De beste digitale fotolijsten voor je huiskamer

1658

Wat is een digitale fotolijst en welke modellen zijn beschikbaar

Elektronische fotolijsten hebben een LCD- of TFT-display. In het begin van de jaren 2000 daalden de productiekosten voor deze technologieën snel en vond de digitale fotolijst zijn weg naar de elektronische markten.

Op een digitale fotolijst kun je onafhankelijk van een computer digitale foto’s bekijken.

De foto’s kunnen eenvoudig rechtstreeks van de geheugenkaart van je digitale camera worden geïmporteerd. De meeste elektronische fotolijsten hebben ingebouwde geheugenkaartlezers. Je kunt je digitale fotolijst in een handomdraai aansluiten op je PC via USB, zodat de gegevensoverdracht bijzonder snel en betrouwbaar is. Voor maximale flexibiliteit kun je ook je digitale fotokader via Wifi of WLAN aansluiten, zodat je direct snapshots van je vakantie of bedrijfsevenement kunt importeren en het nieuws live en in kleur kunt presenteren.


Een digitale fotolijst is het ideale cadeau voor vrienden en familie

Oma en opa zijn vooral blij als ze de mooiste momenten in het leven van kinderen en kleinkinderen kunnen delen. Een elektronisch fotolijstje biedt variatie en verfraait elke ruimte dankzij de indirecte verlichting. Digitale fotolijsten met WLAN maken het gemakkelijk om foto’s te delen, zelfs als je onderweg bent, zodat er geen kans is op verveling en vakantiefoto’s direct naar de woonkamer thuis kunnen worden overgebracht.

Moderne digitale fotokaders zijn bijzonder eenvoudig te bedienen en in de meeste gevallen kan de weergave gemakkelijk worden bediend met een afstandsbediening naast de knoppen op het apparaat. Dit elimineert het ongemak van het staan voor het apparaat en zelfs grote overgangseffecten kunnen eenvoudig vanaf de bank worden ingesteld. Als multimediale allrounder bieden hoogwaardige elektrische fotolijsten mogelijkheden voor het afspelen van video’s en muziek.

De digitale fotolijst past bijzonder harmonieus in de sfeer van de woonkamer bij het spelen van rustige of klassieke muziek bij een zelfgemaakte diashow. Als je een huwelijksreportage op de elektrische fotolijst wilt bekijken, kunt je natuurlijk ook muziek afspelen van de huwelijksceremonie tot aan de foto’s.

DENVER PFF-711 7 INCH

De belangrijkste eigenschappen van deze digitale fotokader

De Denver PFF-711 7 inch FRAMEO biedt een nieuwe vorm van social photo sharing, waarbij vrienden privé foto's naar je scherm sturen. Met een IPS 1024 × 600 resolutie scherm en tafelstandaard, is het een stijlvolle toevoeging aan elke ruimte. Het is gemakkelijk voor iedereen om op te zetten en te gebruiken, gewoon het frame te koppelen met WiFi, de gratis FRAMEO-app op je telefoon te downloaden en de foto met een bijschrift naar het fotokader te sturen. Het perfecte cadeau voor iedereen die houdt van foto-updates van familie en vrienden zonder alle andere meldingen op de sociale media te moeten doorzoeken.

Bijzondere eigenschappen

 • In stijlvol zwart of wit met een IPS 1024×600 resolutie scherm, tafelstandaard en muurbevestiging, is het een stijlvolle toevoeging aan elke ruimte.
 • Het is voor iedereen gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, met de FRAMEO software voorgeïnstalleerd en klaar voor gebruik.
 • Koppel de fotolijst met je thuis-WIFI, vraag vrienden en familie om de FRAMEO-app te downloaden, voeg ze toe aan je vriendenlijst en ze kunnen je foto's sturen die alleen op jouw frame of SD-kaart zijn opgeslagen, niet in de app.
 • De fotograaf kan het belangrijkste deel van de foto selecteren om te delen.
 • Je kunt de foto’s bekijken in staand of liggend formaat op het fotolijstje, in een rotatie van 10 seconden tot 30 minuten.
 • Met de 8 GB interne opslag kun je al je favoriete foto's opslaan, je kunt een back-up maken op een SD-kaart en andere kostbare foto's uploaden vanaf een SD-kaart, voor nog meer plezierige weergave binnen handbereik.

Braun DigiFrame 7000

De belangrijkste eigenschappen van deze digitale fotokader

Met een beeldschermdiagonaal van zeven inch hoort dit frame tot de groep van standaard frames en is dus bij uitstek geschikt als staand frame voor een bureau of. De DigiFrame 7000 wordt geleverd met een netadapter voor de stroomvoorziening. Helaas is het niet mogelijk om het apparaat met batterijen te bedienen, zodat je altijd een stopcontact nodig hebt voor het opstarten. Het ziet er vrij esthetisch uit als het frame aan de muur hangt en je de kabel kunt verbergen.

Bijzondere eigenschappen

 • Naast de taalkeuze heb je hier de mogelijkheid om verschillende aanpassingen te doen voor de diapresentaties: Effecten voor de fade (standaard, lamellen, mozaïek en andere), de snelheid van de fade (beginnend bij drie of vijf seconden tot een fade-tijd van één minuut) en of de beelden na elkaar of willekeurig worden weergegeven.
 • Je kunt het menu gebruiken om beelden te kopiëren naar het 32 MB interne geheugen. Dit lijkt erg klein, want digitale foto's hebben soms meer dan 2 MB, een diashow met maar 15 foto's is wat kort... Maar dit is precies de kern van de zaak: met het zeven inch LCD-scherm (dit komt overeen met ongeveer 15,3 × 8,5 centimeter) kunnen 480 × 234 pixels worden weergegeven. Een fractie van het oorspronkelijke aantal pixels is dus voldoende om het beeld weer te geven.
 • Digitale beelden of scans in JPEG-formaat worden door een beeldbewerkingsprogramma gereduceerd tot maximaal 600 pixels en ongeveer 200 KB, en zo duurt het laden van de miniaturen en het openen van de geheugenkaart slechts enkele seconden, en ook in het interne geheugen is er nu ruimte voor meer dan 150 beelden.
 • Je kunt de helderheid instellen om de beelden op hun maximale waarde te bekijken.
 • Naast Mp3-bestanden kunnen ook korte videoclips in JPEG AVI-formaat worden afgespeeld.

Besluit

Samenvattend kan het volgende gezegd worden over de Braun DigiFrame 7000: je krijgt een multimedia-apparaat waarmee men comfortabel je digitale foto's kan bekijken zonder gebruik te maken van een computer en je hebt ook de mogelijkheid om jezelf of zijn gasten sfeervolle diavoorstellingen met muziek te presenteren.

Intenso Mediagallery Digitale fotolijst met videofunctie en hoge resolutie 9,7 inch

De belangrijkste eigenschappen van deze digitale fotokader

Met een contrast van 400: 1 toont het display met een beeldschermdiagonaal van 24,64 cm beelden met een maximale resolutie van 1024 × 768 pixels. Het formaat kan worden gewijzigd van 4:3 naar 16 : 9, zodat foto's op de best mogelijke manier worden gepresenteerd. Het welgevormde zwarte fotolijstje heeft een aantrekkelijk acryl kader en ondersteunt de volgende formaten: JPEG, MP3, WMA, MPEG-1, MPEG-4,| MPEG en AVI

Bijzondere eigenschappen

 • De meegeleverde afstandsbediening is direct klaar voor gebruik dankzij de bijgeleverde batterijen.
 • Ook inbegrepen zijn een voedingseenheid voor veilig gebruik bij elk standaard stopcontact, een stijlvolle standaard en een meertalige handleiding.
 • De eenvoudige bediening inspireert ook als de gedetailleerde fotoweergave in intensieve, levendige kleuren.
 • De digitale fotolijst is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt hem eenvoudig aan de muur hangen dankzij het ingebouwde ophangsysteem.
 • De hoogwaardige luidsprekers kunnen worden gebruikt om muziek af te spelen op de achtergrond tijdens een diashow
 • De kalenderweergave en de timerfunctie zijn ook praktisch.

Hama digitale fotolijst - 9,7 inch

De belangrijkste eigenschappen van deze digitale fotokader

De beeldweergave kan gemakkelijk met de afstandsbediening worden bediend, foto's worden op de energiebesparende TFT-LED weergegeven in een aantrekkelijk 4:3-formaat. Het elektrische fotolijstje ondersteunt SD, SDHC en MMC-geheugenkaarten en heeft ook een snelle USB 2.0 aansluiting.

Bijzondere eigenschappen

 • diavoorstelling met individuele overgangseffecten
 • willekeurige volgorde van de weergave
 • zoomfunctie
 • gesplitste schermmodus
 • automatische timerfunctie
 • variabele weergaveduur
 • aanpasbaar weergaveformaat en beeldrotatie
 • mapmodus voor een goed overzicht en het gemakkelijk vinden van de digitale gegevens
 • de hoogwaardige behuizing is gemaakt van geborsteld inox en ziet er daardoor bijzonder hoogwaardig uit
 • de afmetingen van de digitale Slim Steel fotolijst zijn 22 × 5,4 × 18,4 cm
 • de resolutie van het 9,7-inch display is 1024 × 768 pixels
 • het contrast is 400 : 1.
 • de meegeleverde afstandsbediening bevat al de batterijen die nodig zijn voor de bediening.

De Intenso Photo Agent Plus 7 inch

De belangrijkste eigenschappen van deze digitale fotokader

Het is een goedkope digitale fotolijst genaamd Photobase dat is uitgerust met een 7 inch display. Het wordt geleverd met een handige afstandsbediening waardoor het geen enkel probleem is om deze digitale fotolijst vrij eenvoudig te bedienen.

Bijzondere eigenschappen

 • Vooral de gedetailleerde en kleurrijke weergave is op een zeer goed niveau.
 • Het maakt helemaal niet uit of je oude foto's in verschillende formaten van dit fotolijstje wilt weergeven, wat natuurlijk ook geldt voor bewerkte foto's.
 • De maximale beeldresolutie van dit model is 1.024 × 798 pixels.
 • Bovendien ondersteunen JPG en JPEG de meest gangbare afbeeldingsformaten, waardoor een maximale compatibiliteit wordt gegarandeerd.
 • Hetzelfde geldt voor de geheugenkaarten. Er is een slot beschikbaar voor SD-, SDHC-, MMC- en MS-geheugenkaarten.
 • De afspeelmogelijkheden zijn indrukwekkend.
 • Deze digitale fotolijst van de fabrikant Intenso kan ook de tijd, een kalender en een timer weergeven, wat echt handig is en paar voordelen heeft voor dagelijks gebruik.
 • Het wordt geleverd met een universele EU-stekker.
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten