De 5 Beste Doucherekjes om te kopen in 2022

238

Het aantal flessen, potjes en tubes dat je in je badkamer hebt staan kan snel oplopen. Zeker wanneer je met meerdere mensen een woning deelt, die ieder zo hun eigen voorkeuren hebben die verzorgingsproducten betreffen, zal je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Een eenvoudige manier om orde te scheppen in deze chaos van verschillende verpakkingen is het aanschaffen van een doucherek. Op een doucherek kun je doucheartikelen als shampoo, haarmaskers, scrubcrème en zeep georganiseerd neerzetten. Het ene doucherekje is echter het andere niet. Wat zijn de grootste voordelen van een rekje binnen je douchecabine? Welke soorten doucherekjes zijn er allemaal en is zo’n rek eenvoudig te monteren, ook wanneer je niet zo technisch bent?

De grootste voordelen van een doucherek


Het hebben van een doucherek in je douchecabine maakt dat je je shampoos, zeepjes en douchecrèmes netjes bij elkaar kunt neerzetten. Dit oogt niet alleen veel netter dan rondslingerende flessen op grond van je douche, je neemt met het plaatsen van een doucherek ook de kans dat je op een fles gaat staan en uitglijdt weg. Daarnaast doucht het wel zo prettig als je niet telkens hoeft te bukken om een shampoo of conditioner te pakken. Zeker voor ouderen en voor mensen die wat minder soepel bewegen is dit een groot voordeel. De doucheruimte is in veel woningen al vrij beperkt. Als je dan ook nog ruimte kwijt bent aan allerlei benodigdheden op de grond, dan houd je niet veel plaats meer over om comfortabel te kunnen staan. Door het gebruiken van een doucherek, bespaar je ruimte en heb je al tóch je benodigdheden binnen handbereik.

Verschillende soorten doucherekken


Welk type doucherek geschikt is voor jouw badkamer is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt je voorstellen dat een compact doucherekje volstaat als je alleen woont, maar minder geschikt is wanneer je gezin uit een vijftal personen bestaat. Er zijn grote verschillen in het formaat van de diverse modellen en in het gewicht dat deze kunnen dragen. Voordat je een rekje aanschaft, kun je een inschatting maken van hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe zwaar de artikelen die je op het rek wilt zetten bij elkaar ongeveer zijn. Ook kun je jezelf afvragen welk type materiaal jouw voorkeur heeft. Volstaat een simpel rek van plastic voor relatief kort gebruik of wil je liever een duurzaam rek van roestvrij staal dat ervoor gemaakt is om jarenlang plezier aan te beleven?

Een ander punt om vooraf even goed te overwegen is de montagemethode. Bedenk of je bereid bent om gaten in de muur te boren om het rek te bevestigen of dat je liever een rek hebt dat je zonder het gebruik van een boor of ander gereedschap kunt plaatsen. Er zijn diverse doucherekken verkrijgbaar die je kunt bevestigen, zonder dat hier enige technische kennis voor vereist is. Sommige rekjes die ontworpen zijn voor het opbergen van douche-items kunnen door middel van zuignappen worden opgehangen. Handig aan dit systeem is dat het rek eenvoudig te verwijderen en te verplaatsen is. Een andere mogelijke methode voor het bevestigen zonder schroeven is kiezen voor een hangend doucherek. Je bevestigt deze simpelweg door het rek over één zijde van je douchecabine te hangen. Je badkamer dient dus wel voorzien te zijn van een douchecabine om een dergelijk rek te kunnen gebruiken. Voor mensen met een wat ruimere doucheruimte kan een staand rek een prima optie zijn. Dit type rek kun je eenvoudig verplaatsen door het op te tillen of te verrijden.

Dan zijn er nog doucherekken die je aan de douchestang kunt bevestigen. Je hebt hier geen tape of gereedschappen voor nodig is en je kunt het rek op de door jou gewenste hoogte hangen. Nog een type doucherek dat geen montagetools of extra benodigdheden vereist om het te installeren is het telescopische doucherek. Deze doucherekken zijn voorzien van een lange, uitschuifbare steel. Deze steel kun je klemzetten tussen het plafond van je badkamer en de vloer. Vervolgens kun je bij de meeste modellen zelf de hoogte van de opbergplanken bepalen.

LifeGoods Zelfklevend Doucherek 2 Stuks

De zelfklevende doucherekken van LifeGoods kun je door middel van de bijgeleverde waterbestendige powerstrips op diverse ondergronden plaatsen. Denk hierbij onder andere aan de glazen wand van je douchecabine of aan de tegelwand van je badkamer. Ook op een houten ondergrond blijven de krachtige, zelfklevende strips prima op hun plaats zitten. Om je meer ruimte te bieden, worden deze doucherekken per twee stuks geleverd. Je kunt ze bij elkaar plaatsen, maar desgewenst ook een eind uit elkaar. Het is maar net wat jouw badkamer toelaat en wat je persoonlijk mooier en handiger vindt. Deze zelfklevende rekken zijn 35 centimeter breed en kunnen een gewicht van maar liefst 13 kilo aan. Je kunt er dus met een gerust hart je volle flessen shampoo of badolie op kwijt.

De rekjes zijn vervaardigd van roestvrij staal, waardoor oxidatie geen kans krijgt. Om tot een goed resultaat te komen, is het belangrijk dat je, voordat je de powerstrips plaatst, de muur goed schoon en droog maakt. Nadat je de strips op de gewenste posities hebt geplakt, druk je deze stevig aan. Vervolgens hang je enkel het doucherek, dus zonder flessen en andere spullen erop, aan de haakjes. Na 12 uur is het zelfklevende rek klaar om jouw douchespullen te dragen. Let op: Het wordt afgeraden om dit rek te bevestigen aan beton, verf, behang of stucwerk

Telescopisch doucherek van chroom

Dit telescopische doucherek is voorzien van een steel die verstelbaar is in lengte. De lengte van de steel kan minimaal 155 centimeter en maximaal 320 centimeter zijn. Je kunt dit rek daarmee plaatsen vanaf de grond tot een hoog plafond, maar bijvoorbeeld ook tussen een opstaande badrand en het plafond. De voetstukken van dit rek zijn van zacht rubber met een antislipwerking, zodat de steel niet gemakkelijk weg kan glijden. De opbergplanken van dit doucherekje laten water door en zijn vrij te plaatsen. Ook heeft dit telescopische doucherek meerdere haken, waaraan je je puff-sponsjes of washandjes kunt ophangen. Daarnaast is er een aparte handdoekhaak. Het rek is 4 verdiepingen hoog, kan een gewicht van 3 kilo aan en is verkrijgbaar in de kleuren wit en wit-chroom.

Brabantia ReNew Douche caddy

Wanneer je liever geen gaten in de wanden van je doucheruimte boort en het niet ziet zitten om tape of andere bevestigingsmaterialen te gebruiken, kan de ReNew douche caddy van Brabantia uitkomst bieden. Dit handige opbergbakje kun je aan de hand van de bijgeleverde instructies aan de douchestang bevestigen, precies op de hoogte die voor jou ideaal is. Dit doucherekje kan worden gemonteerd aan douchestangen met een diameter van 16 tot en met 28 millimeter. De douchestang dient wel minimaal een afstand van 15 millimeter tot de muur te hebben om dit rek te kunnen bevestigen. Doordat er gaatjes in de bodem van het mandje zitten, kan het overtollige water uit het mandje weglopen. De douche caddy is leverbaar in de kleuren donkergrijs en wit en is door zijn breedte van 24,5 centimeter geschikt voor het neerzetten van meerdere flessen en tubes. Het kunststof waaruit de mand bestaat is corrosiebestendig. Perfect voor in een vochtige ruimte als de badkamer dus.

Tiger Caddy Douchemand

De douchemand van Tiger Caddy is verkrijgbaar in de kleuren chroom, mat zwart en geborsteld roestvrij staal. Het product is zowel verkrijgbaar met een breedte van 24 centimeter als met een breedte van 32 centimeter. Deze mand is gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een antibacteriële poedercoating, waardoor het reinigen ervan zeer snel en efficiënt kan worden gedaan. De mand heeft hoge opstaande randen en een vlakke bodem, zodat je flessen en tubes stevig staan en niet zullen vallen. De Tiger Caddy wordt geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen. Nadat je deze mand hebt bevestigd, zullen de schroeven niet zichtbaar zijn dankzij de meegeleverde schroefkapjes. Deze solide, stijlvolle mand maakt het makkelijk om je doucheruimte opgeruimd en georganiseerd te houden.

Allibert New Game

Dit rekje van Allibert is een hangend exemplaar dat kan worden opgehangen aan douchewanden met een maximale dikte van 11 millimeter. Het rek is verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit en zwart. Alle kleurvarianten zijn gemaakt van aluminium en kunnen een gewicht van 1 kilo aan. De combinatie van het mat gelakte aluminium en het fraaie design geeft je doucheruimte een industriële uitstraling. Het rek bevat twee verdiepingen waar je je douchespulletjes op kwijt kunt. Dit doucherekje wordt geleverd inclusief montagemateriaal en een montagehandleiding, zodat je de plankjes van het rek op de juiste wijze kunt bevestigen. Het rekje is 70 centimeter hoog en 38 centimeter breed. De New Game is een ideale oplossing voor het organiseren van je zeepjes en shampoos zonder gaten in de muur te hoeven boren.

Gerelateerde berichten