De 5 beste bureaukrukken om thuis te hebben

778

Voor veel van de gezondste zithoudingen is het zitten op een bureaukruk of zadelkruk onmisbaar. In vergelijking met traditionele stoelen wordt de belasting van de wervelkolom sterk verminderd. Dit is het duidelijkst bij de tussenwervelschijven in de lumbale regio. Bovendien kan het zitten op het zadel de belasting van de inwendige organen van de buik verminderen en heeft het een positief effect op het hele organisme. Voor beginners kan het zitten in op een zadelkruk in het begin echter ook oncomfortabel en ongemakkelijk zijn. Daarnaast is het in hoogte verstelbare en ergonomische bureau de basisvoorwaarde voor zo goed mogelijk gebruik van de stoel. Doordat je rechtop zit, is je zithouding ongeveer twintig tot dertig cm hoger dan bij een ergonomische bureaustoel.

De functies en de voordelen

Op een conventionele stoel is de zithoek tussen het bovenlichaam en het onderbeen ongeveer 90°. Hierdoor neemt de wervelkolom een onnatuurlijke houding aan. Tussenwervelschijven worden verrekt en organen in het abdominale gebied kunnen worden verpletterd. Op een zadelkruk zitten in dit opzicht veel gezonder en heeft ook andere voordelen.

Verminderde belasting van spieren en gewrichten

Wanneer je op een zadel zit, neemt de zithoek toe tot maximaal 135°. Dit geeft veel minder druk op de dijen, billen, genitaliën en rug. De spieren worden geactiveerd en het metabolisme van het hele organisme wordt bevorderd. De gewrichten worden meer bewogen door de speciale zitpositie en worden daardoor beter gesmeerd. Bovendien worden de gewrichten, door de rechtopstaande positie, minder belast wanneer je opstaat.

Verbeterde bloedcirculatie

Juist door de verminderde belasting wordt de bloedsomloop zowel verbeterd als bevorderd. Organen kunnen beter werken en spieren en gewrichten werken efficiënter.

Brengt de wervelkolom in een natuurlijke houding

Bij correct gebruik zorgt de zadelstoel ervoor dat de rug bijna automatisch in zijn natuurlijke houding gaat staan. De ruggengraat neemt zijn typische S-vorm aan. De spanning in het gebied van de lendenwervels wordt verminderd en de tussenwervelschijven worden ontlast. Vooral mensen met pijn in dit gebied zullen snel een verbetering voelen.

Verbetert de ademhaling

Het bovenlichaam wordt recht, de borst kan uitzetten en de nek wordt ontspannen. Dit zijn nodige kenmerken voor een goede ademhaling. De zuurstofopname wordt verbeterd, wat vooral vermoeidheid tegengaat.

Ondersteunt de darmwerking

De zadelkruk knijpt niet in de buikstreek, zoals vaak het geval is bij conventionele bureaustoelen. De druk op het maag-darmkanaal wordt verminderd. De organen kunnen zich ontvouwen en hebben genoeg ruimte om goed te werken. Een tweedelige zadelstoel kan dit effect versterken. Dit vermindert ook de druk op de inwendige organen, die door eendelige zadelstoelen in de schaamstreek wordt veroorzaakt.

Zadelkruk met voetring in hoogte verstelbaar

Wie droomt er niet van een bureaukruk waarop je veel comfortabeler zit dan je zou verwachten? Deze kruk heeft een ergonomisch en comfortabel zadel. Het zadel sluit aan op je zitoppervlak en zorgt voor een prettige werk- en zithouding, waardoor je zonder klachten lange dagen kunt werken.

De belangrijkste eigenschappen

De zithoogte regel je met één hand van 42 tot 63 cm door aan de joystick onder het zadel te trekken om de gasveer te activeren. Deze zadelkruk is geschikt voor mensen die actief zijn in staande en zittende posities, en kan gebruikt worden door kappers, op kantoor, garages, in scholen en diverse werkplaatsen. In tegenstelling tot andere zadelkrukken heeft dit model voetlussen. Als je lang moet zitten, kan het verplaatsen van je voeten van een plat oppervlak naar een voetring voor aangename veranderingen en een betere bloedsomloop zorgen. De zadelkruk is een echt lichtgewicht product, weegt maar 4,7 kg,

Technische kenmerken

 • De stoel met een verchroomde kunststof voet rolt gemakkelijkst op een gladde ondergrond.
 • Het draagvermogen is honderd kg. Bij deze belasting blijven soepele bewegingen nog altijd mogelijk

Wobblez Ergonomische Bureaustoel

Dit is een ergonomische bureaustoel die je moeiteloos een sterke onderrug kan geven thuis en op kantoor. Ga voortaan zitten op deze comfortabele schommelstoel bureaustoel. Met zijn ronde bolvormige basis kun je zittend blijven bewegen. Op deze manier worden je rugspieren sterker en verdwijnt de pijn in je onderrug.

De belangrijkste eigenschappen

Dankzij voortdurende bewegingen blijven je rugspieren soepel. Spieren kunnen alleen maar soepel en gezond blijven door constante beweging

Hoe sterker de buik- en de rugspieren, hoe minder pijn in de rug.

Wanneer je op deze ergonomische bureaustoel zit, kun je je voeten voor je plat op de grond leggen. Als je dan aan je bureau werkt, wordt je automatisch in beweging gebracht. Het zijn kleine bewegingen in alle richtingen. De rug zal bijna automatisch een rechtopstaande positie innemen, wat gebeurt bij het gebruik van de rugspieren. Een ergonomische bureaukruk wordt vaak een balanskruk genoemd omdat je om een ​​as draait en altijd op zoek bent naar balans.

Technische kenmerken

 • De minimale zithoogte is 43 cm en de maximale 63 centimeter
 • Deze bureaukruk is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen
 • Het ronde zitvlak heeft een diameter van 33 centimeter en een dikte van zes centimeter

Zadelkruk Zwart - Kapperskruk

Welke job je ook doet, een goede zithouding is de basis voor een efficiënte werkdag. Deze bureaukruk zorg ervoor dat je automatisch een actieve en verantwoorde zithouding aanneemt. Dit kan bekken, rug, schouders en zelfs hoofdpijn voorkomen!

De belangrijkste kenmerken

Door de verstelbare hoogte (van vijftig tot zeventig centimeter) is de zadelkruk overal te gebruiken en geschikt voor mensen met een lengte van maximaal 1,80 m. De hoogte is traploos in hoogte te verstellen door de joystick onder de zitting. Soepele wielen maken het gemakkelijk om tijdens het zitten te bewegen. Dit maakt de zadelkruk een ideaal hulpmiddel voor rijf op kantoor of thuis.

De bureaukruk krijgt een luxe uitstraling door het stevige chromen onderstel. De comfortabele zitting is bekleed met zwart kunstleer. De zitting is gemakkelijk af te reinigen met een vochtige doek. De zadelkruk kan zowel in het wit als in het zwart geleverd worden.

Technische kenmerken

 • De minimale zithoogte is vijftig centimeter, de maximale zithoogte zeventig centimeter
 • De zitdiepte is veertig centimeter
 • De draaibare bureaukruk weegt 4,8 kg
 • De maximale belasting is 150 kg

Ergolution Ergonomische Zadelkruk

Deze ergonomische hoge kruk met verstelbare zitting heeft een met verstelbare zitting. Deze hogere versie van de zadelkruk is in hoogte verstelbaar en kan een hoogte bereiken van 74 cm. Deze zadelkrukken zijn speciaal ontworpen voor mensen die op hogere posities willen werken, zoals hoge tafels, bars of keukentafels.

De belangrijkste eigenschappen

Dit goed verkopende product wordt al vele jaren met succes gebruikt om de beste werkhouding te bereiken. Deze bureaukruk wordt al jaren aanbevolen door experts om de rug te ondersteunen bij gebruik op het werk of thuis. Daarnaast worden zadelkrukken veel gebruikt door professionals, zoals tandartsen, artsen en therapeuten.

Veel beroepsgroepen werken al lang met dit soort stoelen. Dit maakt de kans op nek- of rugklachten kleiner. Ook spataderen kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van hoge zadelkrukken met verstelbare stoelen. De ergonomische bureaukruk zorgt voor de juiste werkhouding.

Technische kenmerken

 • De kantelbare bureaukruk heeft een hoge gasvering
 • De ondervork is verchroomd en voorzien van roterende nylon wielen
 • Op het met kunstleer bekleedde zadel heb je een zithoogte tussen 55 en 74 centimeter
 • De stoel heeft een maximaal draagvermogen van 150 kg

Zadelkruk Zwart - Ergonomische kapperskruk

Sommige beroepen vereisen dat je veel moet rechtstaat waardoor je rug en je benen zwaar belast worden.

De zadelkruk is speciaal ontworpen om overbelasting te voorkomen. Deze bureaukrukken bieden een oplossing voor volgende beroepen of situaties:

 • Een kapper
 • Iemand die veel voor een scherm moet zitten
 • Een schoonheidsspecialist
 • Oudere mensen die niet graag lang recht willen staan tijdens het koken

De belangrijkste eigenschappen

Het zadel is duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Het is gemaakt van syntehetisch leer. Met een luchtveer is de hoogte individueel in te stellen van 46 tot 62 centimeter hoogte. Doordat de zitting 360° kan draaien is deze bureaukruk flexibel. De wielen zijn geschikt voor bijna alle soorten vloeren.

Technische kenmerken

 • De maximale zithoogte is 62 centimeter, de zitdiepte 33 centimeter
 • De bureaukruk heeft geen rugleuning en geen hoofdsteun
 • De stoel weegt vijf kilogram en heeft een draagvermogen tot honderd kilogram
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten