De 5 beste douchepanelen voor de badkamer

325

De standaarduitrusting omvat een hoofddouche, een handdouche en massagestralen. Ze zorgen voor een allround geslaagde douche-ervaring.

Het is belangrijk dat je vóór de aankoop nagaat of de ruimte en de waterdruk in je eigen douche toereikend zijn voor de installatie.

Douchepanelen met anti-kalksproeiers zijn praktisch. Dit vermindert de reinigingsinspanning. Het comfort wordt verhoogd door een thermostaat om de gewenste temperatuur gemakkelijk in te stellen.

Van bovenaf druppelt de waterval als regen op je neer, aan de achterkant masseren waterstralen de spanningen weg. Dit is precies wat mogelijk is met een douchepaneel. Deze grote douche-armaturen zijn niet te vergelijken met een eenvoudige douchekop. In plaats daarvan bieden ze een waterval- of regendouche en massagestralen. Handdouchekoppen, thermostaten en anti-kalksproeiers zijn ook inbegrepen in veel modellen.

Het verandert de douche in een wellnessoase

Veel potentiële kopers stellen zich de volgende vragen: Hoe werkt een het? En welke voordelen biedt het? Het is een soort compleet douchesysteem. Het is een douchekolom waaruit op verschillende punten water stroomt of kan stromen – niet alleen uit de handdouche, zoals bij een klassieke douche met douchegarnituur.

Voor “normaal” douchen is het voorzien van een hoofddouche, zoals ook het geval is bij eenvoudiger douchekoppen. Meestal gaat het echter om regendouches, watervaldouches of zelfs de combinatie van regen- en watervaldouche. Dit zorgt al voor een bijzondere douche-ervaring, want de waterstraal is veel breder en valt zachter op de huid.

Naast de hoofddouche is er ook een paneel met een handdouche, waarmee je handmatig kunt douchen. Een ander hoogtepunt zijn de massagestralen, die zich in het verticale en in het wandgedeelte van het paneel bevinden en tijdens het douchen voor een ontspannend massage-effect zorgen.

Maak de juiste keuze

Het is niet gemakkelijk om het grote aanbod in de handel bij te houden om het geschikte en vooral het beste douchepaneel voor uw douche te vinden. We geven je enkele punten mee waarmee je rekening moet houden bij de aankoop.

Een geschikte installatiemogelijkheid is een basisvereiste

Als je op zoek bent naar een douchepaneel voor hoekmontage, is de keuze veel kleiner dan voor wandmontage.

De eerste voorwaarde is natuurlijk dat je het paneel in je douche kunt monteren. Als de douche toch wordt gerenoveerd of zelfs nieuw wordt gebouwd, kun je de constructie afstemmen op het door je gewenste paneel. Als je echter een paneel wilt installeren op de bestaande aansluiting in de al bestaande douche, zijn er enkele basiszaken waarmee u rekening moet houden.

Laten we beginnen met de positie van het paneel in de douche. De meeste modellen zijn ontworpen om aan de muur te worden bevestigd. Dit betekent dat hij wordt bevestigd aan een van de vaste wanden van de douche. Er zijn echter ook douchepanelen voor hoekmontage. Het meest veelzijdig zijn douchepanelen voor hoekmontage en wandmontage, zodat je zowel op een vlakke wand als in een hoek kunt monteren.

Het omvat een hoofd- en handdouche

Zoals al gezegd, komt er op drie plaatsen water uit een douchepaneel. In de eerste plaats is het uitgerust met een hoofddouche en een handdouche, die voor normaal douchen kunnen worden gebruikt. Er zijn verschillen, vooral met de hoofddouche. Verkrijgbaar zijn douchepanelen met regendouche, douchepanelen met waterval en combinaties van beide.

Een douchepaneel met massagestralen heeft min of meer aan het paneel zelf bevestigde stralen, die tijdens het douchen de rug masseren. Een van de kwaliteits- en uitrustingskenmerken hier is het aantal massagestralen.

Deze kenmerken ronden het doucheplezier af

Naast de klassieke kenmerken zijn er nog andere zaken die een goed douchepaneel afronden. Een paneel met thermostaat is praktisch. Als er een thermostaat op het paneel zit, kun je eenvoudig de gewenste temperatuur inschakelen in plaats van deze moeizaam te moeten regelen via één of twee hendels of kranen.

Minstens zo praktisch als een paneel met thermostaat is de aanwezigheid van anti-kalksproeiers. Deze voorkomen verkalking, die anders na verloop van tijd zou optreden als gevolg van het kalkgehalte in het water.

Voor de juiste verlichting in de douche kan een geïntegreerde verlichting zorgen, die bij sommige modellen ook als LED-douchepanelen zijn ingebouwd. Dit is ook iets voor het oog.

Douchepanelen zijn visueel aantrekkelijk

Douchepanelen v zijn niet alleen een aangename begeleiding bij het douchen. In de meeste gevallen zien ze er ook goed uit. Dit is aan de ene kant te wijten aan de vorm en aan de andere kant aan het oppervlaktemateriaal. Veel douchepanelen zijn gemaakt van roestvrij staal. Maar glazen douchepanelen zijn ook verkrijgbaar.

Onafhankelijk van het paneel van roestvrij staal of chroom of het paneel van glas, zijn er ook verschillende kleuren om uit te kiezen. Of het wit of zwart moet zijn, hangt helemaal van je smaak af. Verschillende kleuren en ontwerpen zijn beschikbaar.

Badplaats - Douchepaneel Nevada

De voorkant van dit douchepaneel is gemaakt van zwart veiligheidsglas met een dikte van acht millimeter. De achterkant is gemaakt van aluminium. Het paneel is anderhalve meter hoog en 25 cm dik.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De hoofddouche met verwisselbare douchekoppen heeft tachtig sproeiers. De handdouche is gekoppeld aan een waterslang die gemaakt is en roestvrij staal en een lengte heeft van 1,5 meter. De handdouche heeft 29 jets.

Er zijn afzonderlijke knoppen om de drie waterstanden, het watervolume en de thermostaatkraan te bedienen. Het paneel werkt perfect bij een waterdruk van 1,5 bar. Het zwarte paneel wordt geleverd met montagemateriaal en een handleiding voor het gebruik

Badplaats Douchepaneel Valencia Mengkraan

Dit paneel van Valencia is gemaakt van PVC. Het is 1,4 meter hoog en 23 centimeter dik. De hoofddouche heeft tachtig sproeiers.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het douchepaneel is voorzien van zes massage-units en een bedieningsknop om drie waterniveaus te regelen. De mengkraan en het watervolume worden met één knop bediend en er is een speciale anti-kalkknop.

Om het paneel goed te laten werken moet er een minimale waterdruk van 1,5 bar zijn.

Het zwarte paneel is van plastic en wordt geleverd inclusief installatiemateriaal waaronder een aansluitslang en standaard connectoren van 1/2-inch connectoren.

Schutte SANSIBAR

Het paneel kan dienen als vervangen of upgrade van je huidige handdoucheset. Dit douchepaneel heeft een mooi ontwerpt dat past in elke badkamer. Het kan gemakkelijk worden gecombineerd met elke bestaande douche of badkraan.

De belangrijkste eigenschappen

Hiermee bedien je een grote regendouche met zes vitality massagekoppen. Er is ook een afzonderlijke handdouche, een flexibele douche- en aansluitslang. De regendouche zorgt voor doucheplezier en een extra gevoel van gezondheid.

Je monteert het douchepaneel boen de douchekraan aan de muur. Het montagemateriaal dat je hiervoor moet gebruiken zit in het pakket.

Het water stroomt via de aansluiting door het paneel naar de hoofddouche. De handdouche wordt op het paneel gemonteerd. Met een stuurknop bepaal je het gebruik van de douche, de massagestraal of de handdouche

De technische kenmerken

  • Het paneel is voorzien van twee massage douchekoppen, een moderne handdouche met drie standen en een regendouche
  • De metalen doucheslang is 1,5 meter lang
  • Het wandpaneel zelf is 96 centimeter hoog en weegt 4,5 kg

Klea Ahdet Thermostatische Douchepaneel

Dit zwarte thermostatische paneel van Klea Ahdet is gemaakt van mat roetsvrij staal en is voorzien van massagejets.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

  • Het paneel is twintig centimeter breed en 160 centimeter hoog
  • De handdouche heeft een straalsoort, de hoofddouche twee
  • Het is heeft thermostatische instelling, maar er is geen digitale temperatuurweergave
  • Het is geschikt voor opbouw en wordt geleverd met het nodige montagemateriaal
  • Het is een Duits product dat geleverd wordt met een Duitse handleiding

Douchepaneel Creavit met lichaamjets en watervalfunctie in mat wit 160 cm

Dit witte douchepaneel van Creavit is wit aan de buitenkant en heeft een keramische binnenkant

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het douchepaneel van zeven centimeter dik, voorzien van twee jets voor op je lichaam en een watervalfunctie met stortdouche heeft een lage uitloop zodat het ook boven het bad geplaatst kan worden.

Het paneel met twee massagejets is twintig centimeter breed en 160 cm hoog

Het roestvrijstalen paneel dat tien kg weegt en wordt geleverd inclusief installatiematerialen. Bij de levering worden ook een douchekop van verchroomd messing, en een chromen doucheslang geleverd.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten