De vijf beste borstschilden voor mama´s

13

Elke nieuwe moeder die borstvoeding geeft, weet hoe belangrijk een goed borstschild is. Om op een comfortabele manier moedermelk te kunnen afkolven, heb je een schild nodig dat goed op jouw borsten past. Een verkeerde maat of een borstschelp van een slechte kwaliteit voelt niet alleen pijnlijk aan, de melk wordt zo ook niet goed afgekolfd en de melkkanaaltjes kunnen verstopt raken. Om het kolven vlot te laten verlopen, hebben we voor jou de vijf beste borstschilden uitgezocht.

Wat is een borstschild juist?

Moedermelk afkolven vergt heel wat oefening. Zeker tijdens de eerste dagen voelt het afkolven voor de meeste vrouwen onaangenaam aan. Het borstschild is hier vaak de oorzaak van. Het borstschild is het trechtervormig gedeelte van een borstkolf dat je op je borsten plaatst. Om ervoor te zorgen dat het kolven vlot en aangenaam verloopt, moet het schild goed passen. Een borstselp dat niet mooi op jouw borsten aansluit, is erg pijnlijk en kan zelfs ontstekingen veroorzaken. Besteed daarom zeker voldoende aandacht aan de maat van het schild voor je een kolfapparaat uitkiest.

Hoe weet je of de maat van de borstschilden correct is?

Er zijn drie elementen die aangeven of je voor de juiste maat gekozen hebt. Eerst en vooral moet je tepel zich vrij in het borstschild kunnen bewegen. Op deze manier volgt je tepel de bewegingen van het kolfapparaat en voel je bijna niets van het kolven. Verder mag het weefsel van het tepelhof niet in het schild gezogen worden. Dit betekent namelijk dat je borstschild iets te groot is. De melkstroom zelf geeft ten slotte ook aan of het schild goed past. Als de melk vlot stroomt en je borsten zacht aanvoelen na het kolven, heb je de juiste maat uitgekozen. Bij een kolfapparaat wordt er meestal een standaard borstschelp aangeleverd. Als je merkt dat dit schild niet correct past, ga je best naar een speciaalzaak om een andere maat uit te kiezen.

Elvie Pump - Borstschelpen - pak van twee

Het Elvie Pump kolfapparaat is een klein en geluidloos accessoire waarmee je overal kan kolven. Deze elektrische borstkolf werkt zonder slangetje of draden en past mooi in je bh. De Elvie Pump borstschelpen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het enorme comfort van de kolf. De schelpen beschikken namelijk over een uniek design en een revolutionair pasvormsysteem.

De Elvie Pump borstschilden zijn in verschillende maten beschikbaar. Ze geven duidelijk aan welke schelp voor welke maat geschikt is en ze leggen bovendien ook duidelijk uit hoe je dit kan opmeten. Op deze manier weet je zeker dat je een juist borstschild koopt en dat je steeds comfortabel kolft.
De borstschilden voor de Elvie Pump zijn erg hygiënisch. Ze zijn volledige BPA-vrij en ze zijn makkelijk te onderhouden. Je kan het borstschild zonder problemen in de vaatwasser plaatsen en je kan ze tussendoor ook eenvoudig manueel reinigen.

Voordelen

- Een aangepaste pasvorm en een uniek design
- BPA-vrij
- Efficiënte zuigkracht

Nadelen

- Redelijk hoge kostprijs

Medela Fit Flex borstschild met zachte rand

De Medela Fit Flex borstschilden zijn innovatieve producten die voor een uitzonderlijk resultaat zorgen. Medela heeft deze schilden namelijk ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoek naar de vorm van moederborsten en het kolven. Hierdoor hebben ze ideale borstschilden kunnen ontwikkelen die beter op de borsten passen.
De schilden hebben een openingshoek van 105 graden, waardoor de melkkanalen niet samengedrukt kunnen worden.

Dankzij de ovale vorm kan je het borstschild zo draaien dat het mooi om je borst aansluit. Je kan de Medela Fit Flex borstschilden zowel horizontaal als diagonaal en verticaal op je borst plaatsen. De flexibele rand zorgt bovendien voor een erg natuurlijk gevoel, waardoor je comfortabel kan kolven.

De Fit Flex collectie van Medela is enorm populair. Vergeleken met andere modellen en merken zorgen deze borstschilden voor 11% meer melk en 4% legere borsten. Deze borstschilden zijn dan ook een accessoire waarover elke nieuwe moeder moet beschikken. De schilden kunnen met elke borstkolf van Medela gebruikt worden.

Voordelen

- Minder scherpe hoek voor een betere melkstroom
- De Flex-technologie zorgt voor meer melk
- Een natuurlijk en comfortabele pasvorm

Nadelen
- De borstschilden lekken redelijk snel

Dr. Brown Softshape Borstschilden

De Dr. Brown Softshape Borstschilden zijn volledig uit siliconen vervaardigd. Dit betekent dat de schilden ontzettend soepel zijn en zich meteen aan de natuurlijke vorm van je borsten aanpassen. De borstschilden voelen ontzettend comfortabel aan en de zachte en gladde rand geeft je een enorm aangenaam gevoel tijdens het kolven.

Een Dr. Brown Softshape schild neemt de vorm van jouw borsten aan en stimuleert de melkstroom zo enorm. Je melkkanalen kunnen niet verstopt raken en je kan eender welke kolfhouding aannemen. De schilden volgen de bewegingen van het kolfapparaat en legen je borsten goed.
De Dr. Brown Softshape borstschilden kunnen zowel op de elektrische als op de handkolf van Dr Brown gebruikt worden. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar en zijn eenvoudig te onderhouden. De afneembare schilden bestaan namelijk slechts uit één stuk en zijn erg makkelijk schoon te maken.

Een Dr. Brown Softshape borstschild is het ideale accessoire om veel melk af te kolven, zonder je tepels te beschadigen. De zachte schilden maken van het kolven een leuke ervaring waarbij je je even volledig kan ontspannen.

Voordelen

- Een zachte, soepele en gladde rand
- Het ideale hulpmiddel om comfortabel te kolven
- De schilden zijn vaatwasserbestendig

Nadelen

- De zachte schilden zijn soms onhandig bij kleinere borsten

Youha The INs Silicone Borstschilden

Een Youha Ins borstkolf is een erg klein apparaat waarmee je op een subtiele manier kan kolven. Dit kolfapparaat wordt dan ook vaak onder een trui of T-shirt gebruikt. Omdat de kolf ongezien gebruikt wordt, is het erg belangrijk dat het borstschild goed past en niet verschuift. De Youha The INs silicone borstschilden zitten dan ook erg stevig op je borsten. Tijdens het kolven zuigen ze goed vacuüm, zodat ze zeker niet kunnen bewegen. Bovendien zijn deze borstschilden speciaal ontwikkeld om de melkstroom te optimaliseren. Er gaat op geen enkel moment zuigkracht verloren en het kolven verloopt ontzettend snel en efficiënt. Alle onderdelen van de Youha The INs Silicone borstschilden zijn trouwens volledig BPA-vrij. Er zitten geen chemische stoffen in de schilden verwerkt en je hoeft je dan ook helemaal geen zorgen over de kwaliteit van je moedermelk te maken.

Voordelen

- Speciaal ontwikkeld om het kolven te optimaliseren
- Volledig BPA-vrij
- Voelen erg zacht aan

Nadelen

- Slechts in één maat verkrijgbaar

Medela Personal Fit borstschildenset 2 stuks

De Personal Fit Collectie van Medela bestaat uit borstschilden die voor een hoge melkproductie zorgen en de borsten ontzettend goed legen. De borstschilden zijn in diverse maten verkrijgbaar, zodat ze voor bijna alle vrouwen geschikt zijn. De Medela Personal Fit borstschilden gebruik je best met een Medela borstkolf. Ze spelen goed in op het natuurlijk zuigritme van de kolf en zorgen zo voor een vlotte melkstroom. Bovendien is het kolven met een Personal Fit borstschild erg aangenaam. De schilden voelen comfortabel aan en beschadigen je tepels op geen enkel moment. De borstschilden zijn ten slotte ook erg eenvoudig te onderhouden. Je kan elk schild zonder problemen in de vaatwasser reinigen, waardoor je op een hygiënische manier kolft.

Voordelen

- Borstschilden van de allerbeste kwaliteit
- Ideaal om snel en comfortabel te kolven
- In diverse maten verkrijgbaar

Nadelen

- Je moet ze per twee kopen, niet handig als je eenzijdig kolft

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten