De 5 beste crème brulee branders voor een lekker dessert

3972

Als je jij het ook lekker vindt om af en toe crème brulee te eten dan ben je zeker niet de enige. Heel veel mensen houden wel van dit lekkere toetje. Hoewel je ervoor kunt kiezen om ze zo uit de supermarkt te kopen is het ook mogelijk om ze zelf te maken. Wil je dit doen dan zal je een crème brulee brander in huis moeten halen. Door middel van een crème brulee brander ben je in staat om de suiker op de bovenkant van het toetje bruin te maken. Aangezien nog niet iedereen weet waar hij of zij voor kan gaan bij het kopen van een crème brulee hebben we besloten om de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Het belang van een crème brulee brander

Het belang van een crème brulee brander

Voordat we gaan kijken naar de beste crème brulee branders van dit moment is het handig om toch even stil te staan bij de brander zelf. Veel mensen weten namelijk niet wat het belang is van een dergelijke brander voor het maken van het dessert. Om dit te zien moeten we even kijken naar het gerecht zelf. Creme Brulee is een heerlijke vanillepudding met een gekarameliseerde suiker.  De naam Creme Brulee is een Frans woord dat verbrande room betekent. Traditioneel wordt het dessert koud geserveerd.  Het zal echter ook warm aanvoelen omdat de suiker voor het opdienen gekarameliseerd is. Sommige mensen genieten ervan zonder de topping van de gebrande suiker. In de loop der jaren zijn echter ook andere smaken populairder geworden. Crème Brulee is een van de oudste gedocumenteerde dessertrecepten die je maar kunt vinden in heel Frankrijk. In 1691 publiceerde een Franse meester-kok, François Massialot, een kookboek met de titel Le cuisinier roïal et bourgeois. Dit kookboek bevatte niets anders dan een recept voor Creme Brulee.

Precies, in dit kookboek is als eerste naar voren gekomen dat je een crème brulee brander nodig hebt om de suiker te karamelliseren. Je moet de brander gebruiken wanneer je jouw crème brulee in de koelkast hebt laten staan om af te koelen. Strooi er suiker over (geraffineerde witte suiker is het beste). Houd vervolgens de brander een paar centimeter weg en beweeg hem constant rond het bakje met de crème brulee. Je weet dat het gekarameliseerd is als de suiker begint te bubbelen en een goudbruine kleur heeft. Het is nu klaar om te serveren. Hou je van dit gerecht dan is een crème brulee brander dé aanwinst om in huis te halen.

Top 5 crème brulee branders

Met een crème brulee brander weet je dus zeker dat jij jouw dessert optimaal kunt klaarmaken. Wat alleen wel zo is, is dat er nogal wat branders zijn om voor te kiezen. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat het niet bepaald eenvoudig is om een keuze te maken. Voor welke zou je namelijk moeten kiezen? Om het kopen wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt met de beste crème brulee branders van dit moment. Al deze branders voldoen aan alle mogelijke eisen die je er maar aan kunt stellen.

MaestroTorch Crème Brûlée Brander

Wil je nu echt de best mogelijke crème brulee brander in huis willen halen dan is dit de brander die je zou moeten kiezen. Deze brander is voorzien van ruim drie verschillende vlammen. De combinatie van deze vlammen zorgt ervoor dat je zeker weet dat je toetje altijd weer op de juiste manier bereid kan worden. Heb je nu een iets kleinere vlam nodig dan is dit geen probleem, je kunt namelijk zelf aangeven hoe sterk je hem precies wilt hebben. Wat ook een groot voordeel is, is het feit dat hij wordt voorzien van een handige standaard. Dankzij deze standaard is het een stuk eenvoudiger om jouw brander een plekje in de kast te geven.

Voordelen

  • Door de combinatie van drie vallen beschik je over veel kracht
  • Dankzij de standaard kan je de brander eenvoudig in de kast zetten

Met de informatie uit dit artikel is het echt niet zo lastig om een goede crème brulee brander te kopen. Door middel van deze brander zal je in staat zijn om jouw toetje altijd weer op de best mogelijke manier klaar te maken. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om zelf ook te kunnen smullen. Iedereen die nog meer aankopen op de planning heeft staan zou zeker even de rest van deze site door moeten nemen. Onze andere artikelen laten je namelijk meer zien over het kopen van de beste producten. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer van je leven een miskoop hoeft te maken.

Turboflame multifunctioneel crème

Heb je juist een iets kleiner budget dan is dit een uitstekende keuze om voor te gaan. Deze gasbrander is door de keuze van kunststof erg goedkoop. Dit maakt het mogelijk om een crème brulee brander voor de laagst mogelijke prijs in huis te halen. Net als bij een ander product wat we al kort hebben laten zien is het mogelijk om voor deze crème brulee brander te kiezen uit verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor dat je een brander kunt vinden die perfect past bij wat je al die tijd al voor ogen had. Het schuifje aan de zijkant maakt het mogelijk om zelf in te stellen hoe hard je de brander wilt hebben. Tevens is hij weer voorzien van een speciale beveiliging voor kinderen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over de vraag of jouw zoon of dochter met de crème brulee brander aan de haal zou gaan.

Voordelen

  • Door het schuifje kan je de vlam eenvoudig verstellen
  • Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende kleuren bij het maken van je aankoop

Hendi Crème-Brûlée Brander

Ben je op zoek naar een echt professionele crème brulee brander dan zal je met dit model niet de fout in kunnen gaan. Deze crème brulee brander is namelijk in staat om op iedere hoek te worden gebruikt. Zo is het zelfs mogelijk om de vlam ondersteboven te houden als dit nodig mocht zijn. Doordat je hem makkelijk op de fles met gas kunt zetten is het echt niet zo lastig om hem in gebruik te nemen. Wanneer de fles leeg is kan je hem super eenvoudig op een andere bus plaatsen. Door de speciale ontsteking weet je ook nog eens zeker dat hij altijd snel aan zal gaan. Aangezien je bij aankoop ook een busje gas krijgt kan je hem gelijk in gebruik nemen voor het klaarmaken van alle mogelijke soorten toetjes. Hij is zeker niet goedkoop, maar door de hoge kwaliteit is hij het meer dan waard.

Chefs Torch Crème Brulee Brander

We blijven even hangen bij het merk wat we hierboven al hebben benoemd. Het is namelijk echt zo dat dit een ontzettend goed merk is om voor te kiezen. Hoewel deze Crème Brulee Brander iets minder sterk is dan de bovenstaande optie zal je alsnog in staat zijn om jouw toetje op een eenvoudige manier klaar te maken. Door de keuze voor PVC gaat hij ook weer lang mee. Wat we erg prettig vinden aan dit model is het feit dat je hem in verschillende kleuren kunt bestellen. Mocht je zwart niet zo leuk vinden dan zou je dus voor een rode kunnen kiezen. Het prettige drukmechanisme zorgt er ook nog eens voor dat je hem eenvoudig kunt gebruiken. Schuif hem op de klik wanneer je klaar bent om de crème brulee brander veilig op te bergen. Dit maakt het een prima optie voor mensen met kinderen.

Voordelen

  • Door de speciale gleuf kan je de crème brulee brander veilig opbergen
  • Het is mogelijk om uit verschillende kleuren te kiezen bij het maken van je aankoop

Chefs Torche Multi Gasbrander

Dit is een ontzettend goede crème brulee brander om voor te kiezen. Door de uitstekende kwaliteit materialen weet je zeker dat je voor een erg lange tijd plezier zult hebben van je aankoop. Daar komt bij dat dit product aan te merken is als zeer gebruiksvriendelijk. Hij kan gemonteerd worden op iedere mogelijke soort fles van butaan. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om een temperatuur van wel 1300 graden te bereiken tijdens het bereiden van je toetje. Uiteraard kan je hem ook voor andere dingen gebruiken als je dit prettig vindt. Door de speciale draaiknop kan je met deze crème brulee brander precies aangeven hoe sterk je de vlam eigenlijk wilt hebben. Hij is voorzien van een piëzo-elektrische ontsteking voor optimaal gemak. Met deze brander weet je dan ook zeker dat je niet de fout in kunt gaan.

Voordelen

  • Door de sterke kwaliteit materialen ben je voorzien van een erg lange levensduur
  • Hij is voorzien van een piëzo-elektrische ontsteking voor optimaal gemak
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten