De 5 beste buitenverf toegelicht

11

Als je de juiste buitenverf gebruikt, kun je verwachten dat de resultaten er zeven tot tien jaar lang fris uitzien. Dit komt omdat de beste buitenverf een duurzame hechting vormt op buitenoppervlakken. Daarnaast biedt uitstekende verf voor buiten bescherming tegen de elementen en geeft ze het geschilderde oppervlak een frisse, nieuwe look.

Buitenoppervlakken kunnen worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, waaronder harde UV-stralen, temperatuurschommelingen, wind en regen. Daarom komt de beste bescherming van kwaliteitsverf die is ontworpen voor het materiaal dat je schildert. Blijf lezen om te ontdekken wat de beste buitenverf is voor je project.

Wat is buitenverf en waarvoor gebruik je het?

Buitenverf wordt gebruikt voor elk schilderproject dat wordt blootgesteld aan de elementen. De verf is ontworpen om bestand te zijn tegen wind, regen, hagel, sneeuw en alles wat de natuur er ook maar tegenaan gooit. Het bevat ook additieven die bestand zijn tegen barsten en afbrokkelen.

Dingen die je kunt schilderen met buitenverf zijn onder andere:

 • Tuinmeubilair (picknicktafels, terrassets, etc.)
 • De buitenkant van een huis of gebouw
 • Buitendecoraties zoals houten borden of lantaarns
 • De buitenzijde van een deur
 • Een metalen hek of houten poort

Of de buitenkant van je huis nu afbladderende verf heeft of je gewoon een frisse nieuwe look wilt, een nieuwe laag buiten muurverf is een geweldige manier om je buitenruimte op te waarderen.

Naast het kiezen van een verfkleur voor de buitenkant van je huis, moet je ook het juiste type verf kiezen.

Hoewel sommige verfmerken producten hebben die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten, moet je ervoor zorgen dat je de beste buitenverf kiest voor het oppervlak dat je gaat schilderen. De juiste verf voor het juiste oppervlak is belangrijk vanwege vocht. Hieronder onze lijst met de beste verf voor buiten.

Isonem Glanzende Vloer

Als je een kijkje neemt in alle verf die Isonem aanbiedt, is het geen wonder dat het een populair merk is. De buitenverf Isonem Glanzende Vloer heeft een laagglanzende emaillaag, waardoor het ideaal is voor betonnen oppervlakken met veel verkeer, zoals een buitenterras of de randen omheen je zwembad. Daarnaast is de verf ook geschikt om de vloer in je garage te schilderen en zelfs een oprit.

Dit is de beste verf voor buitenvloeren omdat ze niet wordt aangetast door de zon en andere weersomstandigheden en tegen een stootje kan. Hierdoor zal je niet snel barsten en scheuren of vergeling of vervaging van kleur zien. Isonem Shining Floor is bestand tegen slijtage en een uitstekende investering voor het schilderen van al je buitenvloeren.

Voor- en nadelen

 • Ideaal voor oppervlakken met veel verkeer
 • Uitstekend bestand tegen slijtage
 • UV-bestendig
 • Antislip kan apart worden verkregen
 • Gemakkelijk in gebruik

Wijzonol Dekkend Halfglans

Voor een buitenverf die de gevelbeplating van je huis naar een hoger niveau tilt, kies je voor Wijzonol Dekkend Halfglans. Het is niet alleen verkrijgbaar in 18 kleuren, met één pot doe je zowel het gronden, de tussenafwerking en het aflakken.

De buitenverf heeft een ingebouwde primer voor een gemakkelijkere applicatie, maar houd er rekening mee dat twee lagen alsnog worden aanbevolen voor het beste resultaat. Zelfs in het licht van barre winterse elementen zoals regen, sneeuw en fel zonlicht, is deze buitenverf bestand tegen alles zonder te vervagen of af te pellen. Het is zelfs bestand tegen vuil en meeldauw, dankzij de stevige coating die zich vormt als het droog is. De verf heeft een duurzaamheid tot zeven jaar.

Wil je echter dat de nerven van het hout zichtbaar blijven, kies dan voor Wijzonol Transparant Zijdeglanslak of Wijzonol Transparant Hoogglanslak.

Voor- en nadelen

 • UV-bestendig
 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaamheid tot 7 jaar
 • 3-in-1: gronden, tussenafwerking en aflakken

Levis Duol

Als je houten buitenoppervlakken wilt beschermen en ze wilt verfraaien met rijke kleuren, dan is Levis Duol de juiste keuze. Deze formule, die is gemaakt op basis van terpentine en een hoge dekkracht heeft, is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. En het is verkrijgbaar in wit, zandsteen, verschillende tinten groen, blauw, grijs en bruin, dus je zult zeker de exacte kleur vinden die je zoekt.

Met hout wil je een gespecialiseerde houtverf kiezen die is ontworpen om bestand te zijn tegen misbruik door de elementen. Als je niet het juiste type verf kiest met een behoorlijke sterkte, zal je buitenkant gaan schilferen na langdurige blootstelling aan zon, wind en regen.

Deze buitenverf van Levis droogt glanzend op en is bestand tegen zware weersomstandigheden. De duurzame en ademende geëmailleerde afwerking is ook bestand tegen krassen en andere slijtage, waardoor de buitenverf een uitstekende keuze is voor gebieden met veel verkeer, zoals ramen en deuren. De verf kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Om op te ruimen heb je alleen wat zeep en water nodig.

Voor- en nadelen

 • Hoge dekkracht
 • Uitstekende kwaliteit
 • Bestand tegen zware weersomstandigheden en slijtage
 • UV-bestendig
 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Droogt snel

Hammerite Metaallak - Beste buitenverf voor metalen hek

Voor een buitenverf die je metalen hek kan transformeren, overweeg Hammerite Metaallak. Hoewel de meeste verven doorgaans twee lagen nodig hebben, klaart deze buitenverf de klus met slechts één laag. Bovendien wordt het aangeboden in een paar kleuren.

De applicatie in één laag transformeert een oud hek dat roest is of voegt gemakkelijk een beschermingslaag toe aan een nieuw, dankzij een sneldrogende formule waarmee je het hek snel na het schilderen opnieuw kunt monteren en zelfs sluiten. Houd er wel rekening mee dat het metalen hek moet worden voorbehandeld voordat je het gaat schilderen.

Hammerite Metaallak kan worden aangebracht op alle metalen oppervlakken om roest te stoppen. De verf droogt in slechts een uur of twee op tot een mooie satijnen afwerking die krasvast is en waterafstotend. Het is eenvoudig aan te brengen met een hoogwaardige kwast of roller, waardoor je hek een spaanvaste beschermlaag krijgt.

Voor- en nadelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Sneldrogend
 • Spaanvaste beschermlaag
 • Extreem waterafstotend
 • Hoge kwaliteit

Levis Soft Satin - Beste buiten muurverf

Baksteen kan lastig zijn om te schilderen vanwege onvolkomenheden in het oppervlak, maar Levis Soft Satin voor buiten maakt het werk veel gemakkelijker. De buiten muurverf zorgt voor een onberispelijke afwerking die eventuele oppervlaktedefecten verdoezelt. Deze 100% acryllatexverf zorgt voor een dikke maar flexibele dekking voor kleine scheurtjes en andere onvolkomenheden. Bovendien is het gladde oppervlak bestand tegen afpellen, vuil en andere beschadigingen.

Levis Soft Satin is eenvoudig te gebruiken met een verfrol of borstel voor een gelijkmatige applicatie. Maar afgezien van zijn mooie dekking, creëert het ook een coating voor baksteen en ander metselwerk die bestand is tegen schimmel, meeldauw en algen. Dit maakt het een uitstekende keuze als buitenverf voor je gevel of tuinmuren.

Bakstenen, betonnen en reeds geschilderde oppervlakken die zijn geverfd met deze buiten muurverf, zijn bestand tegen wind en regen. Maar ook bij aangenaam weer hoef je je geen zorgen te maken, dankzij een formule die zijn kleur behoudt zonder te vervagen, zelfs in de hete zon. Bovendien is deze verf voor buiten afwasbaar.

Houd in gedachten dat twee lagen worden aanbevolen, dus koop genoeg om de klus te klaren. Het is ook aan te raden om zes uur te wachten tussen elke laag, dus je moet voldoende tijd uittrekken voor de klus.

Voor- en nadelen

 • Hoge dekkracht
 • Eenvoudig en gemakkelijk aan te brengen
 • Coating biedt bescherming tegen groenaanslag
 • Goed afwasbaar
 • Primer niet inclusief
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten