De 3 beste babyweegschalen doorgenomen

7

Een babyweegschaal is een apparaat dat wordt gebruikt om het gewicht van een baby te meten. Het is een belangrijk instrument voor ouders en verzorgers, omdat het kan helpen bij het bepalen of een baby gezond is en groeit zoals hij of zij zou moeten.

Functies in babyweegschalen

Als je op zoek bent naar een babyweegschaal, is het belangrijk om te weten wat voor soort functies er zijn. Babyweegschalen kunnen namelijk heel wat meer bieden dan je misschien denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld weegschalen die automatisch de gewichtsveranderingen van je baby bijhouden. Dit is erg handig wanneer je wilt weten of je baby genoeg aankomt of juist teveel afvalt. Deze weegschalen zijn uitgerust met een geheugenfunctie, waardoor je de weegresultaten van de afgelopen tijd kunt bijhouden. Dit geeft je een goede indicatie of je baby gezond aankomt, of dat er iets aan de groei mankeert.

Een betrouwbaar en nauwkeurig hulpmiddel

Een babyweegschaal is een handig hulpmiddel om de groei van je baby in de gaten te houden. Het is een belangrijk onderdeel van het huishouden als je een baby hebt. Sommige weegschalen bieden ook extra functies, zoals een BMI-berekenaar of een temperatuurmeter.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige babyweegschaal, kun je kiezen uit een van de vele merken die momenteel verkrijgbaar zijn. Elke fabrikant heeft zijn eigen unieke functies en design, dus het is belangrijk om eerst te bepalen welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn. Een aantal dingen om over na te denken, zijn de capaciteit, het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid.

De capaciteit van een babyweegschaal

De meeste babyweegschalen hebben een capaciteit van ongeveer 20 kg, maar sommige kunnen tot 50 kg wegen. De meeste weegschalen zijn eenvoudig in gebruik en hebben een digitaal scherm, maar sommige hebben ook een analoge display. De nauwkeurigheid van de verschillende merken kan variëren, dus het is belangrijk om een weegschaal te kiezen die aan je behoeften voldoet.

De toekomstige behoeften

Bij het kiezen van een babyweegschaal is het ook belangrijk om na te denken over de toekomstige behoeften van je kind. Als je van plan bent om je kind vaak te wegen, moet je een weegschaal kiezen met een hogere capaciteit. Als je echter alleen van plan bent om je kind af en toe te wegen, kun je kiezen voor een weegschaal met een lagere capaciteit.

De beste babyweegschalen 

Babyweegschalen komen in allerlei soorten en maten voor, dus het is belangrijk om te bepalen welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Er zijn babyweegschalen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor het wegen van pasgeborenen, andere weegschalen hebben een automatische uitschakeling en weer andere weegschalen beschikken over een geïntegreerde thermometer. Kies dus een weegschaal die aan al je wensen voldoet!

Een nauwkeurige babyweegschaal

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een babyweegschaal is de nauwkeurigheid. Je hebt een apparaat nodig dat je een betrouwbare en nauwkeurige weging zal geven, zodat je zeker kunt zijn dat je baby de juiste voeding krijgt.

Een betrouwbare babyweegschaal

De betrouwbaarheid is ook een belangrijke factor. Je hebt een apparaat nodig dat je kunt vertrouwen om nauwkeurige resultaten te geven, zodat je niet hoeft te twijfelen aan de informatie die je krijgt.

Een eenvoudige babyweegschaal

Eenvoudigheid is ook een belangrijk aandachtspunt. Je wilt een babyweegschaal die eenvoudig te gebruiken is, zodat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het leren hoe het werkt.

Luvion Exact-75 digitale babyweegschaal

De Luvion Exact 75 is een babyweegschaal die op 5 gram nauwkeurig is. Het meetlint is inclusief en zorgt ervoor dat je baby altijd op de juiste maat wordt gewogen. De weegschaal is eenvoudig in gebruik en geeft precies aan hoeveel je baby weegt.

Met deze babyweegschaal kun je tot 20 kilogram nauwkeurig wegen. Het gewicht is duidelijk te lezen op de display. 

Voordelen

 • Er zit een meetlint in de babyweegschaal
 • De babyweegschaal schakelt zich automatisch uit
 • De weegschaal bevat een LCD scherm dat groen verlicht is

Nadeel

 • Deze weegschaal heeft 2 AAA batterijen nodig die niet meegeleverd worden bij je bestelling

Alecto BC-29 – Babyweegschaal

De Alecto BC-29 baby weegschaal is een topkwaliteit weegschaal die is ontworpen met alle comfort van je baby in gedachten. Het weegt je baby tot op 5 gram nauwkeurig en het zorgt ervoor dat ze altijd veilig en comfortabel liggen tijdens het wegen. 

De Alecto BC-29 babyweegschaal is een compact, lichtgewicht en veelzijdig apparaat waarmee je jouw kleintje gemakkelijk kunt wegen. Het heeft een maximale weegcapaciteit van 20 kilo en is daarmee geschikt voor baby's en peuters. De weegschaal kan ook gebruikt worden voor het wegen van kleine huisdieren. Ze is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke handleiding.

De Alecto BC-29 babyweegschaal is een uiterst nauwkeurige weegschaal die ook handige functies biedt. Zo heeft deze weegschaal een stabilisatiesysteem, hetwelk geschikt is voor baby’s die vaak bewegen. Ze bevat ook de mogelijkheid om een nulmeting te doen. Dit is geschikt voor als je jouw baby wilt wegen in bijvoorbeeld een doek, waarbij deze doek niet wordt meegerekend in de weging. De zijkanten van deze babyweegschaal bevatten openstaande randen, om te voorkomen dat je baby wegglijdt of wegrolt tijdens het wegen.

Voordelen

 • Weegt tot 5 gram nauwkeurig 
 • De opstaande randen zijn handig voor een beweeglijke baby
 • Snelle meting

Nadeel

 • Deze babyweegschaal kan je niet koppelen met een app

Esperanza EBS019 Babyweegschaal

De Esperanza EBS019 is een praktische en handige babyweegschaal met een aantal unieke en nuttige functies. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en biedt een goede, nauwkeurige weegschaal voor baby's tot 20 kilogram. Deze babyweegschaal meet tot 10 gram nauwkeurig. Het display is eenvoudig af te lezen en het geeft je de mogelijkheid om de gewichtsverandering van je baby te volgen. 

 De Esperanza EBS019 Babyweegschaal is een veilig en betrouwbaar apparaat dat is ontworpen om de groei en ontwikkeling van je baby te volgen. Het apparaat is compact en lichtgewicht, waardoor het makkelijk mee te nemen is wanneer u onderweg bent. 

Voordelen

 • Deze weegschaal kan je ook gebruiken om je huisdier te wegen
 • De babyweegschaal bevat een HOLD functie, voor als je baby beweegt
 • Er zit een TARE functie aan de babyweegschaal

Nadeel

 • Er is geen smartfunctie voor mobiele apps
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten