De 5 beste babydekentjes om te kopen

25

Omdat een baby relatief gevoelig is voor kou, zal hij zijn eigen deken nodig hebben om ’s nachts warm te blijven. Deze aankoop lijkt dus onontbeerlijk voor elke nieuwe ouder die zijn zuigeling wil verwelkomen. Als je echter door het grote aanbod niet weet welke beslissing je moet nemen, moet je je eerst informeren over de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden. Deze kunnen worden samengevat aan de hand van de afmetingen, de stof en het onderhoudsgemak.

Het Materiaal

Om te weten hoe je een voordelige babydeken kunt kopen, moet je meer te weten komen over het materiaal waarvan het is gemaakt. Door meer aandacht te besteden aan deze eigenschap, bescherm je je kleintje tegen allergenen of andere bestanddelen die hun tere huid kunnen aantasten. Concreet kun je kiezen tussen katoenen mousseline dat bijzonder ademend is, bamboe dat zacht is en de temperatuur regelt, of pluche voor de winterseizoenen.

Maar het materiaal moet ook gekozen worden in functie van het seizoen. Midden in de zomer heeft je baby een deken nodig dat op natuurlijke manier vocht kan opnemen. Daarom moet je katoen kiezen. In de winter moet je alleen een deken kiezen die meer warmte biedt en toch licht is. Een deken van mohair wol of kasjmier zal het goed doen.

De grootte

Een ander kenmerk dat niet over het hoofd mag worden gezien, voordat je een nieuw babydekentje koopt, is de grootte. Zonder te zwaar of te groot te zijn, moet je babydeken de universele afmetingen respecteren. Dit betekent dat het je kind kan bedekken, waar het zich ook bevindt: in de wandelwagen, in het wiegje, in het autostoeltje, enz.

Deze maat moet de kleine gebruiker in staat stellen zijn ledematen te bewegen en alle bewegingen te maken die voor zijn ontwikkeling nodig zijn.

De deken moet ook niet te volumineus zijn. Het moet ook gemakkelijk te dragen zijn. Hij mag niet te veel plaats innemen, zelfs niet als hij samen met een draagzak wordt gebruikt.

Aan de andere kant kun je het gebruiken om de groei van je baby te begeleiden. In dit geval kun je een model vinden met afmetingen die verder gaan dan de zogenaamde universele afmetingen. Je kunt zelfs een groot model kopen met een afmeting van 75 × 100 cm of 100 × 150 cm.

Gebruiksgemak

Elk babyaccessoire moet betrouwbaar en hygiënisch zijn. Daarom moet de hoes van je keuze gemakkelijk te wassen zijn. Idealiter bevelen we modellen aan die in de machine gewassen kunnen worden op een temperatuur van 30 tot 40 °C. Deze informatie staat gewoonlijk op het etiket van de deken. Controleer dit criterium voor je tot aankoop overgaat, want er zijn verschillende modellen babydekens die noch in de machinewasbaar, noch droogbaar zijn. Hoewel ze in een prijsvergelijking misschien goedkoper zijn, zullen ze veel minder praktisch zijn.

Hoe gebruik je een babydekentje

Je weet nu wel dat een deken onmisbaar is voor de baby, of het nu is tijdens zijn ritjes met de kinderwagen, of tijdens zijn slaapjes. Hoewel het als een vrij gebruikelijk accessoire kan worden beschouwd, zijn enkele voorzorgsmaatregelen voor het gebruik altijd op hun plaats.

Weten wanneer je de deken moet gebruiken

Je baby zal genieten van een goede nachtrust onder zijn knusse en trendy deken. Het kan hem vergezellen tijdens zijn zoete nachten. Het is echter belangrijk dat je de deken alleen gebruikt als de temperaturen echt onder normaal dalen. Anders riskeer je de baby te verstikken door de warmte, en maak je het hem niet comfortabel. Hij zal snel chagrijnig worden. In elk geval moet je weten dat, welk model je ook kiest, het gemakkelijk in een wipstoeltje, een wandelwagen of een autostoeltje past.

Allerion Baby Mijlpaal Deken

Met dit speciale Milestone pakket verras je zowel de ouders als de baby. Op dit zeer goede fleece deken kun jen het groeiproces van je baby vastleggen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

Je kunt de twaalf meegeleverde “mijlpaal”-stickers voor extra leuke foto’s op de afgedrukte kalender kleven.

Dankzij de meegeleverde indicatiecirkel kun je de leeftijd van je kind op de kalender weergeven.

Het deken is gemaakt van superzacht wollen materiaal. Je baby zal heerlijk slapen met dit dekentje.

De gebruikte stoffen zijn volkomen veilig voor je baby. Het dekentje weegt 600 gram en is wasbaar op veertig graden.

Meyco Uni wiegdeken

Dit klassieke zachte deken is al lang de favoriet van veel ouders om het bedje van hun baby op te maken.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het dekentje kan geleverd worden in twee maten. Het kleinste meet 75 × 100 cm en wordt gebruikt op kinderwagens. Het grotere model van 100 × 150 cm kun je op gebruiken op de wieg en later eventueel gebruiken als deken op de bank.

De dekentjes zijn gemaakt van honderd procent katoen. Het dekentjes voelt zacht als wol met de goede ademende eigenschappen van katoen.

Je mag het dekentje wassen op veertig graden, maar doe dit met zo weinig mogelijk wasmiddel. Gebruik eventueel een beetje babyshampoo. Op deze manier behouden de vezels hun soepelheid. Het deken weegt 400 gram.

Jollein Wieg deken Bloom

Dit babydekentje van 75 op 100 cm is gemaakte van bijzonder jersey katoen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

Het is aan één zijde bedrukt met een bloemenpatroon.

Het heeft een TOG-waarde van 0,5 en het mag gewassen worden op een maximale temperatuur van veertig graden. Het mag niet de de droger maag je mag het wel strijken. Het weegt 300 gram en is niet tweezijdig bruikbaar

Meyco Knots wiegdeken

Het babydekentje van honderd procent katoen is zacht. Het is veilig en ademend. Het belangrijkste is dat het lekker ligt voor je baby.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De 3D-noppen geven het babydekentje een moderne en luxe uitstraling. Een je baby is opgegroeid kun het deken nog gebruiken op de bank of als plaid op het bed. De afmeting is 75x100 cm, en is geschikt voor een ledikant. Het is beschikbaar in gebroken wit, lichtroze en antraciet. Het weegt vierhonderd gram. Het babydekentje kan dubbelzijdig gebruikt worden.

Jollein Wiegdeken Basic knit

Deze mooie gebreide basisdeken van katoen en acryl heeft een mooi nougatkleur.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Dit babydekentje is verkrijgbaar in twee maten: 75 × 100 cm en 100 × 150 cm.

Het deken mag gewassen worden op een masimale temperatuur van dertig graden. Het mag niet in de droger en mag ook niet gestreken worden.

Het dekentje weegt driehonderd gram en is geschikt voor een wieg. De TOG-waarde, dit is de waarde die aangeeft in hoeverre de lichaamstemperatuur wordt vastgehouden, is één. Deze waarde schommelt altijd tussen nul en één.

Gerelateerde berichten