.

De verhoogde hendel van de OXO Good Grips is zo ontworpen dat je het apparaat gemakkelijk kan openen en sluiten. Bovendien kan je hem met een hand bedienen. De OXO Good Grips is 14.3 x 11 x 3 cm. Het keukenapparaatje heeft een zwart/witte kunststof behuizing. De snijdraden zijn van stevig roestvrij staal. Deze snijder kan in de afwasmachine.

Voordelen OXO Good Grips

 • Antislip onderkant.
 • Verhoogde hendel vergemakkelijkt het openen en sluiten.
 • Kan in de vaatwasser.

Nadelen OXO Good Grips

 • Niet geschikt om harde groente of aardappelen mee te snijden.

Leifheit ProLine combi

Dit keukenhulpje uit de serie ProLine kenmerkt zich door eenvoud, elegantie en kwaliteit. De Leifheit combi eiersnijder heeft drie functies in één. Hij snijdt eieren doeltreffend en snel in mooie ovale plakjes, of in acht gelijke partjes. Daarnaast kan je met deze keukentool ook champignons, tomaten en zelfs gekookte aardappelen snijden.

De roestvrijstalen draden zijn oersterk en tegelijk soepel. Alle plakjes of partjes zijn van gelijke grootte. Met de Leifheit ProLine combi wordt dan het wel erg eenvoudig om een mooi opgemaakte slaschotel of salade te presenteren. De ProLine combi is 24,5 x 14 4 cm en heeft een zwart/zilverkleurige roestvrijstalen behuizing. Deze snijhulp kan in de vaatwasser.

Voordelen Leifheit ProLine combi

 • Multifunctioneel. Kan partjes of plakjes te snijden.
 • Ook geschikt om aardappelen in plakjes te snijden.
 • Strak design.

Nadelen Leifheit ProLine combi

 • Formaat. Is wat groter door twee snijfuncties.

Westmark Duplex

De Westmark Duplex is een veelzijdig en sterk apparaat voor in de keuken. Snij gelijkmatige plakjes door het ei in de houder te leggen en het bovenstuk neer te klappen. Omdat deze eiersnijder gemaakt is van gecoat aluminium met oersterke afzonderlijk gespannen roestvrijstalen draden, kan je er met gemak ook fruit of zachte groenten mee snijden.

Met het geringe formaat van 13,5 x 7,9 x 2,9 cm past dit handige keukenhulpje met gemak in een keukenlade, zodat je hem altijd binnen handbereik hebt. Heb je hem in het zicht liggen, dan is dat helemaal niet erg. Het apparaatje heeft een moderne uitstraling en is zilverkleurig. Je kunt de Westmark Duplex schoonmaken door hem af te spoelen, met de hand te wassen of door hem in de vaatwasmachine te leggen.

Voordelen Westmark Duplex

 • Sterke afzonderlijk gespannen roestvrijstalen draden.
 • Mooi design.
 • Geschikt om eieren, zachte groenten en zacht fruit mee te snijden.

Nadelen Westmark Duplex

 • Niet geschikt om harde groenten- en fruitsoorten mee te snijden.
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten