De 5 beste aroma diffusers: welke aandachtspunten neem je in acht?

2797

Een verkwikkende geur in huis geeft je rust en straalt een fijne sfeer uit. Maar ook op kantoor of in de slaapkamer geeft het gebruik van een diffuser een aangenaam gevoel. Het is niet even makkelijk om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een uitstekende (koud) vernevelaar. Dit heeft ook te maken omdat er verschillende soorten en maten zijn. Vergeet niet uit het oog dat het prijskaartje aardig kan verschillen. Afhankelijk van het budget heb je dus de keuze uit een heel gamma aroma diffusers. Een stand van zaken.

Wat is een aroma diffuser

Een diffuser staat synoniem met een verdamper of een koud nevelaar. Er zit een zogenaamde ultrasoon techniek in het toestel dat trilt waardoor het water met de olie vernevelt in de lucht. Je mengt koud water met een 3 tot 5-tal druppels essentiële olie. Die combinatie zorgt voor een heerlijke geur in huis of in een andere kamer.

De reden om een aroma diffuser te gebruiken

De aanschaf van een diffuser doe je om verschillende redenen. Eerst en vooral zorgt het voor een verkwikkende geur in huis en een aangename sfeer. Daarnaast ondersteun je tegelijkertijd je gezondheid en het goede humeur. Verschillende oliën hebben ook een heilzame werking voor je lijf en leden. Zo is het een publiek geheim dat lavendel kalmeert en een uitstekende nachtrust garandeert. Pepermunt en eucalyptus anderzijds bevordert de ademhalingscyclus en zorgt voor een ware energie boost. Citroen zorgt voor een frisse geur binnenskamers en een opbeurend gevoel.

Zijn etherische oliën gezond om in te ademen?

De gezondheid loopt geen enkel gevaar mits je pure en geteste essentiële oliën gebruikt. De meeste oliën die je in de handel koopt zijn synthetisch. Voor de goede orde: laat je helemaal niet van de wijs brengen door de indicatie 100 procent natuurlijk of biologisch op de verpakking, want dat wil eigenlijk niets zeggen. Het is daarom aangewezen of je de testresultaten van de etherische olie kan nachecken. Een erkende producent stelt deze informatiegegevens ter beschikking.

Aan welke kwaliteitseisen moet een goede diffuser voldoen?

 • een goede diffuser beschikt over een ultrasoon patch. Op die manier geeft de diffuser veel nevel af. Je vult het toestel met gewoon koud kraanwater en niet met warm water
 • bekijk de veiligheid. Zie dat de aroma diffuser automatisch stopt als het water op is
 • check of je het lampje kan uitzetten
 • er is een groot verschil in het geluid dat een aroma diffuser produceert. Teveel lawaai kan in de slaapkamer immers heel vervelend zijn
 • het gebruikte materiaal van de diffuser moet bestand zijn tegen het gebruik van essentiële oliën

De beste aroma diffusers op de markt

Gadgy Aroma Diffuser met LED verlichting

Deze luchtbevochtiger en aroma verdamper is vervaardigd in een mysterieuze Arabische stijl. Met het excentrieke design en de 7 verschillende lichtkleuren zorgen ervoor dat deze vernevelaar voor een ideale sfeerverlichting in huis zorgt. Door slechts een paar druppels etherische olie in het waterreservoir toe te voegen, zorg je voor een verkwikkend gezond binnenklimmaat. Bovendien wordt hierdoor een rustgevend effect gecreëerd. Deze (ultrasoon) verdamper doet zijn werk geluidloos en is uiterst geschikt voor in de slaapkamer, tijdens een yoga sessie of op kantoor. Het oriëntaals design straalt oosterse occult af als nacht- of sfeerlamp. Standaard wordt deze diffuser met een maatbeker afgeleverd, samen met een Nederlandstalige en Franstalige handleiding.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het waterreservoir leeg is
 • Het oriëntaalse uitzicht van deze aroma verstuiver zorgt voor heel wat sfeer
 • Zorgt voor een rustgevend en verkwikkend effect
 • Ideaal als nacht- of sfeerlamp

Minpunten

 • Er is geen afstandsbediening voorzien

Technische specificaties in een notendop

Merk: Gadgy
Categorie: aroma diffuser - geurverspreider
Kleur: blauw in Arabische stijl
Gewicht: 715 gram
Uiterst geschikt voor ruimte: ideaal voor oppervlakte tussen 25 en 50 vierkante meter

Aroma Diffuser 300 ml - Etherische Olie Verstuiver

De aroma diffuser met LED verlichting van producent Recalma is onbetwistbaar de trendsetter op dit ogenblik. Dit komt door het grote waterreservoir van 300 milliliter waardoor je ruimtes kan vullen tot 30 vierkante meter. Dankzij de (ingebouwde) LED verlichting zorgt de nevel voor een mystieke sfeer waarbij je helemaal tot rust komt. Relaxeren staat hoog in het vaandel geschreven bij deze diffuser. Met enkele druppels etherische olie wordt een aangename geur in de ruimte verspreid. Dit komt omdat een ultrasone techniek hiervoor wordt gebruikt. Hierdoor worden rare en nare geuren in de huiskamer verwijderd. De diffuser functioneert ook als niet-aromatisch toestel. Zo helpt het luchtbacteriën met droge hoest tot gevolg, droge huid en sinus irritatie tegengaan. Het design heeft een houtlook en past bij elk interieur.

Plus- en minpunten

Voordelen

 • De diffuser beschikt over 7 LED kleuren: rood, geel, groen, donkerblauw, lichtblauw, wit en roze
 • Ideaal voor in de kinderkamer voor kinderen die angst hebben in een donkere ruimte
 • Het materiaal bestaat uit ABS en polypropyleen met houtlook

Nadelen

 • Het ontbreken van een afstandsbediening
 • Schakelt niet automatisch uit

Technische specificaties in een notendop

Merk: Recalma
Categorie: aroma diffuser - geurverspreider
Kleur: houtlook
Gewicht: 221 gram
Materiaal diffuser: polypropyleen
Uiterst geschikt voor ruimte: ideale oppervlakte tussen 25 en 50 vierkante meter

Aroma diffuser 300ML - Aromatherapie

Als je tegelijkertijd op zoek bent naar een geurverspreider en een luchtbevochtiger, dan zit je met deze diffuser op het juiste adres. Je kan dit toestel gebruiken in elke kamer: slaapkamer, living, studeerkamer of de babykamer. Het maakt weinig uit waar de diffuser staat. Zelfs op kantoor. Het past door het strakke design perfect bij elk interieur. Het is één van de meest geliefde modellen die momenteel op de markt zijn. Dit komt omdat de witte kleur een soort spa-uitstraling etaleert. De aroma diffuser zorgt voor een verfrissende geur door de woning. Met amper enkele druppels geurolie in het waterreservoir, beleef je een paar uren van de sfeervolle luchtbevochtiger. De diffuser kan ook dienst doen als nachtlamp.

Plus- en minpunten

Voordelen

 • Het is een 3-in-1 model: nachtlamp, luchtbevochtiger en een aroma diffuser
 • De diffuser schakelt automatisch uit en maakt nauwelijks geluid
 • 's Avonds ook te gebruiken als sfeerverlichting

Nadelen

 • Het formaat is vrij klein
 • De meegeleverd handleiding is enkel in het Enge

Technische specificaties in een notendop

Merk: H2o
Categorie: aroma diffuser - geurverspreider
Kleur: wit
Gewicht: 155 gram
Materiaal diffuser: kunststof
Uiterst geschikt voor ruimte: tot 25 vierkante meter

Aroma Diffuser - Luchtbevochtiger Aroma Therapie

Door het strakke moderne design en de 7 sfeervolle kleuren LED verlichting creëert deze diffuser een rustgevende omgeving. Het is zondermeer een echte aanrader binnenskamers of overal waar je de rust wil opzoeken. De aroma diffuser beschikt over een volume inhoud van maar liefst 130 milliliter met een mist uitvoer tussen de 30 en 45 milliliter per uur. Deze air diffuser functioneert zowel als luchtbevochtiger en als aroma diffuser wanneer er etherische olie wordt bijgevoegd. Op die manier haal je alle profijt uit om ook te kunnen genieten van de helende werking van etherische olie. Angst, slapeloosheid en spanningen verminderen door aromatherapie. Via de functie van luchtbevochtiger ga je een droge huid of droge ogen voorkomen.

Plus- en minpunten

Pros

 • Het elimineert onaangename luchtjes
 • Het is haast geluidloos en zorgt voor maximale ontspanning
 • Met de 'one touch' knop is de diffuser heel gemakkelijk te bedienen
 • Beschikt over 7 kleuren rustgevende LED verlichting

Cons

 • Vrij klein model
 • De etherische oliën worden standaard niet meegeleverd

Technische specificaties in een notendop

Merk: KbayBo
Categorie: aromadiffusers - geurverspreiders
Kleur: bruin
Gewicht: 207 gram
Materiaal diffuser: polypropyleen
Uiterst geschikt voor ruimte: tot 25 vierkante meter

LifeGoods Aroma Diffuser 300ML

De Aroma Diffuser van producent LifeGoods leent zich uitstekend voor aromatherapie en om een zen moment te beleven. Met volle teugen genieten van je meest geliefkoosde aroma's en je meest favoriete etherische oliën. Met deze diffuser heb je de mogelijkheid om je lievelingskleuren in te stellen. Dit werkt een compleet relaxerend effect in de hand. De aroma diffuser heeft een watervergaarbak van 300 milliliter. Je hebt de keuze uit 4 standen die haast geluidloos hun werk doen. De diffuser functioneert optimaal tot tien uur met een volledig gevuld waterreservoir. Het werkt helend. Lavendel zorgt voor een uitstekende nachtrust, magnolia werkt gunstig bij hoofdpijn en eucalyptus verbetert de ademhaling. Bijkomstig voordeel is dat de aroma diffuser insectenwerend is.

Plus- en minpunten

Voordelen

 • De diffuser werkt fluisterstil en stoort niet in de huiskamer
 • Het is een 3-in-1 toestel: combineert luchtbevochtiging, aroma diffuser en nachtlamp
 • Standaard worden 2 flesjes etherische oliën meegeleverd

Nadelen

 • Geen fabrieksgarantie
 • Een afstandsbediening ontbreekt

Technische specificaties in een notendop

Merk: LifeGoods
Categorie: aromadiffusers - geurverspreiders
Kleur: keuze uit verschillende kleuren
Gewicht: 739 gram
Materiaal diffuser: polypropyleen
Uiterst geschikt voor ruimte: tussen de 20 en 50 vierkante meter

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten