De 5 Beste Eierkokers voor de keuken

348

Een eierkoker is een apparaat waarmee één tot zeven eieren kunnen worden gekookt. Om het apparaat te kunnen gebruiken, moet het op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Vul het vervolgens met water, leg de eieren op de juiste oppervlakken en schakel het apparaat in. Afhankelijk van de hardheidsgraad kunnen de afgewerkte eieren na enkele minuten worden verwijderd.

Er zijn veel toestellen op de markt, die verschillen in functie, kwaliteit en andere factoren. Wij geven je een overzicht van de beste apparaten die nu op de markt zijn.

De Russell Hobbs 14048-56

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Russell Hobbs 14048-56 uit de Cook@Home collectie is ontworpen in zwart en zilver. Het apparaat is gemaakt van geborsteld inox en is voorzien van kunststof elementen. De elementen die in contact komen met voedsel zijn vrij van BPA.

Bijzondere eigenschappen

 • Het vermogen van het apparaat is 365 watt.
 • Je kunt het apparaat via een schakelaar in- en uitschakelen.
 • Het toestel is voorzien van een indicatielampje, een akoestisch signaal, een warmte-isolerende handgreep en een maatbeker.
 • Als je het apparaat wilt reinigen, kun je het eenvoudig demonteren. Dit maakt het schoonmaken zeer eenvoudig.
 • Bovendien schakelt de Russell Hobbs eierboiler na twee uur automatisch uit.
 • Met dit toestel kun je tot zeven eieren tegelijk koken.
 • Als extra heb je de mogelijkheid om tot drie eieren tegelijk te pellen.

Wat is beter: een eierkoker of een kookpot

Natuurlijk kunt je ook eieren koken in een pot en dus zonder een eierkoker. Je hebt er waarschijnlijk al een/ Het koken van eieren in een pot heeft echter veel nadelen. Een daarvan is het energieverbruik. Als je kijkt naar hoeveel energie er wordt verbruikt bij het koken van eieren in een pot en bij het koken van eieren in een eierkoker, zul je zien dat de koker energiezuiniger is. Bovendien heeft het koken van eieren in een pot veel meer water nodig.

Je moet ook rekening houden met de aankoopkosten. Qua kosten is een eierkoker de moeite waard als je veel eieren wilt koken en/of heel vaak.

Naast het lagere energie- en waterverbruik biedt een elektrische koker nog enkele voordelen vergeleken met een pot:

 • Deze toestellen kunnen overtuigen in termen van snelheid. Als je de eieren in een pot kookt, moet je eerst wachten tot de pot en het water erin opgewarmd zijn. Dit is niet het geval met een eierkoker. In plaats daarvan worden de eieren in dit apparaat onmiddellijk verwarmd.
 • Bovendien hoeft je niet per se de hele tijd toezicht te houden op het toestel en het kookproces te controleren. In plaats daarvan werken eierkokers meestal met een signaaltoon. Als de pieptoon klinkt, zijn de eieren klaar. Sommige eierkokers zetten zichzelf zelfs uit na het kookproces.
 • Als je eenmaal de juiste instelling of de juiste hoeveelheid water hebt gevonden, moet je het goed onthouden. Als je een eierkoker gebruikt, moet het resultaat elke keer ongeveer hetzelfde zijn, met dezelfde instelling of dezelfde hoeveelheid water.

Belangrijke aankoopcriteria in een oogopslag

De kwaliteit

Natuurlijk moet het apparaat van hoge kwaliteit zijn. Het materiaal is ook belangrijk. Als de eierkoker van plastic is, moet deze BPA-vrij zijn. Daarnaast is een kookplaat met een anti-aanbaklaag voordelig. Het is vooral positief als het toestel voornamelijk van inox is gemaakt.

De veiligheid

Het is voordelig als de eierkoker is uitgerust met een automatische uitschakeling. Bovendien moeten er stoomafvoergaten in het deksel zitten. Het is ook belangrijk dat het model van goede kwaliteit is, zodat er geen water kan lekken. Want als er water lekt terwijl het apparaat is ingeschakeld, kan het behoorlijk gevaarlijk zijn.

De capaciteit van de eieren

De capaciteit van de eieren varieert van model tot model. Sommige modellen hebben maar plaats voor een ei. Bij andere modellen kun je tot zeven eieren tegelijk koken. Welke capaciteit voor je voldoende is, hangt af van hoe vaak je eieren wilt koken en hoeveel eieren je tegelijkertijd wilt koken. Voor een enkel huishouden kan een kleine eierkoker voor een ei of een eierkoker voor twee eieren voldoende zijn. Voor een gezinshuishouding is een eierkoker voor zes tot zeven eieren vaak de beste.

De bediening

Wat betreft de bediening dien je de bedieningselementen nader te bekijken. Veel apparaten hebben een aan/uit-schakelaar. Er zijn echter ook modellen die je kunt inschakelen door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken. In dit geval is de kabelwikkeling een belangrijk aspect. Sommige modellen zijn ermee uitgerust, andere niet. Je moet ook controleren of de eierkoker warmte-isolerende of temperatuurbestendige handvatten heeft. De vorm van het apparaat kan echter ook van invloed zijn op de bediening. De eierkokers, die een capaciteit van maximaal zes of zeven eieren hebben, zijn vaak rond. Rechthoekige eierkokers zijn echter vaak makkelijker op te slaan.

De prestaties

De prestaties van de afzonderlijke modellen verschillen niet veel. Meestal is het tussen 350 en 400 watt. Apparaten met een lage capaciteit van één of twee eieren bieden meestal nog minder kracht.

De Krups F 230

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Deze Krups-eierketel is rond van vorm en past dankzij zijn witte kleur perfect in de meeste keukens. Het biedt een vermogen van 400 watt. Dit model is uitgerust met een aan/uit-schakelaar, een indicatielampje en een zoemer.

Bijzondere eigenschappen

 • Het heeft ook een kabeloproller
 • Het wordt geleverd met een maatbeker.
 • Met de opwarmfunctie kan de Krups F230-70 Ovomat Super Egg Coddler ervoor zorgen dat hardgekookte eieren na het koken warm blijven.
 • De Krups Egg Coddler kan tot zeven eieren bevatten.
 • Je kunt de Egg Coddler ook gebruiken voor het bereiden van omeletten of gepocheerde eieren.

De Severin EK 3051

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Dit toestel van Severin heeft een vermogen van 400 watt. Het is ontworpen in wit en grijs, heeft een ronde vorm en biedt een algemeen modern ontwerp. De Severin EK 3051 is gemaakt van kunststof en heeft een antiaanbaklaag op de verwarmingsplaat.

Bijzondere kenmerken

 • De bediening is vrij eenvoudig.
 • Met de bijgeleverde maatbeker, die voorzien is van een eierprikker, kun je de hoeveelheid water regelen. Dit wordt uiteindelijk gebruikt om de kooktijd te controleren.
 • Je kunt het apparaat met een schakelaar in- en uitschakelen.
 • Deze schakelaar heeft een led-indicatielampje, waarmee je snel kunt zien of het apparaat nog aanstaat.
 • De Severin heeft ook een signaaltoon om het einde van het kookproces aan te geven.

De Severin EK 3051 Egg Coddler biedt plaats aan één tot zes eieren. Dit maakt dit model een van de grotere eierkokers en is ideaal voor gebruik in

De WMF-koker

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Zo'n toestel is de moeite waard voor bijvoorbeeld gezinnen die graag een ei als ontbijt eten. Dit toestel is ontworpen in de kleuren zwart en zilver en heeft een ronde vorm. Het heeft een modern en nobel ontwerp.

Bijzondere eigenschappen

 • Deze WMF is voorzien van een roestvrijstalen verwarmingsplaat en een geborstelde “Cromargan” kap.
 • Verder wordt het apparaat geleverd met een maatbeker.
 • Bij het opbergen van het toestel kun je gebruik maken van een kabelwinder.
 • Het apparaat geeft een signaaltoon na het kookproces
 • Er is een verlichte aan/uit-schakelaar.
 • Het vermogen van het apparaat is 380 Watt.
 • Een ander kenmerk van de WMF-eierkoker is de kookfase. Hiermee kan het kookproces worden voortgezet, zelfs nadat enkele eieren zijn verwijderd.
 • De WMF Stelio Egg Coddler is uitgerust met een draaiknop. Door middel hiervan kun je de hardheidsgraad van de gekookte eieren aanpassen.

Severin EK 3056

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Severin EK 3056 is ontworpen in de kleuren zwart en grijs. Het biedt een stijlvol ontwerp en is rond van vorm. De capaciteit van dit model is zes eieren. Dit maakt de Severin ideaal voor gezinnen en grotere huishoudens die regelmatig of af en toe eieren koken.

Bijzondere eigenschappen

 • Er is een maatbeker inbegrepen.
 • Deze Severin Egg Coddler is een toestel dat de hardheidsgraad bepaalt door de hoeveelheid water. Je kunt de maatbeker gebruiken om uit te vinden hoeveel water er nodig is. Het is uitgerust met een schaal om de hoeveelheid water aan te geven die nodig is voor de verschillende hardheidsgraden.
 • Het toestel is voorzien van eierdopjes.
 • Dit Severin-model heeft een verwarmingsplaat die voorzien is van een antiaanbaklaag. Zo kun je het gemakkelijk schoonmaken.
 • Het vermogen is ongeveer 400 watt.
 • De behuizing is gemaakt van plastic
 • Het toestel heeft een aan/uit-schakelaar met led-indicatielamp
 • Daarnaast geeft het toestel na de kooktijd een signaal zodat je kunt horen wanneer de eieren klaar zijn.
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten