De 5 beste blikopeners voor thuis

386

Veel van de voedingsmiddelen die wij kopen, worden in blikken of potten verkocht. Het hebben van een blikopener is dan ook zeer praktisch. Dit handige keukengereedschap is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Welke opener het best bij je past, is onder andere afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de mate waarin je een blikopener gebruikt. Zo kunnen mensen die af en toe blikken openen een eenvoudig handmodel kiezen, terwijl mensen die veelvuldig een blikopener gebruiken beter kunnen kiezen voor een ergonomisch model. Voor mensen met reumatische klachten of weinig kracht in de handen kan een elektrische blikopener uitkomst bieden. Wat zijn de 5 beste blikopeners? Waar dien je rekening mee te houden bij het openen van een blik en waar moet je op letten bij het schoonmaken van een blikopener?

De 3 grootste voordelen van een blikopener


Het gebruiken van een opener voor blikken brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste kun je de snelheid tijdens het kookproces er goed inhouden. Dit geldt met name voor de elektrische openers. Als je veel tijd doorbrengt in de keuken en er meerdere blikken, potten en flesjes bij jouw kookkunsten komen kijken, dan kan het gebruiken van een opener je veel tijdwinst opleveren en maken dat je in de flow blijft. Een tweede voordeel dat het gebruiken van kwalitatief goede blikopeners geeft, is een verhoogde veiligheid. De meeste blikopeners die je tegenwoordig kunt kopen zijn zo ontwikkeld, dat de randen die worden gecreëerd door het snijden van het mes worden afgestompt. De kans dat je je lelijk snijdt aan een scherpe rand, is aanzienlijk kleiner dan wanneer je zonder en dergelijke tool een blik probeert open te maken. Nog een ander voordeel is dat je handen, polsen en gewrichten worden gespaard bij het gebruik van een ergonomische opener. Je hoeft zelf een minimale hoeveelheid kracht te zetten, terwijl de opener het zware werk zal doen. Zo kun je, ook wanneer je last hebt van je gewrichten of wanneer je weinig kracht of grip hebt, zelf blikken en potten openen zonder de hulp van iemand anders in te hoeven roepen.

Wat maakt een blikopener een goede?

Er zijn verschillende aspecten die bepalen of een opener aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Een goedkope opener is niet per definitie een goede. Als het materiaal van matige kwaliteit is en niet lang meegaat, dan kan dit betekenen dat je binnen korte tijd een nieuw exemplaar nodig hebt. Je kunt je afvragen of je niet beter voor een iets duurder alternatief kunt kiezen waar je jaren mee vooruit kunt. Beter materiaal bepaalt niet alleen de levensduur van een artikel. Ook zaken als mogelijke roestvorming en het achterlaten van bramen en scherpe delen hangen samen met de kwaliteit van het materiaal van het mes. In deze top 5 van beste blikopeners zijn zaken als de prijs-kwaliteitverhouding, het gebruikersgemak en de functionaliteiten van de verschillende artikelen meegenomen.

Brabantia Classic Blikopener met Metalen Draaikruk

Zoals de naam van deze blikopener al doet vermoeden, betreft deze een klassiek model. Deze solide blikopener met metalen draaikruk is voorzien van een solide kunststof handgreep voor goede grip. Door de opener op de rand van een blik te zetten en de draaikruk te roteren, open je alle standaard blikformaten zonder scherpe randen te veroorzaken. Dit item is simpel en eenvoudig in gebruik, zonder allerlei extra’s. Je kunt deze opener in de vaatwasser reinigen

Automatische potopener

Als het openen van potten je regelmatig problemen geeft, dan is de automatische opener van One Touch wellicht iets voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is het plaatsen van de potopener op het deksel. Je houdt de knop op de potopener ingedrukt en het gereedschap past zich automatisch aan aan de diameter van het deksel. Het deksel wordt stevig vastgegrepen en opengedraaid. De automatische opener kan potten openen met deksels die in diameter variëren van 3 tot 8,8 centimeter. De automatische opener werkt op 2 AA batterijen. Deze worden niet meegeleverd. Het gereedschap is voorzien van een wandmontagesysteem, zodat je het netjes kunt ophangen in je keuken. Deze automatische opener is niet vaatwasserbestendig.

Tornado Can Opener

Met deze blikopener van Tornado kun je snel en vooral veilig deksels van blikken verwijderen. Je bevestigt de can opener op het blik, je drukt op de startknop en de rest doet deze blikopener automatisch. De onderzijde van de Tornado blikopener is voorzien van een magneet. Het deksel van het blik zal na het openen aan de opener blijven zitten. Vervolgens kun je het deksel er veilig afpakken en weggooien. Deze automatische opener is geschikt voor mensen die over weinig kracht in hun handen beschikken, maar ook wanneer je van gemak houdt, is deze opener een absolute aanrader. De magneet aan de onderzijde van dit keukengerei dient eveneens als ophangsysteem. De blikopener werkt op 3 AA batterijen. Houd er rekening mee dat deze niet zijn inbegrepen. De can opener is niet geschikt om in de vaatwasser te reinigen.

Alles Opener - Flesopener - Blikopener - Potopener

De allesopener is een geschikte tool voor mensen die om welke reden dan ook worstelen met het openen van potten en flessen. Natte of vettige handen tijdens het koken hoeven niet langer een spelbreker te zijn. Deze combi-opener is voorzien van een easy-gripsysteem. Je klemt de opener om de dop of om het deksel, je draait en klaar! Omdat deze manier van openen weinig kracht vereist van de gebruiker, is de allesopener uitermate geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of artritis. Ouderen en zelfs kinderen zullen met speels gemak een dop van een sausfles kunnen draaien of het deksel van een pot bonen kunnen verwijderen.

Ook deze tool heeft een ergonomisch design, zodat het veelvuldig gebruiken ervan geen problemen oplevert. Het antislipontwerp voorkomt het wegglijden van je handen, waardoor je de allesopener ook veilig kunt gebruiken als je handen wat vochtig zijn. De hoge kwaliteit rubber dat is gebruikt bij het vervaardigen van de opener maakt dat deze jarenlang meegaat bij normaal gebruik. De allesopener is voorzien van een ophangoog en kan in de vaatwasser worden gewassen.

Brabantia Tasty+ Blikopener

Het Nederlandse merk Brabantia staat bekend om zijn ruime aanbod aan kwalitatief hoge huishoudelijke producten en gereedschappen. De Tasty+ blikopener van dit merk heeft een vrij simpel design, maar doet waar deze voor gemaakt is. Met deze ergonomisch ontworpen handopener kun je alle blikken die een van de standaard formaten hebben moeiteloos openen, zonder dat er bramen of nare gekartelde randen achter blijven waaraan je je zou kunnen bezeren. Als fijne extra heeft deze tool een geïntegreerde opener waarmee je flessen kunt openen, kroonkurken kunt verwijderen en deksels van potten kunt lichten. De Tasty+ is vaatwasserbestendig en is voorzien van een handig ophangoog, zodat je deze eenvoudig kunt opbergen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten