De beste battle ropes: een top vijf

202

Battle ropes zijn zware touwen waar je mee kan sporten. Het zijn touwen die je vaak in een sportschool ziet in de gewichtenhoek. De touwen zijn zwaar en door ze op een neer te slaan kun je dus trainen. Niet alleen train je hier krachttraining mee, maar je verbetert ook je conditie en je uithoudingsvermogen. Door de zware touwen span je je extra veel in en zo bouw je kracht en conditie op. Battle ropes zie je vaak in de sportschool, maar je kunt ze zelf ook aanschaffen. Dan kun je ze bijvoorbeeld in je tuin aan een paal vastmaken of als je geen onderburen hebt zelfs in je eigen sportkamer de touwen neerleggen.

Je wilt dan natuurlijk wel goede battle ropes hebben. Deze zijn in sportwinkels en online in webshops te koop. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze op het vlak van goede battle ropes hebben we dit artikel geschreven. Hierin geven we je onder andere tips over het kopen van battle ropes en daarnaast hebben we een top vijf gemaakt van de beste battle ropes op de markt. Hieruit kun je dan makkelijk goede battle ropes kiezen en dan weet je zeker dat je goed zit.

Wat zijn battle ropes?

Battle ropes zijn dus touwen waarmee je kunt sporten en bepaalde oefeningen mee kunt doen. Het zijn zware touwen met dichte uiteinden waar je de touwen vast kunt pakken. Dan kun je de touwen bijvoorbeeld langs elkaar bewegen of tegelijk op en neer bewegen. Hier train je je armspieren mee en je verbetert geleidelijk aan je conditie. Door de zwaarte van de touwen en de constante beweging zijn battle ropes een uitdagend sport attribuut. Je kunt battle ropes makkelijk ergens achter knopen en dan kun je met de twee uiteinden oefeningen doen.

 Tips voor als je een battle rope wilt aanschaffen

Er zijn veel battle ropes op de markt en in essentie zijn ze allemaal hetzelfde: het zijn namelijk touwen om sportoefeningen mee te doen. Als je goede battle ropes wilt kopen, dan kan een groot aanbod aan de touwen lastig zijn om uit te kiezen. Enkele keuzes voordat je naar de touwen gaat kijken maakt je uiteindelijke keuze makkelijker:

  • Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat je fijn vindt. Veel battle ropes zijn van touw, maar er zijn er ook veel van kunststof. Dit is iets zachter materiaal en zal misschien ook beter zijn voor je vloer. Daarnaast klinkt dat minder hard. Daarnaast zijn battle ropes van touwen wel de originele ropes.
  • Er zijn verschillende lengtes battle rope. Zo heb je ropes die minder dan 5 meter lang zijn, maar er zijn ook ropes die langer dan 10 of 15 meter lang zijn. Bedenk je goed hoeveel ruimte je in je huis hebt en welke lengte battle rope daar bij zou passen. De meeste touwen zijn 9 meter lang.
  • Naast verschillende lengtes, kunnen de touwen ook van verschillende diktes zijn. Hoe dikker de touwen, hoe zwaarder de ropes zullen zijn. Zo zijn er touwen die een dikte hebben van 30 of 40 millimeter, maar ook touwen die dikker zijn dan 50 millimeter.
  • Bepaald van tevoren ook wat je budget voor de touwen is. Zo sta je niet voor verrassingen en hoef je niet te kijken naar touwen die toch duurder zijn dan je budget.

Als je naar bovenstaande dingen kijkt voordat je een battle rope gaat kijken, dan wordt het aanbod kleiner doordat je bepaalde lengte, diktes en geprijsde touwen al weg kan strepen. Zo maak je makkelijker de keuze doordat het aanbod kleiner wordt. Zo blijven alleen de touwen over die je zeker graag wilt hebben. Vanaf daar is het kijken naar kwaliteit en ervaringen van gebruikers.

Je hebt ze sowieso wel eens gezien in de sportschool: de touwen die je op en neer kunt zwaaien en daarmee je kracht en armspieren traint. Deze touwen kun je ook voor in je eigen huis kopen. Zo kun je die battle rope work-out doen wanneer je maar wilt en hoe lang je maar wilt. Wij hebben een top vijf van de beste battle ropes samengesteld na een onderzoek naar kwaliteit en gebruikerservaringen van verschillende producten. Alle producten in deze lijst zijn van hoge kwaliteit en andere kopers zijn tevreden met het product

Battle rope van Tunturi

Tunturi is nog zo’n bekend en goed sportmerk. Daarom staat er ook een battle rope in deze lijst van het merk Tunturi. Ook dit touw is negen meter lang en ergens omheen geslagen is het touw dus 4,5 tot 4 meter lang per stuk. De diameter van dit touw is 38 millimeter. De battle rope weegt in totaal 7.5 kilogram en kan dus goed worden gebruikt voor kracht- en conditietraining. Het touw wordt in een zwarte kleur geleverd en heeft ook weer handvatten aan de uiteinden van het touw voor extra grip en bescherming voor je handen tegen het touw.

Kies een van deze battle ropes van 9 meter voor een goede work-out

In dit artikel hebben we je tips gegeven over het kopen van een battle rope, maar ook hebben we je vijf goede battle ropes laten zien. Alle ropes zijn negen meter lang, zoals de meeste op de markt zijn, maar het waren daarnaast ook de beste op de markt. Als je een van de producten uit de lijst koopt zit je dus goed. Dan kun je snel aan de slag met leuke oefeningen met de touwen in je eigen huis of tuin.

Nylon battle rope van Matchu Sports

Het vierde product in deze lijst is weer een battle rope van 9 meter en dikte van 38 centimeter. Het is een touw van bekend sportmerk van Matchu. Het touw is zwart en gemaakt van nylon. Bij de handvatten zit er een omhulsel om het nylon heet zodat het touw niet vervelend in je handen ligt. Dit touw heeft een zwaarte van 8 kilogram en kan hiermee goed gebruiken voor krachttraining en het trainen van je armspieren. Op dit product zit ook één jaar garantie

Battle rope inclusief bevestiging-set van ZEUZ

Voor het derde product hebben we weer een 9 meter lange battle rope van ZEUZ. Deze keer is het touw zwart met rode strepen erdoorheen. Ook dit touw is 40 millimeter dik. Het touw is gemaakt van nylon en poly dacron en is hierdoor erg sterk en gaat lang mee. Bij deze ropes krijg je een bevestiging-set erbij zodat je touw kan vastmaken aan de grond, muur of aan een paal. Hierin zitten ankerbanden, een karabijnhaak, 4 schroeven en 1 anker voor een muur of wand. Daarnaast wordt er ook ter bescherming een hoes bijgeleverd voor wanneer je het product niet gebruikt. Aan het uiteinde van dit product zitten handvatten die een fijne grip hebben.

Sterk battle rope van Focus Fitness

Het volgende product is een battle rope van Focus Fitness. Ook dit touw is 9 meter lang en heeft een diameter van 40 millimeter. Dit touw weegt wel iets minder dan de vorige, namelijk 6 kilogram. De ropes zijn gemaakt van touw en hebben handvatten die zijn omhuld door plastic. Hierdoor kun je de uiteinden van het touw makkelijk vastpakken om oefeningen te gaan doen en hoef je je niet te snijden aan het touw. Er is niet veel over dit product te zeggen. Het is een simpele battle rope en is ook gemaakt van bruin touw. Het product is van hoge kwaliteit. Het product is in meerdere lengtes te koop

Battle rope van JPS Sports

De eerste plek in deze lijst gaat naar de battle rope van JPS Sports. Dit prachtige zwarte tour is 9 meter lang en heeft een dikte van 48 millimeter. Bij dit product wordt een ankerband geleverd die vast kan worden gemaakt aan een paal of anker en waar dan weer de touwen aan komen te zitten. Zo beschadig je niks van je eigen huis, maar vangt de ankerband dit op. De handvatten op de uiteinden van het touw zijn fijn en voorkomen dat er zweren op je handen komen. Ook is hun grip sterk. Dit touw weegt zo’n 9,1 kilogram en is daarmee zeer geschikt voor kracht- en conditietraining.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten