De 5 Beste Boorsetten voor thuis

91

Op zoek naar een nieuwe borenset voor de nodige klussen thuis of tijdens het werk? Dit voorwerp is eigenlijk onmisbaar voor elke, zichzelf respecterende, thuisklusser. Toch zijn er vele variaties op de markt en is het lastig om het juiste product te selecteren. Gelukkig heb je ons, want wij hebben het nodige onderzoek voor jou gedaan. Aan de hand daarvan hebben we onderstaande top 5 samengesteld. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar kwaliteit, het geboden product, het merk en de duurzaamheid. Daarnaast benoemen we een aantal aspecten die je zelf zeker in aanmerking wilt nemen bij het kiezen van dit product. Na het lezen van deze gids weet je precies hoe je de beste borenset vindt, die past bij jouw persoonlijke wensen en behoeftes.

Waarom is een boorset van belang?

Voor het boren in hout en andere materialen heb je verschillende bits nodig. Zelfs als jij dus niets meer bent dan een huis-tuin en keuken klusser, mag een dergelijke kit niet in jouw schuur ontbreken. De meeste kits omvatten tientallen verschillende boren en moderne mechanismes om die mee te te verwisselen. Gelukkig is dit een relatief betaalbaar product en ook nog eens 1 waar je jarenlang mee vooruit kunt.

Dan nu onze favoriete producten, die allemaal uitblinken als het gaat om kwaliteit en degelijkheid. Stuk voor stuk een aanvulling voor in jouw schuur dus!

Let hier op bij het kopen van boren

Er zijn een aantal zaken die je zelf in aanmerking kunt nemen bij het kiezen van de juiste boor. Zo wil je je vooraf bedenken voor welk doeleinde je de boorset gaat gebruiken. Welke materialen moeten er doorboord worden? Daarnaast kan het zo zijn dat jij de voorkeur hebt voor een bepaald merk. Persoonlijke smaak speelt sowieso een rol. Verder wil je kiezen voor producten van goede kwaliteit. Die zijn weliswaar wat meer aan de prijs, maar het is goed om te kiezen voor de beste prijskwaliteitverhouding. Het kan verstandig zijn om een goed product te kopen in de aanbieding. Een slecht product, dat weliswaar laaggeprijsd is, gaat vaak snel haperen. Je koopt een boorset om daar jarenlang gebruik van te maken. Verder wil je letten op het materiaal van de boren. Ook het aantal speelt een rol. Het is verder fijn als de borenset goed ingepakt is en er bijvoorbeeld een hoes is. Nog beter is als je tegelijkertijd ook beschermmiddelen aanschaft

Bosch Professional 36-delige Pick and Click Impact Control

Dit is een product uit het Bosch Professional assortiment. Het bestaat uit 36 delen en komt in een handige opbergkoffer. Dit het duurste product uit ons overzicht, maar het is dan ook geschikt voor deskundig gebruik en het zwaardere werk. Je ontvangt dus ook de bijbehorende kwaliteit voor jouw geld. De bits zijn bijzonder sterk en daarmee geschikt voor zware toepassingen. Nog een voordeel is dat je deze set eenvoudig zelf aanpast aan jouw behoeften. Om de kracht te garanderen zijn de bits gemaakt van sterk S2-staal. Om de zekerheid van sterkte te geven is het product uitgevoerd met een verlengde torsiezone. Zo kun je voor lange tijd, sterk boren. Zelfs industrieel werk kun je daarmee eenvoudig aan met dit gereedschap.

Door gebruik van het Bosch Pick and Click systeem, zijn er verschillende accessoire sets beschikbaar die jij naar wens aan de bits vast kunt klikken. Je ontvangt verder ook een aantal doppen. Daarnaast word je voorzien van een Impact Controle Universele houder en een Impact Control Universal Holder Quick Release. Met behulp van deze technieken kun jij de bits nog sneller verwisselen. Het enige nadeel dat we bij dit product kunnen bedenken is dat er in het koffertje geen ruimte is voor overig gereedschap. Dat valt echt in het niet bij de krachtige mogelijkheden van dit apparaat. Je betaalt ervoor, maar dan krijg je ook veel waar voor je geld.

Onze conclusie over dit onderwerp

Hierboven hebben wij een aantal van onze favoriete boorsets op een rij gezet. Hier zitten producten van zowel Makita als Bosch tussen. Daarnaast hebben we belangrijke aspecten op een rij gezet die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Het moge duidelijk zijn dat het de moeite loont om het nodige onderzoek voor de aanschaf te doen. Een slecht product gaat je namelijk gauw tegen staan. We wensen je alvast veel succes met de aanschaf van jouw nieuwe boorset.

4 Makita Bitset - 31-delig

Dit is het enige product in onze overzicht dat niet van Bosch is. Het is afkomstig van Makita en wordt geleverd in een plastic hoes, waardoor jij altijd overzicht hebt. Met deze boren kun je uitsluitend met hout werken.  De set dient twee doelen: enerzijds kun je schroeven eenvoudig los maken. Daarnaast kun je er eenvoudig bits in opbergen. Er is zelfs genoeg ruimte voor extra’s. Verder krijg je bij dit product ook standaard een magnetische universele bithouder geleverd. Zo maakt het dus niet uit van welk merk jouw andere producten zijn. De Makita Bitset- 31-delig is redelijk geprijsd en ontvangt positieve recensies op het internet. We zien al met al geen enkele reden om dit product niet van harte aan te raden!

3 Bosch 6-delige boorset - S4 SDS-Plus - 6-delig

Ook onze nummer 3 is een product van Bosch. Dit product bevat zes boren. Het gaat daarbij om SDS-boren.  Deze zijn daarmee niet alleen geschikt voor het boren in hout, maar ook in graniet, beton en metselwerk. Het is belangrijk om in acht te nemen dat de boren alleen passen in boorhouders die ook SDS-plus zijn. Kortsamengevat bevat dit product dus minder boren dan de voorgenoemde opties, maar zijn deze wel geschikt voor het stevigere werk. Het is hierbij extra belangrijk de veiligheid in acht te nemen. Maak bijvoorbeeld gebruik van beschermingsmiddelen zoals een stofmasker en speciale handschoenen. Ook dit product ontvangt over het algemeen lovende reacties op het internet.

Bosch Professional schroefborenset - 43-delig

Dit is opnieuw een product van Bosch. Het is een uitgebreidere versie dan de bovenstaande set en bevat 43 onderdelen. Deze set onderscheidt zich omdat het geschikt is voor universeel gebruik. Verder is het handig dat de bits op kleur gecodeerd zijn. Zo weet je precies welk bit waar geschikt voor is. Dit product is goed betaalbaar. De schroeven zijn afkomstig uit de PRO Lijn van Bosch. Het bevat aldus verschillende soorten schroeven en bitjes. Voor vrijwel elk product heb je nu wel een schroef in huis.

Het product wordt verder geleverd met een magnetische universele houder. De producten zijn gemaakt van S2-staal, wat een bijzonder stevig materiaal is. Je ontvangt een kist, dan wel cassette, waarin je de producten opbergt. Ook deze is handig, al heb je niet de mogelijkheid om ook overig gereedschap op te bergen.

Bosch accessories bitset

Deze set van Bosch bestaat uit maar liefst 32 onderdelen. Het grote voordeel is dat het hier om universele bitjes gaat die voor elk elektrisch gereedschap geschikt zijn. Dit wordt gegarandeerd doordat het product wordt geleverd met een universele snelwisselhouder. Het wisselen is daarmee binnen een paar seconden gebeurd. Verder zijn de bitjes voorzien van kleurcodes, zodat je ze eenvoudig uit elkaar houdt. Dit product wordt geleverd in een praktisch kistje. Het enige nadeel dat wij daarbij kunnen bedenken is dat er geen ruimte voor opslag is voor andere goederen. We hebben dit product met name op de eerste plaats gezet, omdat het lovende reacties krijgt van gebruikers. Daarnaast is Bosch gewoon uitstekend merk. Geen enkele reden dus, om niet voor de Bosch accessoire bitset te kiezen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten