De 5 beste broodsnijmachines van om te kopen

442

Zelf brood bakken is een activiteit die door steeds meer mensen wordt opgepakt. Niet alleen omdat zelfgemaakt brood heerlijk smaakt als je voor een goede deegsoort kiest, maar ook omdat je eigen brood bereiden gewoon leuk is om te doen. Zeker als je kinderen hebt, is het supergezellig om in het weekend samen brood te bakken en dat in plakken te snijden. Je leest het goed: ook het snijden van de broden hoort er natuurlijk bij. Dat kun je natuurlijk met de hand doen, maar het is slimmer om te kiezen voor een betrouwbare broodsnijmachine.

Maar welke broodsnijmachine kun je dan het beste kopen? Dat is een goede vraag, want er zijn tal van merken en soorten broodsnijmachines op de markt. Om je te helpen een goede en weloverwogen keuze te maken, hebben we hieronder een top vijf voor je gemaakt met de beste en voordeligste broodsnijmachines die op dit moment te koop zijn. Er zit vast wel een snijmachine voor je brood tussen die jou aanspreekt. Maar eerst gaan we kort in op de gootste voodelen die een broodsnijmachine te bieden heeft. Succes en geniet straks volop van de onovertroffen smaak van zelfgemaakte boterhammen!

DOMO DO521S

Ten slotte mag de scherp geprijsde DOMO DO521S in een top vijf met goede broodsnijmachines niet ontbreken. De DOMO DO521S heeft een sterke behuizing en is door de duimbescherming en veiligheidsschakelaar erg veilig. Aan de onderkant heeft deze broodsnijmachine vier poten met een antisliplaag, zodat de snijmachine niet snel kan verschuiven. Veiligheid staat bij de DOMO DO521S dus op nummer één, maar dat is niet het enige mooie kenmerk van deze broodsnijder. Met een snijdikte tot 15 mm kost de DOMODO521S slechts 89 euro.

Een prima prijs gezien de hoge kwaliteit die je voor deze broodsnijmachine terugkrijgt. Het vermogen is met 150 Watt ruim voldoende te noemen, terwijl het krachtige rvs mes, met een diameter van 19 cm, licht gekarteld is. De DOMO DO521S is al met al een uitstekende broodsnijder en een modern apparaat om je vingers bij af te likken! Laat je verrassen door de souplesse van deze machine en maak straks de heerlijkste en mooiste broden - met een dikte tot 15 mm - die je ooit hebt gemaakt. Succes en alvast veel brood- en eetplezier toegewenst

DOMO MS171

Ga je voor degelijkheid en een uitstekend basismodel broodsnijder? Dan is de DOMO MS171 zeker het overwegen waard. Deze broodsnijmachine is compact, zeer voordelig in de prijs (voor 47 euro ben je klaar) en doet zijn werk prima: goede plakken brood snijden! Het snijmes van de DOMO MS171 werkt op één basissnelheid, maar het gekartelde rvs mes doet zijn werk uitstekend op een 120 Watt-motor. De traploze snijdikte-instelling varieert van 0 mm tot 15 mm, zodat er mooie plakken brood met de DOMO MS171 gemaakt kunnen worden. De DOMO MS171 broodsnijmachine is voorzien van een veiligheidsschakelaar en wordt geleverd met een extra broodplank. Een van de mooiste kenmerken van deze voordelige broodsnijmachine is het bijzonder lage gewicht van dit apparaat: de DOMO MS171 weeg niet veel meer dan 2,5 kg. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naar toenemen!

Graef Master M20

Een absolute uitblinker onder de broodsnijmachines is de super-de-luxe snijmachine Graef Master M20. Het is niet voor niets dat dit model, dat geldt als het paradepaardje van het merk Graef, 'Master' gedoopt is. Waar de eerdergenoemde Graef Classic slechts één snijsnelheid had, heeft de Master er maar liefst 20. Het massief stalen mes is glad - een gekarteld exemplaar kan worden bijbesteld - en wordt aangedreven door een sterke en geluidloze condensatormotor van 170 Watt. Het stijlvolle ontwerp spreekt direct aan, want de Graef Master M20 broodsnijmachine heeft een hypermoderne vormgeving.

Door de subtiele constructie, de afneembare slede en de afneembare mes-afdekplaat kun je deze machine na gebruik eenvoudig schoonmaken. Wil je superieur lekker brood, groente, fruit of vlees in plakjes snijden? Dan is dat met de Graef Master M20 eenvoudig, snel en veilig te regelen. Via een handige draaiknop kun je de plak- en snijdikte gemakkelijk aanpassen tussen 0 tot 20 mm. Voor een aantrekkelijke prijs van 287 euro beschik je straks over een van de beste broodsnijders die momenteel op de markt te verkrijgen zijn.

Domo DO1950s

De echte fans van broodbakken kunnen niet heen om de zeer geavanceerde Domo MS171/N broodsnijmachine. De machine, die stabiel neergezet kan worden door de robuuste onderkant, valt om meerdere redenen positief op. De Domo DO1950s, die slechts 132 euro kost, is voorzien van een sterk kartelmes van roestvrij staal. Maar als klant kun je er ook een glas mes bijbestellen. Multifunctionaliteit is de grote kracht van de Domo DO1950s broodsnijmachine: met deze machine kun je brood snijden tot liefst 30 mm, maar ook plakjes kaas, worst en andere soorten voedsel. De sterke DC motor van de DO1950s staat garant voor een krachtig snijvermogen en is voorzien van een veiligheidsschakelaar. Deze broodsnijder, die een prachtige aluminium behuizing heeft, is met een gewicht van 5,3 kg lekker licht en handzaam. Wil je hem verplaatsen of ergens mee naar toe nemen, dan is dat gemakkelijk te doen!

Graef Classic C20

Een van de beste broodsnijmachines die momenteel te koop is, is de universele broodsnijder Graef Classis C20. Daarom zetten we deze broodsnijmachine op nummer één. Wie een multifunctionele en betrouwbare broodsnijder zoekt, een snijder voor het zwaardere werk en een machine die gemakkelijk in te stellen is, wordt meer dan blij van de Graef Classic C20 broodsnijder. Voor 217 euro is deze machine, die voorzien is van een rvs mes tot een snijdikte tot 20 mm, van jou. Deze broodsnijmachine is robuust ontworpen, met een onbreekbare glazen onderplaat die zorgt voor een stabiele ondergrond, maar heeft tegelijk ook een eigentijds en strak design. Het allerbelangrijkste voordeel van de Graef Classic C20 is echter dat je met dit apparaat allerlei soorten voeding kunt snijden: niet alleen brood, maar ook vleeswaren, stukken ham, kaas en allerlei soorten groenten. Het apparaat is voorzien van sterke antislippoten, weegt 7,9 kg en heeft een vermogen van 170 Watt. Ga je voor het beste van het beste op het gebied van broodsnijmachines? Dan is de Graef Classic C20 een prima keuze!

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten