De 5 beste drinkflessen onder de loep genomen

397

Het is erg belangrijk om gedurende de dag goed gehydrateerd te blijven, hoewel de meeste mensen dit nog wel eens willen vergeten. Dat is ook logisch. Je bent onderweg, druk, bezig en je vergeet te drinken. Daarom is het erg handig om een waterfles aan te schaffen, zodat je altijd wat te drinken bij je hebt. Niet alleen is dit duurzaam voor je portemonnee, aangezien je jezelf behoedt voor allerlei aankopen gedurende de dag, het is ook nog eens goed voor het milieu. Je koopt immers één keer een drinkfles en kunt deze vervolgens soms wel jaren gebruiken wanneer je deze goed onderhoudt. In Nederland gooien we per dag gemiddeld 500.000 plastic waterflesjes weg! Hier bespreken we de vijf beste drinkflessen.

Bodhi Tree Sports Bottle

De Bodhi Tree is een waterfles met een fraai design. De Bodhi Tree drinkfles is gemaakt voor optimaal gebruik gedurende yoga, fitness of buitensport. De fles kan opengemaakt worden met een hand waarbij het water soepel uit de fles loopt - ideaal voor de snelle dorst. Er is een stofdoek die ervoor zorgt dat de dop niet vies wordt.

Een groot voordeel van de Bodhi Tree drinkfles is dat er een fruitfilter in zit. Dit houdt in dat je indien gewenst zelf smaak kan geven aan je water door iets in dit fruitfilter te stoppen. Dit kan van alles zijn: aardbei, komkommer, citroen, basilicum, bessen. Eigenlijk alles wat je zelf lekker vindt!

De Bodhi Tree drinkfles heeft een extra slot waardoor de fles nooit zomaar open kan. Ook zorgt dit extra slot ervoor dat de fles niet kan lekken, wat toch wel fijn is als je de drinkfles 's ochtends in je tas stopt.
De Bodhi Tree drinkfles is ook geschikt voor warmere dranken tot 85 graden Celsius. Het grootste gedeelte van de fles is gemaakt van copolyester. Dit is een hoogwaardig materiaal vrij van BPA en BPS. Je zult dan ook merken dat er geen geur aan de fles zit wanneer je drinkt.

Een eventueel nadeel van deze drinkfles is dat het design je wel aan moet spreken, want alle flessen hebben hetzelfde design. Daarnaast is de fles vrij prijzig

TravelMore waterfles

De TravelMore drinkfles is speciaal ontworpen voor mensen die graag op reis gaan. Het is een stevige, transparante drinkfles waar maar liefst 900 milliliter water in past. Tevens beschikt deze waterfles over een fruit infuser, wat een groot voordeel is. Door deze fruit infuser kan je het water zelf een smaakje geven. Je kunt je favoriete fruit, groenten of kruiden toevoegen om het water zo lekker drinkbaar te maken.
Dat maakt de TravelMore drinkfles dan ook ideaal als je bijvoorbeeld op vliegvakantie gaat. Je kunt de fruit infuser vullen met fruit naar jouw keuze en deze leeg meenemen door de douane. Vervolgens vul je achter de douane je flesje met kraanwater. Nu heb je een goedkoop, duurzaam en heerlijk drankje voor tijdens je reis!

Gelukkig heeft TravelMore ook aan een aantal andere functionaliteiten gedacht. Zo is er een anti-lek dop en is de drinkfles 100% BPA vrij. Zo weet je dus zeker dat er geen toxische stoffen in jouw fles zitten.
Voor het beste resultaat leg je de fles een kwartiertje in de koelkast wanneer je de smaak hebt toegevoegd. Zo trekt deze in het water en proef je de smaak extra goed!

YOS Bottle met pillendoos

Deze fles is ideaal wanneer je medicijnen in moet nemen. Dit is namelijk een waterfles en pillendoos in een. Niet alleen heb je zo altijd je pillen bij je, je hebt ook direct water om deze in te nemen! Daarbij is het op deze manier een stuk gemakkelijker om je medicijnen in te nemen.


Er past 375 milliliter water in een fles. Dat is niet zoveel vergeleken met andere waterflessen, maar dit is ook een voordeel, aangezien dit betekent dat de YOS Bottle gemakkelijk mee te nemen is en in vrijwel iedere tas past.
Iedere fles is vrij van BPA en ftalaten. Het pillendoosje lekt niet en is geschikt voor in de vaatwasser. Het pillendoosje is ook van de fles af te nemen om deze apart schoon te maken. Tevens een leuk feitje: de flessen worden geproduceerd in Nederland! Mocht je dus kiezen voor een waterfles omdat je geeft om het milieu, dan is het fijn om te weten dat deze flessen lokaal geproduceerd worden!

Een nadeel van deze fles is dat hij mogelijk weinig toegevoegde waarde heeft voor mensen die niet op dagelijkse basis medicijnen slikken. De fles is immers vrij klein en een gedeelte van het design is gereserveerd voor de pillendoos. Desalniettemin is het een geweldig product: het heeft tweemaal de European Product Design Award gekregen. De fles is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, waardoor er voor iedereen wel iets bij zit

Airup

AirUp is een nieuw bedrijf met als grootste missie om mensen meer water te laten drinken. De filosofie van AirUp is dat mensen wel graag water willen drinken, maar dat 'gewoon water' maar saai is. Daarom heeft AirUp een drinkfles ontwikkeld die smaak geeft aan water door middel van geur. Je proeft voor tachtig procent met je neus. Door de geurpods lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt, maar je proeft als het ware de geur. De AirUp is een drinkfles met een rietje, wat het drinken van voldoende water nog makkelijker maakt.

Als je op zoek bent naar water met een smaakje omdat je normaal water niet lekker vindt, dan is AirUp een geweldig initiatief voor jou. Het gaat dus puur om geur, er wordt geen suiker, calorieën of troep toegevoegd aan de pods. Zij werken volledig met natuurlijke aroma's.

De pods zijn wel aan de prijs, dat is jammer. Een pod kost gemiddeld €3,- en je kunt er ongeveer 5 liter water smaak mee geven. Er is wel een grote variëteit aan smaken die aangeboden worden: van vlierbloesem tot aan bascilicum-citroen, en ook smaken zoals cola en bosvruchten.
Handig is dat AirUp ook aparte schoonmaakartikelen verkoopt om het rietje van de AirUp goed schoon te maken.
Mocht je dus een echte zoetekauw zijn en weinig water drinken omdat je het niet lekker vindt? In dat geval is AirUp een goede keuze voor jou. Een nadeel van AirUp is wel dat het vrij duur is. Als je overstapt op een drinkfles om geld te besparen, dan is AirUp niet de beste keuze voor jou

Dopper

Dopper is een merk dat de afgelopen jaren enorm in populariteit is gegroeid. Veel mensen hebben een Dopper en zij zeggen met name voor de Dopper hebben gekozen vanwege het fraaie design. De Dopper is erg simpel, maar ook praktisch. Het product bestaat uit een langer gedeelte (welke ook als longdrinkglas te gebruiken is), een wit gedeelte dat je erbovenop schroeft en een dop. Wanneer je het witte gedeelte met dop van het longdrink gedeelte haalt, kan je de Dopper ook gebruiken als klein glas met een voetje.
In een Dopper past bijna een halve liter water (iets meer dan 400 ml). Daarbij is het flesje erg stevig en kan hij in de vaatwasser! Als de Dopper vies is, wordt aangeraden om deze een half uurtje te laten weken in warm water met citroensap.

De Dopper is in tal van verschillende kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Er is de Dopper Original, maar ook de Dopper Insulated, die ook geschikt is voor warme en koude dranken.
Voor bedrijven is de Dopper erg aantrekkelijk, aangezien op de bovenkant ook het logo van het bedrijf is af te drukken. Dat maakt de Dopper erg aantrekkelijk als cadeau aan werknemers of als relatiegeschenk.

Een nadeel van de Dopper zou kunnen zijn dat hij al zodanig populair is, dat je niet echt meer uniek bent als je ook een Dopper koopt. Het zou in dit geval leuker kunnen zijn om een 'unieke' waterfles te kopen.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten