De 5 beste draadloze opladers voor je smartphone

1742

Er zijn op dit moment steeds meer mensen die ervoor kiezen om een draadloze oplader te kopen. Dit is natuurlijk niet zo heel erg raar, met de draadloze opladers is het namelijk mogelijk om op een super eenvoudige manier je telefoon op te kunnen laden. Nu wil je natuurlijk wel zeker weten dat je uit zal komen bij de oplader die past bij wat je zoekt. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet voor het maken van deze aankoop. Door dit artikel goed door te nemen weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een goede draadloze oplader.

Het belang van een draadloze oplader

Voordat we gaan kijken naar de beste draadloze opladers die je kunt kopen is het van belang om even naar de oplader zelf te kijken. We zien namelijk dat lang niet iedereen weet hoe het werk en wat de belangrijkste voordelen zijn die je zal ondervinden. Draadloos opladen maakt gebruik van een basisstation stroom te sturen naar je mobiele telefoon of smartwacht met behulp van elektromagnetische golven. Deze golven worden vervolgens opgepikt door een ontvangerspoel die in de achterkant van je telefoon is ingebed en die de golven omzet in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt dan gebruikt om de smartphone op te laden. Wanneer je jouw smartphone neerlegt op een oplaadkussen kun je hem gelijk opladen, je hoeft hier verder niets voor te doen. Draadloos opladen wordt ook wel Qi-opladen genoemd. De Qi-standaard is in 2008 geïntroduceerd, dus de technologie is relatief nieuw.

Wat zijn de belangrijkste voordelen? Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen kabels meer hebt, dit is natuurlijk een no brainer. Met draadloze technologie hoef je je USB-c lader niet overal mee naartoe te nemen. Je hebt alleen een kabel nodig die is aangesloten op de oplader zelf. Qi -laden is de universele standaard. Als je meerdere verschillende draadloze apparaten hebt, kun je zonder problemen dezelfde oplaadmat gebruiken. Daar komt bij dat het bekend staat om de veilige verbindingen. Omdat het opladen plaatsvindt in een gesloten omgeving is er geen sprake van corrosie omdat er geen blootstelling is aan water of zuurstof. Dit betekent ook dat er minder risico is op elektrische storingen. Ook is het duurzamer. Zonder regelmatig de stekker uit het stopcontact te halen, zal er ook geen slijtage plaatsvinden aan je stopcontacten. Hierdoor gaat je aankoop langer mee. Dit maakt het echt een uitstekende aanwinst om te maken.

Top 5 draadloze opladers

Net zoals dat je veel verschillende soorten smartphones hebt zijn er ook diverse draadloze opladers om voor te kiezen. Door deze verscheidenheid vinden veel mensen het lastig om een keuze te maken. Gelukkig zijn wij er voor je om jou te helpen bij het maken van deze handige aankoop. Zo hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt. Door te kiezen voor een van deze draadloze opladers zal ook jij zeker weten dat je een uitstekende kwaliteit in handen zult hebben.

Nomad Base Station Apple Watch Edition

De Nomad Base Station Apple Watch Edition is speciaal voor de mensen die apparaten van Apple op willen laden. Door alles aan te koppelen kun je jouw apparaten snel opladen in huis. Dankzij de draadloze snelle oplading voor Apple is alles echt binnen no time weer voorzien van een volledig volle accu. Ook de Samsung smartphones worden extra snel opgeladen. Smartphones van andere merken zullen ook opgeladen worden, al gaat dit net even wat sneller. Je kunt je Apple Watch draadloos opladen via de speciale houder. Wanneer je dit ding op je nachtkastje hebt staan weet je zeker dat je niet meer met een lege batterij zal zitten aan een einde van de dag. De compacte lader is ook nog een voorzien van een subtiele uitstraling dankzij het slanke ontwerp. De LED-lampjes geven het batterijniveau van je apparaten aan. Hierdoor weet je precies hoe vol ze eigenlijk zitten.

Voordelen

 • Je kunt je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd opladen
 • Dankzij de draadloze snel laadfunctie van Apple is alles snel opgeladen

Ook jij bent met de informatie uit dit artikel in staat om binnen no time uit te komen bij de draadloze oplader die precies past bij wat je zoekt. Het is echt een ontzettend handige aanwinst om te maken. Hiermee ben je namelijk in staat om je telefoon of smartphone op een eenvoudige wijze op te laden, zonder dat je ook nog maar een kabel in huis hoeft te hebben voor je toestel. Niet voor niets dat zoveel mensen overstappen op deze nieuwe opladers.

ZENS draadloze oplader 10W

Met de ZENS draadloze oplader 10W met standaard en AirPods Dock + Watch Stand heb je maar één oplader nodig om al jouw apparaten mee op te laden. Door je iPhone in de lader te stoppen zal je ervoor zorgen dat jouw telefoon binnen no time weer vol is. Hij is geschikt voor alle apparaten van Apple en Samsung die draadloos opladen ondersteunen. Tijdens het opladen wordt je telefoon rechtop in de standaard geplaatst. Hierdoor kan je mooi jouw aflevering van GTST afkijken zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege batterij. Ook kan je de AirPods opladen via de speciale houder. Heb je ook een iPad of wil je een extra smartphone opladen? Met de kabel kan je hem gewoon aansluiten op de USB-A-poort

Voordelen

 • Met deze draadloze lader kan je alle apparaten in een keer opladen
 • Je kunt een vierde apparaat opladen via de USB-poort

Samsung DUO Pad Draadloze Oplader

We gaan weer even terug naar een draadloze oplader van Samsung. Dit komt echt door het feit dat dit merk bekend staat om de ontzettend hoge kwaliteit die er iedere keer weer wordt geleverd. Met de Samsung DUO Pad Draadloze Lader is het mogelijk om twee verschillende tegelijkertijd op te laden zonder dat je hiervoor een draad nodig hebt. Deze opladers hebben een vermogen van 12 watt en 3,5 watt, dit maakt het mogelijk om zowel je smartwacht als je telefoon op te kunnen laden. Bovendien laadt je jouw Samsung smartphone extra snel op met de snelle oplaadfunctie. De Duo Pad kan ook gebruikt worden door de mensen die een ander merk telefoon hebben. Van belang is wel dat je weet dat de andere apparaten niet zo snel opladen als die van Samsung. Door de antislipmat weet je zeker dat alles weer goed blijft hangen bij het laden. De lader is draadloos, zeg dus maar doei tegen al drie draden in huis.

Voordelen

 • Laad je smartphone en uw Samsung smartwatch op hetzelfde moment op
 • Door de hoge kwaliteit materialen ben je voorzien van een aankoop die lang mee zal gaan

Belkin Boost Up Wireless Charger 10W

Dit is ook echt een ontzettend goede draadloze oplader om voor te kiezen voor bij jou in huis. Met de Belkin Boost Up Wireless Charger 10W ben je in staat om alle soorten Samsung en Apple smartphones eenvoudig op te laden. Deze lader ondersteunt onder andere draadloos snel laden voor Samsung en Apple, hierdoor ben je ruim twee keer zo snel klaar met het laden. De lader kan ook voor andere merken gebruikt worden. In dit geval is het alleen wel alleen de normale snelheid. Het enige wat je hoeft te doen om je telefoon op te laden is hem op de lader te leggen Door de antislip afwerking blijven zal je je geen zorgen meer hoeven te maken over de glazen behuizing van jouw telefoon. Deze zal voortaan goed blijven liggen. Het is geen probleem als je een hoesje met een flapje hebt. Zolang er geen metaal in zit kan je jouw telefoon gewoon opladen.

Voordelen

 • Dankzij draadloos snel opladen laden kan je alles snel opladen
 • Je smartphone glijdt niet snel van de lader af dankzij het antislip oppervlak

Samsung Wireless Charger 15W

Met de Samsung Wireless Charger 15W ben je in staat om jouw telefoon op een super eenvoudig manier op te laden, zonder dat je hierbij vast zit aan een of andere draad. De S20 serie en de Note 10 en Note 20 serie zijn de enige Samsung apparaten die extra snel draadloos opladen bij 15 watt ondersteunen. Hou hier dus wel even rekening mee als je besluit om deze oplader te kopen. Deze Samsung draadloze oplader is de enige die voldoende stroom kan leveren om jouw telefoon echt ontzettend snel op te laden. Ook kan je deze oplader gebruiken voor het opladen van alle andere mogelijke soorten Samsung smartphones en iPhone apparaten (7,5 Watt). De kabel en de krachtige adapter zitten uiteraard bij de aankoop, je kunt hem dus gelijk in gebruik nemen. Dankzij de standaard zal je telefoon altijd rechtop staan als hij wordt opgeladen. Mocht je net een serie aan het kijken zijn dan is dit natuurlijk wel zo handig, zo kan je alles goed zien

Voordelen

 • Met deze draadloze lader kan je Samsung Galaxy S20, Note 10 Plus en Note 20 opladen
 • Dankzij de draadloze snelle oplading zullen de apparaten snel vol zijn tijdens het laden
 • De meegeleverde lader en kabel maken het mogelijk om hem gelijk te gebruiken
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten