De 5 beste autostoelen voor kinderen besproken

5

De veiligheid van je kind heeft de hoogste prioriteit. Dit geldt eens temeer als je met hem of haar in de auto op pad gaat. Het gebruik van een autogordel is in dat geval natuurlijk een must, maar de kans is groot dat je kind nog te klein is om – in het geval van een aanrijding – volop van de veiligheid van zo’n gordel te kunnen profiteren. De plaatsing van een extra autostoel in je wagen, die speciaal geschikt is voor kleine kinderen, biedt in dat geval uitkomst. Zo’n autostoel heeft namelijk een dusdanig groot formaat dat een reguliere gordel wel soelaas biedt bij ongevallen. Maar welke autostoel is het best en welke biedt je kind tijdens het rijden het meeste comfort? In het onderstaande overzicht stellen we in dat kader graag vijf toppers aan je voor

Maxi-Cosi Priori SPS Autostoeltje

Veiligheid, gemak en comfort tegen een betaalbare prijs. Dat is in een notendop wat het Maxi-Cosi Priori SPS autostoeltje je te bieden heeft. Dit kinderzitje voor auto is geschikt voor peuters met een gewicht van 9 tot 18 kilo. In tegenstelling tot enkele andere Maxi-Cosi stoelen in dit overzicht, past de Priori SPS probleemloos in elke auto. Het autostoeltje wordt met behulp van een autogordel vastgesnoerd, zodat de veiligheid van je kind tijdens het vervoer optimaal gewaarborgd is. Je kunt deze kinderautostoel in 4 verschillende standen zetten, variërend van zitten tot slapen. De op de stoel gemonteerde harnashaken zorgen ervoor dat je peuter gemakkelijk in de stoel gezet kan worden, zonder dat het harnas daarbij in de weg ligt. Ook deze Maxi-Cosi-variant is voorzien van een afneembare hoes die je gewoon in de wasmachine kunt wassen.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in elk type auto te plaatsen.
 • Voorzien van zijdelingse beveiliging, dat je peuter extra bescherming biedt tijdens zijdelingse botsingen.
 • Instelbaar in 4 verschillende standen, waardoor je kindje comfortabel kan zitten of liggen.

Nadelen:

 • Vanwege de constructie van het autostoeltje kan het kind niet goed rechtop zitten.
 • Dit type zitje is niet voorzien van een verstelbare hoofdsteun.
 • De harnasriempjes draaien constant in elkaar, wat het goed insnoeren van de peuter lastig maakt

Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje

Deze kinderautostoel van Maxi-Cosi is niet voor niets erg populair. Je kunt hem namelijk heel eenvoudig in praktisch elke auto plaatsen. Voor een veilig vervoer bevestig je het zitje gewoon aan een autogordel. De bij de stoel meegeleverde gordelspanner zorgt er vervolgens voor dat dit kinderzitje voor auto extra stevig vast komt te zitten. Je kunt deze autostoel in 5 verschillende standen zetten, zodat je peuter zich tijdens de rit eventueel heerlijk kan ontspannen. Ook in de standaard zitstand van de stoel zal je kind het naar z’n zin hebben, want dankzij het verhoogde zitvlak kan hij of zij heerlijk naar buiten kijken. Het fijne van de Maxi-Cosi Tobi autostoel is dat je deze meerdere jaren achtereen kunt gebruiken. Zowel de hoofdsteun als het harnas zijn aan de groei van het kind aan te passen. Hierdoor is deze autostoel geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 4 jaar. Net als bij alle andere Maxi-Cosi autostoelen is ook bij die van het type Tobi de hoes afneembaar, zodat je deze gemakkelijk in de wasmachine kunt reinigen. Het zijdelingse beschermingssysteem van deze stoel zorgt tenslotte voor extra bescherming voor je kindje als je te maken krijgt met een zijwaartse botsing.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in praktisch elke auto te plaatsen.
 • Voorzien van 5 verschillende ligstanden.
 • Verstelbare hoofdsteun en harnas, zodat de stoel met de peuter mee kan groeien.
 • Optimale veiligheid onderweg dankzij de ingebouwde gordelspanner en het zijdelingse beschermingssysteem

Nadelen:

 • Enkele kopers van dit zitje klagen over de matige kwaliteit van de stoelhoes.
 • Omdat de zitting van de Maxi-Cosi Tobi vrij hoog is, kan het voor de peuter lastig zijn om zelfstandig in de stoel te klimmen

Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje

Ben je op zoek naar een multifunctionele autostoel voor je baby, dan zal het Maxi-Cosi CabrioFix autostoeltje vast en zeker bij je in de smaak vallen. Dit kinderzitje voor auto kun je namelijk op meerdere verschillende manieren gebruiken. Het formaat van de stoel zorgt ervoor dat hij gemakkelijk in elk type auto geplaatst kan worden. Met behulp van een standaard autogordel zorg je ervoor dat het zitje stevig vast komt te zitten. Beschikt je wagen over zogenoemde ISOFIX-verankeringspunten, dan kun je ook die gebruiken voor een veilig vervoer. Dankzij het aan de stoel bevestigde harnas blijft je kindje tijdens het rijden goed op z’n plaats zitten of liggen. Je kunt deze kinderautostoel ook combineren met een FamilyFix- of EasyFix-basis van Maxi-Cosi.

In dit laatstgenoemde geval klik je de Cabriofix eenvoudig op de basis en beveilig je het geheel met een autogordel. Je kunt deze autostoel overigens ook heel makkelijk op een kinderwagenonderstel van Maxi-Cosi of Quinny klikken, zodat je je ook buiten je auto soepel en snel met je baby kunt verplaatsen. Sowieso hoef je geen krachtpatser te zijn om deze autostoel te kunnen dragen. Hij is namelijk aangenaam licht van gewicht en is voorzien van een praktische ergonomische handgreep die het draagcomfort verder veraangenaamt. Natuurlijk is de hoes van de Maxi-Cosi CabrioFix afneembaar, zodat je deze gemakkelijk in de wasmachine schoon kunt maken. Dit zitje is geschikt voor baby’s tot 12 maanden.

Voordelen:

 • Eenvoudig in elk type auto te installeren.
 • Licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te dragen.
 • Verwijderbare en wasbare stoelhoes.
 • Goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig.

Nadelen:

 • Kan niet op de 3 Way IsoFix van Maxi-Cosi worden geklikt.
 • Kan alleen in combinatie met een Maxi-Cosi FamilyFix in verschillende ligstanden worden geze

Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje – 90 graden draaibaar

Door in je wagen een Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje te plaatsen wordt het vervoeren van je peuter zo comfortabel mogelijk gemaakt. Dit geldt niet alleen voor je kindje, maar ook voor jezelf. Omdat het in dit geval om een draaibare autostoel gaat, kun je je peuter moeiteloos in het kinderzitje voor auto plaatsen en er weer uithalen. Daarbij word je geholpen door de speciale harnashaken die op deze autostoel zijn gemonteerd. Om het vervoer zo veilig mogelijk te maken, maakt de Maxi-Cosi Axiss gebruik van een slim verbindingssysteem met gordelspanner, waardoor de kinderautostoel praktisch onwrikbaar vast komt te zitten. Zowel de hoofdsteun als het harnas is verstelbaar, zodat het geschikt is voor peuters met een gewicht van 9 tot 18 kilo. Om de rit extra aangenaam voor je kindje te maken, kun je deze draaibare autostoel in 8 verschillende standen zetten, variërend van zittend tot liggend. Knoeivlekken vanwege morsen of misselijkheid betekenen niet dat de stoel daardoor snel afgedankt moet worden. Je kunt de hoes van de stoel namelijk eenvoudig verwijderen en deze vervolgens in de wasmachine wassen.

Voordelen:

 • Het stoeltje is voorzien van een zijdelings beveiligingssysteem, waardoor het kindje extra wordt beschermd tijdens zijwaartse botsingen
 • De gordelspanner van het zitje snoert je kindje extra goed in, zodat zijn of haar veiligheid verder wordt geoptimaliseerd.
 • Je kunt het stoeltje gemakkelijk naar je toedraaien, zodat je peuter erin plaatsen of eruit halen heel erg makkelijk wordt

Nadelen:

 • Het zitje is alleen geschikt voor peuters met een gewicht van 9 tot 18 kilo.
 • Vanwege de grote, logge base van de stoel kan er sommige typen auto’s een gebrek aan beenruimte voor je kindje ontstaan.
 • Het stoeltje kan maar een kant op draaien

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Autostoeltje

Deze kinderautostoel van Maxi-Cosi is voorzien van de gepatenteerde AirProtect-technologie. Dit zorgt ervoor dat je kind optimaal wordt beschermd tijdens de autorit. Dankzij het uitgekiende design van deze autostoel wordt de kans op hoofdletsel bij het kind aanmerkelijk verminderd. Tijdens een botsing wordt de klap namelijk grotendeels door de autostoel geabsorbeerd, waarbij de AirProtect hoofdsteun het hoofd van je kind ontlast. De hoofdsteun van dit kinderzitje voor auto is overigens verstelbaar. In principe is de stoel daardoor geschikt voor kinderen met een minimaal gewicht van 15 kilo en is bruikbaar tot heb kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt.

Dit betekent dat je vele jaren profijt van de aanschaf van deze Rodifix AirProtect autostoel hebt. De meeste moderne auto’s zijn vandaag de dag voorzien van zogenoemde ISOFIX-verbindingspunten. Door deze tijdens de montage van de autostoel te benutten profiteer je van optimale veiligheid en wordt het plaatsen en verwijderen van de stoel heel erg makkelijk. Heeft je kind onderweg tijdens het rijden opeens last van wagenziekte en moet het overgeven, dan kun je het kinderzitje gemakkelijk schoonmaken, want de hoes van de stoel is afneembaar en geschikt voor de wasmachine.

Voordelen:

 • Uitgekiend design dat hoofdletsel tijdens botsing helpt te voorkomen.
 • Uniek gordelsysteem, waardoor je de stoel stevig en veilig vastzet.
 • Verstelbare hoofdsteun, zodat de stoel met het kind meegroeit.
 • De afneembare stoelhoes kan gewoon in de wasmachine worden gewassen.

Nadelen:

 • Als je auto niet over ISOFIX-verbindingspunten beschikt wordt de montage van de stoel lastiger.
 • Niet geschikt voor kinderen met een gewicht boven de 35 kilo
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten