De 5 Beste Airbikes om thuis te sporten

181

De airbike is het toestel bij uitstek als u wilt afvallen (calorieën verbranden), sterker wilt worden en een betere conditie wilt krijgen. Dit toestel combineert armversterkende oefeningen met fietsen op een hometrainer. Daarbij wordt een aanzienlijke weerstand geproduceerd.

De airbike heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere trainingstoestellen. Ten eerste maakt het luchtweerstandssysteem de training harder en intenser naarmate deze langer duurt. Dit maakt het een ideaal toestel voor mensen die van High-intensity interval training (HIIT) houden.

Ten tweede kunt u met een airbike gemakkelijk uw conditie op peil houden en calorieën verbranden. De manier waarop het zich onderscheidt van de hometrainer of crosstrainer is de weerstand die automatisch toeneemt naarmate de training vordert.

Hierdoor wordt uw hele lichaam gestimuleerd en vindt u de intensiteit die het beste bij u past. Tot slot is de airbike een zeer veelzijdig toestel. Het kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden en niveaus van fitness.

De airbike kan worden gebruikt in combinatie met andere activiteiten. De airbike wordt bijvoorbeeld vaak opgenomen in een crossfit oefening of een HIIT routine. Roeien of het uitvoeren van oefeningen met gewichten zijn twee manieren om de airbike te combineren met roeien. Het doel is om een hoog intensiteitsniveau aan te houden gedurende de routines en dan weer op de airbike te stappen

Hieronder vind je de beste airbikes van dit moment uitvoerig besproken.

Fitbike - The Beast

Arbikes vergelijken? Op onze website heb je de keuze uit meerdere airbikes in verschillende prijsklassen. De Fitbike The Beast komt erg goed uit de test. Deze airbike maakt het mogelijk om zeer intensief te trainen en dat vanuit je eigen huis! Voor wie deze fiets geschikt is en waarin hij uitblinkt, dat lees je allemaal hieronder.

Voor wie is The Beast van Fitbike geschikt?

Zoek je een airbike waarop je HIIT (High Intensity Interval Training) kunt doen? The Beast van Fitbike is daar zonder meer één van de meest geschikte airbikes van dit moment voor. HIIT is een trainingsvorm waarmee je in een relatief korte periode veel resultaat kan bereiken. Je wisselt daarmee momenten van zeer intensief trainen af met trainingen op een lage intensiteit. Je versterkt daarmee je hartspier, stimuleert je vetverbranding, traint je spieren en werkt aan je conditie. Op The Beast Airbike train je tot wel vijftig procent effectiever!

Lucht weerstandssysteem

Bij airbikes wordt het weerstandssysteem met behulp van lucht bepaald. Het voordeel hiervan is dat wanneer je tijdens je HIIT op een intensievere wijze gaat trainen (dus extra kracht levert), de weerstand automatisch wordt verhoogd. Je kunt zodoende altijd op je maximale hartslag trainen. Zelfs als je een gevorderde sporter bent.

De aandrijving The Beast Airbike beschikt over een V-belt die nauwelijks geluid maakt in vergelijking met andere airbikes. Daarom is hij zeer geschikt voor gebruik thuis. Er is gekozen voor een hoogwaardige aandrijving en daarom is de fiets onderhoudsarm

Schwinn Airdyne AD8i PRO HIIT Airbike

Op deze pagina bespreken we met jou de Schwinn Airdyne AD8i PRO HIIT Airbike. Het is een professionele bike die uitermate geschikt is voor professionele omgevingen (sportscholen – fysiotherapeuten – enz) en voor gebruik thuis.

Schwinn Airdyne AD8i PRO HIIT Airbike kopen

Wil je graag de Schwinn Airdyne AD8i PRO HIIT Airbike kopen, dan doe je er goed aan om alles over deze airbike te lezen. Want met een dergelijke prijs wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je ook echt het allerbeste in huis haalt. Dat is met deze Schwinn Airdyne Airbike zeker het geval. De fiets is uitermate geschikt voor interval trainingen (HIIT) en zijn prestaties zijn ongeëvenaard. De AD8 PRO beschikt over een helder Lcd-scherm, diverse interval programma's en je hartslag draadloos meten tijdens de trainingen is ook mogelijk.

Waarin blinkt de AD8i PRO HIIT Airbike uit?

We komen ruimte tekort om op te sommen waarin deze AD8i van Schwinn uitblinkt. Je mag van deze professionele airbike alles verwachten. Daar komt het op neer! De airbike is geschikt voor trainingen op het hoogste niveau en hij wordt dan ook door topsporters gebruikt die thuis, in hun eigen omgeving, intensief willen kunnen trainen. Ook in sportscholen kom je de AD8i PRO tegen. Wat opvalt is dat Schwinn heeft geïnvesteerd in hoogwaardige materialen en niet heeft bezuinigd op belangrijke zaken zoals het vliegwiel (het gewicht daarvan zit aan de binnenkant), de snaaraandrijving en de afwerking en accessoires.

Eigenschappen AD8 PRO

Lucht weerstandssysteem

LCD display op hoge resolutie

9 trainingsprogramma's

Weerstandsniveaus onbeperkt

Inclusief bidonhouder

Stroomvoorziening middels 220V Telemetrische hartslagmeter

Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

Ervaar het gemak van thuis trainen met de Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike! Deze airbike is het instapmodel van Schwinn. Geschikt voor mensen die willen herstellen van een blessure, revalideren of voor sporters die op een hoge intensiteit willen trainen. Op deze bike train je zowel je bovenlichaam als je onderlichaam. Je kan ook alleen je bovenlichaam trainen als je wilt. De weerstand tijdens het trainen wordt automatisch verhoogt (of verlaagt) naarmate je harder of minimaler traint.

Voor wie is de Schwinn® Airdyne AD2 geschikt?

Ben je een gevorderde sporter en wil je graag je conditie verbeteren? Met de Schwinn® Airdyne AD2 ben je in staat om zeer snel een uitmuntende conditie op te bouwen! Echter geldt het tegenovergestelde ook: Heb je een slechte conditie of ben je herstellende van een (sport)blessure of aan het revalideren, ook dan is de Schwinn® Airdyne AD2 uitermate geschikt voor jou. Fiets je op minimale snelheid, dan ondervind je nauwelijks weerstand. Naar gelang je conditie en spierkracht toenemen verhoog je de weerstand door simpelweg de trainingsintensiteit op te voeren.

LCD scherm BioConnect® Feedback

Het gepatenteerde Bioconnect Feedback systeem geeft tijdens de trainingen alle belangrijke gegevens op het scherm aan. Zoals de hartslag, de afstand die je aflegt, het calorieverbruik, enzovoort.

Bijzondere eigenschappen

De ventilator van deze airbike is gepatenteerd en verplaatst de lucht tijdens het gebruik van de fiets op een zeer effectieve wijze. Zodoende is het aantal weerstandsniveaus oneindig. Dit maakt de airbike ook geschikt voor zeer professioneel gebruik. De fiets beschikt over een aantal transportrollen. Zo kan je hem eenvoudig en snel verplaatsen. Het speciale BioDyne systeem zorgt ervoor dat jouw benen en armen 100% synchroon van elkaar bewegen. Je beweegt op een natuurlijke wijze.

Octane Airdyne ADX

Airbikes zijn er in alle soorten en maten. Dat heb je zelf vast al wel ontdekt. Airbikes zijn ontworpen voor HIIT. Dit zijn trainingen die je op een hoge intensiteit uitvoert en de krachtinspanningen wissel je af met periodes van rust. Met HIIT trainingen bereik je in een relatief korte periode enorm goede resultaten. Vermits je deze goed uitvoert natuurlijk. En daarbij is de keuze voor een airbike net zo belangrijk. De Octane Airdyne ADX is een professionele airbike waarop je thuis kan trainen en waarmee je in je eigen omgeving je grenzen kan verleggen. Sporters zijn lyrisch over de Octane Airdyne ADX.

Beste airbike is de Octane Airdyne ADX?

Is de Octane Airdyne ADX de allerbeste airbike van dit moment? Wij denken wel dat deze airbike met zijn eigenschappen daaraan voldoet. Het is de geüpgradede versie van Schwinn Airdyne AD8 airbike. Deze is door de makers stevig onderhanden genomen met een verbluffend goed resultaat. Kies uit verschillende interval training programma's en je kan zelfs je eigen routines instellen. Zo blijf jij jezelf uitdagen en haal je altijd het maximale uit je HIIT. Op de console kan je nauwlettend belangrijke gegevens in de gaten houden, zodat je altijd in de juiste zone blijft trainen.

Waarom kiezen voor de ADX Airbike? De Octane Airdyne ADX is een zeer complete airbike en geschikt voor zowel ervaren sporters als beginners. De airbike is voorzien van een zogenoemde 'calibratietechnologie' en een prestatiegericht aandrijfsysteem. Dat laatste houdt in dat de weerstanden worden bepaald aan de hand van de inspanningen die je levert. Des te meer intensiteit je levert, des te hoger de weerstand. Dat betekent dat het aantal weerstanden ongelimiteerd is. Op deze fiets beweeg je uiterst soepel en welke houding je ook aanneemt, het voelt altijd comfortabel. Een stroomaansluiting is niet nodig. De coating op het frame is verder vochtafstotend. De fiets is voorzien van een ingebouwde ventilator (prestatiegericht!).

Assault bike

Let op: Er is veel vraag naar de Assault Bike. De levering duurt daarom iets langer dan gewoonlijk. Deze Assault Bike is een betaalbare airbike die je thuis kan gebruiken voor high intensity interval trainingen, ook wel afgekort met HIIT. Hoge Intensiteit Interval Trainingen blijken de meest effectieve trainingen te zijn. Je bouwt razendsnel een goede conditie op en bovendien versterk je hiermee je spieren. Een kwartier HIIT staat gelijk aan een uur hardlopen. De Assault Airbike is voor HIIT ontworpen.

Interval programma's

OP het LCD scherm van de airbike kan je diverse interval programma's instellen. Tevens kun je een eigen training samenstellen. Met een simpele druk op de knop kan je bovendien ook programma's op basis van je hartslag, de tijd, afstand en calorieverbranding instellen.

Met luchtweerstandssysteem

Een airbike is geen airbike als er voor de weerstand niet gekozen is voor een luchtweerstandssysteem. Alleen daarmee kan je het maximale halen uit je intervaltraining! Een luchtweerstandssysteem zorgt ervoor dat de weerstand automatisch wordt verhoogd naarmate de sporter meer kracht levert. Concreet betekent dit dat de Assault Bike meer weerstand levert als jij harder gaat fietsen.

Geluid

Een luchtweerstandssysteem heeft als klein nadeel dat het gepaard gaat met veel geluid vergeleken met andere soorten weerstandssystemen. Sport in de garage of plaats hem op je zolder zodat je met je trainingen jouw huisgenoten of buren niet hindert.

Kwaliteit en afwerking

Deze airbike beschikt over een ijzersterk, stalen frame. De fiets kan tegen een stootje dus! Het staal wordt beschermd met een industriële coating en de pedalen + crank zijn extra versterkt. De fiets is geschikt voor personen met een gewicht tot maximaal 150 kg. Omdat de airbike in verschillende hoogtes verstelbaar is, is hij geschikt voor zowel kleinere als langere personen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten