De 5 beste digitale waterpassen bekeken

730

Digitale waterpassen hebben een veel grotere meetnauwkeurigheid dan mechanische waterpassen. Ze meten met een afwijking van minder dan één millimeter per meter.

Hun bediening is eenvoudig en gebruiksvriendelijk dankzij diverse functies. Akoestische signalen helpen ook bij het aflezen van de meetwaarden in een groot aantal toepassingssituaties.

De prijzen variëren sterk, afhankelijk van lengte, fabrikant en kenmerken. Maar zelfs goedkope modellen doen wat ze beloven en meten met grote nauwkeurigheid.

Criteria voor de aanschaf voor digitale waterpassen

Als je op zoek bent naar een digitale waterpas, zul je op het internet veel verschillende soorten, modellen en leveranciers tegenkomen. Daarom willen we je hieronder laten zien met welke criteria je een keuze kunt maken uit het grote aanbod van waterpassen.

De aspecten die je kunt gebruiken om digitale waterpassen te vergelijken om het juiste type voor je te vinden, zijn onder andere:

 • Nauwkeurigheid van de meting
 • Digitaal display
 • Akoestische kantelgeleiding
 • Levensduur batterij
 • Lengte

Meetnauwkeurigheid

Digitale waterpassen verschillen sterk in hun meetnauwkeurigheid van die van een mechanische waterpas. Hierdoor zijn digitale modellen veel betrouwbaarder en gemakkelijker te hanteren.

Ze meten met een afwijking van minder dan één millimeter per meter en bereiken daardoor aanzienlijk betere meetresultaten dan van conventionele waterpassen kan worden verwacht. Zelfs bij het meten van overhead, wat vaak noodzakelijk is, meten ze met een vergelijkbare afwijking. Zorg er dus voor dat je een waterpas kiest met deze afwijking.

De meeste digitale waterpassen hebben ook een gradenmeter. Ook hier scoren ze met uiterste precisie. Met een afwijking van maar 0,029 graden geeft het digitale meetapparaat nauwkeurige en betrouwbare resultaten.

Dus als je wilt dat het nieuwe meubel nauwkeurig staat en de spiegel recht hangt, is de digitale waterpas een onmisbaar instrument voor klussers en doe-het-zelvers. De zeer nauwkeurige meetresultaten vergemakkelijken vele dagelijkse montage- en installatietaken en zijn daarom een betrouwbare metgezel.

Het digitale display

Digitale waterpassen maken het niet alleen gemakkelijker voor je om voorwerpen in balans te brengen en goede meetresultaten te bereiken. Ze hebben ook het voordeel dat ze een digitaal display hebben waarop je de exacte afmetingen kunt aflezen.

Meestal heeft de digitale waterpas ook een verlicht display, zodat je het instrument ook bij weinig licht zo goed mogelijk kunt gebruiken.

De waterpas kan ook een digitaal en een analoog display hebben. In dat geval kan de waterpas ook voor het meten worden gebruikt. Hoewel dit minder nauwkeurig is dan het digitale resultaat, kan het toch worden gebruikt voor ruwe metingen.

Akoestische hellinggeleiding

Om het gebruik van een digitale waterpas nog verder te verbeteren, beschikken veel modellen over een akoestische kantelgeleiding. Zo kun je zien of een object waterpas is of niet, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Hoe dichter je bij de gewenste uitlijning komt, hoe sneller de signaaltoon wordt. Als er een continue toon klinkt, geeft de digitale waterpas aan dat er een helling van 0 graden is, d.w.z. dat het voorwerp perfect waterpas staat. Het geluid dat kan worden uitgeschakeld, helpt u om naast de digitale weergave ook akoestisch het gewenste meetresultaat waar te nemen.

Levensduur

Aangezien de digitale waterpas niet meer op mechanica is gebaseerd, maar een elektronisch meetinstrument is, moet hij uiteraard van stroom worden voorzien. Dit is de enige manier waarop het zijn volledige prestaties kan leveren.

Daarom moet je je digitale waterpas voorzien van een krachtige batterij of een oplaadbare batterij om bruikbare en nauwkeurige meetresultaten te verkrijgen. Zorg er bij de aankoop voor dat je weet welke batterijen nodig zijn.

Lengte

Afhankelijk van waar je je digitale waterpas voor wilt gebruiken, kun je kiezen uit verschillende lengtes. Van dertig tot driehonderd cm, bijna alles is beschikbaar en geschikt voor bepaalde taken.

Als je op zoek bent naar een digitale waterpas voor het dagelijkse werk, dan zit je met een middelgrote versie zeker goed. Als je het echter voor meer specifieke projecten nodig hebt, moet je kiezen voor een korter of langer niveau.

Digitale Hoekmeter Magnetisch Waterpas

Deze digitale hoekmeter/ waterpas met gradenboog heeft twee libellen, die kunnen bepalen of een vlak of een rechte lijn volledig horizontaal of verticaal is.

De belangrijkste eigenschappen

Dit gereedschap kan gebruikt worden voor verticale en horizontale metingen en voor hoekmeting. Zowel binnen- en buitenhoeken kunnen bepaald worden. Dit is handig om metingen te doen aan trappen, lambriseringen … Het hoekbereik ligt tussen nul en 220 graden. Alle waarden zijn eenvoudig af te lezen op een lcd-scherm. Het meetbereik is 380 mm. De waterpas werkt op een negen Volt batterij.

De combinatie van waterpas en hoekmeter is perfect geschikt voor diverse werkzaamheden. Hoe groter de waterpas, hoe nauwkeurig de hoekmeting.

Technische kenmerken

 • Deze niet magnetische waterpas/hoekmeter weegt 558 gram en is niet magnetisch.
 • Het meetbereik is dertig centimeter

STANLEY Digitale Zweihaak 40cm

De veertig cm lange digitale zweihoek met verlicht lcd-scherm is geschikt voor het meten van schuine hoeken.Het gereedschap werkt met twee meegeleverde AAA-batterijen en wordt beschermd door een waterdichte tas.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De zweihoek kan perfect ingesteld worden met de kalibratiefunctie. De tekst op het dubbele scherm roteert mee met de gebruiksrichting.

Dit veertig centimeter lange gereedschap weegt 1,45 kg en zorgt voor gemakkelijke bediening dankzij twee luchtbellen

Doordat het gereedschap magnetisch is wordt het gebruiksgemak nog verhoogt.

De zweihoek/waterpas heeft een meetbereik van veertig centimeter.

HANDY - Digitale Waterpas met Magneet en Geluidsignaal

Deze gebruiksvriendelijke digitale waterpas is zowel geschikt voor professionelen als voor doe-het-zelvers. Dankzij de achtergrondverlichting van het lcd-scherm kun je zowel in het donker als bij weinig licht werken

De belangrijkste eigenschappen

Bij gebruik van de waterpas in omgekeerde richting zullen de aanwijzingen op het display meedraaien. Zo blijft de leesbaarheid gegarandeerd. Geluidseffecten ondersteunen de juistheid van de metingen. Hoe dichter je bij de horizontale lijn komt hoe luider de pieptoon. Dankzij magneten is de waterpas gemakkelijk aan metalen voorwerpen te bevestigen.t gemakkelijk om het gemakkelijk aan metalen voorwerpen te bevestigen.

De waterpas is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam plastiek en heeft een zachte rubberen eindstop. Twee elektronisch gekalibreerde libellen geven de stand van de waterpas weer. Met een rubberen handvat kun je de waterpas in elke positie vasthouden.

Technische kenmerken

 • De waterpas heeft een magnetische behuizing en is eenvoudig te bedienen
 • Het werkt op een AAA-batterij van 1,5 Volt
 • Het is Lcd- scherm is goed afleesbaar dankzij de groene achtergrondverlichting
 • Het gereedschap is gemaakt van kunststof en weegt 524 gram
 • Voorzien van een horizontale en een verticale libel
 • De meetlengte is zestig centimeter

STANLEY FatMax Digitale Waterpas

Met een verlicht Lcd-scherm is deze zeer nauwkeurige digitale waterpas goed afleesbaar. Het scherm is 360° leesbaar. Dit betekent dat de tekst op het scherm meedraait met de waterpas.

De belangrijkste eigenschappen

Deze digitale waterpas is gemaakt van massieve en goed in de hand liggende aluminium profielen. Bij 0°, 45° en 90° krijg je een geluidssignaal. De waterpas heeft een geheugen dat tot negen meetwaarden kan opslaan.

De waterpas werkt op twee AAA-batterijen en wordt geleverd met een waterdichte opbergtas.

Technische kenmerken

 • De meetlengte van de 816 gram wegende waterpas is veertig centimeter.
 • Twee libellen geven je de verticale of horizontale stand weer.
 • De waterpas is gemaakt van aluminium
 • Deze elektronische waterpas is niet magnetisch

YONO Laser Waterpas met Rolmaat

Met deze laserwaterpas kunt je de juiste positie bepalen, markeren waar je moet boren, controleren of een voorwerp recht hangt….Bij deze digitale waterpas is er een 2,5 meter lang meetlint ingebouwd. Dankzij de nauwkeurige lijn- en kruislijnlaser hang je planken, kasten, tegels en andere woondecoratie nauwkeurig op.

De lazer is in te stellen op een rechte lijn (horizontaal en verticaal) en een kruislijn, en je kunt deze aan de voorkant van de laser afstellen. De lazer werkt op 3 AG13 batterijen.De laserniveaumeter is gemaakt van een duurzame aluminiumlegering.

Naast het ingebouwde meetlint is er ook een metrische liniaal. Het laserniveau heeft een stevige standaard. Hiermee kun je de laser veilig plaatsen. Daarnaast biedt de waterpas drie verschillende standen, verticaal, horizontaal en 45 graden.

De laserwaterpas projecteert horizontale en verticale laserstralen. Dit is een onmisbaar hulpmiddel voor de doe-het-zelver en de professional.

De compacte laserwaterpas is geschikt voor elke bouwplaats. Het is handig dat dit gereedschap voorzien is van zowel een meetlint als een waterpas. Daarnaast heeft de laser een metrische liniaal en verschillende laserstralen in de kamer, die alles perfect kan meten en verticaal kan ophangen.

Technische kenmerken

 • Deze compacte digitale waterpas weegt 175 gram
 • De meetlengte van de rolmeter is 2,5 meter
 • Het digitale gereedschap is niet magnetisch
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten