De 5 Beste 4 persoons jacuzzi´s in detail besproken

150

Met z’n vieren in een jacuzzi zitten is niet alleen heel gezellig, maar levert je ook allerlei gezondheidsvoordelen op. Zelfs als je ook maar een paar minuten in zo’n bubbelbad zit zorgt dit voor een heerlijke ontspanning van je spieren. Dat is vooral te danken aan het heerlijke warme water en de ingebouwde massagekoppen, die zeer gericht een positief effect op je lichaam hebben. De warmte van het bad zorgt ook meteen voor een verhoogde hartslag en daardoor een betere bloedcirculatie. En omdat je in het warme water aanmerkelijk meer zweet kan je lichaam gemakkelijker allerlei toxische stoffen lozen. Daarnaast wordt je metabolisme verhoogd, zodat je tijdens het ontspannen ook nog eens gemakkelijk wat overtollige kilootjes kwijt kunt raken. Kortom, volop redenen om een jacuzzi 4 personen voor buiten te kopen? Maar welke is de beste? In het onderstaande overzicht stellen we graag vijf toppers aan je voor

Intex PureSpa Energy Saving

Deze opblaasbare 4 persoons jacuzzi heeft een diameter van 145 centimeter en een hoogte van 71 centimeter. Het stevige PVC, waar dit bad van gemaakt is, is beige van kleur, waardoor dit product gemakkelijk aansluit op de meest uiteenlopende tuindesigns. Los van het op temperatuur brengen van het water, is de Intex PureSpa binnen 30 gebruiksklaar opgepompt en gevuld met water. Voor het verwarmen van het water maakt de fabrikant overigens gebruik van een ingenieus verwarmingssysteem dat in de badwand is geïntegreerd. Maak je tijdens dit verwarmingsproces ook gebruik van de optimaal geïsoleerde afdekhoes, dan wordt voorkomen dat de warmte de koudere buitenlucht bereikt. Zonder deze afdekhoes duurt het namelijk aanzienlijk langer om de gewenste watertemperatuur te bereiken. Bij aankoop van deze 4 persoons jacuzzi ontvang je ook een grondzeil, een opbergzak en een chloordrijver.

Voordelen van de Intex PureSpa Energy Saving

Vanwege de optimale isolatie tijdens het verwarmen van het water in dit bad verbruik je niet onnodig veel energie. Dankzij de 120 ingebouwde jets worden er lekker veel ontspannende bubbels voor je gecreëerd als je in deze spa zit.

Nadelen van de Intex PureSpa Energy Saving

Omdat het hier om een opblaasbaar product gaat is voorzichtigheid geboden. Ga je te ruw met deze Intex PureSpa om, dan is de kans groot dat na verloop van tijd de naden losspringen. Sommige gebruikers meldden daarnaast dat hun 4 persoons jacuzzi meteen al bij het eerste gebruik lek bleek te zijn. Intex biedt je in dat soort gevallen - binnen de garantietermijn - weliswaar nette oplossingen in de vorm van reparatie en/of vervanging, maar het is natuurlijk wel teleurstellend als je niet meteen na aankoop van een product gebruik kunt maken als je reikhalzend naar de levering ervan hebt uitgekeken

Intex Bubble Massage Jacuzzi

Met dit bubble-massagebad van Intex haal je een regelrecht kwaliteitsproduct in huis. Of beter gezegd in je tuin, want dit opblaasbare bad is speciaal bedoeld voor buitengebruik. Met een diameter van 145 centimeter en een hoogte van 71 centimeter is er voldoende ruimte voor vier personen. De 4 persoons jacuzzi heeft verder een capaciteit voor maarliefst 795 liter water. Dankzij de slimme pvc-constructie met ingebouwde verwarming bereikt het water zo efficiënt mogelijk de gewenste temperatuur en koelt het niet snel af. Dat geldt eens temeer als je tijdens het verwarmen ook van de extra goed isolerende afdekhoes gebruikmaakt. Deze jacuzzi 4 personen voor buiten is voorzien van een externe pomp met filter waarop je ook meteen de gewenste watertemperatuur in kunt stellen. De ingebouwde 120 jets zorgen tenslotte voor een zee aan ontspannende bubbels. Dit Intex-product wordt inclusief een onderhoudspakket geleverd, dat onder meer uit een chloordrijver, een waterthermometer, waterteststrips en een reparatieset bestaat.

Voordelen van de Intex Bubble Massage Jacuzzi

Het betreft hier een hoogwaardig product, waar je ongetwijfeld lang plezier van hebt. Het volledig opblazen en gebruiksklaar maken van deze 4 persoons jacuzzi neemt hooguit een half uurtje in beslag. Omdat het hier gaat om een variant met een diameter die kleiner is dan een gemiddelde andere jacuzzi 4 personen voor buiten is deze spa gemakkelijker in veel tuinen te plaatsen.

Nadelen van de Intex Bubble Massage Jacuzzi

De kwaliteit van de,e opblaasbare 4 persoons jacuzzi is weliswaar hoogwaardig, maar dat betekent niet dat het PVC-materiaal onverwoestbaar is. Ga je niet voorzichtig genoeg met het bad om, dan kunnen de naden ervan na een paar maanden kapot springen. Daarnaast melden sommige gebruikers aanhoudende problemen met de pomp nadat ze het bad, na enige tijd volgens de instructies opgeborgen te hebben, weer in gebruik namen.

MSPA Luxe Spa 2022

Ook deze jacuzzi van MSPA is opblaasbaar. Hij is met een gewicht van 21 kilo ietsjes lichter dan het hierboven genoemde bad van dezelfde fabrikant. De overeenkomst zijn de doorsnede, diepte en inhoud. Die zijn namelijk ook in dit geval respectievelijk 180 centimeter, 70 centimeter en 700 liter. Het bad biedt je plaats aan 4 tot 5 personen. Deze variant is voorzien van een aansluitstuk voor een tuinslang en opblaasslang die je gemakkelijk aan een manuele of elektrische luchtpomp kunt koppelen. Je kunt het water van deze 4 persoons jacuzzi tot maximaal 43 graden Celsius verwarmen. De ingebouwde 144 jets zorgen daarnaast voor een weldaad aan bubbels. Bij aankoop van dit bubbelbad ontvang je een afstandsbediening, een afdekzeil en een pomp met reinigingsfilters.

Voordelen van de MSPA Luxe Spa 2022

Dit luxe wellnessbad is voorzien van onderwaterverlichting waardoor je er in de avonduren een intieme, romantische sfeer mee kunt creëren. De meegeleverde handleiding is volledig in het Nederlands.

Nadelen van de MSPA Luxe Spa 2022

Enkele gebruikers van de MSPA Luxe Spa 2022 meldden dat er na enkele weken al storingen optraden, waardoor de jets niet langer bubbels produceerden. Je hebt weliswaar een volledig jaar garantie op deze opblaasbare 4 persoons jacuzzi, maar dat is dan wel een zogenoemde carry-in garantie. Er worden bij dit product dus geen reparaties aan huis verricht.

MSPA 777 Opblaasbare Jacuzzi

Deze opblaasbare jacuzzi van MSPA is geschikt voor vier personen en heeft een inhoud van maarliefst 700 liter. Het bad heeft daarnaast een doorsnede van 180 centimeter en is 70 centimeter diep. De MSPA 777 is voorzien van een ingebouwde pomp, waardoor het opzetten ervan erg eenvoudig is. Dit bubbelbad is gemaakt van 0,75 millimeter dik PVC en is daardoor erg degelijk. Zonder water weegt het geheel ongeveer 22 kilo. De temperatuur van het water kun je instellen tot een maximum van 42 graden Celsius, waarbij je er rekening mee moet houden dat het water - afhankelijk van de actuele buitentemperatuur - tussen de 1,5 en 2 graden per uur opwarmt. Het kan dus een paar uur duren voordat je 4 persoons jacuzzi de meest ideale watertemperatuur heeft bereikt.

Voordelen van de MSPA 777 Opblaasbare Jacuzzi

De MSPA 777 wordt inclusief afstandsbediening geleverd. Daarnaast tref je in de verpakking een externe pomp met een filter aan, die ervoor zorgt dat het water goed schoon blijft. Het bad is voorzien van een 360° bubbelstand, waardoor alle 118 bubbblejets tegelijkertijd in actie komen en een weldadige effect veroorzaken.

Nadelen van de MSPA 777 Opblaasbare Jacuzzi

De fabrieksgarantie van deze 4 persoons jacuzzi bedraagt slechts 1 jaar. De heater, die voor het verwarmen van het water zorgt, heeft een vermogen van 1.500 Watt. Water op de gewenste temperatuur krijgen en houden kan daardoor een pittige energierekening tot gevolg hebben.

XQ Max Opblaasbaar Bubbelbad-jacuzzi

In tegenstelling tot de andere opblaasbare bubbelbaden die je in het onderstaande overzicht tegenkomt is dit product van XQ Max vierkant van vorm. De afmeting bedraagt 145 bij 145 centimeter en het bad is 65 centimeter diep. Met deze maten biedt deze spa je voldoende plek voor vier personen en 600 liter water. Dankzij de 100 ingebouwde jets wordt je lichaam getrakteerd op een goed-verdeelde massage-ervaring. Omdat de pomp van deze 4 persoons jacuzzi in de badwand is geïntegreerd wordt de volume-overlast ervan tamelijk beperkt. Op de rand van deze spa tref je een bedieningspaneel aan waarmee je het water tot 40 graden Celsius kunt verwarmen. Om dat doel te kunnen bereiken wordt er gebruikgemaakt van een verwarmingselement met een capaciteit van 1.200 Watt. Bij aankoop van de XQ Max ontvang je ook een grondzeil, een top-cover en een reparatieset.

Voordelen van de XQ Max Opblaasbaar Bubbelbad-jacuzzi

Deze 4 persoons jacuzzi biedt je alles-in-één dankzij de ingebouwde filterpomp en verwarming. In tegenstelling tot veel andere aanbieders van soortgelijke jacuzzi's geeft XQ Max je niet één maar twee jaar garantie. Het opblaasbare bad wordt inclusief Nederlandse handleiding geleverd.

Nadelen van de XQ Max Opblaasbaar Bubbelbad-jacuzzi

In ongebruikte staat weegt deze opblaasbare spa maarliefst 50 kilo. Hierdoor kan het verplaatsen of opbergen van dit product (bijvoorbeeld tijdens de winterperiode) een pittige klus zijn. Dit bad is daarnaast iets ondieper dan de andere baden in dit overzicht.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten