De 3 beste canon lenzen gerecenseerd

1

Als je op zoek bent naar de beste Canon lenzen, dan moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren. In dit artikel worden deze factoren besproken, zodat je een beter inzicht krijgt in wat er precies wordt gezocht als de beste Canon lenzen. Zoals elk ander onderwerp, is het belangrijk dat je eerst de verschillende factoren die van toepassing zijn, kent, voordat je een definitieve keuze maakt. Dit zal ervoor zorgen dat je de beste Canon lenzen kiest die aan al je eisen voldoen.

Soort fotografie

De eerste factor die je moet overwegen, is het soort fotografie dat je gaat doen. Dit is belangrijk omdat sommige Canon lenzen beter geschikt zijn voor bepaalde soorten fotografie dan andere. Als je bijvoorbeeld portretten wilt maken, dan is het aan te raden om een lens te kiezen die een groter diafragma heeft. Dit zorgt ervoor dat de achtergrond vervaagt, wat het portret een meer professionele uitstraling geeft. Als je echter een algemene fotograaf bent die verschillende soorten fotografie maakt, dan is een allround lens een beter idee.

Het budget voor de aankoop van je Canon lens

De volgende factor die je moet overwegen, is het budget dat je hebt. Dit is belangrijk omdat de prijs van de Canon lenzen kan variëren, afhankelijk van de grootte, het diafragma en de functies. Als je een beperkt budget hebt, dan is het aan te raden om een lens te kiezen die niet te veel kost. Op deze manier kan je nog steeds genieten van een hoge kwaliteit lens, zonder dat je te veel uitgeeft.

Canon lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Dit betekent dat je lenzen kunt vinden die binnen je budget vallen. Als je een bepaald budget hebt, is het verstandig om de verschillende lenzen te vergelijken die binnen dat budget vallen. Op deze manier kun je de beste lens kiezen die aan je budget voldoet.

De compatibiliteit met je camera

Een andere factor die je moet overwegen, is de compatibiliteit met je camera. Dit is belangrijk omdat sommige Canon lenzen alleen werken met bepaalde type camera’s. Als je bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera hebt, dan is het aan te raden om een lens te kiezen die compatibel is met dit type camera. Op deze manier weet je zeker dat de lens goed zal werken met jouw camera, en kun je de lens gebruiken zonder problemen.

Andere factoren bij het kopen van een Canon lens

Als je uit de beste Canon lenzen wilt kiezen, bestaan er nog een aantal andere factoren. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar de beeldkwaliteit dat je wilt bereiken, of naar het zoombereik. Verder moet je ook nadenken over de grootte en het gewicht van de lens. Kies een lens die aan al je fotografische behoeften voldoet.

De juiste Canon lens kopen

Als je rekening houdt met deze factoren, dan kun je de beste Canon lenzen kopen die aan al je eisen voldoen. Op deze manier weet je zeker dat je de beste lens kiest, zodat je de foto’s kunt maken waarvoor je de lens gekocht hebt

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is een krachtige, veelzijdige zoomlens die perfect is voor fotografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele optie voor hun kit lens. De lens biedt een groothoekzoom om ruimtelijk componeren mogelijk te maken en is uitgerust met een optische stabilisator voor 4 stops van beeldstabilisatie, waardoor je scherpe foto’s en video’s kunt maken, zelfs in weinig licht. De EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is ook de eerste Canon lens die is uitgerust met een STM autofocussysteem, waardoor de lens stil en zeer nauwkeurig kan focussen, ideaal voor video-opnames.

De Canon's EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is een ultragroothoekzoomlens voor APS-C-camera's. De lens heeft een brandpuntsafstand van 10-18mm, waardoor je scènes kunt vastleggen met een grootheid van 104-280mm in het 35mm-formaat.

Voordelen

 • door de lange brandpuntsafstand kan heel de omgeving in beeld worden gebracht
 • de groothoeklens kan veel in beeld brengen
 • een stille en scherpe lens

Nadeel

 • Soms kan er een vervorming ontstaan

Canon EF-S 55-250mm - f/4-5.6 IS STM

De Canon EF-S 55-250mm - f/4-5.6 IS STM is een zeer populaire telelens voor Canon DSLR-camera's. Het is een zeer betaalbare lens die een uitstekende beeldkwaliteit levert. De lens is ook voorzien van een optische beeldstabilisatiesysteem, waardoor je schone, scherpe foto's kunt maken.

De Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM lens is een kleine en lichtgewichte telefoto zoomlens dat is ontworpen voor het gebruik met Canon's APS-C sensor DSLR-camera’s. Deze lens biedt een maximaal bereik van 250 mm, waardoor je in staat bent om scherpe foto's en video's te maken van verafgelegen onderwerpen. De lens is ook ideaal voor close-up shots.

De Canon EF-S 55-250mm - f/4-5.6 IS STM is een lens met een bereik van 55 tot 250 mm, een F4-5.6 maximum diafragma en een IS STM motor voor stille en soepele video recording. Deze lenzen zijn ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar een compacte lens die toch een flexibele zoom bereik bied. De IS STM motor maakt deze lenzen ook uitstekend geschikt voor video opnames, waarbij de stille en soepele autofocus een aangename bijkomstigheid is. De lens is ook uitgerust met een aantal andere functies die fotografen waarderen, zoals een maximale diafragma van f/4 en een minimale scherpstelafstand van 45 cm.

Voordelen

 • zeer scherpe foto’s met deze lens
 • deze lens maakt foto’s in een zeer goede kwaliteit
 • het is een erg stabiele lens

Nadeel

 • Deze lens is niet zo heel licht sterk

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III - Cameralens – Zoomlens

De Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III is een telezoomlens die geschikt is voor APS-C en fullframe-camera’s. Het is een universele en lichtgewicht lens die een scala aan fotografische mogelijkheden biedt. Het is een ideaal toestel voor landschaps- en dierenfotografie. De lens is voorzien van een USM-motor voor stille en snelle autofocustoepassingen. De 67mm filterdraad maakt het mogelijk om een ​​grotere diversiteit aan filters toe te passen. De Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III is gemaakt van kunststof en weegt slechts 490 gram, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizende fotografen.

De maximale bereikte beeldhoek is 12.4° x 8.1° bij een APS-C-camera, en 18.8° x 12.5° met een fullframe-camera. De lens is ideaal voor het fotograferen van landschappen, sporten en portretten. De minimale scherpstelafstand is 1.5m.

De lens is voorzien van USM-autofocus, waardoor scherpstellen snel en stil verloopt. De optische constructie bestaat uit 16 elementen in 13 groepen, waaronder een UD-lens voor vermindering van chromatische aberratie en een asferische lens voor een hoge beeldkwaliteit.

De Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III is een budgetvriendelijke telezoomlens die je voorziet van een flexibel beeldhoekbereik. De lens is geschikt voor zowel APS-C- als fullframe-camera's, waardoor je altijd het maximale uit je foto's haalt.

De Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III is een uitstekende telezoomlens die je veel fotografische mogelijkheden biedt. De lens is voorzien van geleidelijke zooming, verschuifbare lenspixels en een automatische diafragmaopening, waardoor je prachtige foto's kunt maken, zelfs in lastige omstandigheden.

Voordelen

 • het zoombereik is zeer groot
 • deze lens kan dienen als telelens
 • geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen

Nadeel

 • Er is geen stabilisatie
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten