De 5 Beste Aszuigers van 2023 bekeken

1889

Aszuigers zijn zoals uit de naam al valt af te leiden apparaten die bedoeld zijn om as mee te verwijderen. Over het algemeen zijn aszuigers erg vergelijkbaar met stofzuigers. Ze hebben echter een specialisatie op het gebied van het opzuigen van fijnstof- en asdeeltjes. Dit wordt met name veel gebruikt bij bijvoorbeeld barbecues, maar ook bij openbaarden. Met name in de koude periodes waarin openbaarden veel worden gebruikt vinden mensen het handig een aszuiger in huis te hebben. Op deze manier houd je bepaalde delen van je woning schoon, ondanks het feit dat je bijvoorbeeld een veilig vuurtje stookt. Er zijn verschillende aszuigers waaruit je kunt kiezen. Hieronder vindt je een lijst van de 5 beste varianten, inclusief de voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers.

Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger - Alleszuiger

De Kärcher AD 4 Premium is de duurste apparaat uit het rijtje van de 5 beste aszuigers. Deze variant is een alleszuiger die zowel stofdeeltjes, dierenhaartjes, bouwstoffen als resten as kan opzuigen. Er is bij dit apparaat geen stofzak. Hierdoor komt de mogelijkheid er wel dat er af en toe bepaalde restjes stof uit het reservoir weggaan. Dit wordt als een nadeel ervaren, maar niet veel mensen hebben hier last van. De inhoud van het reservoir is 17 liter. Ook dit vinden veel mensen erg fijn omdat het relatief aan de grote kant is. Verder is er ook een afzuigfilter aanwezig. Deze houdt bepaalde deeltjes stof tegen. Ee fabrieksgarantie is 2 jaar en de alleszuiger bestaat wat betreft het materiaal uit kunststof.

Er is een telescopische steel aanwezig die bedoeld is zodat je tijdens het stofzuigen erg comfortabel bent en er geen rugklachten of andere lichaamsklachten ontstaan. Een ander groot voordeel van deze variant zijn de rubberen wielen. De rubberen wielen zorgen er namelijk voor dat het apparaat eenvoudig en soepel door het huis meegaat met je. Ook ontstaan er hierdoor geen krasjes op je vloer. het apparaat is hierdoor dus makkelijk verplaatsbaar en van de ene ruimte naar de andere ruimte mee te nemen. Verder is deze variant ook erg compact. De kleuren waaruit de alleszuiger bestaat zijn zwart en geel. Gebruikers raden het product aan. Wel wordt de hoge prijs, in vergelijking met de andere varianten als een minpunt ervaren, maar hier tegenover heb je dan ook wat. Het apparaat heeft een erg sterke werking.

Ferm Vacuum cleaner Wet&Dry

Deze aszuiger is een variant die zeer krachtig is en naast het opzuigen van restjes as en zaagsel zelfs water kan opzuigen. Het apparaat is erg handig voor in huis, maar ook voor bijvoorbeeld in de voortuin of in de achtertuin. Het vermogen is maar liefst 1000 Watt en gebruikers zijn dan ook erg tevreden over de kracht van het apparaat. De aszuiger is zeer sterk en laat geen restjes liggen. Een klein nadeel is dat het reservoir in vergelijking met velen andere uit dit rijtje niet al te groot is, maar ook hier hebben maar weinig mensen last van. De inhoud van het reservoir van de aszuiger is 12 liter. Verder kan het apparaat buiten het opzuigen van restjes, ook blazen.

Er zit een blaasfunctie ingebouwd die in situaties waarbij je bepaalde restjes weg moet blazen in plaats van opzuigen erg handig is. Bij het totale pakket bevinden zich overigens ook handige accessoires die er makkelijk op te plaatsen zijn en ook weer makkelijk te verwijderen zijn. Het apparaat is voorzien van een semi-automatisch filterreinigingssysteem. Een minpunt volgens gebruikers is dat de fabrieksgarantie maar 1 jaar is, maar problemen komen dan ook niet vaak voor. De Ferm Vacuum cleaner is gemaakt van kunststof en heeft een gecertificeerde veiligheidszuiger van de stofklasse L. Het gewicht van het apparaat is relatief licht, namelijk 1,2 kilogram

Kärcher AD 2 - Aszuiger - 14L - 600W

Deze aszuiger van het bekende merk Kärcher is een variant waar gebruikers over het algemeen erg tevreden over zijn. Er zijn maar weinig minpunten en het apparaat doet zijn werk meer dan uitstekend. De Kärcher AD 2 onderscheidt zich onder andere doordat het een erg compacte aszuiger is. Je kunt het apparaat makkelijk verplaatsen, maar ook eenvoudig opbergen. De aszuiger heeft een kwalitatief zeer goed filtersysteem. Het filtersysteem beschikt over een vlakfilter en een grofvuilfilter, waardoor ieder stukje as goed kan worden opgezogen en er geen restjes overblijven.

Verder is deze Kärcher een apparaat waarbij veiligheid uiteraard voorop staat. Het reservoir van het apparaat, maar ook de zuigslang zijn metallic. Buiten dat er hierdoor een goede veiligheid is, is het apparaat dankzij dit ook nog eens zeer sterk. De handzuigslang van de Kärcher AD 2 is gebogen zodat je in vrijwel ieder hoekje kunt. Je kunt overal bij en er zijn bijna geen delen in huis die je niet kunt schoon krijgen met dit apparaat. Hierover zijn gebruikers over het algemeen dan ook zeer tevreden. De inhoud van het reservoir is 14 liter en daarnaast wordt het ook als een groot voordeel ervaren dat accessoires voor de aszuiger erg makkelijk erop te plaatsen en weer los te maken zijn. Het product wordt door gebruikers aangeraden en de prijs/kwaliteit is dan ook erg goed.

Powerplus POWX300 - Aszuiger - 20L- 1200W

De Powerplus POWX300 is een van de goedkopere aszuigers uit dit rijtje. Het apparaat onderscheidt zich met name doordat het dusdanig is gemaakt, dat het regelmatig gebruike kan worden zonder enkele problemen. De specialisatie is het opzuigen van asdeeltjes en ook zaagsel dat resteert na het zagen in bijvoorbeeld hout. De Powerplus POWX300 heeft een relatief hoog vermogen, namelijk 1200 Watt. Ook de inhoud van het reservoir wordt ervaren als een voordeel, deze is immers 20 liter. Dit zorgt ervoor dat het niet nodig is het reservoir regelmatig te legen. Dit apparaat is gebruiksvriendelijk en werkt eenvoudig. Er komen bijna geen problemen voor zolang het apparaat normaal wordt gebruikt. De aszuiger heeft een tank die erg duurzaam is en deze kan gebruikt worden in temperaturen tot wel 60 graden Celsius.

De lengte van de zuigslang is in totaal 1 meter en de snoer heeft een lengte van 1,2 meter. De snoerlengte is 1 van de weinige zaken van dit apparaat dat nog wel eens als een minpunt wordt ervaren. De aszuiger weegt iets minder dan 4 kilogram, maar is wel behoorlijk compact. Dit vinden veel mensen belangrijk omdat zij het apparaat eenvoudig willen kunnen opbergen. Dat is bij de Powerplus POWX300 dan ook geen probleem. Verder vinden zich in het totale pakketje ook een asfilter, een aanzuigslang en een aluminium zuigmond. De fabrieksgarantie op dit product is wat langer dan de meeste andere uit dit rijtje, namelijk 3 jaar.

Wolfgang - Aszuiger - 10L

Bij deze variant valt het direct op dat het reservoir dat aanwezig is een kleinere inhoud heeft dan de vorige variant uit het rijtje. De inhoud van het reservoir van dit apparaat van het merk Wolfgang, is namelijk 10 liter. Ondanks het feit dat dit niet extreem groot is, wordt het toch niet vaak ervaren als een nadeel. Er zijn niet veel gebruikers die er last van hebben. Het apparaat is ideaal om resten rond de barbecue of de schoorsteen schoon te maken en op te zuigen. Verder wordt deze aszuiger ook met enige regelmaat gebruikt door gebruikers om bijvoorbeeld zaagsel mee op te zuigen. Ook hiervoor is het apparaat zeer geschikt. Er is sprake van een zuigslang van maar liefst 1,2 meter lang.

De zuigslang is van aluminium waardoor het ook erg veilig is. Een ander onderdeel van dit apparaat dat enorm bijdraagt aan de veiligheid is het HEPA-filter. Het HEPA-filter zorgt dat alle opgezogen deeltjes in het filter blijven. De Wolfgang is bijna kilogram in gewicht, maar ondanks zijn gewicht toch makkelijk te verplaatsen. De mobiliteit wordt dan ook als een voordeel ervaren onder gebruikers. Ook vinden mensen die dit product gebruiken dat het gebruiksvriendelijk is en niet al te moeilijk is om mee aan de slag te gaan.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten