De 5 beste dubbele frituurpannen om te bakken

325

Een frituurpan is een veelzijdig apparaat en kan voor veel lekkernijen worden gebruikt. Dit is ook waarom veel mensen het in huis hebben om, bijvoorbeeld tijdens feestjes of verjaardagen, voor vettige snacks te kunnen zorgen. Echter, dit kan een probleem zijn, aangezien in de gewone frituurpan niet veel snacks tegelijk klaargemaakt kunnen worden. Voordat je een nieuwe lading klaar hebt voor de gasten die nog niet hadden gehad, heeft iedereen alweer trek in een nieuwe snack.

Daarom kun jij nu kiezen voor een dubbele frituurpan. Deze uitbreiding op de gewone frituurpan zorgt ervoor dat je frietjes en snacks tegelijk kunt bakken zonder dat het olie vervangen hoeft te worden. Ideaal voor elke feestje. Wat zijn de voordelen van dubbele frituurpannen en welke varianten zijn hierbij de beste? Hier wordt een lijstje gegeven van de vijf beste modellen voor iedere snackfan.

Welke voordelen geeft een dubbele frituurpan?


Dubbele frituurpannen geven in feite hetzelfde resultaat als een normale friteuse, maar er komen meer voordelen bij kijken waardoor het een aantrekkelijke keuze vormt.

1. Grotere porties
Een eerste belangrijk voordeel is dat je met een dubbele frituurpan veel meer snacks tegelijk kunt frituren. Hierdoor is het handig bij grote gezelschappen, zoals feestjes, zodat iedereen tegelijk kan genieten van een gefrituurde lekkernij.

2. Makkelijker kleine hoeveelheden bereiden
Niet alleen voor grote hoeveelheden is het apparaat geschikt, ook voor kleinere porties. In dit geval kun je namelijk alleen gebruik maken van één van de manden en zet je slechts één kant aan, waarbij de andere kant koel blijft. Als je toch meer ruimte nodig hebt, kun je deze kant altijd nog aanzetten en gebruiken.

3. Onafhankelijke thermostaten
De ene bak kan niet alleen uit als de ander aanstaat, ook de temperatuur kan bepaald worden per kant. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kroketten op 180 graden bakken voor zes minuten lang, terwijl de andere kant bami schijven op 160 graden voor acht minuten frituurt. Door de onafhankelijke thermostaten en verschillende instellingen kan er niks aanbranden en zijn ze op hetzelfde moment klaar.

Waar op letten bij de aankoop van een dubbele frituurpan?
Dubbele frituurpannen zijn vanwege de stijgende populariteit te verkrijgen in een breed aanbod. Dit zorgt ook voor verschillen tussen verschillende typen en verschillende merken. Een aantal zaken zijn belangrijk mee te nemen bij de aanschaf. Je moet bijvoorbeeld letten op de gewilde inhoud, het isolatiemateriaal dat is gebruikt, of er een kruimelfilter ingebouwd is en het type olie dat gebruikt kan worden. Tevens is het belangrijk na te denken over het nemen van een friteuse geschikt voor vast of vloeibaar frituurvet, een open of gesloten frituurpan en hoe ingewikkeld de schoonmaak is.

De top 5 beste dubbele frituurpannen


Een frituurpan is dus een handig apparaat om in huis te hebben voor het klaarmaken van grote porties snacks op feestjes, maar ook voor het frituren van verschillende producten op hetzelfde moment. De volgende vijf modellen zijn het meest geschikt voor jou.

Tefal Double Pro FR3610 - Frituurpan

Op de vijfde en laatste plaats van beste dubbele frituurpannen staat het model van Tefal, welke beschikt over onafhankelijke pannen waar in elke pan één kilo aan ingrediënten past. Friet en snacks kunnen hierdoor tegelijk worden klaargemaakt en friet kan tevens glutenvrij gebakken worden door de scheiding. De pannen zijn onafhankelijk te bedienen en kunnen beide ingesteld worden tot een maximale temperatuur van 190 graden. Kruimels verbranden niet door de koude-zone technologie, waardoor minder vieze geurtjes verspreidt worden en de olie langer goed blijft.

Er worden roestvrijstalen deksels meegeleverd met een kijkvenster, waardoor het proces in de gaten gehouden kan worden en geuren nog meer worden tegengehouden. De verschillende onderdelen zijn vaatwasmachine bestendig, waardoor het makkelijk schoon te maken is. Er is geen timer beschikbaar op de frituurpan zelf, maar er is wel een uitlekpositie om de omgeving niet vies te maken tijdens het frituren. De prijs bedraagt rond de 90 euro.

Voor- en nadelen
Voordelen van deze friteuse zijn het glutenvrije aspect, de makkelijk schoon te maken onderdelen en de speciale technologie om het verbranden van kruimels te beperken en vieze geuren te vermijden. Echter, er is geen timer aanwezig, waardoor je zelf de tijd bij moet houden, wat soms onhandig kan zijn. Ook is de kabel te kort en valt de inhoud tegen.

Emerio Familie 5L - Dubbele Frituurpan

Hierop volgend is de dubbele frituurpan van Emerio op de vierde plaats geëindigd en is ideaal voor het bakken diverse soorten etenswaren, waaronder vis. Ook hierbij is de koude-zone technologie aanwezig om onaangename geurtjes weg te filteren in de deksel. Het vermogen bedraagt 3000 Watt en de inhoud is wel vijf liter. Er worden tevens drie manden geleverd om het frituren nog makkelijker te maken.

De frituurpan kan ingesteld worden op een temperatuur van 100 tot 190 graden Celcius en door de cool touch handgrepen wordt veiligheid gegarandeerd. De behuizing wordt uiteraard wel warm. De frituurpan is niet veilig voor de vaatwasser en beschikt over deksels om de pannen af te sluiten. De prijs van dit apparaat is slechts 60 euro.

Voor- en nadelen


Deze dubbele frituurpan is geschikt vanwege zijn lage prijs, grote inhoud en het wegfilteren van vieze geurtjes. De nadelen zijn daarentegen de afwezigheid van automatische kookprogramma's en een timer en dat de onderdelen niet in de vaatwasser gedaan kunnen worden.

Tristar FR-6937 - Dubbele Frituurpan

Tristar staat met zijn dubbele frituurpan op nummer drie van beste dubbele frituurpannen. Dit model heeft een maximale inhoud van zes liter, is vaatwasmachinebestendig en beschikt over een oververhittingsbeveiliging. De pannen zijn apart te bedienen en de temperatuur kan ook per pan worden aangepast om verschillende etenswaren tegelijkertijd klaar te maken. De minimale temperatuur is 150 en de maximale temperatuur is 190 graden.

De dubbele frituurpan heeft een antislip bodem, wat het ook een stuk veiliger maakt, en is gemaakt van duurzaam materiaal. Tevens worden er een handleiding en deksels meegeleverd met de frituurpan. De prijs ligt tussen de 60 en 65 euro.

Voor- en nadelen


Door de grootte van de frituurpan kan het niet overal geplaatst worden, wat een nadeel kan zijn. Daarnaast is het snoer slechts één meter lang, is er geen geurfilter aanwezig en beschikt het apparaat niet over een koele wand, waardoor de buitenkant erg warm kan worden. De voordelen daarentegen omvatten de grote inhoud en dat de onderdelen makkelijk schoon te maken zijn. Ook de lage prijs maakt het geschikt voor veel mensen.

Princess 183028 - Dubbele Frituurpan

Voor een prijs van ongeveer 70 euro kun je de dubbele frituurpan van Princess in huis halen. Beide pannen hebben een vermogen van 1800 Watt en de frituurpan kan snel op de juiste temperatuur komen. Bij veel friteuses komen restjes eten in het hete vet, waardoor ze verbranden en vieze lucht verspreiden. Dit wordt voorkomen door de koude-zone technologie en de gedetailleerde mandjes, waardoor kleine stukjes ook worden opgevangen en niet verbranden.

De frituurpan is gemakkelijk te reinigen doordat de binnenpannen individueel uitneembaar zijn. Olie kan hierdoor ook eenvoudig ververst worden. Zelfs de handvaten kunnen losgehaald worden om het schoonmaken en opbergen van het apparaat te vergemakkelijken. Beide pannen hebben een inhoud van drie liter en de prijs bedraagt ongeveer 70 euro.

Voor- en nadelen


De voordelen van deze dubbele frituurpan zijn het eenvoudige gebruik, de makkelijke schoonmaak en opberging en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze maken het voor veel mensen een geschikte keuze. Echter, de friteuse beschikt niet over een veiligheidsfilter of waarschuwingssignaal, heeft geen geurfilter of kijkvenster en geen koele wand, waardoor de pan vrij heet kan worden.

Inventum Dubbele GF461 - Frituurpan

Als eerste en beste is geëindigd de dubbele frituurpan van Inventum, welke je voor ongeveer 60 euro in huis kunt halen. Het apparaat heeft een volume van vijf liter, de losse onderdelen kunnen in de vaatwasser en er is een oververhittingsbeveiliging aanwezig. Het vermogen van deze frituurpan is twee keer 1800 Watt en de behuizing is gemaakt van RVS, wat een sterk materiaal is.

De elementen in de friteuse hangen direct in het frituurvet, waardoor de temperatuursensor een stuk sneller reageert, bijvoorbeeld bij het frituren van bevroren etenswaren. De thermostaat zal snel aanpassingen maken in de temperatuur om elk soort etenswaar op de juiste manier te kunnen bereiden.

Voor- en nadelen


Deze dubbele frituurpan is de beste vanwege zijn gevoelige thermostaat, waardoor snacks snel en op de juiste manier gefrituurd worden en wat verband houdt met het hoge vermogen. Ook is de prijs erg voordelig, waar je een uitstekende kwaliteit voor terugkrijgt. Nadelen zijn daarentegen het enigszins korte snoer en dat er geen signaal wordt gegeven wanneer de producten klaar zijn.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten