De 5 beste aerobic steps voor de leukste oefeningen

436

Step aerobics is een leuke manier van sporten. Door middel van stappen zetten op een hoger platform en hier weer van af stappen ben je aan het bewegen en sporten. Lessen voor aerobics worden vaak gegeven in de sportschool, maar je kunt ze met je eigen aerobic steps ook thuis doen. Op het internet zijn veel video’s te vinden die je instructies geven over het gebruiken van aerobic steps of die zelfs hele lessen geven. Hier heb je dan natuurlijk wel een step voor nodig. Gelukkig kun je aerobic steps ook voor in je eigen huis kopen in verschillende sportwinkels en online op het internet.

Om je te helpen bij het uitkiezen van een goede aerobic step hebben we dit artikel geschreven. Hieronder zullen we uitleggen wat een aerobic step precies is en geven we je een aantal tips om een aerobic step kopen makkelijker te maken. Ook hebben we onderzoek gedaan naar de beste aerobic steps en hier kwam een mooie top vijf uit. Deze vijf steps zullen we onder elkaar zet in een mooie lijst waar je dan misschien zelfs wel een aerobic step uit kan kiezen.

Wat zijn aerobic steps?

Aerobic steps zijn het hulpmiddel dat je gebruikt bij een step-aerobic les. Het zijn opstapjes waar je dan oefeningen mee gaat doen tijdens de les. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde pasjes achter elkaar waarvoor je soms met één of beide voeten op het platform moet gaan staan. Doordat je telkens deze stappen zet, haal je een goede work-out uit de les. Het is voornamelijk goed voor het opbouwen van je conditie en het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Je kunt veel leuke lessen en oefeningen doen op een aerobic step. Je kunt op het internet veel lessen vinden of hier een app voor vinden.

Tips voor als je aerobic steps wilt aanschaffen

Als je aerobic steps wilt kopen, dan kom je er al snel achter dat het aanbod erg groot kan zijn. In essentie zijn de meeste van de steps hetzelfde, namelijk een opstapje, maar toch kan er wel degelijk verschil zitten in bruikbaarheid en kwaliteit. Als je bijvoorbeeld meerdere oefeningen van verschillende zwaarte wilt doen, dan is het fijn als je het opstapje kan verstellen en zo hoog of laag kan zetten als je wil. Andere dingen om je te bedenken zijn:

  • Hoeveel ruimte heb je voor de aerobic steps: het is namelijk wel handig als je een plekje in je huis of kamer hebt waar de steps passen. Meet de plek dus goed op en koop een step die afmetingen heeft die op die plek passen.
  • Bedenk je ook goed welke prijs je wilt uitgeven aan de aerobic steps. Er zijn namelijk goedkopere, maar ook dure steps te koop. Bedenk hoeveel geld je voor de steps over hebt of überhaupt hebt en dan kun je op basis daarvan steps binnen je prijsbereik kopen.
  • Let ook goed op het maximale belastbare gewicht van de steps. Als je hier bijvoorbeeld boven gaat zitten, dan is er een kans dat de steps kapot gaan. Let dus op het maximale draaggewicht en zorg dat deze niet te laag is.

Bepaalde dingen bedenken van tevoren kan er voor zorgen dat je in de winkel of webshop niet met een mond vol tanden staat. Er is namelijk een ruime keuze tussen goede steps, maar er dan nog een kiezen is het lastigste. Als je ongeveer weet hoe groot ze mogen zijn, hoeveel je er aan wilt uitgeven en of je wilt dat ze verstelbaar zijn of niet, dan kun je al verschillende opties wegstrepen.

Een top vijf van de beste aerobic steps

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste aerobic steps. Hierbij hebben we vooral gekeken naar kwaliteit, of ze verstelbaar zijn of niet en van welke merken de steps afkomen. Aangezien veel steps er hetzelfde uitzien is kijken naar de kwaliteit belangrijk. Bekendere merken hebben vaak producten van hogere kwaliteit. Daarnaast zijn ervaringen van gebruikers ook belangrijk en hier hebben we dan ook naar gekeken. Daar is een prachtige top vijf gekomen, die we hieronder op een rijtje hebben gezet

Aerobic step easy van Tunturi

Als laatste hebben we nog een topper van Tunturi. Deze step is iets minder lang dan de andere step van Tunturi in deze lijst. Deze step is 70 centimeter lang en 28 centimeter breed. Het maximale belastbare gewicht dat je op deze step kunt doen is 100 kilogram. Ook kun je deze step naar de hoogtes 10 en 15 centimeter verstellen. Het product wordt geleverd in een zwarte kleur met mooie opvallende groene poten eronder. Het is een leuk product voor thuis en bij Tunturi zit je sowieso goed op het vlak van kwaliteit

De aerobic step van Focus Fitness

Focus Fitness, nog een erg goed en bekend sportmerk, heeft ook aerobic steps in zijn collectie. De aerobic step van Focus Fitness is ook verstelbaar in twee verschillende hoogtes, 10 en 15 centimeter. Daarnaast is het een sterke step door zijn draagvermogen van tot de 200 kilogram en doordat het is gemaakt van gehard plastic. Beiden op het bovenste oppervlak en onder de poten zit een laag van antislip waardoor jij en de steps niet weg zullen glijden. Daarnaast is de lengte van de step 70 centimeter en de breedte van de step 30 centimeter. Hierdoor past deze step in elke woonkamer.

Verstelbare steps van Tunturi

Tunturi is een erg goed en bekend sportmerk en ook met dit product zijn ze weer goed bezig. De compact step van Tunturi 80 bij 30,9 centimeter groot en is in drie verschillende hoogtes in te stellen. De verschillende hoogtes zijn 12 centimeter, 15 centimeter en 20 centimeter. De step is daarnaast vrij lang en hierdoor kun je veel ruimte benutten. De step is gemaakt van sterk kunststof en wordt geleverd in de kleurencombinatie van zwart, rood en grijs. Dit is de perfecte step voor thuis. Het is een lange step dus let op dat de step op de plek past waar je wilt steppen.

Aerobic steps van Hurricane Nutrition

Deze steps van Hurricane Nutrition hebben de afmetingen 28 bij 68 bij 15 centimeter en weegt in totaal 3 kilogram. Deze step kan het gewicht dragen tot 200 kilogram en is daarmee een erg sterke step. Ook deze step is verstelbaar, namelijk in drie verschillende hoogtes. De step heeft een simpel donkergrijs met lichtgrijs design. Het materiaal van de step is sterk en is helemaal krasvrij. Ook op deze steps zit een anti-sliplaag waardoor je met een gerust hart kunt sporten

Verstelbare aerobic steps van W.O.D

Op de eerste verdiende plaats staan de steps van W.O.D., dat Workout Of the Day betekent. Deze steps zijn verstelbaar en worden geleverd in een mooie zwarte kleur. Je kunt de steps in drie verschillende hoogtes verstellen, namelijk op 12 centimeter hoog, 17 centimeter hoog en 23 centimeter hoog. Het maximale belastbare gewicht van deze steps zijn 110 kilogram. Op de steps zit een anti-sliplaag en ook antislip noppen waardoor je extra veel grip hebt en je een fijne work-out kan doen. De steps zijn 70 bij 28 centimeter en weegt niet veel, namelijk 2,7 kilogram

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten