De 5 Beste Clubbells om te trainen

85

Clubbells geven je thuis de mogelijkheid om eenvoudig jouw hele lichaam te trainen. Zo weet je dat je een eenvoudig product in huis haalt dat voor de lange termijn geschikt is. Clubbells zijn namelijk bijzonder duurzaam. Als jij besloten hebben om clubbells in huis te halen, dan is de juiste keuze niet 1,2,3 gemaakt.

Om te beginnen gaan we dus kort in op de vraag waarom je clubbells zou kopen. Daarnaast vertellen we je waar je op wilt letten bij het doen van deze aanschaf. Verder bespreken we een aantal van onze favoriete producten. Wie weet zitten daar wel direct de clubbells van jouw voorkeur tussen! Hoe dan ook vormt dit artikel een complete koopgids voor het kopen van de perfecte clubbells, die passen bij jouw sportroutine.

Waarom zou je clubbells willen kopen?

Clubbells lijken een beetje op de kegels die je ziet bij het bowlen. Ze komen met verschillende gewichten, doorgaans van tussen de twee en de twintig kilo. Sommige merken hebben ook speciale clubbells voor beginners. Het gebruik van clubbells is nieuw, maar veel gebruikers zijn verrast hoe zeer je daarmee je lichaam kunt uitdagen en hoe je gewrichten versterkt. Daarnaast bieden clubbells jou de mogelijkheid om in korte tijd jouw hele lichaam te trainen.

Wat zijn belangrijke criteria bij het kopen van de juiste clubbells?

We zetten een aantal belangrijke factoren op een rij:

  1. Allereerst wil je letten op het gewicht van de clubbells. Daarbij is het vaak verstandig meerdere clubbells met variërende gewichten te kopen. In veel gevallen kun je direct een complete set aanschaffen.
  2. Let daarnaast op de algehele kwaliteit van het product. Het lijkt op het eerste gezicht misschien dat er met een clubbell niet zoveel mis kan zijn, maar een slecht product gaat je snel tegenstaan. Zorg dat je de clubbells daarom in ieder geval een keer in je hand hebt gehad, voordat je definitief de aankoop doet.
  3. Clubbells worden door verschillende merken op de markt gebracht. Zo kan het zijn dat jij al jouw sportproducten bij voorkeur van een bepaalde producent koopt. Bij het kopen van clubbells hoef je daarbij geen beperkingen te hebben.
  4. Je moet de clubbell goed vast moeten houden. Meestal is het gemaakt van gladde materialen en het is onderdeel van de oefening om ervoor te zorgen dat je je inspant om hem vast te houden. Desondanks is het belangrijk dat de clubbell niet te groot of te klein voor je is.
  5. Tenslotte wil je kijken naar de materiaalkeuze. Deze bepaalt voor een groot deel het echte gewicht en hoe duurzaam het product is. Realiseer je dat goede clubbells eenvoudig minimaal tien jaar meegaan. Als je er tenminste goed mee om gaat en ze regelmatig schoon maakt.

Dit zijn de vijf beste producten van het moment

We hebben voor jou een overzicht opgesteld van wat wij nu de beste producten vinden. Dat betekent nog niet dat hier direct het product van jouw voorkeur tussen zit, maar het helpt je in ieder geval een eind op weg. Daarbij hebben wij gelet op kwaliteit, gewicht en het merk. Hierbij hebben een groot aantal producten de revue gepasseerd en hebben wel alleen de beste producten op een rij gezet. Ook persoonlijke smaak speelt natuurlijk een rol en alleen jij kunt uiteindelijk de juiste beslissing nemen. Deze clubbells wil je dus in ieder geval een keer bekeken hebben!

eSam clubbell

Dit is een knuppel met een extra lange nek. Hij weegt vijftien kilo en is zwart met een kenmerkende rode kop. Verder is dit product redelijk geprijsd. Hij is gemaakt van staal en afgewerkt met een HQ-finish. Daarbij is het product voorzien van een veiligheidskoord van zestig centimeter. Je werkt met deze clubbell vooral aan de pezen en gewrichten, waardoor je steeds flexibeler wordt. Door de lengte profiteer je van een grote hefboomwerking en kun je extra aan je kracht werken.

Ga nu op zoek naar de beste clubbells voor jou

Clubbells zijn een modern instrument waarmee jij eenvoudig thuis kunt trainen. Hierboven hebben we geprobeerd duidelijk te maken dat in dit geval elke clubbell anders is en je daarom het product per stuk moet beoordelen. Je weet nu alles dat je moet weten over de beste clubbells op de markt. Hierboven hebben we onder meer beschreven waar je op wilt letten bij het doen van deze aankoop. Vervolgens hebben we een aantal van onze favoriete producten uitgebreid met je besproken. Het is nu aan jou om vast te stellen wat jouw persoonlijke wensen en behoeftes zijn en aan de hand daarvan de beste clubbells te kopen.

Weckmethod clubbell

We bespreken hier nog een exemplaar van WeckMethod. Deze weegt 4 kilo en is zwart. Onderaan staat vermeld: RMT Club. Zoals gezegd is dit dus een Amerikaans merk. Je kunt hiermee in 1 keer aan al je spiergroepen werken. Daarbij word je vanzelf atletischer en sterk. Met dit apparaat kun je snel achter elkaar wel tientallen oefeningen uitproberen. Er zijn speciale trainingsprogramma’s beschikbaar. Je krijgt een aantal standaardprogramma’s meegestuurd met het product, maar daarnaast kun je ook alternatieven vinden op het internet. Het handvat is gemaakt van duurzaam materiaal en ligt lekker in de hand. Door te werken met shifting weight creëer je een dynamische weerstand en een doorlopende uitdaging. 

Bludgeon Clubbell honkbalknuppel

Deze honkbalknuppel is gemaakt van zwart en blauw en ziet er dus al mooi uit. Natuurlijk kun je hiermee ook tegen een bal slaan, maar dat is niet primair de bedoeling. Het gaat hier om een product van Capital Sports, een merk dat we ook bij andere producten tegen kwamen. Je kunt hiermee diverse oefeningen doen en hij is gemaakt van metaal. De prijs is ok. Het apparaat ziet er op het eerste gezicht gevaarlijk uit, maar je kunt er gerust tientallen oefeningen mee doen. De bludgeon is gemaakt van staal en afgewerkt met een poedercoating. In dit geval is het gewicht niet gelijk verdeeld over het hele instrument, maar bevindt het zich aan 1 uiteinde. Tenslotte willen we je meegeven dat dit product bedoeld is voor volwassenen.

Muscle power bell

Dit een zwarte trainingsstaaf van ruim een meter. Hij weeg 1 kilo en is dus eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Hij is langwerpig met onderaan een cirkel, voor de nodige stabiliteit. Het is dus bij uitstek geschikt voor de macebelltraining. De staaf is gemaakt van metaal en komt in verschillende gewichten, variërend van tussen de vier en de tien kilo. Muscle Power kennen wij als een sterk merk dat al een aantal jaar doorlopend nieuwe producten op de markt breng. Tenslotte komt het voor een redelijke prijs, zeker in vergelijking met de andere producten in deze rij.

Weckmethod clubbell

Dit is een prachtige zwarte pion. Realiseer je wel dat we gelijk beginnen met een vrij prijzig exemplaar. Zo is het een perfecte trainingstool en herken je het aan de kwaliteit. Dit merk is afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit product is geschikt voor volwassenen. Met dit attribuut kun je wel honderden verschillende dingen uit proberen. Het is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Het is gemaakt van duurzame materialen, maar de club head zelf is zacht en flexibel. Daarom kun je hiermee met een gerust hart slaan tegen gewichten. Middenin de club bevindt zich een massa die zich verplaatst en die weerstand creëert. Zeker een keuze om te overwegen dus!

Gerelateerde berichten