De 5 beste automatten voor je auto

113

Als je je auto tegen vuil wilt beschermen, moet je bij elke zitplaats een mat leggen. Want aarde, zand, bladeren, takken en in het ergste geval hondenpoep kunnen zich onder de schoenen ophopen. En om te voorkomen dat deze voorwerpen vlekken maken op de vloer van de auto, moeten automatten worden gebruikt.

In de winter vangen deze sneeuw, ijs en vocht op, waardoor het tapijt van de auto gespaard blijft van lelijke vlekken. Als deze niet verwijderd kunnen worden, kan dit namelijk de waarde van de auto verminderen. De vloermat moet regelmatig worden schoongemaakt.

Waarop moet je letten bij de aanschaf?

Om de juiste vloermat voor je auto te vinden, moet je rekening houden met de volgende punten.

Het uitzicht

Net als alle andere onderdelen moet ook de mat visueel bij het ontwerp van de auto passen. De meeste modellen zijn in effen zwart gehouden en vallen dus nauwelijks op. Houd je daarentegen van wat meer kleur, dan vind je zeker automatten met veel motieven.

De nauwkeurigheid van de pasvorm

De nauwkeurigheid van de pasvorm is veel belangrijker dan het uiterlijk. Een automat moet perfect in de auto passen. Anders bestaat het risico dat ze wegglijdt bij het instappen in de auto of zelfs tijdens het rijden. Bij bijna alle fabrikanten kan op basis van het desbetreffende voertuigmodel naar de juiste modellen worden gezocht. Er zijn echter ook merkloze producten die precies opgemeten moeten worden om te zien of ze passen. Het is niet ongewoon dat deze voor verschillende voertuigen worden gebruikt

De bevestiging

De meeste vloermatten voor auto’s kunnen met speciale schroeven of clips aan de onderkant of het tapijt worden bevestigd. Dit voorkomt dat ze wegglijden en houdt ze op hun plaats. Voordat je een nieuwe vloermat koopt, moet je controleren of de schroef of clip bij de levering is inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is, moet het afzonderlijk worden besteld.

Als een vloermat niet goed past, moet ze worden vervangen door een nieuwe. Om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet, moet je goed opletten voor welke voertuigen het gewenste model geschikt is.

Het materiaal

Iedereen die tegenwoordig een nieuwe auto koopt, krijgt hoogstwaarschijnlijk rubberen vloermatten. Dit komt omdat ze bijzonder gemakkelijk te onderhouden zijn en geschikt zijn voor alle seizoenen. Er zijn echter ook automobilisten die de voorkeur geven aan vloermatten van een iets hogere kwaliteit om het uiterlijk van het voertuig te verfraaien. Deze kunnen bijvoorbeeld van velours zijn gemaakt en de voetenruimte verfraaien.

Automatten op maat – zwart stof

Beschrijving van de automatten

>Deze set met vier zwarte automatten is geschikt voor de Volkswagen Golf. Deze matten passen in Volkwagen Golf 6 modellen die geproduceerd zijn tussen 2008 en 2012. Deze maatwerk automatten zijn kant-en-klaar voor gebruik.

De belangrijkste eigenschappen

Deze zwarte stoffen versie van de automat heeft stevig gestikte randen. De automat aan de bestuurderszijde heeft een extra versterking voor de hielen.

De rubberen coating aan de onderkant van de automat heeft een antislip effect.

De automat heeft de originele maat voor de Golf zes en is dus niet geschikt voor algemeen gebruik in andere wagens. Deze automat van perfect kwaliteit klikt vast op de originele bevestigingspunten. Deze automat beschermt je auto tegen stof en vocht. De matten zijn makkelijk schoon te maken en geven je auto een luxere uitstraling.

Technische kenmerken

 • Deze automat voor de Volkswagen Golf is gemaakt van stevige stof
 • De set bevat vier matten, twee voor de voorkant en twee voor achteraan in de auto
 • De zwarte matten zijn te bevestigen met clips
 • De automat aan de bestuurderszijde is voorzien van een zogenaamd “hakstuk”

De matten zijn pasklaar en direct leverbaar

Automatten op maat - zwart stof - geschikt voor Opel Corsa D en Opel Ada

Deze met vier zwarte automatten is geschikt voor de Opel Corsa. Ze zijn gemaakt van stevige stof en liggen perfect vast met een klem.

Deze zwarte stoffen vloermatten zijn geschikt voor de Opel Corsa D en de Opel Adam. Met hun originele maten zijn ze kant-en-klaar voor gebruik.

Een versterkte hielstrook en stevig gestikte randen zorgen voor goede kwaliteit.

Dankzij de bevestiging op de originele aansluitpunten en de rubberen coating aan de onderkant die als antislip dient liggen ze stevig verankerd in je auto

Je auto heeft niet alleen maar een mooiere en warmere uitstraling, maar hij blijft ook vrij van het meest vocht en vuil.

Technische kenmerken

 • Deze stoffen matten die bevestigd worden met clips passen perfect in de Opel Corsa.
 • De set bestaat uit vier stuks en de automat aan de bestuurderszijde is voorzien van een versterkt hielstuk.

Automatten op maat - zwart stof - geschikt voor Renault Twingo

Beschrijving van de automatten

Deze vier zwarte automatten zijn gemaakt van stof en geschikt voor de Renault Twingo 2 2007-2014. Het is maatwerk en dus kant-en-klaar om met een klem te bevestigen in je Renault.

De belangrijkste eigenschappen

Deze op maat gemaakte automatten voor de Renault Twingo houden je auto droog en proper en geven hem een warmere en mooiere uitstraling.

De stevig gestikte randen en het verbeterde hielstuk aan de bestuurderszijde zorgen voor een perfect kwaliteit.

Ze worden bevestigd aan de originele aansluitpunten en de rubberen coating aan de onderkant heeft een antislip effect

Deze matten met een originele maat voor de Renault Twingo zijn niet bruikbaar in andere auto’s.

Technische eigenschappen

 • De zwarte stoffen matten worden geleverd in een set van vier
 • Ze liggen stevig vast met de bevestigingsclips en de anti-slip laag
 • Door het hakstuk aan de bestuurderszijde zal daar geen extra slijtage ontstaan.
 • De pasklare matten zijn direct leverbaar

AUTOMAT 4 DLG UNIVERSEEL

De set van vier grijze automatten gemaakt van polyester is geschikt voor algemeen gebruik in verschillen modellen van auto’s. Er zijn geen specifieke bevestigingsclips nodig.

De belangrijkste eigenschappen

De vier automatten die geschikt zijn voor bijna alle gewone autotypes hebben een geribd oppervlak en zijn voorzien van antislip aan de onderkant.

De bestuurderszijde is versterkt met een hielstuk.

De automatten hebben afmetingen van 65 × 43 cm aan de voorkant en 33 × 43 cm voor de achterkant

Het feit dat ze gemaakt zijn van 100% polypropyleen zorgt ervoor dat ze slijtvast zijn.

Technische kenmerken

 • De vier grijze universele automatten kunnen in bijna elke auto gebruikt worden zonder extra bevestigingsmateriaal
 • Ze zijn direct leverbaar en pasklaar

Universele zwart stoffen automatten

Beschrijving van deze algemene automat

Deze zwarte stoffen automatten zijn geschikt voor algemeen gebruikt. De vier matten van deze set geven je auto niet alleen maar een betere uitstraling, ze beschermen het interieur van je wagen ook tegen vocht en stof.

De belangrijkste eigenschappen

Deze zwarte stoffen automatten hebben een universele vorm en ontwerp. De vier matten, twee vooraan en twee achteraan, hebben een stevig stiksel en de rand. Aan de bestuurderszijde is er een versterkt gedeelte van PVC voor de hiel. Ze hebben een perfecte kwaliteit voor vaak gebruik.

Technische kenmerken

 • De vier zwarte stoffen matten worden gewoon in de auto gelegd zonder dat er extra bevestiging nodig is
 • Ze zijn pasklaar voor verschillende auto’s
 • De automat aan de bestuurderszijde heeft een verstevigd hielstuk
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten