Als je jij het ook lekker vindt om af en toe crème brulee te eten dan ben je zeker niet de enige. Heel veel mensen houden wel van dit lekkere toetje. Hoewel je ervoor kunt kiezen om ze zo uit de supermarkt te kopen is het ook mogelijk om ze zelf te maken. Wil je dit doen dan zal je een crème brulee brander in huis moeten halen. Door middel van een crème brulee brander ben je in staat om de suiker op de bovenkant van het toetje bruin te maken. Aangezien nog niet iedereen weet waar hij of zij voor kan gaan bij het kopen van een crème brulee hebben we besloten om de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.
Het belang van een crème brulee brander
Voordat we gaan kijken naar de beste crème brulee branders van dit moment is het handig om toch even stil te staan bij de brander zelf. Veel mensen weten namelijk niet wat het belang is van een dergelijke brander voor het maken van het dessert. Om dit te zien moeten we even kijken naar het gerecht zelf. Creme Brulee is een heerlijke vanillepudding met een gekarameliseerde suiker. De naam Creme Brulee is een Frans woord dat verbrande room betekent. Traditioneel wordt het dessert koud geserveerd. Het zal echter ook warm aanvoelen omdat de suiker voor het opdienen gekarameliseerd is. Sommige mensen genieten ervan zonder de topping van de gebrande suiker. In de loop der jaren zijn echter ook andere smaken populairder geworden. Crème Brulee is een van de oudste gedocumenteerde dessertrecepten die je maar kunt vinden in heel Frankrijk. In 1691 publiceerde een Franse meester-kok, François Massialot, een kookboek met de titel Le cuisinier roïal et bourgeois. Dit kookboek bevatte niets anders dan een recept voor Creme Brulee.
Precies, in dit kookboek is als eerste naar voren gekomen dat je een crème brulee brander nodig hebt om de suiker te karamelliseren. Je moet de brander gebruiken wanneer je jouw crème brulee in de koelkast hebt laten staan om af te koelen. Strooi er suiker over (geraffineerde witte suiker is het beste). Houd vervolgens de brander een paar centimeter weg en beweeg hem constant rond het bakje met de crème brulee. Je weet dat het gekarameliseerd is als de suiker begint te bubbelen en een goudbruine kleur heeft. Het is nu klaar om te serveren. Hou je van dit gerecht dan is een crème brulee brander dé aanwinst om in huis te halen.
Top 5 crème brulee branders
Met een crème brulee brander weet je dus zeker dat jij jouw dessert optimaal kunt klaarmaken. Wat alleen wel zo is, is dat er nogal wat branders zijn om voor te kiezen. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat het niet bepaald eenvoudig is om een keuze te maken. Voor welke zou je namelijk moeten kiezen? Om het kopen wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt met de beste crème brulee branders van dit moment. Al deze branders voldoen aan alle mogelijke eisen die je er maar aan kunt stellen.