De 5 beste draadloze toetsenborden gereviewd

208

Een draadloos toetsenbord is een toetsenbord waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met een laptop, desktop of tablet, zonder hiervoor een kabel te gebruiken. Je kunt een draadloos toetsenbord bijvoorbeeld verbinden middels bluetooth verbinding of via een usb receiver of dongle. Het gebruik van een draadloos toetsenbord is zeer eenvoudig en heeft tal van voordelen. Echter verschillen de modellen sterk in eigenschappen, en is het vinden van het beste draadloze toetsenbord een vrij lastige klus. Om de aankoop van een draadloos toetsenbord wat gemakkelijker voor je te maken kun je een kijkje nemen bij de op dit moment best geteste draadloos toetsenbord modellen.

De Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord

Ten slotte het laatste toetsenbord uit de lijst, maar zeker niet de slechtste: Het draadloos toetsenbord van het merk Buddle. Dit toetsenbord wordt door vele experts aangeprezen als een zeer goed toetsenbord met tal van voordelen. Het Buddle toetsenbord kan bijvoorbeeld eenvoudig met drie apparaten tegelijk verbinding maken. Het toetsenbord kan verbinding maken met alle soorten apparaten die beschikken over een bluetooth verbinding of USB-aansluiting. Het toetsenbord is compatibel met zowel Apple, Android, als Windows apparaten.

Het draadloze toetsenbord is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over een goede indeling, waardoor je eenvoudig en snel kunt typen met het toetsenbord. Ook beschikt het draadloze toetsenbord van Buddle over anti-slip voor een goede stabiliteit en beschikt het apparaat over een slimme energiebesparingsmodus. Dankzij de krachtige accu, en de energiebesparingsmodus kun je zo lang mogelijk gebruik blijven maken van het toetsenbord zonder het tussentijds op te hoeven laden.

Het toetsenbord beschikt daarnaast over een handig numeriek toetsenblok, waardoor het toetsenbord ideaal is bij het maken van snelle berekeningen of bij het invullen van Excel sheets of financiële documenten. Ten slotte is het toetsenbord erg stijlvol en compact, en kun je het toetsenbord hierdoor gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Voordelen
- Zeer stil dankzij scissor toetsen
- Compatibel met vrijwel elk apparaat

Nadelen
- Geen verlichting van individuele toetsen

De SAMTECH Toetsenbord Draadloos

De SAMTECH draadloos toetsenbord is een uitstekend draadloos toetsenbord dat tal van voordelen heeft en unieke functies. Het toetsenbord is geschikt voor de tablet, PC en Laptop (en elk ander apparaat met een bluetooth verbinding), en kan zowel voor een IOS, Windows als voor een Android besturingssysteem gebruikt worden. Het toetsenbord is een zeer uitgebreid toetsenbord met een strak en minimalistisch design. Ook is het toetsenbord zeer gebruiksvriendelijk dankzij de slimme en handige toetsenverdeling. Hierdoor kun je over het algemeen zeer snel en gemakkelijk typen.

Het draadloos toetsenbord beschikt over bluetooth 3.0 en is voorzien van een numeriek toetsenblok. Hierdoor kun je het toetsenbord eenvoudig gebruiken voor het snel maken van berekeningen. Het toetsenbord heeft ook scissor toetsen, wat inhoudt dat de toetsen stabiel en stil zijn. Dit biedt een uitstekende typ comfort en precisie tijdens het typen.

Daarnaast is het draadloze toetsenbord van Samtech uitgerust met een krachtige accu en kun je de batterij van het toetsenbord binnen drie uur volledig opladen. Hierdoor kun je het toetsenbord langdurig achter elkaar blijven gebruiken en weer snel opladen indien het toetsenbord leeg is.

Voordelen
- Numeriek toetsenblok
- Geschikt voor alle soorten apparaten
- Zeer gebruiksvriendelijk


Nadelen
- Geen individuele toetsenverlichting

De Logitech K400 Plus

De Wireless Touch Keyboard K400 is wellicht wel het beste draadloze muis en toetsenbord van dit moment. Het Logitech K400 Plus draadloze toetsenbord is het ideale toetsenbord om te gebruiken in combinatie met een tv-aansluiting. Zo kun je namelijk met dit draadloos toetsenbord zeer eenvoudig vanaf een afstand video’s bekijken, surf op het web en chatten met vrienden. Het toetsenbord heeft een bereik van 10 meter, waardoor je in elke ruimte eenvoudig zorgt voor een goede ononderbroken verbinding.

Het draadloze muis en toetsenbord is daarnaast uitgerust met een touchpad. Hierdoor kun je gemakkelijk het scherm bedienen zonder dat je hiervoor een muis hoeft aan te sluiten. Ook heeft het toetsenbord comfortabele toetsen met gemakkelijk bereikbare volumeknoppen en een handige pijltjestoetsenindeling voor vereenvoudigen navigatie. De toetsen zijn ook zeer vlak, waardoor je ze gemakkelijk kunt intoetsen. Daarnaast is dit een ideaal draadloos toetsenbord dankzij de draadloze Unifying-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om apparaten snel en gemakkelijk te verbinden middels een kleine Unifying-ontvanger. Deze kun je gemakkelijk aansluiten op een USB-poort.

Ten slotte biedt de Logitech K400 Plus draadloze muis en toetsenbord een uitstekende accu met een batterijduur van maar liefst 18 maanden. Dit maakt de Logitech K400 een van de langst meegaande toetsenborden van dit moment.

Voordelen
- Zeer goede accu die 18 maanden mee kan zonder tussen tijds opladen
- Beschikt over handige touchpad als muis
- 10 meter bluetooth verbinding

Nadelen
- Geen numeriek toetsenblok
- Toetsen zijn niet individueel verlicht

De draadloze Apple Magic Keyboard

Het draadloze toetsenbord van Apple wordt als vele experts ervaren als het beste draadloze toetsenbord van dit moment. Het draadloos toetsenbord is zeer minimalistisch van design, maar biedt tal van handige eigenschappen en functionaliteiten. Zo heeft het Magic toetsenbord een geavanceerd schaarmechanisme onder elke toets, waardoor je tijdens het typen meer stabiliteit en controle voelt. Hierdoor kun je prettiger en preciezer typen. De toetsen hebben individuele verlichting, waardoor je ook in het donker of in de schemer altijd optimaal zicht hebt.

Het Magic toetsenbord heeft ook een ingebouwde, oplaadbare batterij, waarmee je ongeveer een maand gebruik van kunt maken voordat je het op hoeft te laden. Het toetsenbord is te gebruiken voor een Mac met Bluetooth, een macOS 10.12.4 of met een hoger en iOS-devices met iOS 10.3 of hoger.

Het toetsenbord beschikt over een uitgebreide indeling met navigatieregelaars, waardoor je snel en gemakkelijk door documenten en internetpagina’s kunt scrollen. Daarnaast is het Magic toetsenbord van Apple ideaal vanwege het numeriek toetsenblok. Hierdoor kun je met dit blok eenvoudig spreadsheets en financiële apps invullen met een hand.

Voordelen
- Beschikt over numeriek toetsenblok
- Strak en minimalistisch design
- Individuele toetsenverlichting voor optimaal zicht in elke omgeving

Nadelen
- Enkel voor Apple besturingssysteem
- Zeer prijzig

De Logitech MX KEYS mini

Het beste beoordeelde draadloze toetsenbord is het MX KEYS mini toetsenbord van het merk Logitech. Dit toetsenbord scoort hoog op tal van factoren en beschikt over tal van handige functies en eigenschappen. Wellicht het grootse voordeel van dit toetsenbord is de sterke accu van het toetsenbord. Zo gaat dit toetsenbord (indien je het zonder verlichting gebruikt) met gemak 5 maanden lang mee zonder op te hoeven laden.

Ook is de MX KEYS mini Logitech zeer gebruiksvriendelijk. Gebruikers geven vaak aan dat het toetsenbord zeer gemakkelijk in te drukken is en beschikt over een handige indeling. Zo beschikt het toetsenbord over Smartkeys, waardoor je op toetsen typt die gevormd zijn voor jouw vingertoppen, en over handige sneltoetsen, waarmee je snel tussen verschillende apparaten kunt schakelen. Ook is het toetsenbord zeer compact, waardoor de toetsen gemakkelijker in te drukken zijn en je hierdoor over het algemeen sneller kunt typen.

Daarnaast beschikt het draadloze toetsenbord over slimme verlichting. Hierdoor hebben de toetsen achtergrondverlichting en lichten ze op zodra jouw handen dichtbij komen. Ook past het licht van de toetsen zich automatisch aan lichtomstandigheden aan. Hierdoor heb je altijd en overal optimaal zicht, ook in het donker. Ten slotte is het MX KEYS mini toetsenbord ideaal dankzij het handige spraak-naar-tekst dicteren, de microfoon dempen/dempen opheffen en de handige emoji-toetsen.

Voordelen
- Zeer sterke accu die maar liefst 5 maanden mee gaat
- Handige extra toetsen
- Slimme verlichting van individuele toetsen voor optimaal zicht

Nadelen
- Geen numeriek toetsenblok

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten