De beste 5 bosmaaiers van 2023 doorgelicht

374

Wil je jouw tuin goed kunnen onderhouden dan is het natuurlijk wel noodzakelijk om hiervoor de juiste spullen in huis te halen. Het onderhouden van een tuin is nu eenmaal niet zo makkelijk als je zou denken. Mocht je jezelf een hoop tijd willen besparen bij het werken in de tuin dan is een bosmaaier een super handige aanwinst om te maken. Met deze aanwinst is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw gazon altijd weer mooi te houden. Benieuwd wat er komt kijken bij het kopen van een bosmaaier en wat de beste maaiers zijn die je op dit moment kunt kiezen? Lees dan snel even verder, in dit artikel hebben we het namelijk allemaal voor je op een rijtje gezet!

Het belang van een bosmaaier

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien laten wij je straks meer zien over de beste maaiers die er te vinden zijn voor bij jou in de tuin. Maar eerst doen we er verstandig aan om te kijken naar het belang van een goede bosmaaier. Je moet namelijk wel weten waarom je dit apparaat zou moeten bestellen. Bosmaaiers zijn voorzien van een groot aantal messen die het mogelijk maken om verschillende planten te knippen. Het zijn over het algemeen duurzame en betrouwbare machines zolang ze goed zijn onderhouden. Dit maakt het dan ook gelijk een zeer degelijke aankoop om te maken. De meeste bosmaaiers  zijn krachtig genoeg om door alle planten te maaien die een gazonmaaier niet aankan. Ze maaien ook op moeilijk bereikbare plaatsen waar grotere machines niet kunnen komen. De meeste bosmaaiers zijn wel wat lastig te bedienen. De meeste bosmaaiers hebben gelukkig wel een rechte as en anti trilling functie om je net wat meer comfort te geven tijdens het maaien.

Belangrijk om te weten is dat een bosmaaier niet voor alles gebruikt kan worden.  Je kunt het dan ook niet zien als een vervanging voor een reguliere gramsaaier. De bosmaaiers hebben namelijk een specifiek maaigebied. Dit betekent dat je niet zomaar vanuit elke richting kunt maaien bij jou in de tuin. De messen draaien tegen de klok in. Dit houdt in dat je bij het maaien van rechts naar links moet bewegen. De snijzone is vanaf de bovenkant van het mes 90 graden naar links. Als je een hakbeweging gebruikt om met een bosmaaier te maaien, kan de machine er mee stoppen omdat takken en ander materiaal zich rond de messen kunnen binden. Dit kan ervoor zorgen dat hij oververhit raakt. Gebruik je dus een bosmaaier voor in de tuin dan is het noodzakelijk om op de juiste manier te werk te gaan en om altijd de instructies goed te volgen.

Top beste 5 bosmaaiers

Je weet nu wel dat het kopen van een bosmaaier een van de meest handige aankopen voor bij jou in huis als je jouw tuin zo goed mogelijk bij wilt houden. Nu is het alleen wel zo dat er ontzettend veel opties te vinden zijn. Deze verscheidenheid maakt het voor veel mensen erg lastig om de knoop door te hakken. Voor welke bosmaaier zou je namelijk moeten kiezen? Om jou te helpen bij het maken van een aankoop hebben we hieronder een handige selectie voor je gemaakt. Kies je voor een bosmaaier van deze selectie dan weet je zeker dat je echt een super goede kwaliteit in handen zult hebben.

McCulloch B33PS

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de speciale McCulloch B33PS bosmaaier op benzine. De bosmaaier werkt op benzine, hierdoor heb je geen stopcontact in de buurt nodig om met het maaien te beginnen bij jou in de tuin Dankzij de telescopische handgreep is het mogelijk om de lengte van de bosmaaier zelf aan te passen. De zwenkkop zorgt ervoor dat je gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen kunt meenemen. Met de extra handgreep beschik je ook nog eens over meer grip tijdens het maaien. Door al deze voordelen is het een prima optie om te kiezen voor in de tuin.

Voordelen

 • De draaikop maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te trimmen
 • Door de speciale telescoopsteel kan je de bosmaaier eenvoudig verstellen
 • Het draagharnas zorgt voor meer comfort tijdens het maaien

Heb je een grote tuin en wil je het jezelf echt een stuk makkelijker maken als het aankomt op het onderhouden van deze tuin dan kan je met de bosmaaier eigenlijk niet de fout in gaan. Door middel van de bosmaaier zorg je keer op keer voor het juiste gazon. Wanneer je kiest voor een van de producten die we in de bovenstaande selectie hebben genoemd weet je in ieder geval zeker dat je voorzien bent van een super goede kwaliteit. Overigens zijn er hier op de site nog veel meer artikelen te vinden die je alles laten zien over het kopen van de beste producten voor in de tuin. Door deze handige artikelen is de kans een stuk kleiner dat je met de verkeerde aanwinst thuis zal komen!

Makita EM2600U

Dit merk staat natuurlijk bekend om de ontzettend hoge kwaliteit die zij leveren voor een relatief lage prijs. De Makita EM2600U is een krachtige bosmaaier op benzine die ideaal is voor de grotere klussen.  Hij start gemakkelijk op dankzij de extra veer die met het startapparaat en de voedingspomp wordt meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat je gelijk aan de slag kunt met het maaien van jouw tuin. Deze maaier is ook nog eens erg milieuvriendelijk in verhouding tot andere modellen. Dit komt voornamelijk door de toevoeging van de ingebouwde katalysator. Deze zorgt voor een efficiënte verbranding. Het stuur is te verstellen, dit zorgt ervoor dat je hem lange tijd zonder problemen kunt gebruiken. Dankzij de 2-takt motor is het ook nog eens mogelijk om hem draadloos te gebruiken.

Voordelen

 • Door de ingebouwde katalysator is deze maaier erg milieuvriendelijk
 • Het stuur is te verstellen in hoogte voor net wat meer comfort

McCulloch B40 B Elite

Met de B40 B Elite weet je zeker dat je goed aan de slag kunt gaan bij jou in de tuin.. Deze 1,5kW maaier met 40cc cilinder motor en 43 centimeter maaibreedte is voornamelijk bedoeld voor de mensen met een relatief grote tuin De handgrepen en het dubbel gevoerde harnas in combinatie met het complete anti vibratiesysteem zorgen voor meer gebruikerscomfort tijdens het maaien. Zo weet je zeker dat je hem voor een lange tijd kunt gebruiken. Dankzij de 1-liter brandstoftank zal je hem niet zo vaak hoeven te vullen. Ook is hij voorzien van een Tap 'N Go-functie waarmee je een nieuwe trimdraad krijgt door simpelweg op de trimdraad op de grond te tikken. Met de sterke messen zal je ook het stevige onkruid weg kunnen halen. Hij is niet goedkoop, maar door de hoge kwaliteit is hij het meer dan waard.

Voordelen

 • Door de Tap 'N Go-functie kan je gelijk verder met een nieuwe draad
 • De grote messen maken het mogelijk om ook stevig onkruid weg te halen in de tuin

Stiga SBC 232 D

Dit is een merk wat iets minder bekend is dan het merk van hierboven, maar wat ook echt een super goede kwaliteit weet te leveren. Kies je voor de Stiga SBC 232 D dan ben je in staat om jouw onkruid op een eenvoudige manier weg te halen uit de tuin. Deze bosmaaier is uitgerust met een 0.9kW, 32.6cc, 2-takt benzinemotor. Dit geeft hem erg veel kracht mee tijdens het maaien zelf. Je kunt het ergonomische dubbele stuur makkelijk vasthouden tijdens het maaien. Er zit ook weer een band bij die je kunt gebruiken om hem om je nek te hangen. De kleine planten kunnen worden gesnoeid met 2,4 millimeter nylon draad. Voor het grote werk kan je gebruik maken van het speciale 3T 255-millimeter mes. Dankzij de krachtige motor en de aangename bediening is de SBC 232 D een geschikte bosmaaier voor mensen met een grote tuin. Dit maakt het zeker een goede maaier voor bij jou in de tuin.

Voordelen

 • De bosmaaier is uitgerust met een stuurgreep voor meer comfort bij het maaien
 • Het is door zowel de draad als het mes mogelijk om hem ook als trimmer te gebruiken

Bosch AFS 23-37

We beginnen ons lijstje met een merk wat eigenlijk iedereen wel zal kennen. Het merk Bosch staat natuurlijk bekend om de ontzettend hoge kwaliteit die zij altijd weer weten te leveren. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op een bosmaaier voor in de tuin. Met de Bosch AFS 23-27 weet je zeker dat je snel af kunt komen van onkruid en wilde begroeiing bij jou in de tuin. Het is mogelijk om te kiezen voor zowel het draad als het mes. Met het mes van 23 centimeter zal ook sterk onkruid verwijderd kunnen worden. De draad heeft een diameter van 37 centimeter. De bosmaaier heeft een motorcapaciteit van 950 watt en een vermogen van 1,3 pk. Deze snoeimachine is dan ook echt ideaal voor de mensen met een relatief grote tuin. De verstelbare schouderriem en handgreep zorgen ervoor dat je net even wat comfortabeler aan het werk kunt gaan.

Voordelen

 • Door de verstelbare schouderriem en de handgreep heb je veel comfort bij het maaien
 • De sterke messen zorgen voor je al het mogelijke onkruid eenvoudig kunt verwijderen
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten