De 5 beste cafetieres om koffie te zetten

36

Koffie gezet met een goede French press is onvergelijkbaar met koffie gezet met een gewoon koffiezetapparaat – het is rijker aan aroma, smaakvoller, en over het algemeen beter van smaak. Hoewel deze koffie van hogere kwaliteit is, is hij niet moeilijker te bereiden – hij is net zo snel en gemakkelijk klaar te zetten. Maar het vinden van de perfecte Franse pers die aan je behoeften, voorkeuren en budget voldoet is geen gemakkelijke taak. Er zijn honderden producten beschikbaar online en in bouwmarkten, wat het selectieproces voor de gemiddelde consument echt moeilijk maakt. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop

Om een goede kwaliteit Franse pers te kopen die aan al je behoeften voldoet, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Uitrusting

Er zijn veel verschillende Franse cafetières verkrijgbaar – sommige van glas, sommige van roestvrij staal, sommige van plastic, en sommige met een combinatie van verschillende materialen. Hoewel er niet één ideaal materiaal is waar iedereen naar moet zoeken, is er waarschijnlijk wel het materiaal dat het best bij je behoeften en voorkeuren past. Over het algemeen produceren persen van roestvrij staal en borosilicaatglas koffie van betere kwaliteit dan plastic persen (), maar ze zijn wel duurder. Dus hoe kies je tussen glas en staal? Als je die mooie old school Franse pers wilt, ga dan voor borosilicaatglas. Deze Franse persen zijn mooi en over het algemeen wat gemakkelijker om mee te werken, omdat je de koffie kunt zien brouwen. Aan de andere kant zijn ze kwetsbaarder. Roestvrijstalen persen zijn sterker, duurzamer, en houden over het algemeen de warmte beter vast.

Ontwerp

Een mooi ontwerp betekent niet altijd een goed functionerende Franse pers. Hoewel de keuze tussen een karaf van borosilicaatglas en een karaf van roestvrij staal vaak alleen maar een esthetische voorkeur is, is het algemene ontwerp van de pers het belangrijkst: voelt het handvat koel aan en ligt het comfortabel in de hand bij het inschenken van de koffie? Is de zuiger gemakkelijk naar beneden te duwen of moet je er wat moeite voor doen? Schijnen de zeeffilters effectief te zijn in het tegenhouden van bezinksel en sediment? Dit zijn maar een paar van de vragen die je je moet stellen voordat je een Franse cafeti7re koopt. Idealiter wil je een Franse pers die duurzaam is, gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, die lekkere koffie maakt en die na het zetten nog een tijdje warm blijft.

Capaciteit

Franse persen zijn er in verschillende maten, dus om er een te kiezen die bij je past, moet je je afvragen hoeveel koffie je per dag wilt. Als je ’s ochtends maar een klein kopje nodig hebt, ga dan op zoek naar kleine koffiezetapparaten (of zelfs reisformaat). Aan de andere kant, als je koffie zet voor meerdere mensen per dag, kijk dan zeker uit naar alleen grote Franse persen. Maar zelfs als je niet voor meerdere mensen koffie zet, kun je het beste een grotere Franse pers nemen: het is gemakkelijker om een grote karaf met minder water te vullen dan om herhaaldelijk koffie te zetten in een kleinere.

Waarom je een French press koffiezetapparaat zou moeten gebruiken

Het lijdt geen twijfel dat koffie gezet met een Franse cafetiere gewoon beter smaakt dan druppelkoffie. Maar waarom? Ten eerste gebruiken veel koffiezetapparaten papieren filters om de koffie te zeven. Dit leidt vaak tot een drankje dat naar papier smaakt. Ten tweede houdt het papieren filter natuurlijk effectief gemalen koffie en bezinksel tegen, maar ook een deel van de natuurlijke oliën in de koffie, en daarmee een groot deel van de smaak en het aroma. Een goede kwaliteit Franse pers daarentegen giet elke keer alle natuurlijke oliën, aroma’s en smaken in je kopje koffie. Natuurlijk kan (en mag) een Franse pers geen koffie produceren die zo helder en zuiver is als een elektrisch koffiezetapparaat. Voor een echte koffieliefhebber is dit geen enkel probleem: geperste koffie smaakt, zelfs met een beetje bezinksel, nog altijd beter dan druppelkoffie, vooral vanwege de volle, robuuste smaak.

Ook moet worden vermeld dat de French press een van de meest milieuvriendelijke koffiezetapparaten is. Omdat hij geen papieren filters of plastic capsules gebruikt en niet op het stopcontact is aangesloten, produceert hij geen afval (vooral niet als je de koffiedrab composteert!) en bespaart hij elektriciteit.

Aerolatte Cafetière - 3 kops

Met deze Franse filterpers zet je op traditionele manier koffie.Het is simpel: voeg de juiste hoeveelheid koffie toe en giet net onder kokend water in de pot. De schaalverdeling op de glazen pot geeft de juiste verhouding aan. Druk na een paar minuten de koffie tot het einde en geniet van de rijke en aromatische koffie.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het toestel wordt geleverd met een maatlepel voor de koffie. Het toestel heeft een uitneembare glazen kan van 350 ml goed voor drie tassen lekkere koffie.

Deze zwarte doorzichtige cafetiere heeft een bedrijfsspanning van twaalf volt.

Het toestel is zeventien centimeter hoog en weegt vierhonderd gram.

Bialetti Cafetiere SMART

Zoals alle producten van Bialetti kenmerkt deze cafetiere zich ook door een samenspel van originaliteit en kwaliteit.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze cafetiere is ontworpen om in korte tijd drie heerlijke tassen koffie te zetten. Met een inhoud van 350 ml is de cafetiere ook geschikt om kruidenthee te bereiden.

De rode cafetiere is gemaakt van plastic, weegt 300 gram en is vaatwasbestendig. Het toestel is zestien centimeter hoog en heeft een inhoud van vierhonderd milliliters.

Leopold Vienna Koffiemaker French Press

Met deze stijlvolle cafetiere bepaal je zelf de sterkte van de koffie en de kooktijd. Het is allemaal in een handomdraai klaar: je voegt gemalen toe, gier er kokend water op, druk de pers langzaam naar beneden en geniet van je heerlijke koffie.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Dankzij de combinatie van glas en hoogglans roestvrij staal heeft deze cafetiere een stijlvol ontwerp. Het glas kan gemakkelijk uit de houder gehaald worden om te reinigen in de vaatwasser.

Het toestel weegt 400 gram en is 17,6 cm hoog. De kan is voorzien van een anti-drup giettuit.

Biggcoffee FY04 French Press

Met deze Franse cafetiere ervaar je de smaak van echte koffie. Dere koffiepers straalt eenvoud uit maar levert je een aangename koffie-ervaring.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Je koopt dit toestel niet alleen om thuis te gebruiken. Je kunt ze ook meenemen om op het werk of waar dan ook heerlijke koffie te zetten.

De Franse filterpers is een van de meest populaire koffiezetmethoden, waarmee je gemakkelijk heerlijke koffie kunt zetten, en de Franse filterpers geeft kleur aan je eettafel met zijn stijlvolle ontwerp.

Gemaakt met een roestvrijstalen frame en borosilicaatglas, helpt de Franse pers de warmte lang vast te houden.

De kunststof handgreep van het toestel is gemakkelijk vast te pakken en hittebestendig.

Met deze speciaal ontworpen Franse filterpers zetten we het liefst snelle en lekkere koffie en is hij makkelijk schoon te maken, wat tijd bespaart.

De inhoud van deze zwarte cafetiere met los deksel is 800 ml. Het toestel weegt vijfhonderd gram.

French press Cafetiere

Deze Franse cafetiere is gemaakt van roestvrij staal dat valbestendig en roestbestendig is. Het drievoudige filter zorgt voor pure, schone koffie of thee. Het is gemakkelijk om de warmte van de koffie behouden door de dubbele wanden.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het gebruikte roestvrij staal is 33% dikker en 20% zwaarder dan het gewone staal. Het koele, tactiele handvat beschermt je handen en het dubbele filter zorgt voor schonere koffie.

De cafetiere is professioneel in alle opzichten. Deze koffieautomaat is stevig, duurzaam en roestvrij. In tegenstelling tot glas of plastic breekt het niet, zelfs niet als het valt. Door de U-vormige uitloop kan de koffie soepel stromen zonder op tafel te druppelen.

De VDN-pers is uniek ontworpen om bezinking te voorkomen, maar laat de heerlijke koffieolie door een fijn filter je kopje binnenkom

Deze cafetière maakt gebruik van een fijne filter en is geschikt voor vier of vijf kopjes koffie. Hoe toestel is vaatwasbestendig. Het is negen centimeter breed en 19,5 centimeter hoog. Het weegt zeshonderd gram en heeft een inhoud van 0,8 liter.

Gerelateerde berichten