De 5 Beste betonmolens voor buiten

611

Als je iets op je terrein moet betonneren, heb je beton nodig. Beton laten bezorgen door een betonmolen is niet goedkoop. Met de juiste beste betonmolens kan je je eigen beton mengen, wat naar verhouding zo’n 60-70% goedkoper is dan de levering van afgewerkt beton door een betonmolen. Hiervoor heb je een betonmolen nodig, ook cementmolen genoemd, grind, cement en water in de hoeveelheid die voor je bouwproject geschikt is.

Met een betonmolen kun je de vereiste hoeveelheid beton direct op die plek mengen. Belangrijk voor een goede betonmolen is de juiste trommelgrootte en het juiste motorvermogen.

Welke betonmolen is het best voor je

Om je te helpen de juiste betonmolen voor je project te vinden, hebben we alle belangrijke kenmerken op een rijtje gezet die je moeten helpen de juiste betonmolen voor je te vinden.

Motorvermogen in watt

Het motorvermogen moet doorslaggevend zijn. Deze moet overeenkomen met de trommelgrootte van de betonmolen, zodat de betonmolen zelfs bij continu gebruik niet heet wordt. Een grotere motor heeft ook een positief effect op de duurzaamheid van de betonmolen, omdat een te kleine motor altijd op zijn prestatielimiet zou moeten draaien, wat een verhoogde slijtage zou betekenen. We bevelen een minimum motorvermogen van 300 watt aan.

Trommelinhoud in liter

Het trommelvolume van de betonmolen is ook belangrijk, dit moet geschikt zijn voor je bouwproject. De gangbare maten zijn 60-150 liter.

Beschermingsklasse

Als de betonmolenbuiten moet staan, is het voordelig als hij voldoet aan het veiligheidsniveau IP45, dit beschermt de betonmolen tegen stof, opspattend water of zelfs soms tegen de een of andere regenbui. Toch wordt aanbevolen de betonmolen af te dekken met een dekzeil wanneer hij niet in gebruik is.

Grootte van de voetplaat

Ook de grootte van de voetplaat is niet geheel onbelangrijk. De derde poot van de betonmolen, waarop een deel van het gewicht staat. Hij moet groot genoeg zijn om te voorkomen dat de betonmolen op onverharde grond wegzakt en, in het ergste geval, zelfs omvalt.

Gewicht in kg

Een selectiecriterium moet ook het gewicht zijn, en hier zijn er grote verschillen tussen de betonmolenmodellen. De meeste betonmolens zijn waarschijnlijk allesbehalve licht, maar je kunt er toch voor zorgen dat je een relatief licht model koopt. Een lichte betonmolen is veel gemakkelijker te hanteren en te vervoeren. Bovendien zijn lichtlopende wielen met kogellagers voordelig om het duwen of trekken aanzienlijk te vereenvoudigen.

De grootte van het handwiel

Bij het kiezen van je betonmolen moet je ervoor zorgen dat het handwiel de juiste maat heeft. Een groter handwiel betekent een grotere hefboomwerking, wat het legen gemakkelijker maakt. betonmolens met een eenvoudige hendel in plaats van een handwiel zijn moeilijk te legen omdat veel kracht moet worden uitgeoefend om de trommel te kantelen. Bovendien is het veel comfortabeler om met twee handen aan een handwiel te draaien.

De beste betonmolens van dit moment

Lescha Betonmolen Sm145S 140L M Rem

Deze betonmixer van professionele kwaliteit is voorzien van een voetrem. De machine is spatwaterdicht en de opening tussen het tandwiel en het ringwiel kan worden aangepast om de mixer in de juiste stand te stellen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • De motor met een vermogen van 250 Watt zorgt ervoor dat de trommel met een inhoud met 64 liter voldoende snel kan draaien om de grondstoffen goed te mengen.
 • Het maximale geluidsniveau is 88 dB
 • De mixer weegt 30 kg en gemakkelijk verplaatsbaar.

T-Mech Betonmolen 70L

Als je nu een kapotte tuinmuur wilt herstellen of een barbecueterras wilt aanleggen, hoef je geen aannemer in te huren. Met een beetje kennis en het juiste materiaal zoals een betonmolen kun je de klus zelf klaren.

De belangrijkste eigenschappen

Deze elektrische cementmixer is een sneller en eenvoudiger alternatief voor het lastige handmatig mengen Met een betonmolen kun je de benodigde hoeveelheid beton en cement produceren.

De T-Mech cementmenger is volledig mobiel en wordt aangedreven door elektriciteit. Hij heeft een capaciteit van zeventig liter.

Technische kenmerken

 • De motor met een vermogen van 250 watt zorgt voor een trommelsnelheid van dertig omwentelingen per minuut
 • Een handig wiel zorgt ervoor dat je de trommel tijdens het draaien kunt kantelen en de afgewerkte betonmix eruit kunt kantelen
 • Twee wielen en een sterk onderframe zorgen ervoor dat je de mixer gemakkelijk kunt verplaatsen

140 Liter Betonmolen

Deze cementmenger kan elke vorm van composietmateriaal aan bij het dagelijkse werk op de bouwplaats. Het is ideaal voor cement, mortel en gips. Door de vorm van de cementmolen is deze gemakkelijk te legen.

De belangrijkste eigenschappen

Draai aan het grote handwiel om de hoek van de cementmixer aan te passen Via een pedaalsysteem kun je de mixer in een bepaalde hoek vastzetten.

De verplaatsing van de betonmolen verloopt vlot dankzij de grote rubberen wielen. De twee vaste wielen en de brede bodemplaat maakt hem sterk en duurzaam.

Het is is een ideale machine voor bouwplaatsen en landbouwtoepassingen zoals het mengen van zaden en andere ingrediënten.

Technische kenmerken

 • De motor heeft een vermogen van 650 Watt
 • De trommel met een inhoud van 140 liter heeft een omwentelingssnelheid van 26 omwentelingen per minuut
 • Het maximale geluidsniveau is 77 dB
 • De verplaatsbare betonmolen heeft een gewicht van 52 kg

63 Liter Betonmolen

Deze betonmolen kan alle soorten composietmaterialen verwerken in het dagelijkse bouwwerk. Hij is ideaal voor cement, mortel en gips. Bovendien kun je snel en efficiënt werken, wat tijd en moeite bespaart.

De belangrijkste eigenschappen

Door de vorm van de betonmixer is hij gemakkelijk te legen. De hoek van de betonmixer kan worden aangepast door de staaf te kantelen.

Hij is voorzien van twee grote rubberen wielen en is makkelijk te verplaatsen. De betonmolen is gemaakt van hard en sterk staal waardoor hij duurzaam is.

De mixer is ideaal voor bouwplaatsen en landbouwtoepassingen zoals het mengen van zaden en andere landbouwmachines. Of je nu op een boerderij, bouwplaats of tuin werkt, deze multifunctionele draagbare cementmenger kan alle soorten mengwerk aan! De montage van dit product is eenvoudig.

Technische kenmerken

 • De trommelsnelheid is 27,5 omwentelingen per minuut
 • De mixer weegt 28 kg en maakt een maximaal geluid van 95 dB
 • De trommel met een diameter van 267 mm heeft een inhoud van 63 liter.

165L - Krachtige PROMISCHER betonmolen

Ben je op zoek naar een krachtige betonmixer voor je bouwproject dan is de betonmolen van PROMISCHER een betrouwbare partner. De betonmolen heeft een lange levensduur. De strakke kom en speciaal ontwikkelde mengbladen zorgen voor een perfecte mengkwaliteit.

De belangrijkste eigenschappen

Alle betonmolens uit deze serie zijn uitgerust met elektromotoren, ijzeren tandwielen en echte rubberen wielen. Deze serie betonmixers vertegenwoordigt een uitstekend product.

De PM165L is een grote betonmixer met een inhoud van 165 liter. Hij is geschik voor het professioneel mengen van materialen.

Het is een gebruiksvriendelijke machine die je alleen maar goed moet afspoelen na elk gebruik.

De rubberen willen zorgen ervoor dat de betonmolen goed verplaatsbaar is.

Een pedaal zorgt ervoor dat je de trommel traploos in verschillende posities kunt zetten.

Technische kenmerken

 • De trommel van de verrijdbare betonmolen heeft een inhoud van 165 liter
 • De mixer produceert een maximaal geluid van 85 dB en heeft een vermogen van 750 Watt
 • Het maximale toerental van de trommel is 29 omwentelingen per minuut
 • De verplaatsbare betonmolen weegt 55 kg
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten