De 5 beste all-in-one pc’s voor thuis

3645

De meeste mensen denken bij een computer meteen aan een vaste desktop of aan een laptop. Nochtans is er nog een derde optie op de markt: de all-in-one pc. Zoals de naam al weggeeft is dit een pc waarin de computer zelf (wat bij een desktop dus de computerkast zou zijn) is weggewerkt in de monitor. Kortom: het beeldscherm en de computeronderdelen zitten samen in één behuizing. Dat maakt het een stilistisch alternatief voor de desktop. Met een all-in-one computer heb je immers minder ruimte die in beslag wordt genomen.

De voordelen van de all-in-one


Een groot voordeel van een all-in-one computer is natuurlijk het ruimtebesparend aspect ervan. Je moet niet sleuren met een grote computerkast. Dat maakt van de all-in-one pc een goed idee voor als je een relatief klein bureau hebt of altijd ruimte te kort lijkt te komen. Daarnaast is het ook zo dat jouw kabelmanagement wel wat verbindingen armer is door te kiezen voor een all-in-one. Heel wat van de typische aansluitingen van een desktop zitten immers al in de behuizing verwerkt. Concreet heb je vaak niet meer dan één à twee kabels nodig en je bent klaar om te surfen en te werken.

Bovendien heeft een all-in-one pc vaak ook een zeer stijlvol design. Een strakke look bekomen is nu eenmaal gemakkelijker als je geen rekening moet houden met een lompe computerkast. En laten we eerlijk zijn: het oog wilt ook wat. Daarenboven zorgt het design ervoor dat alle onderdelen van de all-in-one pc vlot samenwerken. Als het uitgangspunt bij het design een naadloze integratie van diverse functies is heeft dat ook zijn weerslag op de vlotheid van gebruik. Ten slotte is het ook zo dat de installatie van een dergelijke pc gemakkelijker is dan bij een traditionele desktop.

De nadelen van een all-in-one pc


Er bestaat jammer genoeg geen product op onze aarde zonder nadelen en dat is ook bij de all-in-one pc het geval. Zo is het vaak lastig om upgrades aan jouw pc door te voeren. Waar je heel wat aansluitingen hebt bij een desktop om bijvoorbeeld een extra harde schijf aan te brengen ontbreekt dat compleet bij een all-in-one pc. De behuizing zit vaker wel dan niet vastgesoldeerd en er is weinig extra ruimte voor bijkomende installaties en apparatuur. Als je iemand bent die graag zelf wat speelt met die dingen is een all-in-one misschien niet de juiste keuze voor jou.

Het design brengt ook een tweede nadeel met zich mee. Het is immers zo dat wanneer een onderdeel kapot gaat bij een all-in-one pc er vaak gekozen moet worden voor complete vervanging. Losse onderdelen vervangen bij een desktop is geen probleem, maar bij een all-in-one zit alles met elkaar geïntegreerd. Zelfs als vervanging mogelijk is zal het toch een behoorlijk zware klus worden in vergelijking met de traditionele desktop.

De top 5 all-in-one pc’s op de markt

Acer Aspire C27-962 I5624 BE All-in-One

Ook Acer mag natuurlijk niet ontbreken met een inzending in deze top vijf. Met hun Acer Aspire C27-962 I5624 BE All-in-One hebben ze alvast een sterke claim op de titel “beste koop van de middenklasse”.

De plus- en minpunten


+ Heel wat opslagruimte
+ Maakt weinig lawaai
+ Gemakkelijk in gebruik
+ Draait meerdere zware programma’s tegelijkertijd

- Beeldkwaliteit kan beter
- Geen touchscreen

De specificaties


Schermgrootte: 27 inch
Processor: Intel Core i5
Intern werkgeheugen (RAM): 16 GB
Totale opslagcapaciteit: 1000 GB

Een woordje uitleg


De Acer Aspire C27-962 I5624 BE All-in-One is de all-in-one pc voor die consument die van alles een beetje wilt doen. Het toestel kan probleemloos foto’s bewerken en meerdere zware programma’s tegelijkertijd draaien. Het kost je echter geen fortuin zoals sommige andere opties op de markt. Ook een pluspunt is het grote beeldscherm en de ruime opslagcapaciteit. Met 1TB opslagcapaciteit en een sterk intern werkgeheugen van 16GB hoef je je nooit zorgen te maken over de prestaties van deze PC.

Lenovo IdeaCentre A340-22AST F0EQ007CMB All-in-One

Lenovo is de laatste jaren sterk opgekomen als producent van laptops, pc’s en aanverwanten. Het bedrijf mikt op het hele spectrum van de markt en staat voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wat ook met deze Lenovo IdeaCentre A340-22AST F0EQ007CMB All-in-One het geval is

De plus- en minpunten


+ Ingebouwde speakers
+ Inclusief toetsenbord en muis
+ Gemakkelijk in gebruik
+ Spotgoedkoop

- Niet geschikt voor gamen
- Multitasken gaat traag
- Niet geschikt voor professioneel gebruik

De specificaties


Schermgrootte: 21,5 inch
Processor: AMD A6
Intern werkgeheugen (RAM): 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB

Een woordje uitleg


De Lenovo IdeaCentre A340-22AST F0EQ007CMB All-in-One is misschien wel de keuze bij uitstek voor wie in het “goedkope” spectrum op zoek is naar een all-in-one pc. Basistaken zoals surfen, tekst verwerken, e-mails checken of een filmpje kijken gaan probleemloos. De matige AMD A6 processor zorgt er echter voor dat multitasken geen fluitje van een cent is en ook voor zwaardere toepassingen is deze all-in-one pc niet geschikt. Het is wel de keuze bij uitstek voor bijvoorbeeld studenten of mensen op een budget.

HP Pavilion 27-d0017nb

HP is één van de grootste spelers op de markt in alles wat met pc’s te maken heeft. Met de HP Pavilion 27-d0017nb beschikken over een sterke inzending op de markt van all-in-one pc’s.

De plus- en minpunten


+ Draait probleemloos grafische programma’s
+ 4k Ultra HD beeldscherm
+ Gemakkelijk in gebruik

- Niet goedkoop
- Geen CD-speler
- Beperkt aantal USB-poorten

De specificaties


Schermgrootte: 27 inch
Processor: Intel Core i5
Intern werkgeheugen (RAM): 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 1256 GB

Een woordje uitleg


De HP Pavilion 27-d0017nb is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een all-in-one pc die zware grafische programma’s kan draaien, een goed intern werkgeheugen heeft en over voldoende opslagcapaciteit beschikt. Deze all-in-one pc is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (bijvoorbeeld met een Inetl Core i7 en 16 GB werkgeheugen) naargelang jouw noden. Qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort hij uitstekend en leuk is ook dat de voet over een draadloze oplader beschikt.

HKC AIO24P1

HKC is een voor de consument minder bekende leverancier van tv’s, laptops en monitoren. Ze mikken op betaalbare producten die een degelijke kwaliteit bieden voor weinig geld. Een missie waarin ze met deze HKC AIO24P1 absoluut slagen.

De plus- en minpunten


+ Spotgoedkoop
+ Beschikt over USB-poorten en een HDMI-uitgang
+ Inclusief toetsenbord en muis

- Niet geschikt voor gamers
- Matig werkgeheugen
- Matige opslagcapaciteit
- Geen CD-speler

De specificaties


Schermgrootte: 23,8 inch
Processor: Intel Celeron N4000
Intern werkgeheugen (RAM): 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 64 GB

Een woordje uitleg


De HKC AIO24P1 is een betaalbare all-in-one computer die geknipt is voor wie op zoek is naar een eenvoudig toestel. Bestaan jouw activiteiten eruit om te surfen op het internet, een serie te bekijken en jouw e-mails te checken? Dan ga je op de markt geen goedkopere optie voor deze kwaliteit vinden. Dankzij het Full HD scherm (1920 x 1080) zie je scherp en helder jouw favoriete film of serie in beeld. Bovendien is er heel wat ruimte voor aanpassingen dankzij Bluetooth-verbindingen of één van de vijf ingebouwde USB-poorten. Ben je een gamer of heb je voor jouw professionele activiteiten een all-in-one pc nodig? Dan is dit misschien niet de beste keuze.

Apple iMac 27" (2020)

Apple is en blijft één van de grootste spelers op de markt en het spreekt dan ook voor zich dat ze wel een paar goede opties hebben in het gamma all-in-one pc’s. De Apple iMac 27” is een duurdere optie die echter wel efficiënte prestaties en heel wat flexibiliteit belooft.

De plus- en minpunten


+ Indrukwekkend beeld
+ Geheugen kan zelf uitgebreid worden
+ Knap design
+ Razendsnel
+ Betrouwbaar in werking

- Een prijzige all-in-one pc
- Opslagcapaciteit bij de basisversie is relatief laag
- Geen DVD-speler

De specificaties


Schermgrootte: 27 inch
Processor: Intel Core i5
Intern werkgeheugen (RAM): 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 256 GB

Een woordje uitleg


De Apple iMac 27” (2020) is de inzending van Apple op de markt van de all-in-one pc’s die de aandacht trekt. Het is een ideale optie voor designers en fotografen of gewoon iedereen die vaak bezig is met beeld. Dankzij het 5K beeldscherm zie je alles tot in de fijnste details en de P3 kleurweergave verzekert dat jouw foto’s en designs er op het scherm net zo uitzien als in de echte wereld. De opslagcapaciteit ligt niet al te hoog, maar er zijn ook versies met 512 GB en 1TB beschikbaar. Dankzij de Intel Core i5 (ook beschikbaar met een Intel Core i7) processor mag je er zeker van zijn dat ook zware grafische programma’s gedraaid kunnen worden. Het is een relatief dure all-in-one pc maar wat kwaliteit betreft is het zijn geld waard.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten