De 5 beste babyboxen van 2022 besproken

64

Hoewel een babybox niet als must-have op de baby uitzetlijst staat, is een babybox erg handig. Zeker als je even alleen met je kleintje bent, is een babybox vaak een echte uitkomst. Wanneer jij de handjes vrij moet hebben, bijvoorbeeld om de voeding voor je baby klaar te maken of wanneer je moet gaan koken, leg je je baby in een box op een veilige plek. Je hoeft je absoluut niet schuldig te voelen als je je baby even in de box legt. In een box kan je kindje bepaalde vaardigheden ontwikkelen en oefenen. Denk hierbij aan omrollen of aan tummy time. Tummy time is het aansporen van je kindje het hoofdje omhoog te doen en zo onder andere de nekspieren te gebruiken. Hiervoor leg je je baby korte tijd én onder toezicht in de box legt. Als je baby´tje wat ouder is, is de box een fijne plek om nog meer te ontdekken en te spelen.

Heb je huisdieren, bijvoorbeeld een hond of een kat? Ook dan is een box een uitkomst omdat je je kleintje nooit alleen met een huisdier mag laten. Bovendien is een box, wanneer je huisdieren hebt, behalve veiliger ook hygiënischer dan een speelkleed.

Hieronder beschrijven we in willekeurige volgorde, de vijf beste babyboxen, met elk andere kenmerken, voor je. Alle boxen kregen een goede review van minstens vijf sterren

Roba witte 6-hoekige box met wieltjes en boxkleed

Een ruime babybox is de zeshoekige box van Fox & Bunny. Die is net eventjes anders dan anders. Deze box zal zeker op een positieve manier in je interieur opvallen. De witte houten box met rechte spijlen wordt met een zacht boxkleed en wandbekleding in een lief design geleverd. Door de in drie hoogtes verstelbare bodem heeft je kindje beslist lang plezier van deze ruime box. Wil je de box ergens anders neerzetten? Geen probleem, de wieltjes maken het eenvoudig mogelijk.

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor je.

Veilige plek
Zet de box altijd op een veilige plek en niet in de buurt van kamerplanten, verwarming, ramen of gordijnkoorden. Leg je baby niet op de tocht.

Niet te veel speelgoed
Je kindje heeft al genoeg aan een of twee speeltjes. Wissel liever eens af. Groot speelgoed is uit den boze omdat dit als opstapje kan worden gebruikt om uit de box te klauteren.

Babymobiel
Hang een mobiel nooit te laag om te voorkomen dat je kleintje ergens in verstrikt raakt.

Laagste stand
Kan jouw kindje zich al optrekken? Zet de box dan op de laagste stand, zodat je kindje er niet uit kan vallen

Bopita Home box

Omdat het allemaal al duur genoeg is, combineert het merk Bopita een prachtige naturel babybox en speelhuisje met de Home Box in een product. Het is een oogstrelende babybox met een in hoogte verstelbare bedbodem. Als de bodemplaat eruit wordt gehaald, kan je kindje in zijn of haar eigen huisje spelen. Onder deze mooie babybox kunnen optioneel wielen worden geplaatst, voor nog meer flexibiliteit en het eenvoudig verplaatsen van de box.

Ladanas modulaire 8-delige, inklapbare babybox

Een grote, stevige, solide en modulair op te bouwen en zorgvuldig afgewerkte babybox, is de Ladanas inklapbare grondbox. Naar wens kan met behulp van acht elementen een rechthoekige, vierkante of achthoekige kinderbox worden opgebouwd. Daarmee ontstaat een zeer ruime babybox annex speelruimte van maar liefst 240 x 240 centimeter. Door het weglaten van een of meerdere panelen, kan een babybox van geringere afmeting worden samengesteld. Een enkel paneel kan ook als traphekje worden gebruikt. De box is makkelijk in te klappen en daardoor compact op te bergen.

Cabino inklapbare babybox grijs met wielen

Deze handige box van Cabino is makkelijk in te klappen en eenvoudig opvouwbaar. Na het inklappen kan deze babybox compact worden opgeborgen. Ideaal wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt of de box maar af en toe nodig hebt. Met de verstelbare bodem kun je deze box aan de groeifase en situatie van jouw kindje aanpassen. Door de zwenkwieltjes kun je de box ook nog eens heel eenvoudig verplaatsen. Als deze mooie box weer op zijn plaats staat, kunnen de wieltjes worden vastgezet. De box is strak afgewerkt en past zowel in een moderne als landelijke inrichting.

Cabino Babybox Patrick Zwart

Ben jij op zoek naar een mooie, stijlvolle zwarte babybox? Het merk Cabino combineert deze in hoogte verstelbare zwarte babybox met een prachtig design. Een genot voor je kindje en oogstrelend. Met een gewicht van 26 kilo is dit een zeer stabiele babybox. Doordat de bodem in hoogte verstelbaar is, “groeit” deze box als het ware met je kindje mee. De hoogste stand is fijn voor de allerkleinsten. Jij hoeft niet diep te bukken en je kleintje ligt veilig op hoogte. Voor de eerste weken en maanden is optioneel een los matras verkrijgbaar, later kan dit desgewenst door een boxkleed worden vervangen.

Is je baby´tje al wat groter en wat ondernemender? Dan is de laagste stand een uitkomst.
Deze babybox is behalve in stijlvol zwart, ook in een witte variant verkrijgbaar.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten