De 5 beste bureaustoelen zonder wielen

4595

Werken op een laptop doe je meestal achter een bureau. Op deze stevige ondergrond kun je een computer of laptop eenvoudig bedienen en daarnaast kun je ook andere voorwerpen op je bureau plaatsen, zoals pennen en documenten. Een bureau is uiteraard niets zonder een bureaustoel, welke zorgt voor een fijne houding van je lichaam en comfortabel werken ondersteunt.

Nu zijn er veel soorten bureaustoelen, waaronder de bureaustoel zonder wielen, welke geen rijdende functie bezit. Op het gebied van deze bureaustoelen zonder wielen is er nog een breed aanbod verkrijgbaar, waarbij verschillen kunnen optreden bij de zitting, de poten en de armleuningen. Wat zijn op dit gebied de vijf beste bureaustoelen zonder wielen voor iedere harde werker achter een bureau en waar moet je op letten bij de aanschaf?

Waar op letten bij het kopen van een bureaustoel zonder wielen?

Op een bureaustoel kun je wel uren per dag zitten tijdens het werken op een laptop of computer op kantoor of thuis. Het hebben van een goede stoel is dan zeker niet onbelangrijk om je lichaam te ondersteunen. Echter, veel mensen vergeten dit en veel werkplekken staan dan ook vol met precies dezelfde bureaustoelen, terwijl verschillende collega’s wellicht iets anders nodig hebben. De een moet rechter zitten of hoger, de ander heeft juist een lange rugleuning nodig. Kortom, er is veel verschil.

Het is daarom belangrijk een ergonomisch goede bureaustoel aan te schaffen voor de juiste zithouding. De hoogte van het zitvlak moet versteld kunnen worden, je voeten moeten plat op de grond kunnen staan en je knieën moeten in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Ook zijn er bureaustoelen met verstelbare armleuningen wat voor sommige mensen heel fijn kan zijn en waardoor je armen ook een hoek van 90 graden kunnen maken.

Zeven factoren van een goede zithouding

De volgende zaken zijn van belang voor het hebben van een goede zithouding in een (bureau)stoel:

  • Je armen moeten ontspannen langs je zij in een hoek van 90 graden op het bureau kunnen rusten. Je polsen moeten recht liggen en je vingers in een ontspannen houding.
  • Je boven- en onderrug moeten goed gepositioneerd zijn. Je bovenrug moet recht zijn, waarbij je schouders ontspannen. Je onderrug moet helemaal tegen de rugleuning aanzitten, zodat deze wordt ondersteund.
  • De heupen en het onderlichaam moeten volledig tegen de leuning van de stoel aanzitten, zodat je een rechte houding behoudt.
  • Je knieën mogen het zitgedeelte eigenlijk niet raken en zijn in een hoek van 90 tot 110 graden gebogen.
  • Je ogen moeten op de bovenkant van het scherm gericht zijn of net iets eronder als je rechtop in je stoel zit. Je nek moet niet gebogen hoeven worden en de optimale afstand tot het scherm is tussen de 45 en 70 centimeter.
  • Tot slot moeten je voeten plat op de grond staan.

De Top 5 bureaustoelen zonder wielen voor iedere harde werker

Vergaderstoel - Bezoekersstoel - Ergonomisch - Leer

Op de eerste plaats staat deze elegante, zwarte bureaustoel zonder wielen van RC meubels met een prijs van ongeveer 300 euro. Hiervoor krijg je een stoel van zwart leer met armleuningen die stijlvol overlopen in stoelpoten en met elkaar verbonden zijn op de grond. Op de armleuningen is hetzelfde leer aangebracht voor extra comfort. Voor wel vier uur achter elkaar kun je in deze stoel uiterst comfortabel zitten. Loop daarna een rondje en de stoel zit weer even lekker als voorheen.

Het hoogwaardige leer dat is gebruikt is ook duurzaam, omdat het lang meegaat en goed schoon te houden is. Daarnaast heeft het wel een luxe uitstraling en past het in ieder huis en elke kantoorruimte. De stoel heeft een gedetailleerde zitting en rugleuning om de beste ondersteuning te kunnen bieden en het heeft een maximaal draagvermogen van 120 kilo.

Voor- en nadelen


De super comfortabele zitting en het duurzame aspect van deze stoel maken het de beste. Echter, ook deze stoel heeft niet de voordelen dat het verstelbaar of draaibaar is.

Vergaderstoel - Stoel - Armleuning - Leer - 62x54x94 cm - RC meubels

RC meubels heeft een ideale vergader/bureaustoel geleverd met deze bureaustoel zonder wielen. Het model heeft evenals de vorige bureaustoel stoelpoten die verbonden zijn met elkaar en armleuningen bekleed met leer. De rest van de stoel is met hetzelfde leer bekleed, echter, het verschilt van de vorige stoel doordat er echt leer is gebruikt in plaats van imitatieleer. De bekleding op de armleuningen kan tevens verwijderd worden.

Zowel thuis als op kantoor is deze stoel geschikt als bureaustoel zonder wielen. Het heeft een gewicht van 18 kilo en kan maximaal 120 kilo dragen. De zitting heeft een grootte van 50 bij 50 en een rugleuning van 49 bij 49. De zithoogte bedraagt 45 centimeter. Tot slot ligt de prijs van deze stoel rond de 270 euro.

Voor- en nadelen


Een nadeel aan deze stoel is zijn relatief hoge prijs en wederom het feit dat het niet verstelbaar is en niet kan draaien. Echter, de pluspunten omvatten het stijlvolle ontwerp, de makkelijke reiniging en het feit dat het voor een lange tijd comfortabel zit.

Bureaustoel | Ergonomisch | Comfortabele Zitting | Clp

Op de derde plaats staat de ergonomische bureaustoel zonder wielen van Clp. Deze kunstleren stoel kost ongeveer 140 euro en het ontwerp bestaat uit armleuningen die doorlopen in de stoelpoten van de stoel, waardoor het geheel verbonden is. De stoel kan maximaal 260 kilo dragen en is geschikt voor iedereen om op te zitten, ook lange en zware mensen kunnen er comfortabel in plaatsnemen.

Het kunstleer dat is gebruikt is onderhoudsvriendelijk, aangezien er enkel een doekje overheen gehaald hoeft te worden, en door de armleuningen is de stoel erg comfortabel, welke ook zijn bekleed met kunstleer. De stoel zelf weegt 300 gram, waardoor het makkelijk verplaatst kan worden, en de stoelpoten zijn voorzien van beveiliging om krassen op de vloer te voorkomen.

Voor- en nadelen
De stoel is geschikt voor iedereen en is makkelijk te reinigen vanwege het kunstleer, wat de voordelen zijn. Er zijn daarnaast verschillende uitvoeringen te verkrijgen en het ontwerp is aantrekkelijk. Een nadeel is dat de stoel niet draaibaar en niet verstelbaar is en zich daardoor beperkt tot één stand

Bezoekersstoel - Bureaustoel - Tuimelfunctie - Imitatieleer - Luxe Comfort

Op de vierde plaats komt de bureaustoel zonder wielen van Luxe Comfort die er in verschillende uitvoeringen te verkrijgen is en met vier aluminium poten op de grond staat. De bekleding is gemaakt van kunstleer en heeft een elastische eigenschap, waardoor het lang meegaat. Aan de achterkant van de stoel is gewerkt met een houten frame voor de stevigheid en als aanvulling op het design.

Het is bij deze stoel wel handig om vloerbeschermers te plaatsen, zodat krassen op de vloer voorkomen kunnen worden. De hoogte is verstelbaar tussen de 83 en 95 centimeter, de breedte is 60 centimeter en de diepte 65 centimeter. Het maximale draagvermogen is 136 kilo en het gewicht van de stoel zelf bedraagt 14 kilo, waardoor het stevig op de grond staat. Tevens is er een tuimelfunctie beschikbaar voor het vergroten van de bewegingsvrijheid en de stoel kan eenvoudig schoongemaakt worden.

Voor- en nadelen


Het fijne aan deze bureaustoel is de grote bewegingsvrijheid, de makkelijke reiniging, waarbij enkel een doekje over het materiaal gehaald hoeft te worden, en het mooie ontwerp. Daarentegen is de stoel vrij zwaar en met zijn prijs van rond de 250 euro vrij duur.

5. Budget Line LB200 56-74 cm Pro Serie DeLuxe

MTM biedt zijn bureaustoel zonder wielen aan in de vorm van een kruk zonder armleuningen en met één ronde voet voor een prijs van ongeveer 178 euro. In deze stoel wordt een goede zithouding verzorgd door materialen die voor stevigheid zorgen, zoals multiplex bij de zitting en leuning welke voorzien zijn van een blauwe stof. De stoel kan versteld worden tussen de 56 en 74 centimeter en is geschikt voor een werkbladhoogte van 80 tot 90 centimeter.

Zowel de zithoek als de rugleuning kunnen versteld worden en de rugleuning is ook nog kantelbaar, waardoor je je in allerlei hoeken kunt buigen om je werk te doen.

Voor- en nadelen


De voordelen van deze bureaustoel zijn het stevige materiaal, de relatief lage prijs en de verstelbaarheid, waardoor het voor diverse soorten bureaus en mensen geschikt is. Echter, minpunten van het model zijn het feit dat er geen armleuningen aanzitten, waardoor je je armen enkel op je bureau kunt laten rusten, en de ietwat onhandige enkele, ronde poot, wat het verplaatsen moeilijker kan maken.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten