De 5 Beste Broodbakmachines van 2022 Toegelicht

83

Tijdens de pandemie hebben broodbakmachines aan populariteit gewonnen. Zelf gebakken brood smaakt ontzettend goed en brengt een heerlijke geur met zich mee. Brood manueel bakken is zwaar en tijdrovend werken. Je moet het deeg kneden, laten rijzen, nog eens kneden, opnieuw laten rijzen en natuurlijk bakken. Een broodmachine neemt deze taak van je over. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten toevoegen en wachten tot het brood klaar is.

De voordelen van een broodbakmachine

Een broodbakmachine is het ideale hulpmiddel om thuis vers brood te bakken. Vers brood smaakt ontzettend goed en is erg gezond. Zelfgebakken brood bevat zelfs meer voedingsstoffen dan het brood uit de supermarkt, waardoor je minder moet eten om hetzelfde verzadigingsgevoel te krijgen. Een ander voordeel van dit keukenapparaat is dat je zelf kiest welke ingrediënten je aan het brood toevoegt. Zeker voor mensen met allergieën of voedselintoleranties is dit een enorm pluspunt. Verder bespaar je met een broodbakmachine erg veel tijd. Zodra je de ingrediënten in de machine hebt gestopt, moet je het alleen maar aanzetten en wachten tot het brood klaar is. De meeste machines zijn trouwens uitgerust met een handige timer, zodat het brood exact klaar is wanneer jij dat wilt. Tenslotte is het een echte luxe om wakker te worden met de geur van vers brood. Broodbakmachines beschikken over een speciaal programma waarmee ze ‘s nachts beginnen te werken. Op deze manier is het brood klaar wanneer je wekker afgaat en kan je elke dag beginnen met een lekker sneetje zelfgebakken brood.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een goed broodbakmachine?

– Programma’s:
Voor elk soort brood hebben broodbakmachines een ander programma. Zo zijn de meeste machines bijvoorbeeld uitgerust met standaardprogramma’s voor wit brood, roggebrood en zoete broodjes. Meestal gaat het om zo’n 10 tot 15 verschillende mogelijkheden. De meer geavanceerde en professionele broodbakmachines gaan natuurlijk nog een stapje verder. Op deze machines vind je tegenwoordig zelfs speciale programma’s om pizzadeeg of jam te maken!

  • Onderhoud:

Voor je een broodmachine koopt, kijk je best goed na of de verschillende onderdelen van de machine eenvoudig uitneembaar zijn. Vraag ook goed na of de componenten vaatwasbestendig zijn. Na elk brood moet de hele machine namelijk schoongemaakt worden en met de hand afwassen kan wel eens een tijdrovende bezigheid zijn.

  • Timer:

Een timer is een ontzettend handige functie, zeker als je graag ontbijt met vers brood. Voor het slapengaan vul je de broodbakmachine en stel je de timer in. Het apparaat begint op de ingestelde tijd te bakken en het brood staat ‘s ochtends lekker warm op je te wachten.

Maximaal gewicht:

De grootte van de broden die je met een broodbakmachine kan bakken, wordt bepaald door de capaciteit van de machine. Een groot gezin met kinderen kiest best voor een machine met een hoog maximaal gewicht, terwijl koppeltjes of alleenstaanden al tevreden zijn met een kleiner basismodel.

Extra functies:

Broodbakmachines zijn vaak uitgerust met leuke en praktische snufjes. Zo bestaan er bijvoorbeeld machines met een korstkleurregelaar en een automatische toevoer. Met een korstkleurregelaar kan je kiezen tussen een brood met een licht korstje of een donkere, harde korst. Machines met een automatische toevoer nemen je nog meer werk uit handen. Deze apparaten zijn namelijk uitgerust met een speciaal bakje voor ingrediënten die op een later moment toegevoegd moeten worden. De machine neemt ze op het juiste moment in het deeg op en jij hoeft hier niet meer naar om te kijken.

Princess 152006

De Princess 152006 broodbakmachine is een aanwinst voor elke keuken. Met deze broodmachine kan je kiezen uit 15 digitale programma’s om verschillende soorten brood en zelfs jam te maken. Bovendien is het toestel uitgerust met een speciaal programma voor een eigen recept, ideaal voor de creatievelingen onder ons. De broodbakmachine zelf heeft een praktisch LCD-scherm en een leuk kijkvenstertje. Het gebrek aan een dispenser wordt gecompenseerd door een waarschuwingssignaal om de extra ingrediënten tijdig toe te voegen. Tenslotte heeft de machine ook enkele leuke functies, zoals de warmhoudfunctie en een geheugenfunctie. De Princess 152006 is dan ook het ideale keukenhulpje om elke dag van lekker vers brood te genieten

VOORDELEN VAN DE PRINCESS 152006

- 15 verschillende digitale programma’s
- Uitgerust met een korstkleurregelaar, een warmhoudfunctie en een geheugenfunctie
- Het toestel wordt bediend via een lcd-scherm
- Het uitneembaar bakblik van 900 gram is voorzien van een antikleeflaag
- Een digitale 13-uur timer

NADELEN VAN DE PRINCESS 152006

- De gewichtsmaten van het brood worden in de handleiding niet in Nederlandse eenheden vermeld
- De deeghaak is erg moeilijk schoon te maken

B2510WXE broodbakmachine van Panasonic

De Panasonic B2510WXE is een goed broodbakmachine om verse broden te leren bakken. Het ontwerp van de machine is gebaseerd op 35 jaar ervaring. Dit keukenapparaat is erg eenvoudig te gebruiken en beschikt over allerlei functies die voor een uitstekend eindresultaat te zorgen. Panasonic heeft verder temperatuursensoren in de machines geïntegreerd, zodat er steeds een geschikt klimaat gecreëerd wordt. Bovendien wordt het deeg op een ambachtelijke manier gekneed, waardoor het eindresultaat wel van een verse bakker lijkt te komen.

VOORDELEN VAN DE PANASONIC B2510WXE

- 21 verschillende programma’s, waaronder 4 glutenvrije mogelijkheden
- Een digitale timer die 13 uur van tevoren ingesteld kan worden
- Eenvoudig te gebruiken met gebruiksklare broodmixen
- Het aluminium bakblik is uitgerust met een antikleeflaag

NADELEN VAN DE PANASONIC B2510WXE

- Geen dispenser voor extra ingrediënten
- Geen extra snufjes zoals de korstkleur- of warmhoudfunctie
- Het apparaat is erg groot en weegt redelijk zwaar

Moulinex Home Bread Baguette

De Moulinex Home Bread Baguette broodbakmachine staat vooral bekend om, zoals de naam al doet vermoeden, het lekkere stokbrood dat je met de machine kan bakken. De twee messen van de machine kneden in tegengestelde richting, waardoor er een homogene massa gecreëerd wordt. Deze massa zorgt voor de volle smaak en de knapperige korst van de stokbroden. Naast stokbrood is deze broodmachine ook uiterst geschikt om grote, verse broden te maken. Het maximale vulgewicht is maar liefst 1,5 kg en de machine is dan ook erg populair in grote gezinnen. Verder kan je er ook kleine broodjes of zelfs een heerlijke cake mee bakken.

VOORDELEN VAN MOULINES HOME BREAD BAGUETTE

- Geschikt voor acht mini-stokbroodjes en brood tot 1,5 kg
- 16 verschillende standaard programma’s
- Handige timer die tot 15 uur op voorhand ingesteld kan worden
- Bakblik is uitgerust met een antiaanbaklaag
- Wordt geleverd met alle nodige bakaccessoires en stokbroodplaten

NADELEN VAN MOULINES HOME BREAD BAGUETTE

- De machine heeft geen handvatten en is moeilijk te verplaatsen
- Er is geen dispenser voor extra ingrediënten voorzien

KitchenBrothers Broodbakmachine

Met een KitchenBrothers broodbakmachine wordt brood bakken kinderspel. Dankzij het praktische lcd-scherm kan je de machine erg eenvoudig bedienen. Het enige wat je hoeft te doen, is het juiste programma uitkiezen en de rest spreekt voor zich. Verder beschikt de broodmachine over heel wat leuke functies. Naast een warmhoudfunctie heeft de machine bijvoorbeeld ook een geheugenfunctie. Moest de stroom tijdens het bakken uitvallen, onthoud de machine de laatst gebruikte instellingen voor 10 minuten.
De machine is tenslotte uitgerust met 12 standaard programma’s. Je kan er onder andere volkorenbrood, taarten, sandwiches en zelfs glutenvrij brood mee maken. Bovendien kan je met de broodbakmachine van KitchenBrothers zowel kleine als grote broden bakken. De mogelijkheden van de broodmachine zijn eindeloos en de machine is in veel huishoudens uitgegroeid tot één van de meeste gebruikte keukenhulpjes.

VOORDELEN VAN KITCHENBROTHERS

- Geschikt verschillende soorten brood in alle maten
- Ingebouwde 13-uur timer
- 12 standaardprogramma’s
- Uitgerust met verschillende snufjes, zoals de warmhoud- en geheugenfunctie
- De machine komt met een volledige bakset

NADELEN VAN KITCHENBROTHERS

- Sommige programma's maken veel lawaai tijdens het bakken
- Moeilijk om de juiste kleur van de broodkorst te verkrijgen

YR2550SXE broodbakmachine van Panasonic

De Panasonic YR2550SXE broodbakmachine staat voor kwaliteit. De machine past unieke kneedtechnieken toe, waardoor het lijkt alsof het brood rechtstreeks van een ambachtelijke bakkerij komt. Panasonic combineert deze bijzonder efficiënte techniek bovendien met een speciaal kneedmes dat een indrukwekkende textuur aan het brood geeft. Verder heeft Panasonic twee temperatuursensoren in de broodbakmachine geïntegreerd. Deze sensoren passen elk programma aan het binnen- en buitenklimaat aan en creëren zo de ideale temperatuur om brood van de allerbeste kwaliteit te bakken.

VOORDELEN VAN DE PANASONIC YR2550SXE

- 31 automatische programma’s, gaande van het bakken van een volkorenbrood tot brioches en zelfs jam.
- Verschillende handmatige instellingen waarmee je je creativiteit zijn vrije loop kan laten gaan
- Vier glutenvrije opties
- Het bakblik is uitneembaar en eenvoudig schoon te maken
- Een timer die tot 13 uur van tevoren ingesteld kan worden
- De speciale dispenser voegt automatisch gist, rozijnen of noten toe

NADELEN VAN DE PANASONIC YR2550SXE

- De machine heeft geen warmhoudfunctie en de korstkleur kan niet ingesteld worden
- Het is een groot apparaat dat veel ruimte in beslag neemt

Gerelateerde berichten