De 5 beste accuboormachines bekeken

10

De accuboormachine is een van de meest veelzijdige en nuttige gereedschappen voor doe-het-zelvers. In feite combineren deze modellen in één gereedschap de functies van boormachines en schroevendraaiers. Bij aankoop moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren:

Vermogen

De vermogensfactor verwijst naar het vermogen van een boor/schroefmachine om een groot aantal verschillende materialen in korte tijd en op een krachtige en doorslaggevende manier te bewerken, en is doorslaggevend bij de keuze van uw gereedschap omdat het van invloed is op de veelzijdigheid, de kracht, de doeltreffendheid en de uiteindelijke prijs. Het vermogen van een boor/schroefmachine kan worden beschouwd als het resultaat van de som van de volgende elementen:

 • Spanning: deze waarde wordt beschouwd als een index van het werkelijke vermogen van een boormachine, en de waarde kan variëren van negen tot 36 Volt. De ideale waarde moet minstens 12-14 volt zijn, ook al hangt dit cijfer sterk af van het gebruik van je gereedschap.
 • Variabele snelheid: de mogelijkheid om de draaisnelheid van de boormachine in te stellen is belangrijk om het aantal omwentelingen aan te passen aan het te boren materiaal, of om op progressieve manier in te werken op de schroeven om deze los of vast te draaien. De meest geavanceerde modellen, die ook door professionals worden gebruikt, bieden ook zes verschillende snelheden om uit te kiezen, maar de meeste modellen voor thuisgebruik komen tot een maximum van drie.
 • Omwentelingen per minuut: deze meeteenheid is een uitdrukking van de werksnelheid van de boor/schroefmachine, omdat ze beschrijft hoeveel omwentelingen per minuut het apparaat in staat is uit te voeren. Hoe hoger het voltage, hoe hoger het aantal omwentelingen per minuut dat kan variëren van ongeveer zeshonderd tot meer dan tweeduizend. Afhankelijk van het gebruik dat je maakt van je gereedschap en het soort materiaal dat je zult bewerken, zal ook de snelheid variëren die nodig is om te boren of te schroeven.

De prestaties

Om er zeker van te zijn dat je het werk waarvoor je een boor/schroefmachine koopt ook werkelijk kunt doen, is het van essentieel belang rekening te houden met de prestatiefactor, die het feitelijke vermogen van het gereedschap beschrijft om zijn tweeledige taak uit te voeren, namelijk boren en schroeven (of misschien losschroeven) in alle omstandigheden en op de meest uiteenlopende materialen.

 • Boren: het eerste element dat van invloed is op de prestaties van een boormachine is het wel of niet kloppen. Het verschil ligt in het feit dat klopboren zijn uitgerust met een spindel die een dubbele roterende en slaande beweging uitvoert en zich daardoor gedraagt als een hamer, een nodige beweging voor het boren van harde materialen zoals beton of steen. Vervolgens moet je de maximale boordiameter van het gekozen model controleren, omdat dit gegeven, in combinatie met het type boormachine (standaard of klopboormachine), van invloed is op de reeks materialen waarmee je kunt werken: om een idee te krijgen: een boormachine met een gemiddeld vermogen moet een diameter van minsten twintig millimeter hebben om hout te boren en ongeveer tien millimeter voor staal of andere metalen, terwijl je, als je van plan bent beton te boren, noodzakelijkerwijs een klopboormachine nodig hebt.
 • Schroevendraaier: de prestaties van een schroevendraaier worden bepaald door de aanwezigheid van twee fundamentele elementen, waarvan het eerste de omkeerbaarheid is, d.w.z. de mogelijkheid om de draairichting die de boor kan maken om te keren: de boormachines van de laatste generatie maken een draaiende beweging in beide richtingen mogelijk zodat de gebruiker niet alleen kan schroeven, maar ook kan losdraaien of eventuele schroeffouten kan corrigeren. Het tweede element dat de prestaties van het gereedschap beïnvloedt, is het maximale aanhaalmoment dat een index is van de kracht die op de schroef wordt uitgeoefend, en altijd wordt uitgedrukt in Nm, of newton per meter. Verbonden met het aanhaalkoppel is de aanwezigheid van de regelbare koppeling, die dient om de motor onbelast te laten draaien wanneer hij een bepaalde krachtsinspanning heeft bereikt, en die op de spil kan worden ingesteld in standen die, afhankelijk van het vermogen en de geavanceerdheid van de boormachine, tot een twintigtal kunnen variëren.

BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine

Deze accuschroefboormachine is uiterst compact, met twee accu's. Dankzij het lichtgewicht en snoerloze ontwerp is deze accuschroefboormachine geschikt voor langdurig werk op moeilijk bereikbare plekken en grote hoogtes.

De belangrijkste eigenschappen

De boormachine is geschik voor zowel boren als vastschroeven in metaal, kunststof en hout. De lithium-ionbatterij kan negentig dagen opgeladen blijven en kan dus op elk moment worden gebruikt.

De ingebouwde ledverlichting zorgt voor betere zichtbaarheid bij schroeven en boren. Het variabel toerental zorgt voor een zo goed mogelijke controle tijdens het werken.

Een speciaal ontworpen schuifsysteem zorgt voor een snelle, gemakkelijke en veilige installatie van de batterij. De antislip rubberen handgreep zorgt voor nog meer controle tijdens het boren of schroeven.

Technische kenmerken

 • Het toestel haalt zijn kracht uit een 18 Volt lithium-ion batterij
 • De boorkop heeft tien koppelingsstanden
 • Boren in hout kan tot 25 millimeter, in metaal tot tien millimeter

Makita DF457DWE Accuboormachine

Deze machine is voorzien van twee 18 V BL1811G accu's, zodat je altijd door kunt werken. Met een aanhaalmoment van 42 Nm heb je altijd genoeg vermogen om de meest voorkomende klussen uit te voeren.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Een belangrijk voordeel voor de gebruiker is de compactheid en het gewicht van maar 1,7 kg.Je kunt met deze machine die prettig in de hand ligt zowel schroeven als boren. De zachte handgreep zorgt voor nog meer werkcomfort.

Een stevige stalen tandwielaandrijving zorgt voor een stevige en duurzame machine.

Technische kenmerken

 • Je kunt met deze accuboormachine gaten boren tot 36 millimeter in hout en tot dertien millimeter in metaal
 • De machine is beveiligd met een overbelastingsbeveiliging
 • Via een schakelaar kun het toerental regelen
 • De machine draait zowel links als rechts
 • De boormachine wordt geleverd met batterij, oplader en een beschermende koffer

Powerplus POWX00500 Accuboormachine

Deze accuboormachine helpt je om thuis werk te maken van boren en schroeven. Je kunt er hout (Ø25mm), staal (Ø10mm), kunststof en metselwerk mee boren en vastschroeven. Met drie krachtige 20 Volt accu's, een oplader, twaalf boren en een magnetische boorhouder heb je meteen alles wat je nodig hebt.

De belangrijkste eigenschappen

Met deze accuboormachine heb je veel bewegingsvrijheid tijdens het klussen. Je kunt kiezen uit negentien koppelinstelling en twee verschillende snelheden. Dit maakt het mogelijk om elke klus op de juiste snelheid uit te voeren.

De snelspan boorkop maakt het wisselen van boor snel en gemakkelijk. Ten slotte houdt de snelle stop ook rekening met uw veiligheid en comfort, omdat hij de boor bijna onmiddellijk na het voltooien van het boren stopt.

Je kunt deze accuboormachine gebruiken voor boren en schroeven in gips, hout, metaal, kunststof …. Het toestel is niet geschikt voor het boven in baksteen en beton.

Technische kenmerken

 • Het maximale toerental is 1400 toeren per minuut
 • De batterij heeft een spanning van twintig Volt en een capaciteit van 1300 mAh
 • De laadtijd van de batterij is drie tot vijf uren

BLACK+DECKER BDCDC18BAFC

Deze accuboormachine haalt haar kracht uit twee 18 V lithium ion accu's. Met de ergonomische behuizing en de tachtig meegeleverde accessoires heb je direct alles bij de hand om alle schroef- en boorwerkzaamheden uit te voeren.

De belangrijkste eigenschappen

De tien koppelinstellingen van deze accuboormachine zijn geschikt voor het boren in hout, metaal en diverse andere materialen. Door de variabele snelheid van de apparatuur heb je altijd de beste controle bij het boren en vastschroeven.

Door gebruik te maken van een boormachine met een accu kun je genieten van meer bewegingsvrijheid. De rubberen handgreep is ergonomisch en geeft een comfortabel gevoel tijdens het boren. De ingebouwde ledverlichting zorgt voor beter zicht tijdens het werk. De batterijen leveren voldoende kracht tijdens het boren of vastschroeven.

Technische kenmerken

 • Met een accuspanning van 18 Volt en een accucapaciteit van 1,5 Ah wordt een maximaal toerental bereikt van 650 toeren per minuut.
 • De oplaadtijd van de batterij is anderhalf uur
 • De maximale boorcapaciteit in hout is 25 millimeter, in hout is het tien millimeter
 • De accuboormachine heeft maar één snelheid

Makita HP457DWE klopboor-/Schroefmachine

Deze machine is perfect voor de doe-het-zelver die een compleet pakket wil bestaande uit een combinatie van boormachine, oplader, accu en accessoireset

De belangrijkste voordelen

Wanneer je deze Makita boorset uitpakt, is het eerste wat je opvalt de ergonomische handgreep van de gecombineerde boormachine. Het zorgt ervoor dat je het comfortabel kunt gebruiken. Dit vermindert de kans dat je moe wordt voordat je klaar bent met je werk

Een ander belangrijk kenmerk is de handig geplaatste vooruit/achteruit-schakelaar. Deze schakelaar maakt het makkelijker om over te schakelen tussen de twee richtingen.

Omdat het een combinatiegereedschap is, is het niet verwonderlijk dat de HP457DWE boormachine drie modi heeft. Dit zijn de boormodus, de klopsleutelmodus en de hamermodus. Deze kwaliteit maakt dit gereedschap uiterst veelzijdig.

Een ander pluspunt van deze combinatieboormachine is de variabele toerentalregelaar, waarmee u de snelheid van de machine naar wens kunt aanpassen. Bovendien maakt de sleutelloze spindel van deze Makita combinatieboormachine het eenvoudig om de boor te installeren.

De boormachine wordt geleverd met twee 1,3 Ah Li-Ion G-serie accu's, een oplader en een accessoirekit met 74 stuks. Al deze artikelen worden geleverd in een compacte Makita-draagtas voor gemakkelijk opbergen en vervoeren.

Technische kenmerken

 • De stalen tandwielaandrijving zorgt voor meer duurzaamheid
 • Je kunt in steen en metaal boren tot dertien millimeter. In hout kun je boren tot 36 millimeter gebruiken.
 • De machine kan zowel links als rechts draaien
 • Afhankelijk van de stand varieert het toerental van nul tot 21000 toeren per minuut
 • Het geluidsniveau blijft beperkt tot drie dB
 • De machine weegt 1,7 kg
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten