De 5 beste effileerscharen hond voor je hond

797

Een effileerschaar is een ideale keuze om de haren van je hond goed uit te dunnen. De ene hond heeft meer haar dan de ander en bij de ene hond groeit het dan ook sneller dan bij de ander. Hoe dringend een effileerschaar nodig is kan dus per situatie verschillen, maar vroeg of laat zijn de meeste honden wel toe aan het uit dunnen van de haren. De scharen zijn ideale manieren om dit mee te doen en ze komen dan ook in verschillende soorten en maten voor. Overigens vinden veel honden het een stuk prettiger verzorgd te worden door hun eigen baasje, dan door een onbekende. Hieronder vindt je de 5 beste effileerscharen voor honden. Tevens vindt je informatie over de scharen zoals de voordelen en nadelen per product.

Hendon Professionele Honden Scharen Set

Ook bij de laatste variant uit dit rijtje gaat het om een complete set. Dit is een erg professionele set waarmee je het trimmen van je huisdier in eigen handen kunt nemen. Je kunt er niet alleen je hond, maar wederom ook je kat, cavia of konijn mee verzorgen. Bij de set bevindt zich een effileerschaar, maar ook een omlaag gebogen schaar, een knipschaar en een kam. Je kunt dus zelf kiezen welke schaar je op welk moment fijner vindt om te gebruiken. Om alles hierbij netjes te kammen kun je eenvoudig gebruik maken van de kam die zich ook bij het setje bevindt. De kam kun je gebruiken voordat je begint aan de knipbeurt. Dit zorgt er tevens voor dat de knipbeurt een stuk soepeler kan verlopen. De scharen hebben allemaal een schroef. Met de schroef kun je de schaar, bijvoorbeeld de effileerschaar, verstellen in het formaat dat je zelf wilt. De kwaliteit is goed en het ontwerp is ook nog eens zeer ergonomisch. Bij het setje zit ook een luxe etui waarin je alles, inclusief de accessoires kunt bewaren. Op het product zit een garantie die geldig is voor 30 dagen. Gebruikers ervaren dit product en deze effileerschaar als een goede en prettige keuze

OneTouch - Set van 5 - Complete scharenset

Ook deze effileerschaar is een prima keuze om je huisdier goed te verzorgen. Net zoals dat bij meerdere setjes uit dit rijtje het geval is, bestaat ook dit setje niet uit slechts 1 schaar. In totaal zitten er in het totale pakketje 4 scharen. Één hiervan is een uitdunschaar, de ander is een contourschaar, de ander is een omhoog gebogen schaar en de laatste schaar is een omlaag gebogen schaar. Je hebt bij het knippen van he huisdier dus keuze. Dit is iets wat veel mensen erg prettig vinden. Ten eerste omdat de vacht van het ene dier simpelweg heel anders is dan de vacht van het andere dier, maar ten tweede ook omdat je hoe verder je bent in het proces steeds de fijnere schaar kunt gebruiken.

Het kan best zo zijn dat wanneer je net begint de ene schaar ideaal is, maar later in het proces voor de details de andere schaar beter werkt. Naast deze scharen bevindt zich in het setje tevens een kam. De scharenset is erg gebruiksvriendelijk en er komt bij het gebruik ervan dan ook geen gevaar bij kijken voor het dier. Het product is roestvrij en geschikt voor alle hondensoorten. Verder bestaat het product uit kwalitatief hoogstaand materiaal en is de kleur blauw met wit. Ook het design ziet er dus prima uit. De trimaccesoires maken het trimmen een stuk prettiger en makkelijker.

Professionele Hondenscharen Set

Bij deze variant gaat het wel weer om een complete set. De set van de effileerschaar is bij dit product 7-delig en wordt als ideaal ervaren om vacht mee uit te dunnen. Kwalitatief is het een goede keuze en gebruikers zijn er dan ook behoorlijk tevreden mee. Bij het setje behoort onder andere de hoogwaardige knipschaar, de effileerschaar, de gebogenschaar en de preciesschaar. Voor de juiste stukjes vacht kun je continu voor de juiste schaar kiezen. Het fijne aan dit set is dus dat je je hond of kat dus niet volledig met dezelfde schaar hoeft te knippen.

Je kijkt wat handiger is met de huidige lengte van de haren en kiest de juiste schaar. Naast al deze soorten scharen bevindt er zich in de set tevens een professionele metalen hondenkapperskam. Ook ontbreken de 2 haarclips niet. Zoals dat bij meerdere setjes het geval is, zit er ook bij dit set een nette en veilige tas waarin alles opgeborgen kan worden. Hierdoor raak je losse onderdelen en accessoires een stuk minder snel kwijt en heb je een prettig overzicht van alle spullen wanneer je je huisdier knipt. Deze variant onderscheidt zich mede door een veilig ontwerp. Verder is de set een duurzame keuze en ligt het erg prettig in de hand tijdens het knippen. Tevens wordt het design van deze variant als erg mooi en netjes ervaren.

Trixie effileerschaar enkelzijdig 18 cm

In tegenstelling tot wat bij de vorige variant uit het rijtje het geval is, gaat het bij dit product niet om een complete set. Het kan dus als een nadeel worden ervaren dat dit enkel los een effileerschaar is zonder toebehoren, maar voor degenen die enkel de schaar nodig hebben is het een prima optie. De schaar is ideaal voor het uitdunnen van de vacht van een kat, hond of konijn. Het product is van RVS en het handvat is van kunststof. Hierdoor is de grip op de effileerschaar optimaal. Tevens is er een rubberen coating bij de handvat. Het product wordt als sterk, maar ook als handig in gebruik ervaren. Indien je op zoek bent naar een set om je hond, kat of konijn zijn of haar vacht mee uit te dunnen is het nadeel dat er hier geen accessoires bij zitten, maar als je alle accessoires al hebt en alleen de schaar er nog bij nodig hebt is het een goede keuze. De schaar is scherp en in staat eenvoudig de vacht uit te dunnen

Scharenset Hond - 8-Delige Scharenset

De eerste effileerschaar uit dit rijtje is een variant die meteen ideaal is om je hond mee te verzorgen. Het is een 8-delige trimset die het eenvoudig maakt je eigen hond zijn haren te knippen. De scharen zijn niet alleen bruikbaar bij honden, maar ook bij katten. In sommige gevallen kunnen ze zelfs ingezet worden voor nog kleinere huisdieren. Deze set is een erg complete variant. Naast de effileerschaar zelf bevindt er zich in het totale plaatje namelijk ook een borstelhandschoen, een kam, een oor/oog trimschaar, een uitdunschaar, een contourschaar, een omhoog gebogen schaar en een omlaag gebogen schaar. Allemaal zijn ze handig voor bepaalde kleine klussen met betrekking tot het trimmen en verzorgen van je hond. Met bijvoorbeeld de borstelhandschoen kun je de losse haren op je hond eraf halen en netjes weggooien.

Hiermee kun je er ook nog eens voor zorgen dat je huis een stuk minder vies wordt en minder onder de haren komt te zitten. Velen ervaren deze extra accessoires en ook met name de borstelhandschoen als erg prettig en handig. De 4 verschillende scharen zorgen er voor dat er voor iedere soort vacht een optie is. Vaak is de ene schaar niet even geschikt voor een bepaald vacht als de ander. Doordat je keuze hebt uit 4 verschillende varianten kun je continu de beste uitkiezen. Met de haartang die ook bij het setje hoort kun je de losse haartjes waar je met de schaar niet bij kunt makkelijk verwijderen. Verder is het ook zo dat dit totale plaatje in een nette hoes zit. Hierdoor kun je alles pakken wat je nodig hebt, maar na het gebruik ook weer eenvoudig opbergen. De producten zijn van kwalitatief hoogstaand roestvrij staal gemaakt. Ook de kwaliteit/prijs verhouding is prima bij deze variant.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten