De 5 Beste Balance Boards om te kopen

138

Een balance board doet eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden. Het leert je meer balans te houden. Daarnaast kan het ook een goede en uitdagende manier zijn om te sporten. Je kunt bijvoorbeeld oefeningen doen waarbij je balans moet houden en tegelijkertijd je spieren aan het trainen bent. Hierdoor is een balance board een belangrijke toevoeging aan je sportspullen. Hoe belangrijk spieren trainen ook is, balans houden is ook een belangrijk onderdeel van je sportschema en je fitheid.

Er zijn veel verschillende balansborden op het internet te vinden. Om je te helpen een keuze te maken voor een goed balance board, of juist om je een aantal goede opties te laten zien voor als je toch nog twijfelt over het kopen van een balance board, hebben we dit artikel geschreven. We zullen je een aantal voorbeelden geven van oefeningen die je kunt doen op een balance board, tips geven voor het kopen van een balance board en vijf goede opties voor een goed balance board geven.

Wat is een balance board en welke oefeningen kun je ermee doen?

Een balance board is in essentie een bord waar je balans op leert te houden. Een balansbord kan verschillende vormen hebben. Zo zijn er ronde balansborden, maar ook rechthoekige balansborden die balanceren op een staaf. Hierop leer je dan balans te houden. Ook is het effectief als je bepaalde oefeningen doet op het balansbord. Hier worden de oefeningen nog lastiger en vermoeiender door. Daardoor worden je spieren mee getraind.

Denk bijvoorbeeld aan het doen van een squat op een balansbord. Om dat nog moeilijker te maken kun je bijvoorbeeld met één been een squat doen en de andere recht vooruit houden. Zo leer je balans te houden en ben je je been- en bilspieren aan het trainen. Een andere leuke oefening voor balans is bijvoorbeeld de Around the Clock. Dan ga je met één been op het bord staan, houd je je vast aan een stoel en probeer je een deel van het bord de grond te laten raken. Dit kun je in een cirkel proberen te doen.

Tips voor het kopen van balance boards

Er zijn veel balansborden op de markt. In verschillende vormen, maten en kleuren kun je balansborden kopen. Als je makkelijker een keuze wilt maken, dan zijn er een paar dingen waar je over na kunt denken voordat je een balance board gaat kopen.

  • Bedenk je bijvoorbeeld waar je het balansbord neer wilt zetten en meet op hoeveel plek hier is. Dan kun je ook meten welke afmetingen balance boards hier in passen. Het zou namelijk jammer zijn als je er een koopt en dit niet op de plek past waar je de balance boards wilde hebben. Meet dus goed de plek op waar je de balance boards wilt hebben, zodat je voor verrassingen komt te staan.
  • Er zijn verschillende soorten balance boards. Zo heb je de ronde balance boards waar je leuke oefeningen in cirkels mee kunt doen. Maar er zijn ook ronde balance boards met een halve bal erin. Ook zijn er balance boards die rechthoekig zijn en balanceren op een staaf. Daarnaast zijn er balance boards in een kromme vorm. Allemaal zijn ze handig voor balansoefeningen. Bedenk je welke soort je graag wilt, dit maakt het aanbod een stuk kleiner.
  • Prijs is ook altijd belangrijk bij het kopen van een product. Er zijn dure, goedkope en gemiddeld geprijsde balance boards. Bedenk je hoe vaak je het product gaat gebruiken en hoeveel je er dan aan uit wilt geven. Zo wordt je prijsbereik ook beperkter en kun je gericht gaan kijken naar producten binnen je budget.
  • Kleur is een keuze die misschien minder belangrijk is, maar waarmee je wel andere borden weg kan strepen. Als je een balance board in een bepaalde kleur wilt, dan kun je hier naar op zoek gaan in de winkels of door middel van filters in een webshop. Dit maakt de keuze kleiner en makkelijker.

 De top vijf beste balance boards van dit moment

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste balance boards. We hebben hierbij gekeken naar kwaliteit, functionaliteit, vorm, maar ook zeker naar ervaringen van gebruikers. Het is namelijk belangrijk dat ze positief zijn. Positieve ervaringen van gebruikers zeggen veel over een product, vooral als ze dit nog dubbel aanprijzen in beoordelingen online. Hieronder hebben we een top vijf samengesteld die voortkwam uit ons onderzoek

Balanstrainer met halve fitnessbal van Focus Fitness

Voor het laatste product in deze lijst zijn we gegaan voor een balansbord waarin een halve fitnessbal verwerkt zit. De balanstrainer van Focus Fitness is een erg goed en multifunctioneel balansbord. De halve fitnessbal verwerkt in het bord is flexibel en kan worden ingedrukt. Je kunt dus boven op deze bal gaan staan, maar je kunt ook de bal aan de onderkant laten en op het harde platte en ronde onderstuk gaan staan. Ook kun je bijvoorbeeld tijdens push-ups het bord als ondersteuning. Dit bord is erg multifunctioneel dus. De balanstrainer van Focus Fitness is 53 bij 53 bij 20 centimeter en heeft hiermee een diameter van 53 centimeter. Dit is dus vrij groot, maar hierdoor wel breed inzetbaar.

Koop een van de balance boards uit deze lijst voor de beste balansoefeningen

In dit artikel hebben we een prachtige top vijf van de beste balance boards volgens ons onder elkaar gezet. Ook hebben we enkele tips gegeven voor het kopen van een balansbord en voor oefeningen die je hierop kunt doen, buiten natuurlijk de gewoonlijke balans houden oefening. Hopelijk hebben we je genoeg kunnen informeren over balansborden en wat de beste opties zijn op de markt. Als je een balance board uit deze top vijf kiest ziet je vrijwel meteen helemaal goed en kun je aan de slag met balansoefeningen

Groot balance board van Matchu Sports

Het balance board van Matchu Sports hoort ook echt in deze lijst. Met een diameter van 41 centimeter behoort dit bord tot een van de grotere balansborden in deze lijst. Het balansbord van Matchu heeft een mooie en simpele donkergrijze kleur. Het bord is makkelijk op te pakken aan de handvatten aan de zijkant. Het balansbord is gemaakt van sterk plastic en hangt 9 centimeter boven de grond. Met dit balansbord kun je dus veel balansoefeningen en fitnessoefeningen doen. Het is een perfect simpel balansbord dat zijn naam waar maakt

Verstelbaar balansbord van Tunturi

Op de derde plek in deze lijst staat nog een topper van Tunturi. Dit balansbord, dat wordt geleverd in een zwarte kleur met groene stip in het midden, is verstelbaar. Het bord is 40 bij 40 bij 9 centimeter en gemaakt van sterk kunststof. Door aan de groene stip in het midden te draaien kun je het bord verstellen en bijvoorbeeld hoger of lager maken. Ook op dit balansbord zit een anti-sliplaag, maar daarnaast is de stof ook vuilafstotend. Zo blijft het balansbord lang schoon en hoef je het niet vaak schoon te maken.

Rechthoekig balance board van hout van Specifit

Specifit verdient zijn tweede plek in onze top vijf met hun rechthoekige en houten balansbord. Dit bord is van hout en dus erg stevig. Op het stuk waar je op balanceert zit een anti-sliplaag voor meer grip. Daarnaast is het bord 38 bij 45 bij 6 centimeter en kan het bord in vier verschillende standen worden gezet. De standen zijn hoeken van 8, 16, 24 en 34 graden. Hierop kun je dan leren te balanceren. Deze plank is ook inklapbaar en hierdoor makkelijk op te bergen

Een twist trainer balance board van Tunturi

Tunturi is een merk dat veel ter sprake komt in de sportwereld. Zij leveren veelal de beste sportspullen en ook op het gebied van balance boards staan ze in ons artikel bovenaan. De twist trainer van Tunturi is rond en 25,5 centimeter in diameter en hiermee een zeer geschikt balansbord. Het product is gemaakt van sterk kunststof en wordt in een zwarte kleur geleverd. Op dit bord kun je verschillende twist- en balansoefeningen doen die je leren te balanceren, maar ook je heup- en rugspieren los maken. Met de twist trainer kun je ook pijn in de rug en heupen verminderen. Ook voor een zwaardere work-out kun je dit balansbord gebruiken. Squats zijn bijvoorbeeld extra zwaar op dit product.

Gerelateerde berichten