De 5 beste camera statieven onder de loep genomen

55

Als je net begint met fotograferen, zijn er verschillende soorten camera-statieven die je nodig zal hebben. Er bestaan namelijk verschillende soorten camera statieven, zoals een fotostatief, camera standaard statief, of een statief spiegelreflexcamera.

Een camera standaard tripod statief

De eerste soort is de klassieke tripod. Dit type statief is perfect voor landschapsfotografie en foto’s die een lange belichtingstijd nodig hebben. De voordelen van een tripod zijn dat het je camera stabiel houdt, wat perfect is voor het maken van scherpe foto’s. Ook kun je met een tripod makkelijker een time-lapse maken. De nadelen van een tripod statief zijn dat het lastig is om mee te nemen op reis en dat het niet makkelijk is om het snel te positioneren.

Het schouderstatief

De tweede optie is een schouderstatief. Dit type statief is minder stevig dan een tripod, maar het is wel makkelijker om mee te nemen. Ook is het makkelijker om snel te positioneren met een schouderstatief. Dit type statief is daarom perfect voor reportagefotografie, of voor als je veel foto’s in een korte tijd moet maken. Een nadeel van een schouderstatief is dat je camera minder stevig staat, waardoor de kans op wazige foto’s toeneemt.

Het handstatief

Ten slotte is er nog het handstatief. Dit type statief is perfect voor het maken van een video, omdat het je camera in een stevige grip houdt. Ook is het makkelijker om je camera in verschillende posities te zetten met een handstatief. Een nadeel van een handstatief is dat je foto’s minder scherp kunnen zijn dan wanneer je ze met een tripod maakt.

Statief spiegelreflexcamera

Spiegelreflexcamera’s zijn ideaal voor fotografen die precies willen weten wat ze fotograferen. Dit komt doordat spiegelreflexcamera’s een spiegel hebben die ervoor zorgt dat het beeld dat je ziet in het zoekerbeeld gelijk is aan het beeld dat de camera zal vastleggen. Daarnaast zorgt de spiegel ervoor dat het licht direct naar de sensor wordt gestuurd, waardoor er geen tijd nodig is om het beeld te verwerken. Dit resulteert in een hogere beeldkwaliteit. Daarnaast bieden spiegelreflexcamera’s veel meer functies en mogelijkheden dan compactcamera’s, waardoor ze geschikt zijn voor zowel amateur- als professioneel fotografen. Als je een spiegelreflexcamera hebt, dan is een statief onmisbaar!

Fotostatief kopen

Kortom, er zijn verschillende soorten camera-statieven die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Welk type statief je nodig hebt, hangt af van het soort fotografie of video dat je wilt maken. Sommige statieven zijn lichter en minder steviger dan andere statieven. De statieven die zwaarder en groter zijn, bieden meer stabiliteit.

Als je weet welk type statief je wilt kopen, is het tijd om de eigenschappen ervan te bekijken. Zoek een statief dat aan je eisen voldoet, zoals een minimale draagkracht of een maximale werkhoogte. Bekijk ook de constructie van het statief, om ervoor te zorgen dat het sterk genoeg is voor het type fotografie of de video dat je wilt maken.  

Een camera standaard statief is een cruciale aanvulling op je fotografie uitrusting, vooral als je wilt werken met lange sluitertijden of in lage lichtomstandigheden. Je hebt verschillende soorten statieven om uit te kiezen. Wij sommen de 5 beste camera statieven voor je op.

ESDDI Camera Statief Smartphone Uitbreidbaar Tripod Statief van Aluminium 170 cm

Dit ESDDI statief van aluminium biedt veel functies, zoals een uitgebreide hoogte van 170 cm, een uitbreidbaar frame voor een grotere stabiliteit, een zwenkbaar kopstuk voor 360-graden fotografie en een handig statiefclip voor een eenvoudige opstelling en verwijdering van het statief. Dit statief is ideaal voor het fotograferen van groepsfoto's, landschappen en omgevingen met lichte weersomstandigheden. Het is een uitstekende keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een veelzijdig en functioneel statief dat ze overal mee naartoe kunnen nemen.

Het statief is ideaal voor gebruik met een smartphone, maar het kan ook worden gebruikt met een kleinere camera, zoals een actiecamera of een compacte digitale camera.

Voordelen

 • De hoogte van dit statief is leuk om mee te werken
 • De kwaliteit van dit statief is uitstekend
 • Goedkoop voor hetgeen dit statief te bieden heeft
 • Een heel stevig en mooi statief

Studio ME - Tripod octopus - Statief - Action camera - Universeel - 360 graden - Smartphone - Iphone - Flexibel – Bluetooth

Als je op zoek bent naar een veelzijdig en flexibel mini statief, kijk dan niet verder dan de Studio ME Tripod. Het is compatibel met een aantal verschillende apparaten, waaronder actiecamera’s, smartphones en iPhones. Het 360 graden draaibare ontwerp maakt het gemakkelijk om unieke opnames te maken vanuit verschillende hoeken. Daarnaast is het statief uitgerust met een Bluetooth-functie, waardoor je moeiteloos foto's en video's kan maken terwijl je onderweg bent. Aangezien dit apparaat universeel is, passen de meeste toestellen in dit mini statief.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende kwaliteit
 • Staat erg stevig op verschillende soorten ondergronden
 • Dit statief is licht in gewicht, waardoor het makkelijk meegenomen kan worden op reis

Nadeel

 • Sommige gebruikers vinden de selfiestick te groot

BLANC SQUARE Tripod Camerastatief BS® - inclusief iPad & Smartphonehouder - 172cm Hoog - Bluetooth Shutter

Dit statief is zeer gebruiksvriendelijk. De iPad- & smartphonehouder van het statief is compatibel met de meeste tablets en telefoons. Het statief is makkelijk om te gebruiken, dankzij de Bluetooth Shutter-functie, die de camera op afstand bedient.

Bovendien is dit statief ook zeer hoogwaardig. Het is gemaakt van hoogwaardig aluminium en daardoor is het stevig en duurzaam. De maximale belastbaarheid is 6 kilogram, zodat zelfs zware camera's veilig op het statief staan.

Ook is dit statief flexibel, want het kan in hoogte worden versteld van 60 cm tot 172 cm, zodat je altijd de juiste compositie kan maken. De kogelkop maakt het mogelijk om de camera in elke gewenste hoek te draaien.

Ook is dit statief veilig om te gebruiken. Het heeft een ingebouwde mogelijkheid, zodat je altijd zeker weet dat de camera precies recht staat. De antislip voetjes zorgen er bovendien voor dat het statief stevig op de grond staat.

BLANC SQUARE tripod BS-172 is een veelzijdig statief dat geschikt is voor zowel fotografie als video. Dit statief is ideaal voor het fotograferen van groepsfoto's, zelfportretten of mooie landschappen. Het statief is gemakkelijk om op te zetten en te gebruiken en biedt vele handige mogelijkheden. Deze opties maken het statief ideaal voor fotografen en videomakers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige tool voor het maken van mooie foto's en video's.

Voordelen

 • Dit statief is gemakkelijk om te gebruiken
 • Het bezit een zeer goede kwaliteit
 • Het inklappen gebeurt snel en gemakkelijk
 • Kan gemakkelijk opgeborgen worden op reis

LURK® 3 in 1 Flexibel Octopus Tripod statief voor smartphone & actiecamera met telefoonklem en bluetooth afstandsbediening - 25 cm

De LURK 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod is een lichtgewicht en verstelbare tripod die is ontworpen om jouw telefoon of (actie)camera veilig vast te houden. Het statief is perfect voor het maken van foto's en video's, en het kan worden gebruikt met een wijde selectie aan telefoons en (actie)camera's. Het statief is uitgerust met een telefoonklem en een bluetooth afstandsbediening, waardoor je gemakkelijk foto's en video's kan maken zonder jouw toestel vast te houden. De LURK 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod is eenvoudig te gebruiken en perfect om mee te nemen op reis, voor fotografie, en voor video-opnames.

Voordelen

 • Het statief heeft poten die verstelbaar zijn
 • Het is een volledige set
 • De LURK® is een universeel apparaat

Nadeel

 • Er is een schroefdraadje aanwezig, waardoor de telefoon moeilijker te plaatsen is

LifeGoods Tripod Statief Spiegelreflex Camera of Telefoon Met Smartphone Houder Zilvergrijs

LifeGoods Tripod is het ultieme fotostatief voor jouw spiegelreflex- of telefooncamera. Het is licht van gewicht, maar toch stevig genoeg om je camera stevig vast te houden. De tripod is voorzien van een snelkoppelingsplaat, waardoor je snel en eenvoudig je camera kan aansluiten. Daarnaast is de tripod voorzien van een voetklem, waardoor je de tripod op elke ondergrond kan vastzetten. Deze tripod is daarom perfect voor fotografen die op zoek zijn naar een compact, lichtgewicht en toch stevig camerastatief.

Voordelen

 • Kan gemakkelijk meegenomen worden op vakantie
 • De hoogte is aanpasbaar tot 156 centimeter
 • Er wordt ook een houden meegeleverd voor de smartphone

Nadeel

 • Dit statief kan maximaal 3 kilogram dragen
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten