De 5 beste 2-persoon luchtbedden: enkele checkpoints op een rijtje

622

Het uitzoeken van het juiste luchtbed is niet zo evident als dat op het eerste gezicht lijkt. De aanbiedingen zijn heel groot en je wordt overstelpt met ruime keuzes. Maar waar moet je de vinger aan de pols houden bij een mogelijke aankoop? Bovenaan de lijst moeten sowieso twee factoren staan: isolatie en comfort.

Comfort is het begin van een goede nachtrust

Goede luchtbedden worden automatisch gekoppeld aan comfort. Hou er rekening mee dat je een bed vindt dat zowel zacht als stevig is. Voorkom vooral dat je bij het opstaan de volgende dag niet met irritante rugpijn uit bed kruipt. Verschillen types luchtbedden staan ter beschikking in zowel één- als tweepersoonsvarianten:

  • dikke luchtbedden
  • dunne lichtbedden
  • schuimmatten
  • opblaasbare luchtbedden

Om de degelijkheid van luchtbedden na te checken, is testen warm aanbevolen voor dat je overgaat tot de definitieve aankoop. Kijk vooral naar de verstevigde ankerpunten in de respectievelijke luchtbedden en vooral in de verschillende bedhoeken.

Tweepersoons luchtbedden testen

Bij de aanschaf van een tweepersoonsluchtbed, is het belangrijkste advies dat je het bed met zijn tweetjes uittest. Tracht een slaaphouding aan te nemen die vooral natuurlijk overkomt. Vooral het stabiele aspect van de luchtbedden moeten de prioriteit krijgen. De hoogte van de matras speelt eveneens hierbij een cruciale rol.

Andere aspecten waar je oog voor moet hebben…

Een andere factor wat niet over het hoofd mag worden gezien is de isolatie van de luchtbedden. Wie met volle teugen van een kwaliteitsvol bed wil genieten, verzekert zich van een bed dat stevig geïsoleerd is. Luchtbedden met slechte isolaties veroorzaken pijnlijke rugklachten en bitterkoude nachten. Daarnaast zal je moeten kijken of het bed veel ruimte in beslag neemt of niet. Controleer bijvoorbeeld het gewicht.

Luchtbedden met een automatische pomp

Na een enerverende dag zijn jullie uiteindelijk afgepeigerd op de camping aangekomen, de tent staat op. De laatste klus moet nog worden geklaard. Het bed oppompen. Gelukkig vind je de dag van vandaag luchtbedden waarbij een automatisch ingebouwde pomp standaard wordt meegeleverd. Op deze manier heb je geen losse pomp meer nodig om mee te nemen. Puffen tijdens het opblazen van het bed behoort definitief tot de voltooid verleden tijd. Een ander checkpoint waar je zeker op moet letten is de waterdichtheid. Het is goed om weten of je bed tegen een waterstootje kan en vochtbestendig is. Niemand wil midden in de nacht wakker geschud worden door een plas water.

Het prijskaartje

Het is misschien een cliché zo groot als een huis, maar wie er wat meer budget tegenaan gooit krijgt ook meer kwaliteit voor zijn geld. Er zijn verschillende soorten luchtbedden op de markt die je voor een prikje op de kop tikt, maar het spreekt voor zich dat goedkope luchtbedden ook nadelen met zich meebrengen. Heel veel luchtbedden zijn niet voldoende stevig wat de kans op lekken alleen maar vergroot. Bekijk of je ook een fabrieksgarantie hebt en hoe lang de tijdsduur is. Luchtbedden die misschien iets duurder uitvallen, gaan immers ook langer mee. De isolatie is over het algemeen beter.

Volgende 5 tweepersoonsbedden zijn momenteel heel populair:

Intex Comfort Plush Queen Luchtbed


Dit behoort tot één van de meest comfortabele luchtbedden van het merk Intex. Je kan dit luchtbedmodel voor verschillende doeleinden gebruiken: logeerpartijen, kampeervakanties of tijdens gewone feestjes. Alles wordt standaard geleverd met een pomp die ingebouwd is. Dankzij de Fiber Tech technologie, gecombineerd met een fluweelzachte toplaag en een hoogte van 56 centimeter, ligt de Intex Comfort Plus extra comfortabel voor wie wil genieten van een onverstoorbare nachtrust. Het bed is gemakkelijk op te blazen en bestaat uit een velours beschermlaag.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De kwaliteit van het bed is uitstekend
+ De Intex Comfort Plush is niet alleen handig in gebruik, maar heeft ook een fraai design
+ Goede prijs / kwaliteitsverhouding

Minpunten
- De ingebouwde pomp maakt wel een beetje geluid

Technische specificaties in een notendopMerk: Intex
Garantieperiode: 2 jaar
Materiaal bestaat uit: kunststof - PVC
Gewicht aantal: 9,5 kg
Pomp type: elektrische pomp
Ingebouwde pomp: ja

Intex Klassiek Luchtbed - 2-Persoons -


Dit luchtbed behoort tot de klassieke serie. Het is vooral geschikt voor zowel indoor als outdoor en heeft een waterdichte flocklaag. Ideaal voor 2 personen. De vilten bovenkant geeft een bijzonder aangenaam gevoel. Een kleine tip: als je een hoeslaken gebruikt, blijft alles praktisch gezien op zijn plaats liggen. Het bed is op een eenvoudige manier makkelijk op te blazen met de pomp. In het andere geval zal je er eentje moeten bestellen en kopen. Het grote ventiel zorgt ervoor dat het luchtbed heel makkelijk leegloopt zodat het bed heel compact kan worden opgeplooid. Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding voor een stevig bed.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Een super luchtmatras die bovendien handig in gebruik is
+ Het design oogt fraai
+ Het grote ventiel zorgt ervoor dat het bed heel makkelijk leeg loopt

Minpunten
- Je hebt wel een speciale pomp nodig die je eventueel kan bestellen

Technische specificaties in een notendop

Merk: Intex
Garantieperiode: 2 jaar
Materiaal bestaat uit: kunststof - PVC
Gewicht aantal: 3450 g
Pomp type: geen ingebouwde pomp
Zelf opblaasbar: ja
Ingebouwde pomp: ne

Intex Queen Deluxe Ultra-Plush 2-pers


Met dit luchtbed laat je je gasten slapen op een heel comfortabele wijze. Ook aan het design werd de nodige aandacht besteed: de ombouw is donkergrijs met een lichtgrijze topper. Het luchtbed kan de vergelijking van een boxspring doorstaan omdat de dikte van het luchtbed maar liefst 86 centimeter is. De gebruikte Fiber Tech technologie garandeert dat de bezoekers een aangename nachtrust beleven. Het hoofdbord (aan het hoofduiteinde) zorgt ervoor dat het kussen niet van het luchtbed afvalt. Dit is vrij handig wanneer je nog een Netflix serie wil bingewatchen of een spannende thriller wil lezen. Op deze manier is recht opzitten veel makkelijker. Met de ingebouwde elektrische pomp zet je het luchtbed in amper 5 minuten op. Het luchtbed heeft volgende afmeting: 152 x 236 x 86 centimeter.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Het luchtbed is meteen opgeblazen na 5 minuten
+ De rugsteun geeft je een comfortabel gevoel
+ Is eveneens ideaal om als logeerbed te gebruiken

Minpunten
- De lengte van het snoer mocht iets langer zijn uitgevallen

  • Technische specificaties in een notendop


Merk: Intex
Garantieperiode: 2 jaar
Materiaal bestaat uit: kunststof
Gewicht aantal: 12,5 kg
Pomp type: elektrisch
Ingebouwde pomp: ja

Intex Rising Comfort Luchtbed

Dit is een vrij stevig luchtbed dat je in één handomdraai makkelijk kan opzetten. Binnen de 3 minuten is het luchtbed opgeblazen dankzij de meegeleverde ingebouwde elektrische pomp. Het bed beschikt over een zachte waterafstotende toplaag en een hoofdkussen wat het comfort alleen maar ten goede komt. Via de ondersteunende zogenaamde Dura Beam tussenschotten zijn de ijzersterke polyester draden vervangen wat extra stevigheid in de hand werkt. Een draagtas maakt dat je het luchtbed vrij makkelijk kan vervoeren.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Met de meegeleverde elektrische pomp blaas je het luchtbed in nauwelijks 3 minuten op
+ Beschikt over een extra toplaag die uiterst zacht aanvoelt
+ Het ingebouwde hoofdkussen verhoogt aanzienlijk het comfort

Minpunten
- Het luchtbed is amper 180 centimeter lang

Technische specificaties in een notendop


Merk: Intex
Garantieperiode: 2 jaar
Materiaal bestaat uit: kunststof - PVC
Gewicht aantal: 7,85 kg
Pomp type: elektrisch
Ingebouwde pomp: ja

Intex Ultra Plush Queen Luchtbed

Dit comfortabel 2-persoons luchtbed is meer dan alleen maar gerieflijk en gemakkelijk voor 2 personen. De structuur vanbinnen beschikt over luchtzakjes. Het bestaat uit heel stevig polyester materiaal, voorzien met Fiber-Tech technologie. Hierdoor wordt ook extra ondersteuning voorzien. Het bed beschikt over een toplaag die heel zacht aanvoelt wat een behaaglijke nachtrust garandeert. Dankzij de standaard meegeleverde ingebouwde elektrische pomp is dit verplaatsbaar bed binnen de kortste keren opgeblazen. Een ander pluspunt is dat je op een comfortabele manier het bed instapt omdat het bed maar liefst 33 centimeter hoog is. Er wordt een opberghoes meegeleverd zodat het makkelijk in alle omstandigheden te vervoeren is.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Door de dikte is het heel comfortabel om erin te slapen
+ Omdat er standaard een ingebouwde pomp wordt meegeleverd, hoef je geen pomp extra mee te slepen
+ De opberghoes zorgt dat het bed makkelijk en probleemloos te vervoeren en te verplaatsen is

Minpunten
- Het is minder geschikt voor een trektocht of voor rondreizende backpackers

Technische specificaties in een notendop

Merk: Intex
Garantieperiode: 2 jaar
Materiaal bestaat uit: kunststof - PVC
Gewicht aantal: 8350 g
Pomp type: elektrische pomp
Zelf opblaasbar: ja
Ingebouwde pomp: ja

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten