De 3 beste cold crypto wallets van 2023 om zelf je bitcoins veilig te beheren

1443

Dankzij de beste cold crypto wallets, ook wel cold storage genoemd, kan jij de toegangssleutels voor je cryptocurrency voor een lange tijd bewaren in een veilige omgeving. Maar als je van plan bent om dit te kopen, wil je natuurlijk weten wat de beste cold wallets zijn van dit moment. Want alleen zo ben je zeker dat je er eentje koopt dat betrouwbaar is. Gelukkig hoef je daarvoor niet ver te zoeken. Je komt het namelijk te weten in dit artikel!

Een cold wallet, wat is dat precies?

Er bestaan enkele misverstanden over wat een cold wallet of koude opslag nu precies is. Vaak wordt gedacht dat het een gadget is waar je cyptomunten op kan bewaren, maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Een cold wallet slaat namelijk enkel de toegangssleutels op die je nodig hebt om deze munten te bereiken.

Het gaat dan over de private en publieke sleutel. Vooral het veilig opslaan van de private sleutel is cruciaal, omdat je daarmee je transacties moet valideren. Deze gegevens wil je dus niet zomaar toegankelijk maken voor anderen. Want als iemand je privésleutel kan bemachtigen, kan hij of zij ook je munten stelen.

Wat is het verschil tussen een cold storage en een hot wallet?

Een hot wallet dient net zoals een cold wallet voor het opslaan van je toegangsgegevens voor je bitcoins en andere cryptocurrency. Het grote verschil is dat een cold wallet offline werkt. Dat betekent dat het een stukje veiliger is. Om je cryptocurrency te kunnen gebruiken, dien je het wel met het internet te verbinden.

Zo kies je de beste cold wallet

Er zijn verschillende soorten cold crypto wallets om uit te kiezen. Om de beste te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met enkele aandachtspunten. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om er op te letten of de cold wallet wel geschikt is voor het soort cryptomunt dat je erop wilt bewaren. Als je het wilt gebruiken voor Bitcoin of Ethereum, heb je de keuze uit vrijwel alle wallets, maar voor de nog onbekendere cryptomunten kan de zoektocht wat lastiger zijn.

Daarnaast is het van belang om te letten op de comptabiliteit met je toestel. Kijk ook vooral naar de veiligheid, want dat is toch wel prioriteit bij het uitzoeken van een cold wallet. Dit merk je vaak alleen al aan de recensies van klanten. Kiezen voor een betrouwbaar merk, zoals Ledger is ook een garantie dat je een veilige cold wallet koopt.

Als laatste aandachtspunt is er het formaat van de wallet. Sommige wallets hebben namelijk een usb-formaat, terwijl andere best groot zijn. Vraag jezelf dus af of je de wallet vooral thuis gaat gebruiken of dat je het ook vaak met je mee wilt nemen.

Dit zijn de 3 veiligste cold crypto wallets

Als je van plan bent om een hardware wallet te kopen, is het niet zo eenvoudig om te kiezen uit de verschillende soorten. Daarom zijn wij voor jou opzoek gegaan naar de beste hardware wallets van het moment. Zo kan jij ook eenvoudig de beste wallet vinden!

SecuX W10 - Hardware wallet

Vind jij een grotere hardware wallet fijner? Dan is de SecuX W10 een uitstekende optie. Het grote scherm maakt het je mogelijk om alles goed op te volgen. Dat is wel zo handig! Je kan er ook meer dan 1000 cryptocurrencies in opslaan en het heeft een uitstekende batterijduur.

Daarnaast is het voorzien van 1 GB opslag, kan je het gebruiken op vrijwel alle apparaten en is het uitbreidbaar tot wel 500 accounts. De SecuX W10 onderscheidt zich bovendien van zijn concurrenten door zijn prachtig design en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Ledger Nano S

Als jij je crypto wallet graag met je mee wilt nemen, is de Ledger Nano S een van de beste keuzes die je kan maken. Want het is een usb-wallet die in je broekzak past. Het grote voordeel van deze cold wallet is vooral de hoge veiligheid die het je biedt. Daar staat het merk Ledger namelijk bekend om.

Het is ook eenvoudig om te bedienen en ondersteunt meer dan 30 verschillende cryptomunten en alle ERC20-tokens. De wallet heeft daarnaast een stootvaste behuizing en, een opslagcapaciteit van 1 GB en is ook nog eens erg goedkoop.

BitBox02 Multi edition

De BitBox02 Multi edition hardware-wallet heeft het formaat van een usb-stick waardoor je het erg makkelijk overal mee naartoe neemt en opbergt. De wallet plug je eenvoudig in je pc of Android-telefoon om zo toegang te krijgen tot je gegevens.

De wallet maakt ook automatische back-ups op een microSD-kaart en is compatibel met Windows 7+, macOS 10.11+, Linux en Android. Het ondersteunt bovendien meer dan 1500 cryptomunten en is robuust gemaakt.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten