De 5 beste douchekoppen voor je badkamer

1234

Een douche en daarmee ook een goede douchekop behoren tot de belangrijkste zaken in huis. Vrijwel iedere woning heeft een badkamer en douchen en jezelf reinigen is dan ook een behoefte van de mens. Bij het douchen douch je het liefst in een zo goed en fijn mogelijke douch en maak je dus ook het liefst gebruik van een zo goed mogelijke douchekop. Er zijn talloze verschillende soorten douchekoppen, van kleine tot aan grote varianten. Wanneer je een douchekop koopt is het dan ook van belang dat je wel een variant koopt die jezelf ook fijn vindt. Er zijn douchekoppen die bijvoorbeeld meerdere soorten stralen hebben, maar er zijn ook douchekoppen met een erg grote diameter. Het is over het algemeen maar net wat je zelf fijner vindt tijdens het douchen. Bepaalde functies en opties die de ene kop heeft kun je zelf misschien erg fijn vinden waardoor je een bepaalde kop boven een ander kiest. Hieronder vindt je de 5 beste douchekoppen met enkele voordelen en nadelen erbij per kop.

GROHE Rainshower Cosmopolitan Handdouche

Deze variant van GROHE heeft in totaal 3 verschillende soorten stralen waar je gebruik van kunt maken tijdens het douchen. Deze straalsoorten zijn rain, jet en pure en het is makkelijk om van de ene naar de andere straalsoort over te stappen. De diameter van deze kop is 130 millimeter. Dit is geen enorm grote diameter, maar het is zeker ook geen kleine variant. De kop beschikt over de zogenaamde DreamSpray technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat ieder gaatje wordt benut en dat er dus overal stralen uit komen. Net zoals bij de meeste andere douchekoppen uit dit rijtje is ook bij deze rainshower de kalk eenvoudig te verwijderen.

Er is een beschermlaag aanwezig die eenvoudig te onderhouden is en er is een dusdanig goede isolatie dat de handdouche zelf nooit te warm wordt om vast te houden. Dit ervaren de meesten als een groot voordeel omdat dit ervoor zorgt dat je zolang kunt douchen als je wilt, maar de douchekop nooit te heet is om beet te pakken. Ook deze Rainshower geeft het gevoel van een zomerse regenbui wat tijdens je douchebeurt erg prettig is. De kop bestaat uit kunststof en heeft een kleur van chroom. Hiermee is ook deze kop geschikt voor vrijwel iedere badkamer en leidt het tot een elegante indruk. In een moderne badkamer draagt het bij aan het nog moderner ogen van de ruimte. Een klein nadeel is dat de kop niet beschikt over een instelbare sproeihoek. Wisselen van type straal doe je door aan de schijf van de kop te draaien,

Grote douchekop - 18cm - Levay

Een van de grootste voordelen van deze douchekop is zoals uit de naam al valt af te leiden de enorm grote douchekop. Veel mensen vinden het erg prettig als tijdens het douchen het water dat op ze valt over een zo groot mogelijk oppervlak is verdeeld. Dit zorgt ervoor dat als je je onder de douche bevindt de kop zelf je volledige lichaam nat maakt. Bij deze kop van Levay is dat dan ook absoluut het geval. Wel heeft deze grote douchekop maar 1 straalsoort in tegenstelling tot vele andere douchekoppen uit dit rijtje. Wat betreft de diameter van de kop is deze variant wel het grootst. De diameter is namelijk 180 millimeter.

Met een chroom kleur wekt ook deze variant een moderne indruk in de douch en past de kop prima in een badkamer die voor een groot deel wilt en chroom is van kleur. De kop past op de meeste doucheslangen, maar het is wel zo dat je er bij deze variant op moet letten dat de waterdruk in je woning voldoende moet zijn om hem te kunnen gebruiken. Dit wordt dan ook ervaren als een van de weinige nadelen van de kop. De kop heeft een watervaluitloop die de meeste gebruikers als zeer prettig ervaren en de kop bestaat uit zeer stevige en sterke materialen. Hierdoor is het kwalitatief een uitstekende keuze en de douchekoppen gaan over het algemeen dan ook erg lang mee. Ook het design vinden de meesten een pluspunt. De kop ziet er netjes en strak uit en draagt bij aan het lux ogen van de badkamer.

GROHE Rainshower Classic Handdouche

Deze douchekop van GROHE is een klassieke, maar vooral zeer nette kop die als erg mooi wordt ervaren in een luxe badkamer. Deze handdouche heeft net zoals veel andere douchekoppen uit dit rijtje meerdere functies als het gaat om waterstralen, maar de regenstralen worden bij de GROHE als een grote specialiteit van de douchekop gezien. Dat valt dan ook af te leiden uit de naam Rainshower. De druppels geven het effect van een warme regenbui en ze stromen langzaam over je lichaam. Ook is het mogelijk om wanneer je dat zelf wilt over te schakelen naar harde stralen die als een soort massage werken. Deze douchekop wordt als ideaal ervaren als je af en toe even wilt ontspannen en even tot rust wilt komen onder de douche.

De diameter van de handdouche is 160 millimeter en dit is voor de meeste mensen best groot. Hierdoor is de kop in staat de stralen over een groot oppervlak te verdelen wat veel mensen erg fijn vinden tijdens het douchen. In de kop zitten siliconen sproeigaatjes die ervoor zorgen dat kalk simpel te verwijderen is met de hand. Volgens gebruikers zouden deze douchekoppen een erg goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Ionische douchekop

De douchekoppen die ionisch zijn brengen ook veel verschillende voordelen met zich mee. Zo kun je bij de douchekop die ionisch is ook gebruik maken van veel verschillende functies in de vorm van diverse soorten stralen. Voor de ontspanning zijn er massagestralen, maar je kunt ook kiezen voor een regenval functie of een combinatie van beide. Deze variant is erg waterbesparend, maar daarnaast is het water dat uit de kop stroomt ook nog eens extra gezuiverd. Er is sprake van mineraalstralen en een grote specialiteit is dat de douchekop een zogenaamd welness gevoel met zich meebrengt.

De ionische kop bestaat uit materialen die milieuvriendelijk zijn en hiermee is het een duurzame keuze, maar het is ook goed voor je portemonnee. Verder wordt het als een groot voordeel ervaren dat deze douchekoppen erg makkelijk te monteren zijn. Het materiaal waaruit de kop bestaat is erg sterk en in de badkamer wekken deze douchekoppen en luxe en nette indruk. Al met al zijn de douchekoppen die ionisch zijn het geld volgens veel gebruikers zeker waard. Ze zorgen voor een mooie uitstraling maar ook zeker voor een prettige douche ervaring.

Hansgrohe Croma 100

Deze douchekop van is een strakke douchekop met een nette uitstraling. Ideaal als je wilt dat je badkamer er een beetje minimalistisch, maar toch relatief lux uitziet. De douchekop van brengt het water fijn en vloeiend uit de kop en zorgt dat je op deze manier eenvoudig je lichaam kunt afspoelen. Deze variant beschikt onder andere over een erg sterke zogenaamde shampoostraal. Deze shampoostraal is bedoeld om restjes shampoo die zich nog in je haar bevinden er eenvoudig uit te wassen. In totaal kun je bij de Croma kiezen uit maar liefst 4 verschillende soorten stralen. Een andere straal die behoort tot de 4 opties is de massagestraal.

Deze wordt als ideaal ervaren voor als je eventjes wilt ontspannen tijdens je douchebeurt. Van type douchestraal veranderen tijdens het douchen is met deze kop ook erg eenvoudig, je hoeft namelijk enkel aan de straalschijf te draaien. De kop heeft een diameter van 100 millimeter en is hiermee in de meeste gevallen ideaal wat betreft grootte. Verder bevindt zich bij deze variant ook een uitspoelbaar vuilfilter. Een ander voordeel van de kop is dat deze water besparend werkt, maar wel op een dusdanige manier dat dit niet ten koste gaat van de comfort van de persoon die aan het douchen is. Verder wordt het als een prettig voordeel ervaren dat bij de kop kalk erg makkelijk te verwijderen is. Dit is immers lang niet bij alle douchekoppen het geval. Wel zorgt het voor een stuk meer gemak omdat kalkaanslag dat lastig te verwijderen is voor veel mensen erg vervelend is.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten