De beste badkamerkachels van 2022 bekeken

661

Vrijwel iedereen heeft er een hekel aan om na een heerlijke warme douche of bad zich in een koude ruimte te moeten afdrogen en aankleden. Dat is ook helemaal niet nodig. Een goede badkamerkachel verwarmt in een mum van tijd de ruimte tot een aangename temperatuur.

Het grote voordeel van badkamerkachels is, dat ze geschikt zijn voor natte ruimtes met een hoog vochtigheidsgehalte, zoals de badkamer. Daarnaast hebben ze de eigenschap snel op te warmen. Het is dus niet nodig om de badkamerkachel ruim voordat je een bad of douche neemt, aan te zetten. Er is een ruime keuze aan badkamerkachels, zodat er altijd wel een te vinden is die past bij jouw wensen en geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt gebruiken.

Welke badkamerkachel kies je?

Badkamerkachels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wij hebber er een aantal voor je opgezocht, zodat je keuze straks een stuk gemakkelijker wordt. Je doet er goed aan om voordat je tot aanschaf overgaat, voor jezelf vast te stellen waar je hem precies voor gaat gebruiken.

Wil je hem alleen gebruiken op de momenten dat je in de badkamer bent? Is de badkamer groot of klein? Is er ventilatie aanwezig? Vind je het design minstens zo belangrijk en wil je dat er een timer op zit? Heb je een voorkeur voor convector of infrarood? Kortom, door voor jezelf te bepalen wat belangrijk is bij de aankoop van een badkamerkachel, bespaar je jezelf een hoop zoekwerk.

Welke capaciteit heeft de badkamerkachel nodig?

Een badkamerkachel kan er nog zo mooi uitzien, wanneer het vermogen te weinig is om de badruimte te verwarmen dan heb je er natuurlijk helemaal niets aan. Het opmeten van de badkamer is daarom geen overbodig klusje. Voor een badkamer wordt een temperatuur geadviseerd van 24 graden Celsius en 85 Watt per m3. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en de hoogte van de badkamer om de beste badkamerkachel te kunnen kiezen. Woon je in een vrijstaand of matig geïsoleerd huis, dan tel je 10 procent bij het benodigde vermogen op.

Wat zijn de beste badkamerkachels

Er zijn verschillende soorten radiatoren te koop voor de badkamer. Is de ruimte wat groter, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld een staande badkamerkachel. In een kleine ruimte past waarschijnlijk beter een kachel die kan worden opgehangen. Sommige modellen hebben een ingebouwde ventilator, wat heel handig is wanneer je geen raam hebt in de badkamer. Andere hebben de mogelijkheid om handdoeken aan op te hangen om te drogen en te verwarmen.

Fabrikanten komen ieder jaar weer met een nieuwe productlijn op de markt. Wij hebben voor je uitgezocht wat in 2020 de beste badkamerkachels zijn. Er is onder andere gekeken naar capaciteit, design, voordelen en nadelen van de verschillende types radiatoren.

Top 5 beste badkamerkachels

Om te bepalen wat de beste elektrische verwarmingen zijn, hebben we gekeken naar de capaciteiten en de gebruikerservaringen van andere klanten. Hier is een Top 5 uit voortgekomen.

Mill NE1200WIFI

Wanneer je weinig ruimte hebt op de badkamervloer, dan is de Mill NE1200WIFI een uitkomst. Deze convector kachel ziet er stijlvol uit en is heel eenvoudig aan de muur te bevestigen. Deze badkamerkachel kan met de hand aan- en uitgezet worden, maar werkt optimaal dankzij de geïntegreerde WiFi module. De paneelverwarming verbindt zich automatisch met het WiFi netwerk. Via de speciale app kan je alle functies van maximaal drie Mill kachels met de mobiele telefoon of tablet bedienen.

Er zijn veertig warmte standen mogelijk. De voorgeprogrammeerde programma's zijn voor heel de week in te stellen op Comfort, Sleep of Away. Wanneer de temperatuur plotseling daalt, schakelt de verwarming zichzelf met de Open Raam functie voor maximaal tien minuten uit. De Mill NE1200WIFI is geschikt voor ruimtes tot 13 vierkante meter.

Voordelen Mill NE1200WIFI

 • Eevoudige bediening via knop op de verwarming of via de app op smartphone of tablet.
 • Veertig warmtestanden.
 • Open Raam functie wanneer de temperatuur plotseling daalt.

Nadelen Mill NE1200WIFI

 • Niet geschikt voor gebruik in slecht geïsoleerde ruimtes.
 • Kan niet op de vloer geplaatst worden.

Sencor SCF 3200WH

Deze convector kachel van Sencor verwarmt de badkamer tot op 35 vierkante meter oppervlakte. De SCF 3200WH heeft drie weekprogramma's met verschillende tijden waarop de kachel aan- en weer afslaat. Via de draaiknop stel je heel eenvoudig een temperatuur in tussen 15 en 35 graden Celsius.

De Sencor SCF 3200WH heeft een comfortstand en een ecostand. De kachel gaat automatisch aan wanneer de temperatuur twee of vier graden Celsius is gedaald. Met de antivriesmodus voorkom je dat de temperatuur beneden de 5 graden Celsius komt. De badkamerkachel is verder voorzien van een kinderslot en kan op de grond geplaatst of aan de muur bevestigd worden. De Sencor SCF 3200WH is geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter.

Voordelen Sencor SCF 3200WH

 • Ecostand. Hiermee wordt minder energie verbruikt.
 • Kinderbeveiliging.
 • Drie weekprogramma's. Stel zelf in wanneer de kachel wel of niet moet aangaan.

Nadelen Sencor SCF 3200WH

 • Niet geschikt voor gebruik in een slecht geïsoleerde ruimte.
 • Geen omvalbeveiliging.

MaxxHome 20530

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle kachel om de badruimte te verwarmen, dan is de MaxxHome 20530 een uitstekende keuze. Deze convector kachel heeft een oppervlak van gehard veiligheidsglas dat zorgt voor een chique uitstraling. De kachel kan zowel op de badkamervloer worden gezet als aan de wand worden bevestigd.

Bedien alle functies via het aanraaktoetsenbord op het paneel of met de afstandbediening. Deze kachel heeft verder een antivriesfunctie, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. Met de timer kun je voor heel de week instellen wanneer de ruimte verwarmd moet worden. De MaxxHome 20530 is geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter.

Voordelen MaxxHome 20530

 • Weektimer. Bepaal wanneer de kachel moet aanstaan.
 • Geluidsarm. Een convector kachel maakt weinig geluid tijdens het verwarmen.
 • Afstandbediening. Deze kachel is ook op afstand aan of uit te zetten..

Nadelen MaxxHome 20530

 • Convector kachels zijn niet geschikt voor slecht geïsoleerde ruimtes.

Climastar EcoStone SmartPro1000C 3in1

Met de Climastar EcoStone SmartPro1000C 3in1 krijg je drie versies in één model. Deze convector kachel kan op de vloer geplaatst worden, aan de muur worden gehangen of worden gebruikt als handdoekenrek en -verwarmer.

Het paneel van de kachel is gemaakt van silicium/zand en aluminium, waardoor de warmte goed wordt geleid en opgewarmd. Dankzij het ingebouwde Heating Cruise Control (HCC) systeem is er een constante temperatuur met een zo laag mogelijk energieverbruik. Bovendien is deze kachel zo ingesteld dat wanneer de temperatuur door een koude luchtstroom langer dan vijf minuten 3 graden Celsius daalt, de kachel een kwartier lang pauzeert om energie te sparen. Via het LCD dispay met kinderbeveiliging kan onder andere per dag in de week een programma worden ingesteld. De Climastar EcoStone SmartPro1000C 3in1 is geschikt voor ruimtes tot 11 vierkante meter.

Voordelen Climastar EcoStone SmartPro1000C 3in1

 • Geluidsarm. Een convectorkachel maakt vrijwel geen geluid tijdens het verwarmen.
 • Thermostaat. De thermostaat heeft twee standen: Auto en Eco.
 • Blijft lang warm. Het gepatenteerde Dual Kherr silicium paneel zorgt ervoor dat de ruimte lang nadat de kachel is uitgeschakeld, warm blijft.

Nadelen Climastar EcoStone SmartPro1000C 3in1

 • Niet geschikt voor matig tot slecht geïsoleerde ruimtes.

Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

Het gevoel van behaaglijke warmte gecombineerd met het bedieningsgemak via je smartphone of tablet. De Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi behoort tot de nieuwe generatie badkamerkachels, waarbij luxe en gemak samengaan. De keramische kachel heeft twee capaciteitsmogelijkheden (1.000 en 2.000 Watt) en drie manieren om hem te bedienen.

Je zet hem eenvoudig aan via de knop op de verwarming, met de afstandbediening of via de App op je IOS/Android smartphone of tablet. Er zit ook een timer voor een hele week op deze badkamerkachel, en je kan zelf de gewenste temperatuur bepalen. Het keramiek zorgt ervoor de ruimte extra snel wordt opgewarmd. De Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi is geschikt voor ruimtes tot 40 vierkante meter.

Voordelen Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

 • Bediening op afstand. Met de App zet je heel eenvoudig op afstand de badkamerkachel aan, zodat de ruimte al is opgewarmd voordat je gaat douchen.
 • snelle opwarming. Het keramiek zorgt ervoor dat de ruimte snel op de juiste temperatuur is.
 • Weektimer. Wanneer je iedere dag ongeveer op dezelfde tijden doucht, dan is de weektimer ideaal.
 • Ruimtebesparend. Je bevestigt deze badkamerkachel aan de muur.

Nadelen Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

 • Geluid. De keramische verwarming maakt veel geluid tijdens het verwarmen.
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten