De 3 beste 55 inch tv´s van dit moment

99

amazon.nl

Werkt met de Google Assistent HDR-ondersteuning Smart TV EasyLink Audio Return Channel (ARC) Common interface Plus (CI+)

Samsung

De Samsung UE55AU7192 is een 55 inch (140cm) 4K LED smart televisie. Dankzij de grootte is elke film of serie een echte beleving. Alle beelden zijn haarscherp dankzij de buitengewone 4K technologie en 50 Hz verversingssnelheid. Daarnaast beschikt deze Samsung smart tv over de nieuwste HDR...

De afgelopen decennia hebben lompe tv-toestellen met een beeldbuis massaal plaats gemaakt voor veel plattere modellen, die voornamelijk gebruik maken van energiezuinige led-technieken. Bijkomend voordeel van het platte formaat van dit soort apparaten is dat de beelddiagonaal van het scherm een stuk groter kan zijn dan bij een klassieke beeldbuistelevisie het geval was. Een zeer gangbare maat is tegenwoordig dan ook een tv met een diagonale afmeting van 55 inch, oftewel zo’n 140 centimeter. Of een beeldscherm van dit formaat ook echt geschikt is voor je eigen woonkamer, hangt in eerste instantie natuurlijk van je persoonlijke voorkeuren af. In de regel geldt dat de ideale kijkafstand twee keer de maat van het beelddiagonaal is.

Ideale kijkafstand

Bij een 55 inch tv is dat dus 2 maal 140 centimeter, ofwel een kleine 3 meter. Dat is de perfecte afstand om op je gemak van tv-programma’s en films te kunnen genieten. Ben je echter van plan om je 55 inch televisie vooral voor gamen te gaan gebruiken, dan is het waarschijnlijk idealer om dichterbij het scherm plaats te nemen, zodat je alle spelacties goed in je op kunt nemen en er vervolgens snel op kunt anticiperen. Ongeacht het doel waarvoor je een 55 inch tv in wilt zetten, je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt, waar je lange tijd zorgeloos plezier aan beleeft. In dat kader stellen we hierbij graag de drie beste tv’s aan je voor, die standaard een beelddiagonaal van 55 inch hebben

Samsung QE55Q60A

Ben je op zoek naar een 55 inch tv die heldere, duurzame kleuren op je beeldscherm kan toveren? Dan zul je vast en zeker in je nopjes zijn met dit toestel. Samsung maakt namelijk gebruik van een zogenoemde Quantum Dot techniek, die een sublieme beeldkwaliteit oplevert. Het apparaat is superplat en kan desgewenst ook eenvoudig aan een muur bevestigd worden. Je kunt deze Samsung ook als Smart TV gebruiken. Daarvoor is de fabrikant een samenwerking aangegaan met de ontwikkelaars van Tizen. Om het tv-kijken extra sfeervol voor je te maken, is het toestel voorzien van een edge-lit backlight. Voor wat betreft het aansluiten van externe apparaten op deze Samsung tv kun je gebruikmaken van 3 HDMI-poorten, 2 USB-poorten en een ethernetpoort. Daarnaast is het apparaat voorzien van een optische uitgang, een wifi-antenne en een common interface. De tv kun je desgewenst met behulp van een app op je telefoon of tablet bedienen. Ben je iemand die nog steeds regelmatig Teletekst raadpleegt, dan tref je het, want je kunt al je favoriete pagina’s probleemloos op het scherm van deze Samsung raadplegen. Daarnaast beschikt de tv over een ingebouwde programmagids.

Voordelen van de Samsung QE55Q60A

 • Een relatief goedkope 55 inch tv voor het grote aanbod aan mogelijkheden dat het apparaat je biedt.
 • Geschikt voor digitale tv-ontvangst via de kabel, de ether en de satelliet.
 • Gemakkelijk te bedienen dankzij de universele taalinstelling.

Nadelen van de Samsung QE55Q60A

 • Energieklasse F, vanwege een onzuinig stroomverbruik van 145 Watt per uur.
 • Je zit vast aan de mogelijk te beperkte Smart TV software van ontwikkelaar Tizen.
 • De beeldverversing van 50 Herz maakt het toestel minder geschikt voor het spelen van games waarbij snelle acties een belangrijke rol spelen

LG C1 OLED55C16LA

Dit fraaie tv-toestel van LG maakt gebruik van een unieke techniek om je op de best mogelijke beeldkwaliteit te kunnen trakteren. De OLED-beeldpunten op het scherm zijn namelijk zelfoplichtend waardoor een superrealistisch beeld ontstaat waarbij zwart ook echt diepzwart is. Daarnaast zorgt de slimme a9 Gen4 AI processor voor een verdere optimalisatie van de beeldkwaliteit op 4K-niveau. In tegenstelling tot veel 55 inch tv’s van andere merken, heeft deze variant van LG met 100 Hertz een dubbel zo hoge beeldverversing, wat een nog aangenamere kijkervaring oplevert. Deze hoge verversing is ook ideaal als je het toestel voor gamen wilt gaan gebruiken. Zoals je van een moderne platte tv van een gerenommeerd merk als LG mag verwachten, is het apparaat in te zetten als een Smart TV. Daarvoor maakt het toestel gebruik van het webOS besturingssysteem. Naast een schitterende beeldkwaliteit mag je bij deze 55 inch tv ook rekenen op een sublieme geluidskwaliteit, want het toestel is voorzien van Dolby Vision. Daarnaast heeft het apparaat lekker veel verschillende aansluitpoorten. Je treft op de zij- en achterkant van het toestel onder meer 4 HDMI-poorten, 3 USB-poorten, een ethernetpoort en een optische uitgang poort aan. Tevens is de tv voorzien van een wifi-antenne en een common interface, die geschikt is voor CI+ modules. Aardig extraatje is dat je het toestel zowel via een app als met je eigen stem kunt bedienen.

Voordelen van de LG C1 OLED55C16LA

 • Dankzij toepassing van de beste audio- en videotechnieken geniet je van een sublieme beeld- en geluidkwaliteit.
 • Aangenaam veel aansluitpoorten, zodat je gemakkelijk meerdere apparaten aan het toestel kunt koppelen.
 • Kan moeiteloos overweg met alle gangbare DVB-standaarden
 • Voorzien van Teletekst en een elektronische programmagids.

Nadelen van de LG C1 OLED55C16LA

 • Het energieverbruik van deze 55 inch tv bedraagt 151 Watt per uur, waardoor het apparaat in de niet-energiezuinige klasse G terechtkomt.
 • Om optimaal van alle functies van deze 55 inch tv te kunnen profiteren moet het apparaat continue via wifi een verbinding met het internet hebben.
 • De tv heeft geen coax- en geen SCART-aansluiting

Salora 55 QLEDTV

Deze 55 inch tv van het uit India afkomstige merk Salora is van alle gemakken voorzien die je vandaag de dag van een televisietoestel mag verwachten. Het scherm bevat zogenoemde QLEDs, waardoor tv kijken in hoge kwaliteit mogelijk wordt. Het toestel kan zowel met UltraHD als 4K uit de voeten en is voorzien van zogenoemde HDR-techniek, waardoor een helderder en contrastrijker beeld ontstaat. De Salora 55 QLEDTV blijkt ook meteen een Smart TV te zijn. Dankzij de ingebouwde Android tv-software en meegeleverde ChromeCast kun je op je tv gebruik maken van een grote verscheidenheid aan Android-apps en kun je desgewenst rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet naar je tv streamen. Het apparaat is rijkelijk voorzien van allerlei aansluitpoorten. Zo kun je maar liefst drie verschillende HDMI-extensies aan deze 55 inch tv koppelen. Ook zijn er twee USB-poorten op het apparaat aanwezig. Daarnaast tref je er een analoge audio uitgang, een ethernetpoort en een optische uitgang op aan en bevat de tv een ingebouwde wifi-antenne. Wil je profiteren van aanvullende mogelijkheden van digitaal tv kijken, dan kun je daarvoor een zogenoemde CI-module in het toestel steken en hoef je geen extern schakelkastje te installeren.

Voordelen van de Salora 55 QLEDTV

 • Dankzij toepassing van HDR-techniek word je getrakteerd op een subliem beeld in de hoogst mogelijke kwaliteit
 • Ingebouwde Android TV software, waardoor het apparaat ook meteen een Smart TV is
 • Lekker veel aansluitpoorten, zodat je het gebruik van deze 55 inch tv gemakkelijk aan je persoonlijke wensen aan kunt passen

Nadelen van de Salora 55 QLEDTV

 • Gebruikt 140 Watt per uur en is daardoor niet bepaald energiezuinig (energielabel F)
 • Niet voorzien van Teletekst
 • Alle instructies op het scherm zijn alleen maar in de Engelse taal beschikbaar

Gerelateerde berichten